Valer Brancovan – Nasterea din nou (mantuirea)

(VIA) Calea Adevarul si Viata la AlfaOmegaTV

Ioan 3:1-5

1Între Farisei era un om cu numele Nicodim, un fruntaş al Iudeilor.

2Acesta a venit la Isus, noaptea, şi I -a zis: ,,Învăţătorule, ştim că eşti un Învăţător, venit dela Dumnezeu; căci nimeni nu poate face semnele pe cari le faci Tu, dacă nu este Dumnezeu cu el.„

3Drept răspuns, Isus i -a zis: ,,Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.„

4Nicodim I -a zis: ,,Cum se poate naşte un om bătrîn? Poate el să intre a doua oară în pîntecele maicii sale, şi să se nască?„

5Isus i -a răspuns: ,,Adevărat, adevărat îţi spun, că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

1st collector for Calea Adevarul si Viata 228 – Nasterea din nou …
Follow my videos on vodpod

7 comentarii (+add yours?)

 1. gabi Bogdan
  mai 24, 2011 @ 05:55:18

  Fratele Brincovan afirma ca Dumnezeu nu alege , nu are o lista in buzunar cu alesii. Problema este ca milione de oameni care sint alesi prin simplul fapt ca s-au nascut intr-un anumit secol, intr-o anumita regiune, intr-o anumita familie. Majoritate oamenilor vor murii fara sa auda evanghelia. Asa ca si un sinergist crede in alegere, .

  Folosirea versetului din apocalipsa „iata eu stau la usa si bat” este folosit in afara de context. Actiunea Domnului este indreptata spre biserica apostata , care l-a scos afara , nu catre un nemintuit pe drumul mintuirii.

  In acest „debate” tind sa cred ca monergistii sint mai aproape de adevar decit sinergistii, datorita in special la Romani 1,3,9, . Dar pot sa fiu gresit, s-ar putea sa fie o combinatie , pe unii Domnul i mintuie iresistibil( Pavel de ex.), la altii le da optiune de a refuza sau nu. Si cred ca majoritatea (daca nu toti ) refuza , pina cind Domnul i „stringe cu usa”.

  • rodi
   mai 24, 2011 @ 09:47:59

   totusi afirma ca Duhul Sint trebuie sa deschida inima (nu e si aceasta un fel de alegere?)
   Oricum, m-am bucurat sa vad discutia aceasta, era fain daca nu se grabea sa spuna totul intr-o singura ora, ci sa fi facut o serie de lecturi.
   Also, we tend to think that the ‘Once saved, always saved’ belief automatically leads someone to believe they can sin all they want. I used to believe that too in the beginning. However that is not what is being taught by most Pastors (i.e Piper, Daniel Chiu) who believe that. And I would have liked a Biblical verse response to the Once saved, always saved belief b/c there are many verses that support it.
   In the end, I am thankful for the fact that fratele Brancovan is discussing the subject and forming a response which helps us to understand the debate and study further.
   There are never easy answers, and maybe there won’t be until we get to be with the Lord.

 2. gabi Bogdan
  mai 24, 2011 @ 23:45:02

  by the way, Nelu Peia a predicat la Agape Church in Portland din Cintarea Cintarilor. 1 hr and a half. One of the best sermons by a romanian Pastor i heard. Second sermon from Song of Songs i heard so far. First was Paul Washer. I listened to that one while I was flying to LA about 4 years ago. Cred ca in acele momente daca avionul ateriza in ocean, nu ma suparam de loc….. 🙂

  • rodi
   mai 25, 2011 @ 00:08:46

   Thanks for the tip. Looks like Agape Church is about 3 weeks back in adding the videos to their archives. I will surely be looking for that sermon. Fratele Nelu Peia is such a gifted Bible teacher-his semons that I posted on youtube and vimeo in Feb (on his visit to Chicago) have already garnered over 2,000 views.
   Happily, I found Paul Washer’s sermon easily and I will post it Sunday along with a powerful sermon jam.
   I wonder how many people are so blessed to feel what you described when listening to a sermon? Not many I suppose… a sure sign of the times…may God raise up more men and women who thirst for His word and for communion with Him.
   …and please report any Nelu Peia sightings,anytime 🙂

 3. Sava
  iul. 16, 2011 @ 08:23:51

  Vor fi mulţi oameni la judecata finală a păcatului, care au făcut multe lucruri bune „pentru Dumnezeu”, dar vor avea totuşi o datorie neplătită pentru păcat. Ceea ce ei au făcut pentru Dumnezeu nu va fi destul.

  Mulţi oameni vor începe să enumere toate lucrurile bune pe care le-au făcut înaintea lui Dumnezeu, dar El va avea ultimul cuvânt atunci când va spune: „Niciodată nu v-am cunoscut.” Cu alte cuvinte: „Niciodată nu ai venit la mine în felul meu. Lucrul acesta a fost vestit, nu toţi vor asculta Evanghelia.

  În Matei 7:21–23, Isus Îi avertizează clar pe cei care încearcă să-şi rezolve datoria păcatului în felul lor. „Nu oricine îmi spune: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerului; ci cel ce face voia Tatălui meu care este în cer.” Cu alte cuvinte, intrarea în Cer se face în felul lui Dumnezeu şi doar în felul lui Dumnezeu.

  Orice persoana care doreste sa aiba siguranta mantuirii in Isus Hristos trebuie:
  Sa auda Evanghelia – “Fiindcă oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit. Dar cum vor chema pe Acela în care n-au crezut? Şi cum vor crede în Acela despre care n-au auzit? Şi cum vor auzi despre El fără propovăduitor?
  Sa creada ca Isus Cristos este fiul lui Dumnezeu – “De aceea v-am spus că veţi muri în păcatele voastre; căci, dacă nu credeţi că Eu sunt, veţi muri în păcatele voastre”, (Ioan 8;24).
  Sa se pocaiasca de pacatele lui – “Eu vă spun: nu, ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel.”, (Luca 13:3).
  Sa marturiseasca pe Isus Cristos – “De aceea, pe oricine Mă va mărturisi înaintea oamenilor îl voi mărturisi şi Eu înaintea Tatălui Meu care este în ceruri; dar de oricine se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, Mă voi lepăda şi Eu înaintea Tatălui Meu care este în ceruri.”, (Matei 10:32-33).
  Sa fie botezat in Cristos spre iertarea pacatelor – “Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi condamnat”, (Marcu 16:16).

  „Cei ce au primit propovăduirea lui, au fost botezaţi… Ei lăudau pe Dumnezeu” şi erau plăcuţi înaintea întregului norod. Şi Domnul adăuga în fiecare zi la numărul lor pe cei ce erau mântuiţi” (Fapte 2:41,47).

  Botezul mă introduce în moartea lui Hristos, acolo unde El şi-a vărsat sângele care mă mântuieşte.
  „Când au venit la Isus, şi au văzut că murise… ci unul din ostaşi I-a străpuns coasta cu o suliţă, şi îndată a ieşit din ea apă şi sânge”. (Ioan 19:33,34).
  „Nu ştiţi că toţi câţi am fost botezaţi în Isus Hristos, am fost botezaţi în moartea Lui? Noi deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropaţi împreună cu El, pentru ca, aşa şi noi să trăim o viaţă nouă”. (Romani 6:3,4)

  Nu este rau sa ne dorim sa fim prieteni cu fiecare om, dar mai mult ca orice ar trebui sa ne dorim cu totii sa fim prieteni cu Dumnezeu. Oricine persoana care studiaza Biblia cu ravna si dorinta sincera de a-l cunoaste pe Dumnezeu va intelege planul Sau de rascumparare si mantuire a omului. Intr-o zi îţi vei părăsi trupul, trupul tău pentru ca este doar o locuinţă temporară pentru ceea ce eşti tu cu adevărat!
  Da, eşti mai mult decât un trup! Ai grijă de el, cât timp îl ai, nu te concentra atât de mult asupra fizicului încât să pierzi „ceea ce nu poţi vedea cu ochii tăi!”
  ” Tu eşti suflet. Ai o conştiinţă. Eşti creat şi contezi. Ai valoare. Ai un scop etern. Ai un Creator care tânjeşte să-I urmezi indicaţiile pentru a-ti salva viata de la moarte! Şi acum ce mai aştepţi? Ridică-te, primeşte botezul şi spală-te de păcate. (Faptele Apostolilor 22:16).

  • rodi
   iul. 16, 2011 @ 11:00:44

   Dumnezeu sa va binecuvinteze! Va multumesc din toata inima pentru versetele si indemnurile pentru care v-ati facut timp sa le scrieti aici! Ele sa fie inca o marturie pentru toti cei ce vor trece pe aici, inspre mintuirea sufletelor lor!

 4. giordacche
  apr. 07, 2013 @ 05:08:20

  Am fost intodeauna interesat de dumnezeu si jesus mia placut in copilaria mea sa ma trzesc ca in timpul nopti am visat cu ei si primeam misiuni de lupta inpotriva raului multi ani la rind dar nu stiam de ce visez aceste vise pina la vreo 17 ani eram fericit de aceste lucruri adica ma simteam un razbunator pe tot ce era rau dar eu nu stiam ce este acel rau . ca dupa vreo 10 ani eram casatorit aveam doi copii si lucram sofer la o fabrica de lapte tin sa mentionez ca stiam doar tatal nostru nimic alceva si ca am doar cinci clase de scoala in acea zi de primavara ma trzit sotia sa maninc si dupa aceia sa merg in cursa sa colectez lapte era cam ora16 mam spalat pe ochi si mam pus la masa iar dupa citva clipe am iceput sa pling dar forte tare ca am realizat ca am visat cu o misiune primita de la du – zeu acest vis ma miscat si acum vil spun si voua sa vaaduceti aminte ca el din acea clipa mia facut mult bine . aveam de toate in acea vreme numi lipsea nimic dar in vis mia spus ca ma bagat in cuptor si nu ma scos argint si ca ma va duce unde sanui reprosez ca am mai fost si asa sa intimplat na trecut un an si miam putut plati plecarea mea si a sotiei mele la negru. de 10000. de dolari era un lucru mare in acea vreme sa obti astfel de sume era in 1986 pot sa spun ca acel vis a fost tot timpul gindu meu si sa fug de comunist era un vis al meu de a vedea ocidentul si ca d-zeu mi la inplinit pot sa zic ca nu ma ajutat nimeni inafara de el si mintea mea aveam un tel pot sa zic ca multi au fost pe aceste paminturi dar putin au reusit in viata daca il ai pe EL nu ie lasa .asa ca pe aceste tari am cunoscut forte multe religi conoscind limba il cautam peste tot deoarece mim lasat copii in tara si intro zi am fost la o adunare crestina NOI.APOSTOLI.si acolo am strgat la el cu inima rupta ca ma adus pe tari dar eu nu pot trai fara copii mei si na durat o luna si mia trimis toti cei trei ca acum aveam trei primind aprobare de la ceausescu din acea clipa ma simteam tot mai aproape de d-zeu azi copii mei au copii lor si sint fericit de tot ce ma calauzit D-ZEU.slavit sa fie … IAR ACUM VA SCRIU CA ATUNCI CIND VENITI LA BISERICA SA VA RUGATI SI SA SLAVITI PE DOMNUL TREBUIE CAUNI SA PLINGETI SI ALTI SA FITI FERICITI PENTRU CA CEI CARE PLINGETI DUMNEZEU VA IUBESTE SI VA VA AJUTA SAVA VEDETI VISUL IAR CEI CARE SINTETI FERICITI ATI PRIMIT PE DOMNUL IN SUFLETUL VOSTRU .dar am observat aprope la toti ca sinteti trsti si ca veniti la biserca ca si cum ati avea o datorie fata de alti care vau ajutat sa treceti pri viata sau sa va reglati unele afaceri ca le faceti numai intre voi ca va spun sincer. eu nu judec pe nimeni dar nu mai aveti har si buna dispozitie ca vati ajuns si apropele nu va este aproape.ca aveti buzunare sinteti cei mai bogati oameni ai pamintului si intro zi copii copiilor vor plati ca sinteti nechibzuiti AMIN..

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: