Florin Ianovici – Atacul la dragoste – Biserica Perth, West Australia 18 Februarie 2014

IUBIRE

Va spuneam in serile precedente ca Dumnezeu este dragoste. Cand noi ne-am nascut, noi am mostenit din Dumnezeu aceasta natura. Toti oamenii, de la mic la mare, tanjesc dupa dragoste. Implinirea noastra in viata aceasta este in actul dragostei. Ca mama, te implinesti in dragoste. Ca sotie, te implinesti in dragoste. Ca sot, te implinesti in dragoste. Ca tanar, tanjesti dupa dragoste. Asta pentru ca Dumnezeu ne-a facut sa fim asemenea naturii Lui. Ne-am nascut cu aceasta natura, in care dragostea e din Dumnezeu. Si vreau sa va spun un lucru: Niciodata, Satana nu va putea desfiinta natura  pe care am mostenit-o din Dumnezeu, ca noi suntem faptura mainilor Lui. Dar Satana are, intotdeauna, la dizpozitie o posibilitate sa ia aceasta dragoste a lui Dumnezeu si sa o ticaloseasca. Sa ia aceasta dragoste a lui Dumnezeu si s-o faca de ras. Sa ia aceasta dragoste a lui Dumnezeu si sa o faca un gunoi. De la frumusetea si splendoarea la care Dumnezeu se gandise sa o puna in noi, sa faca ceva de speriat. (din predica, mai jos…)

Alte articole/predici Australia – Sydney-

  1. Florin Ianovici – LUPTA CEA BUNA (1) Cum arata o viata implinita? Cum arata o viata biruitoare? Cea de-a XII-a Conventie a Bisericilor Penticostale Sydney, Australia 31 Ianuarie 2014
  2. Florin Ianovici – LUPTA CEA BUNA (2) Cum sa te lupti: Lupta din umbra, cu dispretul si descurajarea Cea de-a XII-a Conventie a Bisericilor Penticostale Sydney, Australia 1 Februarie 2014
  3. Florin Ianovici – LUPTA CEA BUNA (3) Cununa luptei bune – Cea de-a XII-a Conventie a Bisericilor Penticostale Sydney, Australia 2 Februarie 2014
  4. Florin Ianovici – Nu stati sa castigati oamenii care va dispretuiesc
  5. Florin Ianovici – Goliat are aliati in biserica
  6. Sydney Campul de Tineret cu Florin Ianovici – Cum doreste un cerb izvor de apa …
  7. Florin Ianovici – Jurnal de Misiune, Australia 28 Ianuarie 2014
  8. Florin Ianovici – Jurnal de Misiune, Australia 14 Februarie 2014

PAGINA Florin Ianovici PREDICI

Ianovici Perth 18 feb 2014

Am intalnit odata intr-un bazar din asta, unde sunt multe lucruri, am intalnit o maimuta de plus. (Astazi am fost cu fratele Ilie si ne-am uitat la niste Koala, sunt gelos pe animalul asta, toata ziua doarme.) Era o maimuta urata, nu ati vazut de cand sunteti voi o maimuta asa de urata. Si avea o inimioara rosie, pe care scria in franceza ‘am nevoie de dragoste‘.  Acesta e subiectul dupa amiezii noastre. Tot ceea ce ar putea sa vindece o inima si cea ar putea sa dea vietii noastre stralucire e dragostea. Michelangelo spunea ca dragostea nu-i altceva decat aripile pe care ti le da Dumnezeu sa zbori spre cer. Iubitii Domnului, noi suntem creatia lui Dumnezeu. Putini dintre cei care vorbesc despre Darwin, stiu buna oara ca Darwin si-a retras teoria pe patul de moarte. Noi nu ne tragem din maimuta, chiar daca de multe ori (Dumnezeu sa ma ierte) ne purtam ca ele. Si Darwin, in preajma mortii a realizat ca e bine sa ai deasupra capului un cer in care locuieste Dumnezeu. Noi ne-am nascut si suntem creatia lui Dumnezeu. Si vreau sa va spun ceva care sa va puna pe ganduri. Daca eu sunt faptura mainilor lui Dumnezeu, eu negresit am mostenit din Dumnezeu ceva ce este El.

Va spuneam in serile precedente ca Dumnezeu este dragoste. Cand noi ne-am nascut, noi am mostenit din Dumnezeu aceasta natura. Toti oamenii, de la mic la mare, tanjesc dupa dragoste. Implinirea noastra in viata aceasta este in actul dragostei. Ca mama, te implinesti in dragoste. Ca sotie, te implinesti in dragoste. Ca sot, te implinesti in dragoste. Ca tanar, tanjesti dupa dragoste. Asta pentru ca Dumnezeu ne-a facut sa fim asemenea naturii Lui. Ne-am nascut cu aceasta natura, in care dragostea e din Dumnezeu. Si vreau sa va spun un lucru: Niciodata, Satana nu va putea desfiinta natura  pe care am mostenit-o din Dumnezeu, ca noi suntem faptura mainilor Lui. Dar Satana are, intotdeauna, la dizpozitie o posibilitate sa ia aceasta dragoste a lui Dumnezeu si sa o ticaloseasca. Sa ia aceasta dragoste a lui Dumnezeu si s-o faca de ras. Sa ia aceasta dragoste a lui Dumnezeu si sa o faca un gunoi. De la frumusetea si splendoarea la care Dumnezeu se gandise sa o puna in noi, sa faca ceva de speriat.

In aceasta seara, vom vorbi despre atacul la dragoste, pentru ca omul se naste cu natura lui Dumnezeu si dealungul vietii totdeauna va fi atacat la aceasta natura, pentru ca Satana nu poate sa sufere lucrul asta. In aceasta seara, vreau sa va vorbesc despre 3 tipuri de atacuri.

Trei tipuri de atac la dragoste

1. Atacul Tradarii

Et tu Brute photo crédit www.businessinsider.com

Primul tip de atac il gasiti in 2 Timotei 1:15 – Tu ştii că toţi cei ce sunt în Asia m-au părăsit, între care sunt şi Figel, şi Hermogen. Ceva groaznic cuvantul asta: ‘toti m-au parasit‘. Primul atac substantial asupra dragostei este tradarea. Pavel vorbeste despre faptul ca n-a mai ramas nimeni langa el, toti l-au parasit, ceea ce este un sentiment groaznic. Dar totusi, subliniaza ca intre cei care l-au tradat, doi sunt speciali. De ce spune ap. Pavel ca ‘daca m-au tradat toti’, ce mai conteaza ca m-au tradat doi? Observati lucrul asta? De ce simte nevoia sa zica, ca intre ei, Figel si Hermogen. Pentru ca acestia doi i-au dat de inteles lui Pavel ca nu-l vor parasi. Dintre oamenii care sunt printre noi, unii dau de inteles ca nu o sa ne lese niciodata. Ca de aia te duci la altar si de aia sotul jura sotiei, de aceea avem intre noi prietenii, de aceea suntem oameni credinciosi, ca niciodata noi sa nu ne tradam.

Dumneavoastra stiti de ce se sting bisericile? Stiti care sunt unele dintre lucrurile Satanei, care a nimicit Biserica cu mare putere? Tradarile noastre. Lipsa noastra de loialitate, unii fata de altii. In aceasta seara, vreau sa fac o declaratie: Asa sa ne ajute Dumnezeu. Eu cred ca voi sunteti pocaiti. N-am nici o banuiala asupra voastra. Intotdeauna cand vin la biserica, ma uit la fratii mei si spun, „Binecuvantat sa fie Dumnezeu, care ne-a adus impreuna.” De la o vreme, ne bantuie  acest atac. Nu mai credem omul de langa noi. Avem banuieli nedrepte. Biblia spune: pentru cel curat, toate sunt curate. De la o vreme, intre noi s-a instaurat o raceala, prietene. Si oamenii nu mai au aceasta bunavointa a dragostei. Dar nu vorbesc doar de bunavointa dragostei. Eu vorbesc despre statornicie intre relatiile dintre noi. Cu atata usurinta ascultam lucrurile negative si asa de greu credem lucrurile care sunt bune. Si acesta este un atac puternic din partea celui rau pentru ca Pavel spune, in durerea sufletului lui, „M-au parasit toti, dar intre ei sunt doi la care nu m-as fi asteptat, pentru ca oamenii acestia mi-au promis altceva. De ce-mi faci promisiuni, daca nu poti sa te tii de ele? Eu nu te-am rugat niciodata sa-mi spui daca sunt intr-un fel sau altul. Dar daca mi-ai spus-o si dovedeste-o.”

Sunteti aici in seara asta, voi tinerii bisericii. Am cunoscut o tanara, avea 40 si ceva de ani. Am remarcat la ea ca tot timpul avea o umbra pe fata, adica, era trista. La un moment dat, mi-am facut curaj si i-am zis, „Am avut seri bune in biserica, am avut zile bune, de ce esti asa de trista? Parca niciodata nu-ti iese tristetea.” N-a vrut sa-mi spuna. Am insistat in alte momente si mi-a zis: A gasit un baiat in viata ei, frumos, pocait si i-a placut. Si baiatul acesta i-a zis acestei fete, „Eu vreau ca tu sa fii mireasa mea,” si i-a promis ca-i va fi mireasa. Si fata a zis, „Multumesc, Doamne, ca l-ai trimis. S-au logodit, dupa care el a pleca in America si i-a trimis veste din America ca s-a insurat cu alta. De atunci, nu si-a mai revenit niciodata. Si statea in biserica, credincioasa lui Dumnezeu, dar cu bucuria stinsa.

E greu sa traiesti pe pamantul acesta, cand cei care ti-au promis iubire, te tradeaza. E greu sa traiesti pe pamantul acesta, cand cei care trebuie sa fie langa tine, nu iti sunt loiali. Si as vrea sa va spun, in numele Domnului Isus Hristos, voua, baietilor: in vecii vecilor sa nu va jucati cu inima, niciodata. Eu nu cred ca Dumnezeu din cer nu tine cont de faptul ca cineva sfarama inima cuiva. Obisnuiesc sa spun lucrul acesta pentru ca am bagat de seama ca intr-o biserica in care oamenii se iubesc, e tare placut sa stai. Intr-o biserica in care oamenii se respecta, e tare placut sa stai. Dragostea nu inseamna numai efuziuni sentimentale, inseamna, in primul rand, respect- sa iti acord cinstea ca ai de ce sa fi iubit si meriti sa fi iubit, pentru ca tu esti faptura mainiloe lui Dumnezeu.

Intotdeauna, va trebui sa intelegem, dragii mei, noi trebuie sa fim credinciosi unii altora in adevar. Noi trebuie sa fim oameni care sa ne sustinem unii pe altii. Vreau sa va spun un lucru frumos din Biblie, extraordinar, spune Biblia in Filipeni 2:25 ‘Am considerat că este necesar să vi-l trimit pe fratele Epafrodit, conlucrător şi ostaş împreună cu mine, trimisul vostru, cel pe care voi l-aţi trimis pentru a sluji nevoilor mele. 26 El a fost foarte tulburat fiindcă aţi auzit că a fost bolnav. 27 A fost atât de bolnav încât era aproape să moară, însă Dumnezeu a avut îndurare faţă de el şi nu doar faţă de el, ci şi faţă de mine, ca să nu fiu întristat peste măsură.‘ Ce a facut omul asta? S-a dus la biserica si a luat ajutoare pentru Pavel, care era inchis. A zis, fac eu comsionu asta de ati aduce cele trebuincioase, ceva de imbracat, ceva de mancat, ceva necesar cand stai in temnita. Si el spune ca pentru Hristos si-a pus el viata in pericol. Ce s-a intamplat? S-a imbolnavit. In timp ce mergea sa aduca si sa faca aceasta sluja, Epafrodit s-a imbolnavit. Si Pavel se uita si spune, „Voi credeti ca omul asta e privit de Hristos ca unul oarecare? El pentru Hristos a fost aproape de moarte. Ce a facut el in mod real? A dus cuiva ceva, ca sa-i faca un bine. Vedeti cum priveste Dumnezeu, din cer, slujba asta? Pentru Hristos si-a pus viata in primejdie si a fost aproape de moarte. Asta spune ‘ca sa implineasca ce lipsea in slujbele voastre.’. A fost aproape de moarte. Stiti cum il vede cerul? Ca pe un erou. Dvs. credeti ca in viata trebuie sa facem lucruri spectaculoase  sau lucruri marete, ca sa ne demonstram iubirea? Nu. Trebuie sa faci lucrurile obisnuite cu maretia unei inimi in care locuieste dragostea lui Dumnezeu. E diferenta. Vreau sa va spun in aceasta seara ca faptele mici de loialitate, de credinciosie, vorba spusa la vreme, cuvantul [prin care] simti si tu ca esti primit si cunoscut, in momentul acela, asta te ajuta. Sa va spun ceva, ca sa intelegem.

V-am zis povestea cu tomberonul? Ma duc intr-o tara si ma asteapta in aeroport un tanar. Cand m-a vazut, m-a strans in brate. Zice, „Frate Florin, atata de emotionat sunt si bucuros.” Mi-a placut. Zice, „Frate, ascult predicile pe internet si atat de mult mi-a placut predica aia cu tomberonul.” La care, eu ma uit la el lung. Nu stiu sa-mi aduc aminte de vreo predica cu tomberonul. Si am stat acuma si m-am gandit: multe spun eu in predica, dar, parca, sa fi vorbit eu odata de tomberon- Never. (niciodata). Si am stat si zice, „Ce am auzit din predica asta cu tomberonul…” la care, eu ce era sa fac, nu? I-am zis, „Dar, ce tomberon, prietene?” [Iata] ce intelesese el. Eram la Arad, la Micalaca, si predicam un mesaj intitulat: Gropile noastre de toate zilele. In deschiderea acestui mesaj, am prefatat cu un exemplu din viata personala. Eu locuiesc in Rahova, in Bucuresti. Cine nu stie ce inseamna Rahova, n-a pierdut nimic. Pe strada noastra au inceput sa se fure capacele de la canal, ca sunt din metal si sunt foarte multi bani de pe urma lor, sunt grele. La un moment dat, ce ne-am zis noi vecinii? Ca e foarte dificil sa-ti ia capacul si te duci cu masina  si ti-o rupi. Am facut si noi o panda, sa veghem, sa nu ne fure capacele pe strada noastra, ca altii au patit-o. Si am stat… si inainte de predica, ma suna Mina, trista, „L-au luat.” Si atunci, eu vorbeam despre pericolul  de a nu veghea, de a ridica cineva capacul si  de a cadea in acea groapa. La care a zis, „Frate, asta cu tomberonul, grozav a fost.” M-am uitat si am zis, „Ce a inteles el?” Umilit m-am simtit. Si am zis, „Fereasca Dumnezeu ca cineva sa ma iubeasca pentru ce intelege el. Nu mi s-a parut nimic important. Dar as vrea sa va spun de ce am spus lucrul asta. N-ar fi bine ca noi, in relatiile dintre noi sa putem sa ne respectam cu adevarat in ceea ce conteaza si sa ne iubim in Domnul? Stiti ce a spus Cezar, murind, dupa ce i-au infipt vreo 30 de cutite? Si tu, Brutus? Dintre toti, la tine nu m-am asteptat.

Nimic in viata nu face ca dragostea sa se raceasca- oameni impietriti, oameni care nu mai vor sa vina la biserica, oameni care nu mai vor sa auda, oameni care nu vor sa mai faca nici un pas, de ce? Pentru ca au fost raniti in cel mai important lucru al vietii lor: in aceasta dragoste, pe care au impartasit-o si care n-a fost impartasita inapoi. Se spune ca dimineata, la geamul unui dispensar a batut un batran. Asistenta medicala, in sfarsit ii raspunde. Ii zice, „Mosule, vino mai tarziu, ca noi deschidem cabinetul la 9:00.” Era 7:00.
Zice mosul, „Nu pot, ca m-am taiat la mana si am nevoie, neaparat, sa ma bandajati.”
„Nu-i grav, vino mai tarziu.”
„Nu pot, ca la 9:00 am intalnire.
La care asistenta, vazandu-l asa, i s-a facut mila si l-a bagat inauntru si a zis, „Hai ca vedem noi ce gasim. Niste apa oxigenata, a curatat rana sa-l bandajeze pe batran si in timp ce-l bandajeaza ii zice, „Auziti, dar taica, unde ai tu intalnire? Cu cine?
Zice, „Cu sotia.”
S-a uitat asistenta lung. Zice, „Cum? Cu sotia? Pentru asta m-ai scos sa te bandajez?”
„Da,” zice, „am intalnire cu sotia, in fiecare dimineata la ora 9:00, eu ma intalnesc cu ea.”
„Dar, unde e sotia ta?”
Zice, „Sotia mea e la azil. E bolnava de Alzeimer. Si in fiecare dimineata, la ora 9:00, ma duc si-i pregatesc micul dejun si ma duc sa beau un ceai cu ea si stam de vorba.”
Asistenta s-a uitat putin lung la el..- nu stiu daca stiti, alzeimer este o boala degenerativa a sistemului nervos, in care omul nu-si mai aduce aminte de nimic, nici cum il cheama, nici unde locuieste. Si i-a zis, „Cum, adica, tu ai intalnire cu ea la ora 9 si vorbesti cu ea? Oricum, ea nu stie ca tu esti sotul ei?
La care, batranul a zis, „Da, dar stiu eu.”
Nu-i frumoasa dragostea?

Ce-i daca [cineva] te-a tradat? N-ar trebui sa continuam sa ne iubim unii pe altii, ca sa demonstram ca in noi locuieste Hristos? Tradat a fost si el. Inselat a fost si Hristos. Si Hristos a continuat sa iubeasca si a mers inainte. Si a zis, „Intr-o zi vei fi vindecat si vei intelege ce am facut Eu acum. Tu nu intelegi pentru ce fac Eu acum, dar intr-o zi vei intelege.” S-a uitat in ochii lui Petru si a zis, „Ma iubesti, tu, mai mult decat ceilalti?” Nu i-a spus, „Ce cocos te-ai dat. sa bagi bine la cap, sa nu mai faci afirmatii gratuite.” S-a uitat, l-a iubit si asa l-a vindecat.

As vrea, din toata inima, voi intre voi, [ca] aveti varsta generoasa, sunteti tineri, voi puteti trece usor peste lucrurile care vi se intampla. Iubiti-va constant. Iubiti-va fara sa va tradati unii pe altii. Iubiti-va intr-un mod loial. Iubiti-va intr-un mod serios. Ai spus o vorba, vorba sa fie. Nu vorbi de rau. Vreau sa va spun un lucru, tinerilor, exista si intre voi niste pericole. Cateodata va invidiati. Va purtati zambetele una alteia. Cu usurinta, va dispretuiri si va vorbiti de rau. Intre voi sa nu fie asa. Dumnezeu nu locuieste in felul acesta in om. Pentru ca, exista competitie, pentru ca, exista, din nefericire, o gresita intelegere a slujbei. As vrea ca noi, slujitorii, sa ne iubim unii pe altii si daca cineva are o slujba foarte buna, laudat sa fie Domnul!

Odata, imi trimite unul un mesaj. [Era] din biserica mea. Un sms de un kilometru. Eu cand l-am vazut, am stiut ca nu e de bine. Nu poate sa-ti trimita cineva un sms de un kilometru, sa fie de bine. „Frate pastor, ca eu m-am pregatit astazi ca sa cant o cantare si dumneata nu m-ai bagat in seama , ca eu nu stiu ce ai cu mine, ca nu stiu cat am plans si m-am rugat lui Dumnezeu ca sa cant aceasta cantare si nu mai bagat in seama. Si frate, sunt foarte ranit si stau acasa, si nu stiu ce.” Si am citit eu cat am citit si la un moment dat, da… Si i-am dat si eu un mesaj, „Ti-a placut astazi la biserica?” „Extraordinar,  ce bine a fost.” Si atunci am zis, „Daca a fost bine, ce te mai intereseaza prin cine a lucrat Dumnezeu?” Pe noi trebuie sa ne intereseze sa se zideasca trupul lui Hristos. Ce conteaza cine-i aici? Ce conteaza prin cine o face Dumnezeu, cata vreme o face? Lauda sa fie a Lui in vecii vecilor. Va rog, in numele Domnului Isus Hristos, si va indemn pentru bunatatea Domnului Isus Hristos, fiti credinciosi lui Hristos si fiti credinciosi unii altora.

Am inceput o lupta pe pamantul acesta, noi nu suntem din aceia care da inapoi ca sa piarda sufletul lor, ci de aceia care merg inainte. Omul lui Dumnezeu trebuie sa fie credincios. Omul lui Dumnezeu trebuie sa fie loial. Spunea ap. Pavel: toti m-au parasit, printre care Imeneu si Filet. A zis: macar daca nu-mi promiteau marea cu sarea. Trebuia sa fie cinstiti si nu au fost. In aceasta seara as vrea din toata inima: fiti uniti, fiti in Domnul

2. Atacul Minciunii

Al doilea atac asupra iubirii o gasiti tot in 2 Timotei 2:16 ‘Evită vorbăriile goale şi lumeşti, căci cei care se ţin de ele vor înainta tot mai mult spre lipsa de evlavie, 17 iar cuvântul lor se va împrăştia precum cangrena. Dintre aceştia sunt şi Imeneu, şi Filet, 18 care s-au rătăcit în ce priveşte adevărul, spunând că învierea a avut deja loc şi răsturnând astfel credinţa multora.‘ Niciodata n-a ucis mai mult iubirea, decat neadevarul. Intotdeauna, apa, care face sa creasca iubirea e adevarul. Si am sa va spun un lucru, ca sa intelegeti. In primul an, cand am luat eu pastoratia, faceam schite si atata ma straduiam sa fie bine.

Odata, m-am intors de la biserica si in timp ce eram in masina, o intreb pe sotia mea, Mina, „Cum ti s-a parut astazi la biserica?” La care Mina a tacut. Asta e semn rau. Mi-a parut rau ca i-am pus intrebarea. Se uita la mine putin ironic si zice, „Auzi Florin, tu esti interesat de cum a fost azi la biserica sau vrei sa-ti spun cum ai predicat?” Mi-a fost rusine sa mint. Am zis, „Ma intereseaza sa stiu cum am predicat.” La care sotia mea spune, „Cea mai proasta predica pe care am auzit-o vreodata.” M-am suparat foarte tare. Stiti de ce m-am suparat? Am zis: Cum oare, cea mai slaba predica? Nu o fi unul care sa predice mai slab ca mine? Deci a mea a fost cea mai proasta predica. Si sotia a vazut ca m-am suparat, ca asa suntem noi. Si la un moment dat, zice, „Vezi? Tu ma intrebi si eu iti raspund, ca eu sunt sincera. Si acuma, tot tu te superi pe mine. Nu mai bine fac eu, data viitoare, sa nu-ti raspund nimic?” Si atunci mi-am dat seama si i-am zis, „Mina, uite ce se intampla. Chiar sunt interesat sa-mi spui.” Si Mina imi spune, „Se vede ca te straduiesti. Dar noi n-avem nevoie de cineva care doar sa ne dea informatie biblica. Noi avem nevioe de cineva, care acolo in fata, sa ne convinga sa traim cu Dumnezeu. Tu ai informatii si cunostinta, dar tu nu convingi pe nimeni. Tu n-ai acea putere din Dumnezeu, care sa ne faca sa ne ducem la cruce.” Lucrul asta mi-a schimbat viata, pentru ca din acel moment am ramas acasa bolnav. Toata ziua, de luni, am ramas acasa bolnav si am plans si am strigat la Dumnezeu si am zis, „Pai, eu m-am facut pastor, nu m-ai facut tu.Eu nu pot sa fac nimic. Daca asta imi spune sotia mea, inseamna ca toata biserica gandeste la fel. Este clar ca ceea ce gandeste ea, gandesc toti, ca n-avea sens sa ma mint, sa zic, „Mina zice altceva.” Nu, asa gandeau toti oamenii din biserica. Si am stat si m-am zdrobit inaintea lui Dumnezeu inziua aceea de Luni si am descoperit ceva extraordinar: ca atunci cand stai cu Dumnezeu in zdrobire, Dumnezeu din cer te face sa te ridici in puterea Duhului Sfant. Si am descoperit in aceasta situatie cum trebuie pregatit mesajul, cu zdrobirea mesagerului, ca mesajul lui Dumnezeu nu e doar mesajul, e mesajul + mesagerul. Si atunci am inteles un lucru pe care sotia mea mi l-a zis. A zis, „Florin, uita-te la mine. Eu te iubesc. De aceea iti spun adevarul. Ca daca nu te-as iubi, nu ti-as spune adevarul.”

Si voi sunteti suparati pe parintii vostri, ca va spun anumite lucruri. Si voi sunteti bucurosi cand altii, colegi de scoala va spun alte lucruri si n-ati inteles un lucru, ca cine te iubeste, iti spune adevarul. Si mama ta si fratii tai iti spun adevarul, iar ceilalti iti spun ceea ce vrei tu sa auzi, ca sa poata sa aiba de pe urma ta avantaje. Ne incredem in oameni care sunt straini. Ne incredem in oameni care ne spun ce ne place noua. E normal. Ce-o sa-ti spuna ei: O ce ochi frumosi ai, n-am mai vazut asa ochi frumosi, ca ai tai. Mama ta o sa spuna, „Stii ce, ar fi bine sa mai inveti, ar fi bine sa te mai rogi lui Dumnezeu.” Nu ne plac lucrurile  acestea. Ne deranjeaza cand le auzim. Dar in mod real, daca am fi corecti, am intelege ca cea mai inalta forma a iubirii e adevarul.

Am fost odata intr-un cerc de rugaciune si era o femeie care a inceput sa prooroceasca si m-am rugat lui Dumnezeu si am zis, „Doamne, asta sa nu-mi prooroceasca mie,” pentru ca n-am crezut ca are dar de la Dumnezeu. Si stiti cum se intmpla, ca in povestile proaste. Bineinteles ca mi-a proorocit. Si cand mi-a proorocit, am oprit-o in timpul proorociei si am zis, „Opreste-te femeie, ca eu nu primesc lucrarea.” Si a zis, ‘Dar de ce nu primesti?” Era mirata. Stiti de ce era mirata? Ca a zis, „Te-am vazut inaintea lui Dumnezeu, ca un general, imbracat in haine de armata, aveai stele pe umar…” si am oprit-o si am zis, „Femeie, taci. E minciuna. Duhul Sfant nu vine sa ma laude pe mine.” Dumnezeu din cer, nu-mi spune mie cuvinte de inaltare. Dumnezeu nu vine sa-mi spuna ca m-a facut general pe mine. Dumnezeu vine si spune intotdeauna adevarul. „Te iubesc, dar tu trebuie sa te schimbi. Te iubesc, dar tu nu esti inca ceea ce ar trebui as fi.,” pentru ca adevarul lui Dumnezeu este adevarul care poate ustura. Dar este dragoste. Nu poti sa-i spui cuiva, „Du-te linistit si sari in prapastie.”

Parintii vostri, poate de multe ori sunt sacaitori in felul lor de a spune. Dar ei va iubesc sincer si adevarul lor este un adevar rostit in dragoste si este adevarul pe care ar trebui sa-l stim. Ne mintim unii pe altii, daca ai stii exact ce gandeste cel de langa voi, care va spune ce vreti sa auziti. Intotdeauna, cand cineva mi-a spus mie ce vreau eu sa aud, mi-am dat seama ca, de fapt, nu ma iubeste, ci se iubeste si vrea sa se puna bine cu mine, sau portofelul meu sau stiu eu ce alta influenta. Dar oamenii care cu adevarat te iubesc, se vor uita in ochii tai si vor spune, „Tu nu poti face lucrul asta. Nu e bine ca faci lucrul asta. N-a iesit bine lucrul asta.” Si altii, care nu-i intereseaza de soarta ta iti vor spune ce vrei sa auzi. Vreau sa va intreb in aceasta seara: Iubiti? Ajutati biserica, ajutati oamenii, ajutati-va pe voi  si spuneti adevarul. Eu nu ma tem sa spun adevarul, pentru ca mi-e frica de Dumnezeu, ca Dumnezeu imi va spune, „Nu i-ai iubit pentru ca nu le-ai spus adevarul.” Daca ceva merge, laudat sa fie Domnul. Daca ceva nu merge, ar trebui sa o spunem. Corect?

Este o intamplare si asta pe mine m-a zguduit foarte tare. Am fost la Toflea in biserica, la Rugul Aprins. La un moment dat a venit un pastor din America, prieten de-al meu foarte bun, un om la locul lui. Si predica, despre paianjenul din casa imparateasca si simteam ca paianjenul ala s-a urcat pe mine. E o crima sa plictisesti biserica cu Biblia. Asa ceva nu trebuie sa se intample. Si da-i 5, 10, 15, 10, 50 de minute, 55 de minute  a predicat, cu paianjenul is sus, cu paianjenul in jos. Biserica [era] moarta, biserica [era] fiarta, biserica se foia. Oamenii erau, saracii,… eu imi dau seama ca biserica e de la Dumnezeu. Stiti dupa ce imi dau seama ca e de la Dumnezeu? Ca a rezistat propriilor ei predicatori. La un moment dat, vine langa mine si imi da un cot. Zice, „Cum ti s-a parut predica?” Gresita intrebare, si mi-a adresat-o mie. Si m-am gandit. E prietenul meu. Am fost in casa lui, m-am rugat pentru el. Am mancat la aceeasi masa si am spus: nu e cea mai inalta forma de dragoste  adevarul? Am zis, „Sa stii ca i-ai pierdut. Mie mi s-a parut neinspirata predica si i-ai pierdut pe oameni. S-a suparat, cum m-am suparat eu cu Mina. Dar, asta am invatat, ca in dragoste, trebuie sa spun, „Nu te supara, adevarul asta este,” si trebuie sa-l spunem. La care, se ridica cel ce conduce programul, „Slavit sa fie Dumnezeu, care in seara asta ne-a vorbit intr-un mod extraordinar.” Cand am auzit, am zis, „Ce film o fi auzit asta?” Am zis, „Fereasca-ma Dumnezeu, poate sunt eu pacatos.” Mi-a si fost rusine, asa i-am zis bietului om si poate ca biserica s-a zidit si n-am eu habar. Cand s-a terminat biserica am mers si i-am zis, „Tie ti-a placut predica?” Zice, „Nu.” „Pai, pacatosule, atunci de ce ai zis ca predica-i buna?” „Pai, frate Florin, ne-a dat $5,000 pentru acoperis. Ce era sa zic?” E trist, oameni buni. Adica, ce inseamna sa te iubesc? Nu inseamna sa-ti spun adevarul?

Adica, se duc la angajare tineri de-ai nostri si-i intreaba, „Stii Engleza?” „Da, cum?” „Ce stii?” „Okay.” „Dar la calculator stii?” „Da.” „Ce stii?” „Solitaire,” jocul ala cu cartile. Si asta, te intreb: e respect fata de omul acela care te angajeaza si-ti da o paine? E minciuna, oameni buni. Daca nu poti iubi in adevar, tu nu iubesti. Aia nu-i iubire. SI ce ucide dragostea e lipsa adevarului. Parintilor, va simtiti iubiti cand va trantesc copiii minciuni? Le-am spus, „Poti sa induri orice, numai nu ma minti, ca in momentul acela, mi se pare ca sunt carpa.” N-au mintit copiii mei, si nu mint. Mai bine spun adevarul si daca nu pot si vad ca ala nu primeste, imi musc limba si tac. Imi pun fermuar la gura si nu zic nimic. Dar nu exista pe pamantul acesta  sa iubesti si sa spui minciuni. Cel mai mare atac al celui rau e sa nu ne spunem adevarul. Eu asa zic, in dragoste sa ne spunem adevarul. Dar sa ne spunem, prietene. Nu te supara, nu- locul tau aici. Nu te supara, eu pot sa spun adevarul: Candva erai mai aprins. Candva erai mai in dragoste.

Intr-o zi, cand eu lucram la procuratura, a venit procurorul sef la mine si imi zice, „Sa le spui celor care vor veni, petentilor, ca trebuiau sa inregistreze plangerile penale, le spui ca nu sunt aici. La care eu il intreb: plecati undeva? „Nu,” zice el, „dar n-am chef sa-i primesc.” Si eu am zis, „Pai, asta o sa le spun.” Zic, „Eu nu pot sa mint pentru nimeni, Domnul procuror sef.” Asta a facut un pas inapoi zi zice, „Ce ai zis?” N-aveti idee cat de aspru era. A zis, „Ce ai zis?” „Domn procuror, eu pot sa le spun ca nu sunteti aici, ca nu va simtiti bine, ca nu vreti sa-i primiti. Dar nu pot sa mint ca dvs. nu sunteti aici, cand sunteti in birou. Eu nu mint, pentru ca mi-e frica de Dumnezeu si NU MINT!” S-a dat un pas inapoi si s-a uitat la mine, am crezut ca ma…. si a plecat. Nici nu mi-a spus la revedere, nimic. A plecat vorbind singur. Ma cheama dupa 2 saptamani. Cand m-a chemat, bat la usa, „Intra,” zice. Am intrat. „Ia loc.” Chiar aveam nevoie.Am luat loc si zice, „Vreau sa-mi spui un lucru. Am venit sa-mi dai un sfat.” Zic, „Eu?” „Da.” Vroia sa divorteze si imi cerea mie sfat. Am zis, „Dar de ce imi cereti mie sfat, ce calificari am eu?” A zis, „Daca tu ai avut curaj sa ma infrunti, sa spui ca tu nu minti, atunci tu poti sa-mi spui mie acuma, ce crezi de asta? E bine sau nu?” Ce bine e sa stai langa oameni ce-ti spun adevarul. Te poti increde in ei, poti sa le spui ce ai in inima. Si e atat de greu sa te deschizi in fata unor oameni care stii ca umbla cu jumatati de masura. Da-ti o sansa bisericii sa fie sanatoasa. (Photo credit below www.dailymail.co.uk)

3. Atacul demonic

Am invatat despre 3 perechi. Prima pereche  este perechea tradarii sau daca vreti- atacul tradarii. Dragostea nu traieste in mediul tradarii, moare. A doua pereche este perechea minciunii. Zice Biblia in 2 Timotei 3:8 ‘Aşa cum Iane şi Iambre i s-au împotrivit lui Moise, tot astfel şi aceşti oameni cu minţi pervertite se împotrivesc adevărului, fiind descalificaţi în ce priveşte credinţa. 9 Dar ei nu vor mai înainta mult, pentru că, la fel ca în cazul celor doi, nebunia lor va fi arătată tuturor.‘ Ati auzit de Iane si Iambre? Cei doi vrajitori din Egipt, care s-au impotrivit lui Moise si care au transformat si ei toiagul  in sarpe, prin vraji. Ultimul atac, dragii mei, este  un atac fenomenal si am sa va spun de ce este. Biblia sa spune in felul urmator: ‘Sa stii ca in vremurile de pe urma, vor fi vremuri grele.’ 2 Timotei 3:1. Cuvantul ‘vremuri grele’, este acelasi cuvant care se foloseste  in Matei 8, unde spune ca erau asa de cumpliti, vremuri grele sau vremuri cumplite. Adjectivul acesta ‘cumplit’, in limba greaca este acelasi. ‘Greu’ sau ‘cumplit’ este acelasi. E aceeasi forma, aceeasi expresie. Atunci cand spune ca cei doi indraciti din Gadar erau  erau asa de cumpliti [era acelasi cuvant]. Si atunci, ei de ce erau cumpliti? Pentru ca erau indraciti. Si atunci, vremurile grele inseamna vremuri cumplite, vremuri in care Satana, in care cel rau dezlantuie un atac fara precedent. Si ultimul atac la iubire, pe care vreau sa vi-l spun in aceasta seara este atacul demonic si este cel mai important, pe care vreau sa-l discut cu voi. (41:41)

Biblia spune ca atacul demonic face urmatorul lucru. Trei metode au existat in istoria bisericii prin care Satana a incercat sa ne desfinteze.

1. Primul atac al Satanei a fost confruntare directa, fata in fata. Martirii au spus, „Ori Hristos, ori moartea.” Si au ars pe rug si au fost aruncati in arenele romane. Asta a insemnat confruntare, cand diavolul a stat fata in fata si a zis, „Ori te lepezi de Hristos, ori, daca nu, mori.” Si ce s-a intamplat in aceasta metoda a celui rau? El a vazut ca sangele martirilor face sa infloreasca credinta si ca, de fapt, confruntarea directa n-are nici un castig. De ce? Pentru ca oamenii au ales pe Hristos. Si cei ce-au murit au dat o pilda de credinta celor care au ramas in urma si asta a adus foarte mult castig bisericii.

2. Al doilea atac al Satanei a fost compromisul. Dupa ce a vazut ca metoda de confruntare directa nu a avut castig de cauza, a trecut la a doua, compromisul. Ce inseamna compromisul? Du-te sa jertfesti 3 zile in pustie si apoi te intorci. Pune pe lista ta si chipul imparatului Nebucadnetar. Deci, tu inchina-te la ai tai dar inchina-te si in fata lui Nebucadnetar, si in fata acestui chip de aur. Adica, la credinta ta, poti sa adaugi. E ok. Tine-ti credinta, dar sa fi un om care… compromisul- accepti si altceva. S-a intamplat, insa, ca a dat peste oameni ca Avram. Ii zice Avram, imparatului Salemului, „Nici un capat de ata nu iau de la tine. Nimic. Nimic.” Au fost oameni care nu s-au manjit, care au fost integri. Daniel a fost un la care i-au cautat sa-i gaseasca o vina. I-au gasit? Nu i-au gasit si cand iti cauta dusmanii o vina, poti sa stii ca e o cautare adanca. Si nu i-au gasit nici o vina pentru ca a fost un om integru. Iosif, cand a stat in fata incercarii, nu l-a biruit incercarea. A facut inchisoare. A fost integru si si-a dat seama Satana ca nu castiga.

3. Al treilea atac al Satanei este confuzia. Si a venit cu al treilea atac. Suntem sub acest asediu astazi. Ati auzit de confuzie? Arunca o perdea de ceata, sa nu mai poti deosebi. Eu aud, acuma, ca in Australia e un atac fara precedent, in sensul in care doctrina Trinitatii este atacata. Uitati-va la multitudinea de biserici, de miscari care s-au deschis in stanga si in dreapta. O confuzie domneste printre tineri. „Dar, de ce sa nu ma duc acolo? Dar de ce sa nu fac lucrul acela? De ce nu se permite lucrul acesta?” Pentru ca adevarul este ca traim intr-o ceata, intr-o confuzie si cel rau cauta ca prin acest al treilea atac, sa stinga iubirea catre Dumnezeu prin aceasta confuzie care o duce.

Si primul lucru pe care spune Biblia este: Sa stiti ca in vremurile de pe urma oamenii vor fi iubitori de sine. As vrea sa va spun ca marele atac al celui rau, in cadrul confuziei este acesta de a te pune pe tine  in centrul atentiei. Biblia ne invata ca dragostea din Isus Hristos a fost o dragoste jertfitoare, ca Isus Hristos s-a lepadat de El insusi. El a considerat ca nu e un lucru rusinos sa  moara pe crucea de lemn, si ca in toate aspectele vietii sale l-a onorat pe Tatal, pe Dumnezeu. Si uitati-va cum sunt oamenii zilelor noastre, astazi. Iubitor de sine inseamna ca, de fapt, Satana a reusit pana si in biserica, pana si in credinta noastra de zi cu zi a reusit sa ne faca sa ne iubim pe noi insine. Va dau un exemplu: Ioan BotezatorulIi boteza in raul Iordanului, acel botez numit al pocaintei. Si cand au venit foarte multi, ce le zice? ‘Welcome, it’s an exceptional day. We are pleased to have you here.” „Bine ati venit, e o zi minunata, suntem bucurosi ca sunteti aici.” [Zice] „Pui de naparci, cine v-a invatat sa fugiti de mania viitoare?Socant, absolut socant. Cum adica ‘pui de naparci’? Ce inseamna ‘pui de naparci, cine v-a invatat sa fugiti de mania viitoare’? Ei nu se pocaiau privind spre Dumnezeu. Ei se pocaiau privind spre ei, sa le fie lor bine, sa scape. Macar in ultimul ceas sa scape. Si asta inseamna ca dragostea noastra astazi este o dragoste pe care Satana o ia  si in loc sa ramana dragoste de Dumnezeu, in lepadare de sine, in considerarea celuilalt, in privirea care o am spre celalalt, mai presus decat de mine insumi, este o iubire centrata pe mine. Mie sa-mi fie bine. Hristos e pentru mine. Hristos sa ma salveze pe mine. Hristos sa ma scoata din necaz pe mine.

Iubitori de sine – Si noi nu mai stim sa iubim cum iubeste Dumnezeu. Cum iubeste Dumnezeu? Eu nu contez, Doamne, contezi Tu. E greu ce va spun. Nu contez eu. M-am intors la Dumnezeu, dar dupa ce m-am intors la Dumnezeu nu mai fac ce voiesc eu. Eu sunt al Lui. Ce zici Tu, aia fac. Mi-ai zis sa plec, ma duc. Mi-ai zis sa fac, eu fac. Oamenii sunt iubitori de sine si de cele mai multe ori observ aceasta iubire de sine in toate aspectele vietii bisericesti. Cum adica, sa te superi pentru o prostie? Cineva cu care m-am intalnit a fost suparat ca acum cu cativa ani de zile in urma a venit in tara, mi-a trimis un bilet si eu nu l-am pus pe el sa salute biserica. Si atat de suparat pe lucrul asta, doi ani de zile m-a vorbit de rau peste tot, ca nu l-am pus sa duca un salut. M-am felicitat, am zis, „Laudat sa fie Domnul ca bine a fost, ca daca reactioneaza in felul asta omul acesta, e clar ca n-avea cum sa fie bine.” Si acuma, va intreb pe voi in aceasta seara: Toate supararile naostre si toata lipsa noastra de tarie spirituala cui se datoreaza? Faptului ca in loc sa fim iubitori de Dumnezeu, noi suntem iubitori de sine.  Ce vrea sa faca Satana? Satana vrea sa te faca sa te ibesti pe tine insuti.

Eu veau sa va spun in aceasta seara urmatorul lucru. Cand ma iubesc pe mine insumi, descopar un lucru, ca sunt c aun sac spart, fara fund, oricat ai pune, niciodata nu-i destul. Cand imi schimb privirea si-l iubesc pe Dumnezeu devin multumitor. Unul dintre lucrurile foarte grave este ca noi ne-am pocait cu ochii spre noi.Nu ne-am pocait cu ochii spre Dumnezeu. Si multi dintre noi, stiti ce am facut? Eu nu cred in pocainta asta. Adica, ce fel de pocainta? Am vazut oameni care au venit si au spus asa, „Frate Pastor, roaga-te pentru mine ca sunt bolnav, am o boala incurabila.” Si bineinteles ca ii spui, „Te-ai impacat cu Dumnezeu?” Si zice, „Pai, fac ce vrei. Daca vrei, ma botez. Orice fac, numai sa scap de lucrul asta.” Si atunci te intreb, „Ce a facut diavolul?” L-a adus in biserica si l-a facut un iubitor de sine, nu iubitor de Dumnezeu. Pentru ca iubirea din Dumnezeu este o iubire care se leapada de sine insasi.

Iubitori de bani – Iubitori de bani inseamna urmatorul lucru. Eu vreau sa am securitate in viata mea de zi cu zi. As vrea sa ma asigur ca la batranete am o pensie. As vrea sa ma simt ocrotit, sa stiu ca lucrurile sunt ok. Si oamenii, in momentul acela, tot aduna ca sentimentul lor de siguranta sa-l aiba. Pentru ca daca am bani este bine, va fi ok. Atunci, Satana vine si ne ia sentimentul acesta de dragoste care inseamna ocrotire in mana Domnului si-l inlocuieste cu banii. Pai, pe tine nu te mai apara Domnul. Pe tine te apara banii pe care i-ai strans. Stii ce inseamna dragostea asta? O dragoste inticalosita. Ce este dragostea de bani? Sentimentul pe care vrei sa-l ai ca esti ocrotit, ca esti securizat si pe care ti-l da banii si nu ti-l da Dumnezeu. A reusit Satana sa ne schimbe privirea? A reusit. Iubitorul de bani este un om care-si vrea binele, care  vrea sa obtina bine prin banii respectivi. Si atunci, in loc sa spui, „Dumnezeu e nadejdea mea, Dumnezeu este acela care ma binecuvanteaza, Dumnezeu este acela care-mi da putere,” tu obtii cu bani lucrul asta.

Imi da cineva un email, „Frate Florin, trebuie sa dau un concurs la ministerul de interne, la pompieri, mai exact.” Si zice, „Imi cere seful (aia din comisia de examene) sa dau bani.” Zice, „Sa dau bani, ca sa iau examenul asta? Ce parere ai?” I-am trimis si eu un email. I-am zis, „Frate, te rog frumos sa ma ierti.” El zice, „De ce sa te iert?” „Sa ma ierti, ca daca mi-ai trimis asemenea intrebare, inseamna ca eu prea credincios nu sunt. Ca daca eram un om credincios, nu-mi puneai tu o asemenea intrebare. Stiai ca nu pot sa-ti dau decat un singur raspuns. Dar sa ma ierti. Daca tu mi-ai pus o asemenea intrebare inseamna ca eu te-am lasat sa intelegi ca eu as fi e acord cu asa ceva. Tu esti serios in intrebarea asta? Cum. ma intrebi daca sa dai mita?” Zice, „Frate, dor toti dau. Eu ce sa fac?” Am zis, Dar ce faci tu la ministerul de interne? Zice, „Sunt pompier.” „Ce faci tu, ca pompier?” „Merg cu unitatea sa intervin, la foc.” Si-i zic, „Pai, cand te duci tu la foc, nu o sa zici, „Doamne, ajuta-ma? Ca pica focul si cade casa.” „Ba da,” zice el. „Pai, nu te mai ruga. Spune, ‘O, banii mei, ajutati-ma.'” Nu mai zi ‘Doamne ajuta’, ca pe Dumnezeu L-ai lasat acolo, cand ti-ai cumparat postul. Dumnezeu iti zice, „Acuma, du-te tu, desteptule. Nu esti tu destept si cu banii tai iti rezolvi problemele?” L-ai lasat pe Dumnezeu in spate. De ce mai spui ‘Doamne ajuta’, daca tu ai spus ‘bani ajutati-ma’? Si i-am spus, „Si ce o sa inteleaga seful tau?” O sa-i zici intr-o zi, „Sefule, hai pana aici la biserica, ca a venit Ianovici din Bucuresti.” O sa zica, „Mai, tu esti pocait?” „Da.” „Stai tu cuminte. Cum sa fi tu pocait? Pai, nu mi-ai dat tu bani cand ai intrat acolo? Tu n-ai cum sa fi pocait, ca daca erai pocait, nu luai bani.” Si ce crezi ca face seful dupa 3 luni? Vine la tine si spune, „Bun e postul asta?” „Bun.” „Mai da-mi niste bani.” Doamne, ce nenorocit sunt , ce amarat sunt. Ce rea e lumea asta! Frate, ce rea e lumea asta! Da, pentru ca in loc ca tu sa-L iubesti pe Dumnezeu, sa te increzi in protectia Lui, ti-ai cumparat lucrurile. Vine Satan si schimba si ne ticaloseste. In loc sa ne incredem in Dumnezeu si in taria Lui, noi ne incredem in banii nostri, in capacitatile noastre, in taria noastra. Ce-i asta? O dragoste ca o ceata. Aruncata, dar schimbata.

Vreau sa spun inca un lucru, cum e treaba asta cu banii. La Discovery am vazut si noi o emisiune. Si acolo arata un vultur. Vulturul nu prea da din aripi. Stiati? Vulturul merge pe curenti. El mai mult planeaza. Si are o privire panoramica, fantastica. Si el, cand se uita in apa si vede pestele, el il urmeaza si vaneaza pestele dupa luciu, dupa culoarea aceea. Dar el nu-si da seama cum si ce e pestele acela. Si are niste ghiare care sunt intoarse. Si a aratat cum vulturul acela, cu ghiarele intoarse  s-a dus si a bagat ghiarele in peste. Dar el ce n-a relizat… cand pestele e in apa nu-ti dai seama de dimensiune ca vezi numai luciul pestelui. Si l-a scos. Dar era un peste mare. Si n-a putut sa-l ridice, pentru ca intrase foarte adanc ghiarele. Si la un moment dat, pestele il tragea in jos.

Vulturul dadea puternic din aripi si s-a intamplat ca prada si pradatorul au ajuns in ocean. Zice diavolul, ascute-ti ghiarele si bagale adanc in prada. Dumnezeu spune, „Nu asa. Traieste dupa cum iti spun Eu. Eu iti pun painea pe masa.” Si cand ai ghiarele ascutite si le bagi adanc in prada, in momentul acela te scufunzi si devii victima.

M-a chemat cineva odata si imi spune, „Hai pana la mine, ca vreau sa-ti arat ceva.” Avea o casa…. si m-a dus la subsol, avea o camera plina de aparate de forta. Ma duce sus si sus avea piscina. Imi arata tablourile, pictate de nu stiu cine. Cand am intrat nu-mi era foame, cand am dat turul casei, la sfarsit, mi se facuse foame deja, cat era casa aia de mare. La un moment dat, se aseaza el, ca noi vorbeam.

Era un client caruia ii vorbisem despre Dumnezeu. Si statea cu mainile incrucisate si a zis, „Vezi, ti-am aratat tot ce este in casa. Ce-mi lipseste?” Eu m-am rugat lui Dumnezeu si am zis, „Doamne, sa nu plec de aici cu capul in jos.” I-am zis, „Prietene, mai ai un loc care nu mi l-ai aratat.” „Tot ti-am aratat,” zice el. „Nu,” zic eu, „mai este un loc, nu mi l-ai aratat.” „Ba, da, tot ti-am aratat.” „Nu-i adevarat.” Zice, „Ce nu ti-am aratat?” „Sertarul cu medicamente. Cate medicamente iei?”  A pus capul in jos. De doi ani, acuma vine la biserica, bolnav de cancer in ultima faza. Acuma il cauta pe Dumnezeu cu un cancer la stomac. Atunci nu-l cauta. Vine Satana si spune, „Nu pot sa smulg din ei dragostea, dar pot sa o ticalosesc. In loc sa se increada in Domnul Dumnezeu si in puterea Lui, sa se increada in puterea lor si in banii lor. Iubitori de bani, asta face Satana.

Din primele 55 de minute, mai sunt 27 de minute din mesaj.

[Doar] Predica

 

VIDEO by Avadani Stefan

Program Biserica Perth

VIDEO by bisericaperth

Doamne primeste inima mea – Sherrin

Sherrin

Ce voce, ce dar de la Dumnezeu, Dumnezeu sa  o binecuvanteze pe Sherrin!

VIDEO by ady zamfir

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari