C. H. Spurgeon – Marea nevoie de Duhul Sfint

This set of images was gathered by User:Dcoetz...

Image via Wikipedia

Marea nevoie de Duhul Sfant 

Autor: Charles Spurgeon

Daca nu avem Duhul Sfant, mai bine am inchide bisericile, am bate usile in cuie, am pune o cruce neagra pe ele si am striga: \”Doamne, ai mila de noi!\”. Daca voi, lucratorii spirituali, nu aveti Duhul lui Dumnezeu, mai bine nu ati predica, iar voi, oameni buni, mai bine ati sta acasa.

Cred ca nu vorbesc prea dur cand afirm ca o biserica fara Duhul Sfant este mai degraba un blestem decat o binecuvantare. Daca nu ai Duhul Sfant, draga lucratorule crestin, afla ca stai in calea altcuiva -esti intocmai ca un pom fara roade, ocupand un loc in care ar putea creste un alt pom roditor. Aceasta este o lucrare solemna; Duhul Sfant sau nimic -si mai rau decat nimic- moartea si condamnarea pentru o biserica ce nu tanjeste dupa Duhul, plangand si gemand pana ce Acesta se vede la lucru in mijlocul ei. El este aici; n-a plecat nicaieri de cand a fost lasat la Cincizecime. Deseori El este indurerat si intristat, pentru ca este gelos si sensibil, unicul pacat de neiertat tine de Persoana Lui binecuvantata.

De aceea sa cautam sa fim foarte atenti cu El, umbland smeriti inaintea Lui si asteptandu-L cu ardoare -indepartand din viata noastra orice L-ar impiedica sa locuiasca in noi si sa fie cu noi pe vecie. Fratilor, pacea sa fie cu voi si in duhul vostru!

sursa

6 comentarii (+add yours?)

 1. George W.Galis
  feb. 04, 2011 @ 05:13:49

  Cand Spurgeon vorbeste despre Duhul Sfant, trebue luat in serios.Spurgeon
  este interesat ca lucrarea Duhului Sfint sa fie cunoscuta si sa fie activa in fiecare biserica crestina, intr-un mod practic. Spurgeon intreaba daca esti sigur ca ai Duhul Sfant, adica ca tu esti un Templu a Duhului Sfant? Si ca Duhul Sfant locuieste in tine.

 2. Trackback: C.H.Spurgeon – Vointa libera, o sclava « agnus dei – english + romanian blog
 3. Trackback: C H Spurgeon – Eat, Don’t Argue! « agnus dei – english + romanian blog
 4. Trackback: Spurgeon Documentary (60 min) « agnus dei – english + romanian blog
 5. AMOS
  dec. 13, 2012 @ 09:08:29

  Inima imi plange de multa vreme pentru ca in multe lacasuri crestine ESTE DOAR O FORMA DE INCHINARE reci si goale multe inimi sunt departe de Domnul.Duhul Sfant este intristat si Domnul manios pe multi din Poporul Sau.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: