–>Case for Christ/Pledoarie pentru Cristos, subtitrare in limba Romana

Click pt film in  limba Romana

Click pe imaginea cartii din stinga pentru  film, programul in format video la situl Triluliu.  Sau click aici pentru link video cu subtitrare in Limba Romana Pledoarie pentru  Christos:
http://embed.trilulilu.ro/video/Skywings/1ea1d46c345df8.swf
Vezi mai multe video din diverse (Acest video, cu subtitrare in limba Romana se poate cumpara,  dar numai in formatul European ‘beta’ , de aici.) (English with Romanian subtitles)

Lee Strobel a fost un ateu satisfacut cu pregatiri mari in societate (journalism degree from University of Missouri and a Master of Studies in Law degree from Yale Law School) . Unii dintre noi care citeam (mai mult sau mai putin) ziarul Chicago Tribune (14 ani) il cunoastem de acolo ca ‘investigative journalist’care scria despre coruptie (orasul nostru Chicago este notoriu in privinta asta) si crime. Cartile lui Lee Strobel sint presarate cu exemple si ilustratii din intimplari reale care s-au petrecut in acei ani.

In Pledoarie pentru Hristos, Strobel povesteste cum l-a primit pe Hristos, dupa doi ani de cautare si discutii cu Crestini despre Biblie, Dumnezeu si Isus Hristos. El si-a inceput calatoria de investigare a existentei lui Dumnezeu dupa ce sotia sa  la invitatia unei prietene s-a dus la Biserica si s-a intors la Domnul. Strobel in timpul investigatiei sale de a afla daca exista Dumnezeu cu adevarat (el fiind un ateu convins) cercetind indeaproape Scripturile si orice altfel de informatii din toate domeniile de care a dat, le-a cercetat cu amanuntul si a fost foarte surprins ca sa descopere marele adevar ca desigur exista Dumnezeu cu adevarat, ceea ce l-a facut si pe el sa se intoarca la Dumnezeu iar apoi a  devenit unul dintre cei mai mari apologeti din timpul nostru. A scris citeva carti pretioase de apologetica si a realizat filmari bazate pe aceste carti. Cartile sint foarte recomandate pentru cititorii de toate virstele.

( Strobel describes The Case for Christ as a retracing and expansion of his becoming Christian. It summarizes Strobel’s interviews with 13 evangelical Christian scholars)

Versiunea in L. Romana aici – Case for Christ/Pledoarie pentru Cristos de Lee Strobel (English with Romanian subtitles).
http://www.trilulilu.ro/embed/Skywings/1ea1d46c345df8
Vezi mai multe video din diverse

Below is the ‘English only’ version:

De la situl AllAboutJesusChrist.org

Aceasta pagina web ofera doar informatie. Ea nu este sustinuta sau afiliata in alt fel cu autorul Lee Strobel sau editura Zondervan Publishers.

Pledoarie pentru Cristos – Investigatia
Exista pledoarie pentru Cristos? Daca ar fi fost o investigatie judecatoareasca legala – un proces care sa determine daca Isus Cristos este de fapt Singurul Fiu al lui Dumnezeu – ar fi fost El justificat pe baza evidentelor ori ar fi fost descoperit ca impostor?

Pledoarie pentru Cristos – Procurorul
A incercat cineva sa adune dovezi pentru a face o pledoarie pentru Cristos? Spre exemplu, Lee Strobel, un ateu pe vremea cand a intreprins acest efort, a decis ca va dovedi cu argumente si probe solide ca Isus Cristos este un impostor. Strobel cu siguranta era calificat sa efectueze aceasta sarcina de a face un proces impotriva lui Cristos. El avea Master in Studii Juridice de la Universtitatea de Drept Yale si era reporter premiat la Chicago Tribune. Domeniul de specialitate al lui Strobel era Analist Juridic si a fost promovat la rangul de Editor Juridic la Chicago Tribune. Mai mult, Strobel nu era partinitor fata de apararea lui Cristos – el era ateu!

Pledoarie pentru Cristos – Constatarile
Strobel imparte pledoaria sa pentru Cristos in trei capitole principale:

Dovezile documentare

  (au fost pastrate cu acuratete biografiile lui Isus?).

Dovezile coroborante

  (exista dovezi credibile in sprijinul lui Isus in afara biografiilor Sale?)

Dovezile stiintifice

  (Arheologia confirma sau contrazice biografiile lui Isus?).

Dovezile de respingere

  (Este Isus al istoriei identic cu Isus al credintei?).

 • Profilul lui Isus CristosDovezile identitatii
   (era Isus cu adevarat convins ca este Fiul lui Dumnezeu?).

  Dovezile psihologice

   (a fost Isus nebun cand a pretins ca este Fiul lui Dumnezeu?).

  Dovezile atributelor

   divine (A implinit Isus atributele lui Dumnezeu?).

  Dovada amprentelor

   (se potrivea Isus – si numai Isus – cu identitatea lui Mesia din profetii?)
 • Dovezile in sprijinul Invierii lui Isus CristosDovezile medicale
   (a fost moartea lui Isus un fals si in vierea Lui o farsa?).

  Dovezile trupului lipsa

   (lipsea cu adevarat trupul lui Isus din mormant?). Dovada aparitiilor Lui (a fost Isus vazut viu dupa moartea Lui pe cruce?).

  Dovezile circumstantiale

   (exista fapte ce sustin invierea?)

Pledoarie pentru Cristos – Examinarea dovezilor
In incercarea de a aduna argumente, Strobel intervieveaza un numar de experti si autoritati recunoscute in domeniile lor de stiinta. El a condus analiza de caz fara nici o partinire religioasa – in afara de inclinatia lui spre ateism. Este remarcabil, ca dupa adunarea si examinarea critica a dovezilor pentru sine insusi, Strobel a devenit crestin. Uimit de constatarile sale, el a adunat dovezile intr-o carte pe care a intitulat-o Pledoarie pentru Cristos, pentru care a fost distins cu Medalia de Aur. Strobel cere de la fiecare cititor un singur lucru – ramaneti nepartinitori in examinarea dovezilor. La sfarsit, analizati dovezile pentru voi insiva, actionand ca singurul jurat in procesul lui Cristos.

Priveste Mai Multe Dovezi Acum!

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: