Treziri Spirituale din Istorie – Titus Coltea (5 ore)

de la AlfaOmegaTV. Pastor Titus Coltea despre: Treziri Spirituale, Duhul Sfint, Penticostalii, Ortodoxia, Spurgeon, Luter, Charles Finney, firea paminteasca, soapta Duhului lui Dumnezeu, puterea lui Isus, cum stingem Duhul, ce stinge o trezire spirituala, Wesley, Whitfield, Edwards, Campbell Morgan-preacher at Westminster Chapel, Dwight Moody, ‘metodele’ noi ale lui Dumnezeu de a lucra, cartile lui Martin Lloyd Jones, trezirea din Oradea 1973, Liviu Olah, colaborarea omului cu Dumnezeu in trezire spirituala, vointa lui Isus sa vindece,caderea Duhului Sfint peste Cane Ridge Presbyterians in Kentucky 1801, conclude-de ce ne temem de trezire spirituala? Spurgeon a zis'”Fie Duh Sfint, sau fie nimic”.

Treziri Spirituale Partea 2

Treziri Spirituale Partea 1 (Titus Coltea discuta: Autoritatea Scripturii, Biblia si parintii bisericesti inainte si dupa Nicea, Revelatia este una iar iluminarea este progresiva, sa nu ne anatemizam, cum Iudeii si-au schimbat paradigma despre mintuire din cauza neamurilor, B B Warfield a fost primul care a promovat ‘crezul cesationist’ impotriva si in ciuda minunilor din timpul lui, fiecare generatie trebuie sa experimenteze lucrarea lui Dumnezeu prin Duhul Sfint in mod proaspat, Iacov, Rusaliile la Ierusalim, in ultimul secol exista o intensificare a lucrarii demonice dar au fost mai multi martiri in ultimul secol decit in toata istoria bisericii crestine, Congresul Lausanne, Azusa Street, crestinismul explodeaza unde manifestarile Duhului Sfint sint fara precedent ca pe timpul lui Ilie)

 

Calea Adevarul si Viata Partea 3

Calea Adevarul si Viata Partea 4

Calea Adevarul si Viata Partea 5

7 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: Pastor Titus Coltea – Viata sub comunism (via) AlfaOmegaTV « agnus dei
 2. munteanuaurel
  feb. 19, 2013 @ 10:37:52

  Domnul Coltea Titus , se afla intr-o mare eroare semanatul in Israel era toamna si atunci era ploaia timpurie , ploaia tarzie era primavara pt ca dupa aceea urma seceta pt coacerea granelor . Daca se semana primavara graul , si venea seceta peste el recolta era compromisa .Vedeti in 1Sam.12.16-18. era o minune sa ploua la treierat .

  In afara de acestea omul acesta propovaduieste invataturi carismatice si fenomene ce nu au nimic de-a face cu Dumnezeu . Trezirea cu : ras sfant ,odihna in duhul , caderi pe spate , convulsii .. etc. nu sunt treziri facute de Elohim . Aveti mare grija si rugati pe Yahweh sa va de-a darul deosebirii duhurilor pt ca nu tot ce se pune pe seama DUHULUI lui Dumnezeu chiar vine de la EL.

  Rusine postului Alfa si Omega pentru ca promoveaza astfel de predicatori .

  • rodi
   feb. 19, 2013 @ 11:12:05

   Frate Aurel, puteti sa fiti mai specific, la care video va referiti si aprox care parte- prima jumatate sau ultima jumatate? Eu le-am vizionat acum 2 ani cand le-am postat si nu imi aduc aminte ca Titus Coltea sa faca un ‘endorsement’ la carismatici, dar a mentionat miscarile istorice penticostale, din care facem parte si noi. Titus Coltea, din cate stiu, face parte din cultul Baptist si este un bun istoric (daca imi aduc aminte bine, a studiat istoria bisericeasca si a predat-o). Astazi nu mai suntem separati de gardurile vechi denominatinale, de ex. doctrinele harului sunt accentuate chiar si la Penticostali si la baptisti nereformati, iar pe de alta parte sunt si biserici baptiste care au ajuns sa isi schimbe crezul fata de vechiul crez asupra cesationismului. Dar vreau sa precizez ca putini Penticostali accepta Charismaticismul care provine de la Toronto Blessing si toate cele care s-au deprins de acolo. E o mare diferenta intre crezul Penticostal si cel Carismatic modern.

   Revenind la Titus Coltea, nu cred ca el a dat invatatura care sa aprobe carismaticismul, sau nici penticostalismul pentru ca el e Baptist. A depanat istoria si a mentionat trezirile din istorie. S-ar putea sa gresesc pentru ca vorbesc doar din seria aceasta de video si poate mi-a scapat ceva. Iar AlfaOmega Tv este un post cu lideri care cred ca darurile si manifestarile Duhului Sfant nu au incetat odata cu apostolii. Deci emisiunile lor reflecetaza crezul lor si a multor evanghelici Romani ca si ei.

 3. munteanuaurel
  feb. 19, 2013 @ 11:49:45

  Da sora este vb de al 3-lea video postat -Calea Adevarul si Viata Partea 3 , la minutul 2.10. . Domnul Titus a fost baptist din cate stiu in zona Hategului dar de ceva timp este pastor in America si mai nou este adept al miscarii carismatice . Dovada am gasit-o intr- o predica de pe site-ul ALETHEIA . Am postat un artic pe aceasta tema aici :

  http://aurelmunteanu.wordpress.com/2013/02/13/pastorul-titus-coltea-un-propovaduitor-al-miscarii-carismatice/

  Predica este marcata cu o sageata rosie deoarece nu se deschide din link si face parte dintr-o lista mai lunga (nu am gasit alta modalitate de a posta si a indica predica ) .
  Este propovaduitor si aparator al manifestarilor de la Toronto si al evangheliei prosperitatii . Ascultati va rog predica cap-coada .

  Alfa si Omega Tv este un post depravat care promoveaza liberalismul religios , evanghelia de marketing , promoveaza femei predicator si ecumenismul religios la greu . Din pacate acestea sunt adevaruri vechi pentru cei ce urmaresc acest canal tv. Domnul sa se indure .

 4. munteanuaurel
  feb. 19, 2013 @ 14:17:09

  Da , cu toata placerea . Timisorenii stiu aceste lucruri pt ca acum cateva saptamani si-a promovat noua orientare in orasul lor. Ciudat este ca nu am auzim ca s-a luat vre-o pozitie oficiala in acest sens.
  Poate se va ridica vre-un ,,Cruceru” ca in cazul lui Iosif Ton. Singurul care mai trage semnale de alarma in blogosfera crestina este fr Paul Dan – tot respectul pt dansul.

 5. Dani
  feb. 24, 2016 @ 15:07:38

  Il cunosc bine pe Titus Coltea, ceea ce afirmi stimate domn este asemeni dlui Paul Dan care a facut din improscarea cu noroi in frati o profesie. Sa va fie rusine. Intr-o oarecare masura va inteleg frustrarea: sunteti departe de Titus Coltea, Cristi Barbosu, Iosif Ton si tot ceea ce au realizat acesti barbati si atunci oarecum sa iesiti cumva in evidenta trebuie sa faceti ce stiti mai bine, sa luati piatra. Pt voi aruncatul cu pietre e meserie de baza. Trist !!!!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: