Nelu Peia – Lider Miscarea Strajerilor, Predica si Proorocie in Chicago

Fratele Nelu Peia a fost invitatul Bisericii Philadelphia Romanian Church of God din Chicago la saptamina de rugaciune pe data de Ianuarie 20,21, si 23, 2011. Urmariti mai jos predica de la programul de Dumnica dimineata 11/23/2011 care se incheie cu o proorocie ce el a avut-o din partea Domnului cu privire la Statele Unite ale Americii.

20 comentarii (+add yours?)

 1. Gabi Bogdan
  ian. 24, 2011 @ 00:54:13

  Interesant, lucrarea prin fratele Peia este opusa la toate lucrarile de doom and gloom pe care le-am auzit pina acum cu privire la viitorul Americii. Sper ca aceasta lucrare sa se implineasca si sa fie adevarata. Singura persoana care „il cunoaste pe Domnul” si are sanse sa devina presedinte este Sarah Palin. Wouldn’t that be nice?
  Thanks for posting this.I like the red chairs in your church! 🙂 Christmas year round!

  • rodi
   ian. 24, 2011 @ 08:12:44

   Mesajul fratelui Nelu Peia (de la cele trei servicii de la Biserica Philadelphia Chicago) a fost mesaj de chemare la pocainta, dar si de imbarbatare. Sa dea Dumnezeu sa se implineasca si si noi ca Biserica (in toata tara) sa ne trezim. Ce bine ar fi sa ajunga din nou o persoana la Casa Alba, in a cui gura sa fie rostit din nou Cuvintul lui Dumnezeu (stiu ca altii ar considera-o ca un amestec intre politica si religie, dar de ce sa nu dorim sa fie rostit numele lui Dumnezeu din gurile liderilor nostri?) By the way, multi crestini o batjocoresc pe Sarah Palin, si nu stiu de ce. Chiar daca ea are slabiciuni, Dumnezeu nu poate sa se foloseasca de ea? Cum s-a folosit de alti oameni cu slabiciuni mari. Oricum, Dumnezeu va ingadui ceea ce e in planul Lui). P.S. I am also thrilled that fratele Nelu Peia is an awesome Bible study teacher (especially when it comes to Old Testament studies). Hopefully, more of his sermons/messages will become available for us to share on the blog as there are limited sermons available in the Romanian language to begin with, and it is awesome to be able to listen to these sermons via the computer during the week! I see more and more people accessing them on the blog daily. (Thank God that in the English language we have no such shortage of material)

 2. George W.Galis
  ian. 28, 2011 @ 12:10:01

  Liderul Miscari Srajerilor, are un punct „Forte”, vin din partea Israelitilor cu care este Asociat: Rabini, Invatatori si Lideri Israeliti. Aceasta Organizatie „Inter Guvernamentala, dazbate problemele cari framinta omenirea astazi prin prizma
  Torei.

 3. mike
  ian. 30, 2011 @ 15:32:40

  K.J. Version-GENESIS-22-2–Then He said,”Take now your son,your only son Issac,whom you love,and go to the land of Moriah, and offer him there as a burnt offering on one of the mountains of which I shall tel you.” Eu nu am gasit ca –DUMNEZEU se roaga de Avraam???

  • rodi
   ian. 30, 2011 @ 17:18:26

   Ai dreptate despre versiunea King James care o avem noi. In traducerea Torei din Ebraica in Engleza incepe/scrie asa: Gen. 22:2 And He said: Prithee take thy son, thine only one… comentariul din jos explica mai departe – And He said: Please take, do take, I know full well what I am asking of you (sursa e ‘The Pentateuch’ traducere din ebraica in engleza, editia Hirsch 1963). Poti sa citesti un comentariu pe acest verset aici http://rabbi.wandering6.net/2010/please/ in care scrie ca cuvintul “נא” “please” ‘was left out of most translations (from Hebrew) which is a “particle of entreaty and supplication” often used by a subordinate begging a favor. Nu am acces la un original King James Version ca sa vad cum scrie acolo (au fost revizuiri mici indealungul istoriei KJV), dar dupa Tora, cuvintul “נא” (please) este present in versetul 2, si in aceasta Nelu Peia are dreptate.

 4. George W.Galis
  ian. 30, 2011 @ 18:24:40

  Cu cat avem mai multe traduceri cu atat se greseste mai mult, pentru caci nu se ia in considerare „Tora” care este Biblia originala caci este scrisa in Limba (originala) Ebraica. Am fost in Israel la Ierusalim trei luni si am avut ocazia sa stau de vorba cu Rabini Mesianici, care au avut bunavointa sa i-mi vorbeasca despre scrierea Torei, si caci scrierea ei este foarte importanta pentru Rabini si multe alte intrebari legate de Biblie.
  Pentru noi crestinii, Originalul Vechiului Testament este Vechiul Testament in Ebraica. Iar Noul Testament, pentru noi, originalul e in Limba greaca. La ‘bookstore’ de carti crestine a aparut o copie de pe textul original, de pe manuscrise al Noului Testament din secolul 3; pentru noi acesta este originalul. Acest testament se poate cumpara cu suma de $499.00

 5. Catalin
  apr. 10, 2011 @ 13:55:46

  Mesajul pastorului Nelu este extraordinar, [……] Este nevoie de oameni ca fratele Nelu

  • rodi
   apr. 10, 2011 @ 22:58:37

   Catalin, apreciez comentariul tau si cred ca l-ai facut in mod sincer, si sper ca fara gind rau. Totusi, nu am putut sa il public intreg, pentruca nu doresc sa incepem discutii despre denominatii si pareri despre persoane necunoscute (in mod personal). Am postat predica cu intentia sa ne zideasca; iti doresc succes in cimpul Evangheliei tie si sotiei tale, si Duhul Sfint sa va calauzeasca in tot ce faceti.

 6. adimartin
  apr. 25, 2011 @ 11:03:06

  Deuteronom 18:20-22 si Ieremia 28:9 . Mi-ar placea ca toti proorocii sa aiba aceste texte in fata ochilor inainte de a veni inaintea poporului… God bless America and Israel

 7. adimartin
  apr. 26, 2011 @ 05:10:50

  Multumesc Rodi 🙂 ti-am trimis pe mail o rugaminte

  • rodi
   apr. 26, 2011 @ 09:28:53

   Adi, am ascultat totul si ti-am raspuns prin email. Ce mare Dumnezeu avem noi!!!!Acum cunosc mai bine detaliile ungerii Duhului Sfint asupra vietii tale extraordinare si a chemarii tale. Nu am mai auzit asa o marturisire.

   Dumnezeu sa te foloseasca cu putere si sa ocroteasca familia ta! Astept raspunsul tau la email.

 8. viitorul Americii
  aug. 07, 2011 @ 07:13:48

  A mai fost unul care a fost „pocait” la Casa Alba…cel cu Monika Levinsky….. :)))))

  • rodi
   aug. 07, 2011 @ 08:49:53

   Cred ca „media” din Statele Unite ii va cauta nod in papura 24/7 si daca e un fals (crestin) il vor divulga cu toata bucuria.:-)
   Sa speram totusi ca acest om poseda integritatea care o portretizeaza in public. In final doar Dumnezeu cunoaste inima (1 Samuel 16:7).

 9. Ted
  aug. 31, 2011 @ 22:20:40

  Peia . . un proroc fals, Ce trist ca induce in eroare atitia crestini naivi . .
  Un om al falsului si al banului . . How sad !

  • rodi
   aug. 31, 2011 @ 23:40:53

   Ted faci o afirmatie foarte grea. Nu stiu pe ce iti bazezi afirmatia (pe ce dovezi si pe ce texte din Biblie) In Matei 7:22-23 scrie
   22 În ziua judecății vor fi mulți care-Mi vor spune: „Doamne, n-am profețit noi pe baza Numelui Tău? N-am scos noi demoni pe baza Numelui Tău? N-am făcut noi multe minuni pe baza Numelui Tău?”
   23 Însă Eu voi depune mărturie cu privire la ei și le voi spune: „Niciodată nu v-am cunoscut. Plecați de la Mine, nelegiuiților!”

   dar uite ce a mai spus Domnul Isus in Luca 9:49-50
   49 Ioan a zis: „Stăpâne, am văzut pe cineva care scotea demoni în Numele Tău – și nu l-am mai lăsat s-o facă pentru că nu ne urma.”
   50 Isus i-a răspuns: „Nu-l opriți, pentru că cine nu este împotriva noastră este pentru noi.”
   Deci nu suntem crestini naivi, ci suntem crestini care incercam sa implinim cuvintele Domnului Isus.
   Dumnezeu cunoaste inima omului si El va judeca totul cu dreptate. In rest nu avem de ce sa il declaram prooroc fals.

 10. Trackback: Nelu Peia – Cine uraste nu este de la Dumnezeu ! Este timpul sa ne oprim si sa ascultam avertizarile pe care Duhul Sfant le da Bisericii « agnus dei – english + romanian blog
 11. viorica
  sept. 06, 2011 @ 09:06:19

  Oare din toata predica nu s-a inteles decit ca este un proroc fals? Ochiul rau vede nu mai rau .
  Pune Doamne dragoste-ntre fratii
  Sa fim toti ca o bratara ,care mana-Ti -nconjoara \
  Ca un brau de piatra rara
  Sa fim una pe deplin ,ca vesmantul Tau de in …..
  Dumnezeu sa se indure de toti copii Lui !

 12. Trackback: Nelu Peia – Predica la Conferinta de Post si Rugaciune, Baile Felix Dec. 2010 « agnus dei – english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: