Elisabeta Galis, amintiri cu mama

Elisabeta Galis

Am avut o mama extraordinara! Pe linga faptul ca a crescut 5 copii, a slujit Domnului si ca sotie de Pastor. Nu a fost usor, considerind ca  Dumnezeu ne-a dus pe tarimul Statelor Unite ca emigranti care ne-am inceput viata intru totul de la ‘zero’. Nu voi uita bunavointa ei, cum primeam frati la masa fara sa fim anuntati din timp, doar apareau la usa si mamica ii servea…sau Taticul ii ducea acasa ca ea sa le faca de mincare. Era la bucatarie la orice ora din zi, si nu imi aduc aminte sa se plinga niciodata. Fugeam la alimentara din cauza asta, mai tot timpul.

Casa noastra era o casa deschisa. De multe ori veneam de la scoala si ma trimitea mamica sa imi aleg haine din dulap pentru a doua zi, si in serile acelea, eu si cei 4 frati ai mei dormeam pe jos , (pe covor) cu fratii mei in jurul patului parintilor mei.

Taticul era singurul care lucra, si stiam ca bani nu prea erau. Imi era greu sa cer bani cind imi trebuia la scoala sau cind mai doream si eu sa imi cumpere haine noi la sarbatori. Taticul nu a acceptat sa fie platit ca Pastor. Bani nu erau, pentru ca in fiecare saptamina soseau alti frati la aeroport, pe care ii asteptam cu bucurie. Stiam programul. Dupa sosire le faceam vizita imediat si le umpleam frigiderul cu mincare, si le lasam bani si apoi ii vizitam din nou si ii ajutam pina isi gaseau serviciu. Veneau si foloseau telefonul nostru sa isi sune familia in Romania sa le spuna ca au ajuns cu bine. Taticul platea din buzunar, si citeodata intra in datorii. Dar nu se oprea de la ajutorare.

Parintii ne motivau de la scoala si mergeam ca translatori cu fratii de curind sositi pe la diferitele organizatii de inregistrare, si pe la agentii de serviciu. Obisnuiam sa vin acasa si sa gasesc persoane necunoscute in camera de primit oaspeti.

Taticul ii ducea, mamica ii servea, si nu s-a plins niciodata. Dragostea ei pentru Hristos i-a dat un imbold sa serveasca toata viata. Iar cind s-a imbolnavit, ea ne imbarbata pe noi.Cu citiva ani in urma Domnul a chemat-o la El.

Doamne iti multumesc pentru parintii mei, si astazi in special pentru  mamica mea. Ea a fost un exemplu demn de urmat, Ti-a slujit cu credinciosie toata viata. Ajuta-ma sa ii urmez exemplul.

Rodica

2 comentarii (+add yours?)

 1. Gabi Bogdan
  mai 08, 2011 @ 00:58:15

  Interesant, am fost a citeva inmormintari ale unor frati din generatia tatalui si mamei tale , si povestile sint asemenea , daruire totala ptr. frati si lucrarea lui Dumnezeu. Nu demult am trecut in vesnicie fratele Aurel Popescu, si el facea in New York exact jobul pe care tatal tau il facea in Chicago. Cind ma compar cu acesti oameni, imi dau seama ca daca sint mintuit , sint mintuit numai prin har , ca nu cred ca altcumva as avea vreo sansa.

  • rodi
   mai 08, 2011 @ 01:17:20

   Gabi, eu cred ca Dumnezeu ne-a pregatit faptele care sa le facem… Parintii nostri au umblat sa faca cit mai mult bine din dragostea lor de Hristos, mai ales ca ei au fost din primele generatii care au avut harul de a-L cunoaste pe Hristos in Romania. Ei nici odata nu au uitat cum Dumnezeu i-a ales si cum au primit credinta. Dintre cei 7 prieteni ai lui taticul din tinerete, el singurul este credincios. Doar harul…. ai dreptate, desi e greu de conceput pentru unii 🙂

   Dumnezeu sa ii binecuvinteze pe toti cei din generatia paritilor nostri… le datoram foarte mult!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: