Vremuri „apocaliptice“ (via Semnele vremurilor)

Vremuri „apocaliptice“ Termenul din titlu apare din ce în ce mai frecvent în titlul ziarelor și în conversațiile cotidiene. Oameni care nu citesc Biblia au ajuns să accepte acest limbaj chiar dacă nu cred în Dumnezeu. Când aud această formulă, majoritatea se gândesc automat la … „sfârșitul lumii“. Din cauza aceasta expresia are încărcături semantice de teroare, finalitate, pedeapsă, deznădejde. Trist este că până și credincioșii biblici și-au însușit acest punct de vedere.

N-ar trebui însă să fie așa! Apocalipsa este cartea veștilor bune. Ea ne spune câteva lucruri menite să ne dea speranță, bucurie și binecuvântare: „Ferice de cine citește și de cei ce ascultă cuvintele acestei proorocii, și păzesc lucrurile scrise în ea! Căci vremea este aproape!“ (Apoc. 1:3)

Reacția pe care o așteaptă Dumnezeu dela noi, destinatarii Apocalipsei, este entuziasmul strigătelor de bucurie care anticipează viitorul, nu fiorii groazei care paralizează orice activitate. De ce? Pentru că, în limbajul original, termenul „apocalipsis“, nu înseamnă final, ci „descoperire“! Apocalipsa este „descoperirea lui Isus Christos, pe care I-a dat-o Dumnezeu, ca să arate robilor Săi lucrurile care au să se întâmple în curând. Și le-a făcut-o cunoscut trimițând prin îngerul Său la robul Său Ioan“ (Apoc. 1:1).

Ce descoperiri ne face Dumnezeu prin această carte?

Descoperirea că Dumnezeu este Suveranul absolut al istoriei, iar Isus Christos este Cel hotărât să domnească asupra turturor lucrurilor! (Apoc. 1)

Descoperirea că atotștiința divină a cunoscut înainte de desfășurarea ei toată… Citeste mai departe

via Semnele vremurilor

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: