„Doctor” sau „frate”? de Arthur W. Pink

Traducerea de la situl ABaptistVoice.com (Romania)

Ce metode ciudate foloseste Dumnezeu uneori pentru a-i invata pe copiii Sai lectiile de care au mare nevoie! Aceasta a fost recent experienta autorului. Am fost contactat recent de o „universitate”pentru a accepta de la ei gradul de „D.D”. Am cerut sa mi se acorde timp pentru a cauta rugativ voia lui Dumnezeu prin Cuvantul sau scris, si mi-a venit o lumina mai mare chiar decat m-am asteptat. Aveam serioase indoieli despre permisiunea unui slujitor al lui Dumnezeu de a accepta un titlu onorific lumesc (carnal). Acum am inteles ca este gresit sa il accept, chiar fiind doar complimentar. Multi prieteni, in semn de respect, mi s-au adresat „Dr. Pink”. Eu ii rog acum sa INCETEZE a mi se mai adresa asa. Sa nu se inteleaga de aici ca eu, astfel, condamn alti oameni pentru ceea ce ei permit. Nu, fiindca in fata propriului lor Invatator ei raman in picioare sau cad. Eu am sa mentionez acum principalele pasaje care m-au ajutat pe mine, rugandu-ma ca Dumnezeu sa le faca o binecuvantare si pentru altii.

In primul rind, falsilor mangaietori ai lui Iov, Elihu (reprezentantul lui Dumnezeu) le-a spus „Nu voi cauta la infatisare, nu voi lingusi pe nimeni” (Iov 32:21).

In al doilea rand, „Voi sa nu va numiti Rabi” sau „invatatori” (Matei 23:8), ceea ce „Doctor” si inseamna. In al treilea rand, Ioan 5:44 condamna pe cei care „umbla dupa slava care v-o dati unii altora” si ne porunceste sa cautam „slava care vine de la singurul Dumnezeu”. In al patrulea rand, nici unul din slujitorii Domnului din Noul Testament nu a folosit vreodata vreun titlu. „Pavel, un apostol”, dar niciodata „apostolul Pavel”. In al cincilea rand, Fiul lui Dumnezeu S-a dezbracat pe Sine insusi” (Filipeni 2:7); este ingaduit atunci ca slujitorii sai sa urmeze un curs opus? In al saselea rand, Hristos ne porunceste sa invatam de la El, care a fost „bland si smerit” (Matei 11:29). In al saptelea rand, unul din semnele apostaziei este ca „slavesc pe oameni pentru castig” (Iuda 17). In al optulea rand, ni se porunceste sa iesim afara din tabara la Hristos, si sa „suferim ocara Lui” (Evrei 13:13).

Datorita acestor motive, nu mi se pare potrivit ca unul care este aici ca reprezentant si martor al unui Hristos „dispretuit si respins” sa fie onorat si flatat de oameni. De aceea va rog sa imi spuneti „frate Pink”.

Natura mantuirii lui Hristos denaturata de „evanghelistii” zilelor noastre

de Arthur W. Pink (traducere ABaptistVoice.com)

Natura mantuirii lui Hristos este teribil de denaturata de „evanghelistii” zilelor noastre. Ei predica un Mantuitor de iad, mai degraba decat un Mantuitor de pacat. De aceea, asa de multi sunt inselati fatal, fiindca multimi intregi vor sa scape de iazul de foc, dar nu vor sa fie eliberati de natura lor lumeasca si carnala. Primul lucru spus despre El in Noul Testament este „Si ii vei pune numele Isus, caci El va mantui pe poporul Lui (nu „de mania viitoare” ci) de pacatele sale. Hristos este Mantuitor pentru cei ce-si dau seama de pacatosenia excesiva a pacatului, care simt povara lui groaznica apasandu-le constiinta, care se detesta pe ei insisi datorita pacatului, care doresc sa fie eliberati de sub stapanirea sa teribila; Hristos nu este Mantuitor pentru nimeni altcineva. Daca El a venit sa-i „mantuiasca de iad” pe aceia care inca iubesc pacatul, El ar fi un lucrator al pacatului, iertandu-le rautatea si alaturandu-se lor impotriva lui Dumnezeu. Ce lucru oribil si blasfemie de nedescris cu care sa-L invinuiesti pe Cel Sfant!

6 comentarii (+add yours?)

 1. Gabi Bogdan
  feb. 25, 2011 @ 23:40:20

  I am spending too much time on this blog 🙂 . You have so much here that i dont know where to start!

  • rodi
   feb. 26, 2011 @ 00:02:18

   It’s all good!
   Can’t think of a better way to spend time than reading my blog 🙂
   I wish I had more time to spend re reading all this stuff, myself, because it really refreshes and motivates me.
   With the internet age giving us access to so many men of God it makes one wonder if it in anyways compares to being around the disciples of Jesus, and then there’s no way to even comprehend what it will feel like to be around Jesus when we get to personally meet Him! Wow, what untold riches we have to look forward to!

 2. Trackback: Arthur W. Pink on The Fall and Free Will (5) « agnus dei – english + romanian blog
 3. Stoica George
  mai 02, 2012 @ 09:31:12

  Sunt asa bucuros in Domnul de cea ce faceti,Domnul sa va binecuvanteze !!!

  • rodi
   mai 02, 2012 @ 10:50:59

   Si noi ne bucuram extrem de mult pentru oportunitatea de a face aceasta lucrare pentru Domnul. Dorim sa zidim fratii nostri si materialele publicate sa fie o reflectie a Cuvantului sfant al scripturii care sa imbarbateze biserica Domnului de pretutindeni. Va multumim din inima pentru incurajarea dumneavoastra prin acest comentariu. Dumnezeu sa va binecuvinteze!

 4. Trackback: A W Pink – The Law and the Saint (Part 1) « agnus dei – english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: