Strâng Cuvântul Tău în Inima Mea, Martin Adrian

De ce nu citim Cuvintul lui Dumnezeu?

Daca nu a-ti avut ocazia sa ascultati prima predica a fratelui Martin Adrian, o redau mai jos, dar mai intii cititi marturia lui aici:

Daca voieste cineva sa ma urmeze

Fratele Martin incepe cu citirea textului:

Marcu 8:34-38

34Apoi a chemat la El norodul împreună cu ucenicii Săi, şi le -a zis: ,,Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine însuş, să-şi ia crucea, şi să Mă urmeze.

35Căci oricine va vrea să-şi scape viaţa, o va pierde; dar oricine îşi va pierde viaţa din pricina Mea şi din pricina Evangheliei, o va mîntui.

36Şi ce foloseşte unui om să cîştige toată lumea, dacă îşi pierde sufletul?

37Sau ce va da un om în schimb pentru sufletul său?

38Pentrucă de oricine se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, în acest neam preacurvar şi păcătos, Se va ruşina şi Fiul omului, cînd va veni în slava Tatălui Său împreună cu sfinţii îngeri.`

As vrea sa va spun o poveste adevarata; m-a marcat foarte mult., vorbeste despre un baietel care intra intr-un tribunal. Avea 14 ani si se apropie de bara judecatorului; era de fapt judecatoare si judecatoarea se apleaca frumos in atmosfera aceia glaciala si il intreaba: „Dragul meu, cu cine vrei sa ramii? Cu mama sau cu tata? Cu cine vrei sa ramii cu mama sau cu tata?”  Era vorba de partaj; unde trebuia sa ajunga acest copilas si mintea acestui copilas de 14 ani era ca si cum i-ar fi zis: „Ce vrei sa-ti taiem? Mina dreapta sau piciorul drept?” si spune in soapta: „Cu tata. Cu tata.”

Mai departe zdrobit, acest baiat creste si toata goliciunea lui, tot ce avea el in inima lui incearca sa-si gaseasca placerea, bucuria in altceva. Incepe un sport, si se gindea el ca daca o sa fie mare, daca o sa fie pe culmile inalte,va fi fericit, va avea bucurie. Si-ajunge si-n locul national si golul din inima lui tot mai mare era. Ajunge ca incearca sa isi gaseasca placerea si in alte relatii cu alte fete si incearca o fata si relatia cu acea fata nu il implineste si mai tare, mai tare golul din inima lui se mareste, si cuprins, cuprins de-acest dor de a-si implini dorinta inimii lui este impins de o ura extraordinara fata de parintii lui pentru ca nu i-au oferit ceia ce el considera ca merita -familie si o viata fericita.

Creste, se adinceste tot ai tare in pacat si la un moment dat in timpul colegiului se intimpla ceva uimitor. Se intilneste cu Domnul Isus Hristos. Se intilneste cu un baiat care-l marturiseste pe Domnul Isus Hristos si dintr-o data incepe sa il vada pe Dumnezeu, ca este iubit de Dumnezeu si ca golul din inima lui nu poate sa fie umplut nici cu medalii, nici cu relatii sexuale nepotrivite nici cu pacat, nici cu alcool si vede ca doar Domnul Isus Hristos poate sa implineasca acest lucru si se intoarce la Hristos.

Bneinteles ca tatal lui se impotriveste puternic. Se recasatoreste si impreuna cu mama lui vitrega incepe sa ii faca probleme. Colegii lui de la clubul sportiv incep sa-i faca si lui probleme. Incep sa-l injure. Incep sa-l scuipe, incep sa-l bata, sa-l batjocoreasca pentru ca il marturiseste pe Domnul Hristos.

Si la un moment dat, ce se gindesc ei? Ce-ar fi familia, ce-ar fi daca ne vom angaja un psiholog si-l vom trimite la acest psiholog sa vada ce s-a intimplat cu el ca a innebunit? Nimeni nu se mai poate intelege cu el. Nu mai frecventeaza barurile, s-a certat cu toate prietenele lui, parca se cearta cu toata lumea, trebuie sa vedem ce-i cu el. Si angajeaza un psiholog si discuta cu acest baiat si vin si spun: „Sa sti ca ai probleme mari.” Baiatul: „Bineinteles,n-am nici o problema. Pina acum am avut probleme. Acuma sint fericit, mintuit de Domnul nostru Isus Hristos.”

„Dar totusi noi credem ca ai probleme si uite iti dau un sfat: Eu sint psiholog si de-atita timp lucrez cu oamenii si eu te cred pe cuvint,” ii spune acestui baiat. „Eu te cred pe cuvint ca nu ai nimic, nu s-a intimplat nimic cu tine, dar, hai sa demonstrez. De ce nu vrei sa te duci, iti facem un control, te internezi 3 zile, luam analizele si vedem intr-adevar daca s-a intimplat ceva cu tine sau nu.

Tinarul nostru accepta, intra in acel spital. Isi face analizele si dupa trei zile,  frumos vine cu bagajele: „Pot sa plec, nu?” Mi-ati luat suficient singe, am dat suficiente teste de inteligenta. Cred ca n-am nimica; m-am intilnit cu Hristos.” In timp ce vroia sa plece, doi „bodyguards” la lift, il asteptau. L-au dat jos, l-au pus la pamint, l-au tirit pina-n camera lui, si au inceput sa-l lege de pat. Asistentele vuiau  in jurul lui, care cum sa-i faca calmantul, sa-i dea drogurile ca sa-l sedeze.

Si ultima imagine pe care tinarul nostru o vede este cu tatal lui care plinge in pragul usii si nu poate sa-i spuna decit atit: „Tata…tata…de ce m-ai parasit? Eu te iubesc atit de mult!..nu ma lasa aici,” si adoarme. Se trezeste, se vede imobilizat, camasa de forta, legat de miini si de picioare, reuseste cumva cu picioarele sa ajunga la un cutit. Il taie frumos, taie tot ce avea, ce era strins acolo, se duce la asistenta sefa, cutitul intr-o mina, camasa de forta. Le lasa frumos pe masa si spune: „Voi lua toate medicamentele pe care mi le prescrieti dar nu ma mai legati, ca nu sint nebun.”

Trec patru zile, patru zile-n care doua zile de medicamente sint din ce in ce mai ridicate. Incep sa-i spele creierul. Tinarul nostru cere sa-si vada prietenii.  I se accepta aceasta dorinta, iese din spital doar pentru citeva ore si prietenii lui il vad ca o leguma – sedat, plin de droguri, cu creierul plin de-acele medicamente si prietenii lui se sperie.

Tinarul nostru se intoarce, din nou i se spala creierul, ii spun ca: „Nu-i nici o problema. Te-am iertat.” Familia-i spune asa:”Stim ca te-au atras intr-o secta religioasa, si stim ca iti vei reveni.” Tinarul nostru, bineinteles, buimacit, nu realizeaza ce se intimpla cu el inca si spune:”Da, asa este, dumneavoastra ma iubiti, voi ma iubiti, am facut o mare greseala.”

Iese afara din spital, incep sa-i reduca dozele, pentru ca erau niste doze foarte puternice, tinarul nostru incepe, incepe sa-si revina. Mintea lui incepe sa lucreze din nou.

Si parca vocea Duhului Sfint vine si ii spune: „Nu esti nebun. te-ai intors la Mine. Nu esti nebun.” Si tinarul nostru se duce sa vorbeasca cu tatal lui, cu mama lui vitrega si gaseste prospectul medicamentelor si cind se uita mai bine, medicamentele erau prescrise pentru persoanele schizofrenice si epileptice. Si incepe in inima lui un freamat si spune: „Eu nu sint nebun. Eu nu sint schizofrenic. Eu nu sint epileptic. M-am uitat pe toate aceste lucruri pentru care sint prescrise aceste medicamente. Eu nu sint asa. Eu n-am nevoie de aceste medicamente. La care, tatal infuriat se uita la el si spune: „Auzi, daca cumva te mai impotrivesti, voi chema pe cei de la spital sa vine sa te ia.

Tinarul nostru, zdrobit, se duce in camera; 23 de ani si pune-n bagaje, suna fratii, fratii vin dupa el, il iau de acolo. Intre timp, tatal realizeaza greseala pe care a facut-o si fortat de imprejurari, pentru ca politia deja il cauta pe acest tinar sa ii ia carnetul, sa faca o ancheta sociala; il trimite in Italia.

In acest timp tinarul nostru se intareste tot mai mult, creste in intelepciune, in putere si se intoarce acasa dupa trei luni de zile. Tatal nici  odata nu-i spune: „Te rog frumos sa ma ierti,” desi realizeaza ca a gresit.

Tinarul nostru tot mai mult inainteaza, ajunge si predica Evanghelia si astazi se afla in fata dumneavoastra.

Poti sa asculti aceasta marturie, care este inregistrata in primele minute ale predicii de mai jos. Primele 51 de secunde, microfonul se pare ca nu a fost cuplat bine, va rog aseptati pina la primul minut si se va imbunatati sunetul.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: