Richard Wurmbrand – O biografie prescurtată

S-a discutat mult pe bloguri despre colaborarea crestinilor cu regimul comunist din Romania, dar prea putin despre persecutia adusa crestinilor in timpul regimului comunist. Richard Wurmbrand a fost unul dintre credinciosii care a suferit inchisoare si tortura pentru credinta lui timp de 14 ani, dar care nicidecum nu a cedat si a ramas neclintit in credinta lui in Dumnezeu.

El a fost eliberat din inchisoare in anul 1964 si in 1966 a sosit in Statele Unite. In anul 1967 a infiintat organizatia Voice of the Martyrs, o misiune dedicata asistentei Bisericii Persecutate de pretutindeni. Misiunea este bazata pe versetul urmator:

Evrei 13:3

Aduceţi-vă aminte de cei ce sînt în lanţuri, ca şi cum a-ţi fi şi voi legaţi cu ei; de cei chinuiţi, ca unii cari şi voi sînteţi în trup.

Remember them that are in bonds, as bound with them; and them which suffer adversity, as being yourselves also in the body.

La site-ul   http://www.Richard-Wurmbrand.ro   puteti gasi

O biografie prescurtată.

Pe linga filmul (desen animat) despre Viata lui Richard Wurmbrand, s-a facut un film documentar de catre  Christian History Institute impreuna cu International Films si Voice of the Martyrs. In filmul documentar primim mai multe detalii despre viata lui Richard Wurmbrand, din partea dinsului, a sotiei sale Sabina si a fiului sau Mihai.

Puteti sa vedeti acest documentar pe site-ul CristiaNet, la pagina link-ului click pe: Pastorul – FILM DOCUMENTAR (real video). si filmul documentar se va descarca pe Realplayer.

9 comentarii (+add yours?)

 1. Angela...sä ne indreptäm priviriile in SUS
  ian. 12, 2011 @ 16:07:58

  Bine te-am regäsit Rodi!

  „Fiecare om este o nouă oglindire a dragostei perfecte a lui Dumnezeu.”

  „Dar adevärata „bisericä „romänä ,
  ca si cea din celelalte täri…
  are nevoie de ajutorul VOSTRU…

  DATI-LE BIBLII SI LITERATURÄ CRESTINÄ…
  DATI-LE INVÄTÄTURI CRESTINE…”

  Richard Wurmbrand

 2. Lucian I. Dobre
  ian. 13, 2011 @ 00:38:41

  Rodica, urmaresc cu placere pe chanel Angel One de la Dish Satelite mesajele regretatului Daniel Rogers un pastor american care a plecat la Domnul si care intr-un mesaj de-al lui facut undeva in Southern Baptist Convention spunea despre Richard Wumbrandt asa cuvinte frumoase. Am tresarit de bucurie vazind ca unul din titanii credintei crestine din Tara noastra, Romania este apreciat si citat in mesajele unui predicator american inca inainte de anul 2010. Pe TBN chanell deasemenea pastor Daniel Rogers are niste mesaje devotionale deosebite. Ai urmarit vre-un videoclip cu Daniel Rogers ?

  • rodi
   ian. 13, 2011 @ 09:19:00

   Lucian, poate ca te referi la Adrian Rogers ? Daca da, l-am ascultat cu placere multi ani. Ii voi cauta prin video clips sa il postez. Daca este un altul, Daniel Rogers, vrei te rog sa imi trimiti in email website-ul lui> (la rodiagnusdei@gmail.com)
   E minunat sa vedem cite vieti a ‘atins’ (in mod personal) fratele Richard Wurmbrand, si citi pastori s-au format, si sint ceia ce sint astazi, pentru ca un om extraordinar ca fratele Wurmbrand le-a fost mentor.

 3. Trackback: Seria ‘Amintiri cu sfinti’ culese de Pastorul Daniel Branzei « agnus dei
 4. Trackback: 40 de minute cu Sabina Wurmbrand « agnus dei
 5. Trackback: Pastorul – Film Documentar despre Richard Wurmbrand (60 min) « agnus dei
 6. Trackback: DW: Schimbarea la faţă a serviciilor secrete « WikiLeaks: ''..românia, o țară sălbatică…''
 7. Trackback: Viata lui Richard Wurmbrand – si un documentar pentru copii « agnus dei – english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: