Doua Poezii recitate de Traian Dorz si Cintarea: Din tine am venit iubire…

Poezia ‘Ce DA Ti-am spus eu Tie’ recitata de Traian Dorz

Poezia ‘Iubirea mea Isuse’ recitata de Traian Dorz

Poezia de la ResurseCrestine.ro

Din tine am venit iubire

Autor: Traian Dorz

1. Din Tine am venit iubire
Şi tot spre Tine merg mereu
Frumuseţe şi desăvârşire
Doar Tu dai sufletului meu.
Cor: /: O iubire, o iubire
Har etern venit de sus
Mântuire, mântuire
Prin Golgota ne-ai adus. :/

2. Deşi întruna eşti cu mine
Şi necurmat mă fericeşti
Mă arde dorul după Tine
Să Te pătrund aşa cum eşti.

3. Fă clipele vieţii mele
Izvoare prospete de har
Ca să ţâşneşti doar Tu din ele
Îmbelşugat pe-orice hotar.

4. Din Tine am venit iubire
Şi merg spre Tine ne-ncetat
Că-n binecuvântata-Ţi fire
E Dumnezeu cu-adevărat.

‘Din tine am venit iubire’ versuri Traian Dorz, cintare interpretata de Parintele Marian Marcus, Caransebes. Video clip este  filmat la Manastirea Sfinta Ana, Orsova. Cintarea este foarte bine cunoscuta si cintata in toate Bisericile Evanghelice Romane.

Pentru prima postare cu ‘Traian Dorz, un urias al credintei’ care include un film documentar- click aici.

9 comentarii (+add yours?)

 1. Tinerii Romani Americani
  ian. 20, 2011 @ 20:27:22

  Scrisoare de multumire:
  Stimata sora Rodica! va multumim pentru comentariul adus, Domnul Isus sa va binecuvinteze cu intreaga dumneavoastra familie. Citind raspunsurile dumneavoastra aduse la articolele noastre pe mai multe site-uri crestine, pentru inceput nu stiam despre care sora Rodica era vorba. Zilele acestea primind comentariul dumneavoastra pe blog-ul nostru, in care v-ati pus si numele de familie, am intrebat parinti daca dumnealor cunosc pe cineva in Statele Unite pe nume Rodica Cuc. Raspunsul a fost da, cunoastem o sora „Rodica Cuc” care se trage dintr-o familie foarte scumpa din Chicago pe care noi o iubim mult, si ochi li s-au umplut de lacrimi. I-am intrebat ce sa intamplat si de ce plang. Ne-au spus ca tatal sorei Rodica Cuc este prietenul lor drag, numele dansului este pastorul „George Galis”, si plang pentru faptul ca nu demult au auzit ca este in spital, si nu stiu in ce stare se afla cu sanataea.

  Am vrea sa stiti sora Rodica, ca numele de Galis misca inimile oamenilor. Toti Romani cu cati am discutat care au trecut prin Chicago, isi amintesc cu drag de familia dumneavoastra. Ordecateori am intrebat atat parinti, frati cat si chear cei necredinciosi despre familia Galis, majoritatea nu se mai pot opri de-a ne spune, istoria dansilor la venirea in America. Am ramas profund inpresionati de impactul care la avut familia Galis in viata miilor de emigranti romani. Dragostea si daruirea dumneavoastra, cat si tot ceia ce ati facut pentru acesti oameni, ne-a miscat si noua inimile si ne-am simtit obligati sa va scriem. Ne-ati cerut sora Rodica, sa va scriem ceva pe blog-ul dumneavoastra. Va rugam sa ne iertati, dar nu am gasit un alt subiect mai potrivit sau un personaj mai important din viata celor de aici, despre care sa va scriem; decat lucrarea unui om al Lui Dumnezeu pe nume George Galis si a familiei dansului. Stim ca sunteti o familie foarte retrasa, si-n general nu doriti sa va stie nimeni faptele. Noi credem, ca-n secolul nostru intr-o lume unde pentru cei mai multi crestini totul inseamna: „eu, mie si pentru mine”, intr-o lume in care majoritatea fratilor nostri nu mai pot face absolut nimic pentru nimeni; este bine sa se stie ca adevarati oameni ai Lui Dumnezeu, pentru ca bisericile noastre sa prospere si sa se bucure de numarul mare de membri „au dat totul”. Stim ca Dumnezeu se mandreste cu asemenea oameni in fata ingerilor, credem ca nu gresim daca ne v-om mandri si noi cu dumnealor in fata oamenilor.

  Ca sa aflam cat mai multe despre familia dumneavoastra, am inceput sa cerem informatii de la mai multi frati romani. Am contactat oameni inteligenti cu pregatire, oameni maturi in credinta, oameni de afaceri, si oameni de rand din poporul roman. Am cules mai multe informatii care am dori sa le publicam pe site-urile crestine, ca frati romani sa nu uite niciodata adevarati eroi a credintei noastre. Stand de vorba cu acesti oameni, uni cu lacrimi in ochi ne-au marturisit, cum cu ani in urma cand se aflau prin lagarile din Europa, cand toti (neamuri, prieteni, cunoscuti si frati de credinta) i-au parasit, si-au refuzat sa le intinda o mana de ajutor ca sa poata ajunge in tara dorita. Cand din diferite motive toti i-au abandonat, lasandu-i sa stea luni sau chear ani de zile prin lagarile din Europa. Cand nu mai vedeau nici o sansa de-a ajunge in Statele Unite, iar intoarcerea in Romania insemna batae, suferinta si chear inchisore. Cand se vedeau ruinati pentru todeauna, in disperare acesti oameni au auzit de un om al Lui Dumnezeu pe nume George Galis, care locuia in America. Un om foarte simplu si cu-o voce blanda, foarte diferit decat toti oamni pe care i-au intalnit vreodata. Ni se spune, ca tatal dumneavoastra avea in dansul ceva deosebit, avea „anconditional love” fata de oameni si-n special fata de romani necajiti si neajutorati. Aflam ca era un adevarat Samaritean Milos, si se asemana foarte mult cu persoana Domnului Isus.

  Acesti oameni ne spun: Cand l-am contactat pe pastorul George Galis, pe acest om al Lui Dumnezeu nu la interesat cine suntem, nu la interesat faptele noastre din trecut, nu la interesat din ce neam mare de oameni ne tragem, nu la interesat cati bani avem in banca, nu la interesat religia nostra, nu la interesat daca suntem sau nu crestini, nu la interesat daca dupa sosire in America il v-om recompensa vreodata pentru ajutorul acordat, nu la interesat ca prietenia cu noi ii va strica reputatia, nu la interesat starea sanatati nostre si cat costa bill-urile medicale, nu la interesat absolut nimic din tote acestea. Cand i-am cerut ajutorul, cu toate ca nu ne vazuse niciodata ne-a spus: „sa fim linistiti ca dansul iubeste foarte mult poporul roman si va face absolut totul pentru noi ca sa ajungem in Statele Unite”. Daca l-am intrebat, care sun pretentiile dansului pentru ajutorul acordat, acest frate ne-a cerut doar un singur lucru, numele si datele personale, ca sa poata sa ne trimeata chemarea necesara pentru inaintarea actelor, ca sa ajungem cat mai repede in tara dorita.

  Aflam ca la scurt timp dupa intocmirea dosarelor au fost pusi pe avion, si plin de bucurie parasise Europa. Trecand oceanul acesti oameni au inceput sa se framante din nou si sa-si puna o multime de intrebari ca de exemplu: ce v-or face dupa ce v-or ajunge in Statele Unite? Oare se va mai gasi cineva sa le mai intinda o mana de ajutor? Nu stiiau unde v-or dormi primele nopti, cum se vor descurca cu limba engleza, unde vor lucra si multe multe altele. Ni se spune ca decolase avionul si pasise pe un pamant strain, intrun necunoscut fara ca sa stie ce-i asteapta. De la avion plin de emotii si frica mergeau spre sala de asteptare, se asteptau ca prima lor noapte in America s-o petreca in aeroport. Spre surpriza dansilor in acea sala mare plina de oamnei, un om sa apropiat de eii si ia intrebat pe romaneste, „voi trebue ca sunteti romani”, da i-au raspuns eii si s-au przentat dandusi numele. Afland cine sunt, acest om ia inbratisat spunandule: „eu sunt pastorul George Galis si ma bucur mult ca-ati ajuns cu bine. Va urez bun venit in Statele Unite. Va rog urmatima, cu mine sunt o multime de frati romani care doresc mult sa va vada”. Nu le venea sa creada acestor oameni, nu stiau daca tot ceia ce se intapla sub ochi lor, era un vis sau o realitate.

  Desi nu se asteptau, acest frate la aeroport ia asteptat ca pe niste ministri. A mobilziat o multime de frati din biserica, care cu muzica, flori si aplaude, le-au facut primirea in Statele Unite. De la aeroport i-au dus cu masinile in casele dansilor unde au servit masa, dupa terminare mesei i-au dus la un apartament gata mobilat, care avea un frigider mare plin de alimente. Dupa cateva zile, atat fratele Galis, copii dansului cat si alti frati din biserica, i-au luat si i-au dus pe la intreprinderile din apropiere, pentru a le gasi un loc de munca. Ne spun aceti oameni, ca toate problemele care-i framantau si ii ingrijorau mult de tot, in scurt timp li s-au rezolvat, datorita unui om care ia iubit mult. In toti acesti ani dupa sosirea in America, cei mai multi au ajuns sa-si puna intrebarea, oare ce se intampla cu iei daca nu ajungea sa cunoasca acest om al Lui Dumnezeu??? Da ne spun eii: „nu v-om afla niciodata, datorita uni pastor pe nume George Galis care ne-a esit in cale si nu ne-a lasat sa ajungem la greu”. Un om care va ramanea pentru todeauna in inimile noastre, il vom iubi mult si ne v-om ruga pentru el, ca Dumnezeu sa-i dea multa sanatate.

  Dorim sa va mai redam o intamplare sora Rodica: Intr-o zi intamplator in centrul unui oras din America, am intalnit un om de afaceri, un roman necredincios de o varsta mijolocie. Intrand in discutie cu dansul l-am intrebat: „daca dumnealui este credincios si merge la vre-o biserica”. Acest om ne-a spus, ca s-a nascut in Romania din parinti ortodocsi care mergeau foarte rar la biserica, cu toate acestea cand a locuit in Chicago, ani de zile a fregventat consecutiv biserica penticostala Philadelfia, iar acum nu mai merge nicaeri. L-am intrebat ce la determinat ca sa frecventeze aceasta biserica si care a fost motivul pentru care acum nu mai merge nicaeri. Ne-a spus ca in acea biserica avea un prieten, numele dansului era pastorul George Galis care la ajutat foarte mult ca sa ajunga in Statele Unite. Istoria dansului referinduse la venirea in America era foarte asemanatoare cu a celor multi amintiti mai sus si nu o v-om repeta. Datorita faptului ca-l iubea mult pe acest pastor ne spune acest om, ani de zile mergea duminica de duminica in aceasta biserica, unde se simtea foarte bine si se bucura foarte mult in anturajul fratilor. Aflam ca se lasase de toate patimile pe care le mostenise de la parinti si se apropia tot mai mult de Dumnezeu.

  Ne-a mai spus ca dupa cativa ani a aflat si dansul, ca o parte dintre membri din aceasta biserica, s-au hotarat sa inlocuiasca pastorul principal, pe fratele George Galis, cu un alt pastor „mai tanar care avea o pregatire mai mare, spuneau eii”. Pe dumnealui aceasta la deranjat foarte mult, si atat pastorul acesta tanar cat si cei care l-au adus, au devenit pentru dansul o mare pricina de poticnire si nu a mai putut sa-i asculte. Cu totea acestea mai venea din cand in cand pe la aceasta biserica, ca sa se intalneasca cu frati si sa-l asculte predicand din cuvant pe pastorul dansului preferat fratele George Galis. Din istorioara acestui om, aflam ca nu la mult timp dupa aceia, in biserica Philadelfia din Chicaga s-a produs un scandal destul de mare. Aflase ca noul pastor, afland ca la multi dintre membri nu-i convine de dansul, si-ar fi facut o lista cu acesti oameni pentru a-i scoate afara din biserica. Aceasta pe prietenul nostru la tulburat mult si ca sa nu afle noul pastor ca nici dansului nu-i convine de el, ca apoi sa ajunga si dansul pe lista, a parasit aceasta biserica pentru todeauna. Dupa plecarea din biserica Philadelifia aflam ca nu a mai frecventat nici o alta biserica. C-o durere profunda in inima ne-a marturisit acest om, ca daca pastorul dansului fratele George Gais nu era schimbat, dumnealui nu parasea niciodata aceasta biserica. La plecare cu toate ca intentionam sa-i spunem mai multe despre Dumnezeu si sa-l invitam cu noi la biserica, ascultand marturisirea dansului am amutit, asa ca ne-am despartit de dansul fara ca sa-i mai spunem absolut nimic. La plecare am ajuns si noi sa ne punem o multime de intrebari, la care desigur ca nu le-am gasit raspunsul.

  Inca o data v-am rugam sa ne iertati sora Rodica, dar ne-am simtit obligati sa va scriem tot ce-am aflat despre tatal Dumneavoastra. Dumnealui este eroul parintilor nostri, am vrea sa stiti ca este si eroul nostru si ne mandrim cu dansul. Ne gandim adesea, ce bine ar fi daca pastori zilelor noastre ar intelege si dumnealor, „care sunt adevaratele predici care au un efect extraordinar in viata oamenilor, iar cei in cauza care le aud nu mai pot sa le uite niciodata”. Acum intelegem de ce sora Rodica Cuc ne-a venit in ajutor, suportand lucrarea de salvare a tinerilor romani. Da sora Rodica afland cine-i tatal dumneavoastra nu ne miram, ne dam seam ca faceti parte dintr-o familie scumpa cu calitati si vederi deosebite. Am vrea sa stiti ca si noi va iubim mult si va mutumim din inimile noastre pentru rugaciunile si suportul dumneavoastra. Va promitem ca si noi inpreuna cu parinti nostri ne v-om ruga pentru familia dumneavoastra si-n special pentru prietenul nostru si al parintilor nostri, „pastorul George Galis”, ca Domnul Isus sa-l faca bine si sa-l tina printre noi „many more years to come”. Dintr-o dragoste sincera si cu tot respectul, Tinerii Romani Americani transmitem salutari sfinte si pline de dragoste in numele Domnului Isus, familiilor Cuc si Galis. Sa auzim de bine.

  P.S. Pentru cei care doriti sa vizitati blog-ul familiei Cuc si a pastorului „George Galis”, va rugam sa intrati la adresa aceasta pe internet: https://rodiagnusdei.wordpress.com/ .

  • rodi
   ian. 20, 2011 @ 22:18:00

   Va multumesc mult pentru aprecierile voastre; cred ca va fi o mare mingaiere pentru taticul stiind ca fratii lui pe care i-a ajutat cu toata dragostea, isi amintesc de el si se roaga pentru el. Va multumim ca a-ti scris atit de frumos, si sper ca veti mai veni pe blog si veti comenta cind veti gasi cuvenit. Dumnezeu sa va intareasca sa duceti lucrarea inainte. Hristos ne va da biruinta.
   La partea/experienta negativa care o mentionati, taticul va va da explicatie. Totdeauna sint ‘two sides to every story’.

 2. Gabi Bogdan
  ian. 21, 2011 @ 01:03:01

  Rodi , thanks for posting the clip with Marian Marcus. I listened to him last year, and last week I could not remember his name anymore. Brother Ton had a excellent message tonight in Portland. Very basic , but true. I read you post about armenianism on brother Lascau blog. If you want to read a good book from „the other side” , A.W. Pink, The Sovereignty of God. Easy read. I can tell you one thing, apart from calvinism, I dont think you can really understand the Grace of God. It humbles you.And i am not referring to head knowledge .

  • rodi
   ian. 21, 2011 @ 08:36:23

   I’ll check out Pink’s book too, however I am really interested in material from Arminian authors first because they would ‘more likely’ address my personal points. By the way check out something Pink believed, but was later edited out of his books here at http://www.spurgeon.org/~phil/articles/dutyfth.htm
   That’s the kind of stuff I cannot embrace and then I kind of read a writer like that in a ‘suspect’ way because of their starting point. I am getting my ‘Arminian side’ together first because I want to understand what arminianism is in order to then try and understand the points of calvinism, which as you know I accept some and don’t fully understand others. So, the Arminian side will be presented first, along with a few video clips that explain Arminianism from that point of view. I was really surprised at how few people (pastors) out there treat this subject yet they are offended when their members embrace calvinist doctrine. It is a very interesting topic.
   I caught the last half hour of Iosif Ton, and found it to be amazing when he recounted the Puritans, Wesley and then the Azusa Street revival. Most Pentecostals don’t know their own history and here came Iosif Ton who taught it to the Pentecostals. Wow, and your post by Gavrila Penticostalu was spot on about us ‘sheep’. Thank God he still sends messengers (like IT) to those who listen. (I will look forward to watching the entire sermon)Please let me know whenever he comes, I am very interested.
   I am going to play around with one of the widgets for the blog and see if I can attach videos on the right hand column, so if you like a video you can just search for it there. Marian Marcs has a special talent for singing, and the background to the video is just awesome. Glad you enjoyed it!

 3. George W.Galis
  ian. 23, 2011 @ 12:51:42

  Catre Tinerii Romani Americani: „Domnul Isus sa va binecuvinteze si sa va implineasca toate dorintele voastre sfinte de a fi apreciati si primiti cu toata
  dragostea in bisericile romane unde nu se vorbeste decat L.Romana. Ma rog
  ca Dumnezeu sa le de-a intelepciune acelor frati pastori, ca ei sa va pretuiasca
  valorile cu care Dumnezeu va inzestrat. Ma lupt pe toate caile pentru acest lucru ca Bunul Dumnezeu sa le vorbeasca acestor Lideri. Dumnezeu El Insusi va face lucrul acesta in curand.

 4. Trackback: Wurmbrand In Saptamina Aniversarii Revolutiei – (si altii) Adevaratii Eroi « agnus dei – english + romanian blog
 5. Trackback: Poezie Traian Dorz – Anii trec ca norii « agnus dei – english + romanian blog
 6. Trackback: Poezii recitate de Traian Dorz « agnus dei – english + romanian blog
 7. Trackback: Traian Dorz – Memorialul Durerii (Documentarul) « agnus dei – english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: