De ce ne „dezbraca” Dumnezeu? (Part 1) via Gabi Lupescu

In Biserica Lui, Dumnezeu vrea ca noi sa facem lucrarea de slujire folosind mijloacele si resursele pe care El ni le-a dat … si nu cele cu care noi putem contribui la zidirea si cresterea Trupului. De fapt cineva a spus, ca „daca poti ajuta lucrarea, atunci nu-i poti fi de folos”. Pentru lucrare de slujire El a randuit niste resurse cu care El ne inzestreaza.

In Biserica, „Atelierul Sau” de desavarsire a oamenilor, sa folosim „uneltele” pe care El ni le-a pus la dispozitie, daruri, slujbe, lucrari de slujire, si sa slujim cu puterea pe care El ne-a dat-o. Ca si lucratori impreuna cu Dumnezeu (1Cor.3:9 „Caci noi suntem impreuna lucratori cu Dumnezeu”), in Via Lui este logic sa folosim uneltele pe care El ni le da si resursele pe care El ni le pune la dispozitie. Si va spun nu a fost zgarcit cu acestea! Dumnezeu are o magazie foarte mare de unelte!!

– Doar atunci …noi putem fi destoinici (2Tim.3:16,17) in lucrarea de slujire a Trupului Sau. In felul acesta se creeaza competenta noastra care sa ne faca utili. Slujim adecvat in Trupul Sau, doar daca folosim „mijloacele” pe care El le-a pregatit. Care sunt cateva dintre acestea?

– Cum ne-a pregatit El pentru lucrarea de slujire a Trupului lui Hristos? Ce ne-a dat Dumnezeu pentru a ne face in stare sa slujim, in mod adecvat si cu eficienta?

CU CE NE-A „ECHIPAT” DUMNEZEU ?

– Dumnezeu ne-a „echipat” la fel cum se echipeaza tinerii recruti ce merg in armata, cu efectele si mijloacele cu care sa acestia sa duca la indeplinire serviciul militar, fata de tara. Imi amintesc cum ne-au dezbracat de tot ceea ce insemna civilie, ne-au bagat in dusuri, uneori reci, alteori prea fierbinti, ne-au tuns, apoi ne-au dus la plutonierul de companie si au inceput sa ne imparta efectele militare, care evident nu ni se potriveau, unele fiind prea mici, altele prea mari. Ilustratia este de-a dreptul savuroasa !. Asemanarea cu intrarea noastra in lucrarea lui Dumnezeu este uluitor de identica !!.

– Dumnezeu ne „dezbraca”, ne „dezvata”, ne „dezbara” de multe din lucrurile lumii si firii cu care am venit la El. Apoi, ne echipeaza cu „efectele” (mijloacele) necesare indeplinirii scopului Sau in Biserica si-n lume ! . Amin.

Care sunt cateva dintre lucrurile de care ne „dezbraca” ?. Sa privim pentru putin la acestea :

VICLESUG, INVIDIE, CLEVETIRE

2Co 4:2 Ca unii, cari am lepadat mestesugirile rusinoase si ascunse, nu umblam cu viclesug si nu stricam Cuvantul lui Dumnezeu. Ci, prin aratarea adevarului, ne facem vrednici sa fim primiti de orice cuget omenesc, inaintea lui Dumnezeu.

RAUTATE, INVIDIE

1Pe 2:1 Lepadati dar orice rautate, orice viclesug, orice fel de prefacatorie, de pizma si de clevetire;

1Tes 4:6 Nimeni sa nu fie cu viclesug si cu nedreptate in treburi fata de fratele sau; pentru ca Domnul pedepseste toate aceste lucruri, dupa cum v-am spus si v-am adeverit.

VICLENIE, SIRETENIE, METODE DE INSELARE

Efes.4:14 …ca sa nu mai fim copii, plutind incoace si incolo, purtati de orice vant de invatatura, prin viclenia oamenilor si prin siretenia lor in mijloacele de amagire;

PREFACATORIE

2Co 11:13 Oamenii acestia sunt niste apostoli mincinosi, niste lucratori inselatori, cari se prefac in apostoli ai lui Hristos.

EGOISM, VORBIRI DULCI SI AMAGITOARE

Ro 16:18 Caci astfel de oameni nu slujesc lui Hristos, Domnul nostru, ci pantecelui lor; si, prin vorbiri dulci si amagitoare, ei insala inimile celor lesne crezatori.

NAIVITATE, CREDULITATE

2Co 11:3 Dar ma tem ca, dupa cum sarpele a amagit pe Eva cu siretlicul lui, tot asa si gandurile voastre sa nu se strice de la curatia si credinciosia care este fata de Hristos. In adevar, daca vine cineva sa va propovaduiasca un alt Isus pe care noi nu l-am propovaduit, sau daca este vorba sa primiti un alt duh pe care nu l-ati primit, sau o alta Evanghelie, pe care n-ati primit-o, oh, cum il ingaduiti de bine!

CUVANTARI AMAGITOARE

Col 2:4 Spun lucrul acesta, pentru ca nimeni sa nu va insele prin vorbiri amagitoare.

FILOZOFIA LUMII, TRADITII OMENESTI

Col 2:8 Luati seama ca nimeni sa nu va fure cu filosofia si cu o amagire desarta, dupa datina oamenilor, dupa invataturile incepatoare ale lumii, si nu dupa Hristos.

BASME LUMESTI SI BABESTI

1Tim 4:7 Fereste-te de basmele lumesti si babesti. Cauta sa fii evlavios.

ADEMENIRE

2Tim 3:6-7 Sunt printre ei unii, cari se vara prin case, si momesc pe femeile usuratice ingreuiate de pacate si framantate de felurite pofte, cari invata intotdeauna si nu pot ajunge niciodata la deplina cunostinta a adevarului.

AMAGIRE

2Ti 3:13 Dar oamenii rai si inselatori vor merge din rau in mai rau, vor amagi pe altii, si se vor amagi si pe ei insisi.

INVATATURI STRAINE

2Tim 4:3 Caci va veni vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa; ci ii vor gadila urechile sa auda lucruri placute, si isi vor da invatatori dupa poftele lor.

Heb 13:9 Sa nu va lasati amagiti de orice fel de invataturi straine; caci este bine ca inima sa fie intarita prin har, nu prin mancari, cari n-au slujit la nimic celor ce le-au pazit. –

CUVANTARI INSELATOARE

2Pe 2:1-3 In norod s-au ridicat si prooroci mincinosi, cum si intre voi vor fi invatatori mincinosi, cari vor strecura pe furis erezii nimicitoare, se vor lepada de Stapanul, care i-a rascumparat, si vor face sa cada asupra lor o pierzare napraznica. Multi ii vor urma in destrabalarile lor. Si, din pricina lor, calea adevarului va fi vorbita de rau. In lacomia lor vor cauta ca, prin cuvantari inselatoare, sa aiba un castig de la voi. Dar osanda ii paste de multa vreme, si pierzarea lor nu dormiteaza.

IDOLATRIE

1 Cor 12:2 Cand erati pagani, stiti ca va duceati la idolii cei muti, dupa cum erati calauziti.

Tot pasajul de la Efeseni 4:17-25!!

Miine va urma Partea 2 – a:  Cu ce ne imbraca Dumnezeu ca sa lucram in via Sa?

7 comentarii (+add yours?)

 1. Gabi Lupescu
  iul. 15, 2011 @ 04:36:33

  – Domnul să te binecuvănteze Rodi ! . Dacă tot am prezentat mai întăi de ceea ce doreşte Dumnezeu odată ce venim la El şi-i spunem : ” Vrem sa lucrăm în Via Ta ! „…şi El în metoda Lui Dumnezeiască , mai întăi ne ” dezbracă ” de tot ce-i lumesc în noi , ne ” dezbară ” de multe lucruri care nu sănt după voia Sa …dar ca mai apoi , să ne şi ” îmbrace „…caci altfel a-r fi incompletă Lucrarea Lui cu noi , fiind goi , vulnerabili … înaintea vrăjmaşului satan ! . Să prezentăm , şi să ne conştientizăm fiecare cu ce ” ne echipează Dumnezeu pe noi , care de multe ori …uităm de acestea !!!. = Care sunt cateva dintre cele mai elementare si de baza lucruri, resurse, mijloace, cu care Dumnezeu ne-a echipat si pregatit pentru lucrarea de slujire ?

  Niciunde in Biblie nu se indica vreo scoala biblica, vreun seminar, sau vreo pregatire speciala prin care sa treaca cei ce slujesc in Biserica. Inseamna aceasta ca nu exista nici o pregatire prin care slujitorii bisericii sa treaca ? .Dar care nu este chiar asa de gresit , ca totuşi sa existe „un bord de misiune „, prin care să instruiască soldaţii pentru luptă !!! .Dumnezeu este cel ce ne-a pregatit si echipat adecvat pentru lucrarea de slujire a Trupului lui Hristos !!! . El ne-a binecuvăntat cu următoarele daruri , virtuţi , şi calităţi :

  1. VIATA VESNICA

  1Ioan 5:11 „Si marturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viata vesnica, si aceasta viata este in Fiul Sau”

  2. DREPTUL SA SE NUMEASCA COPII AI LUI DUMNEZEU

  Ioan 1:12 „Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu”

  3. ARVUNA DUHULUI

  2Cor.5:5 „Si Cel ce ne-a facut pentru aceasta, este Dumnezeu, care ne-a dat arvuna Duhului”

  4. O CHEMARE SFANTA

  2Tim.1:9 „El ne-a mantuit si ne-a dat o chemare sfanta, nu pentru faptele noastre, ci dupa hotararea Lui si dupa harul care ne-a fost dat in Hristos Isus, inainte de vesnicii”

  5. O MANGAIERE VESNICA SI O BUNA NADEJDE

  2Tes.2:16-17 „Si insus Domnul nostru Isus Hristos, si Dumnezeu, Tatal nostru, care ne-a iubit si ne-a dat, prin harul Sau, o mangaiere vesnica si o buna nadejde, sa va mangaie inimile si sa va intareasca in orice lucru si cuvant bun!”

  6. UN DUH DE PUTERE, DE DRAGOSTE SI DE CHIBZUINTA

  2Tim.1:7 „Caci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frica, ci de putere, de dragoste si de chibzuinta.”

  7. DIN DUHUL SAU

  1Ioan 4:13 „Cunoastem ca ramanem in El si ca El ramane in noi prin faptul ca ne-a dat din Duhul Sau”.

  8. FAGADUINTELE LUI NESPUS DE MARI SI SCUMPE

  EXEMPLE?

  „Nicidecum n-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi.” (Evrei 13:5),

  „iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului” (Matei 28:20) …etc.

  2Petru 1:4 „…prin cari El ne-a dat fagaduintele Lui nespus de mari si scumpe, ca prin ele sa va faceti partasi firii dumnezeiesti, dupa ce ati fugit de stricaciunea, care este in lume prin pofte”.

  9. PRICEPERE SA CUNOASTEM PE CEL CE ESTE ADEVARAT

  1Ioan 5:20 „Stim ca Fiul lui Dumnezeu a venit, si ne-a dat pricepere sa cunoastem pe Cel ce este adevarat. Si noi suntem in Cel ce este adevarat, adica in Isus Hristos, Fiul Lui. El este Dumnezeul adevarat si viata vesnica”.

  10. HARUL LUI HRISTOS

  Efes.4:7 „Dar fiecaruia din noi harul i-a fost dat dupa masura darului lui Hristos.”

  11. DARURI OAMENILOR (vezi, studiul anterior!!)

  Efes.4:8 „De aceea este zis: „s-a suit sus, a luat robia roaba si a dat daruri oamenilor”

  12. O PUTERE „DINAMITA”

  Fapte 1:8 „Ci voi veti primi o putere, cand Se va pogori Duhul Sfant peste voi, si-Mi veti fi martori in Ierusalim, in toata Iudea, in Samaria, si pana la marginile pamantului.”

  13. DUHUL SFANT

  Fapte 5:32 „Noi suntem martori ai acestor lucruri, ca si Duhul Sfant, pe care L-a dat Dumnezeu celor ce asculta de El.”

  Fapte 11:17 „Deci, daca Dumnezeu le-a dat acelasi dar, ca si noua, cari am crezut in Domnul Isus Hristos, cine eram eu sa ma impotrivesc lui Dumnezeu?„

  14. HARUL LUI

  Efes.1:6 „spre lauda slavei harului Sau, pe care ni l-a dat in Prea Iubitul Lui.”

  15. LUCRURILE PE CARE NI LE-A DAT DUMNEZEU PRIN HARUL SAU – SLOBOZENIA, NEPRIHANIREA, INTELEPCIUNEA, etc…

  1Cor.2:12 „Si noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu, ca sa putem cunoaste lucrurile, pe cari ni le-a dat Dumnezeu prin harul Sau”.

  16. PUTERE SI AUTORITATE PENTRU LUCRAREA DE ZIDIRE A BISERICII

  2Cor.10:8 „Si chiar daca m-as lauda ceva mai mult cu stapanirea, pe care mi-a dat-o Domnul pentru zidirea voastra, iar nu pentru daramarea voastra, tot nu mi-ar fi rusine.”

  2Cor.13:10 „Tocmai de aceea va scriu aceste lucruri, cand nu sunt de fata, pentru ca, atunci cand voi fi de fata, sa nu ma port cu asprime, potrivit cu puterea pe care mi-a dat-o Domnul pentru zidire, iar nu pentru daramare”.

  17. DESCOPERIRE SAU VIZIUNE

  Apoc.1:1 „Descoperirea lui Isus Hristos, pe care l-a dat-o Dumnezeu, ca sa arate robilor Sai lucrurile cari au sa se intample in curand. Si le-a facut-o cunoscut, trimetand prin ingerul Sau la robul Sau Ioan…”

  18. CUVANTUL LUI DUMNEZEU SI EVANGHELIA

  Evrei 4:12 „Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator, mai taietor decat orice sabie cu doua taisuri: patrunde pana acolo ca desparte sufletul si duhul, incheieturile si maduva, judeca simtirile si gandurile inimii.”

  1Cor.15:1,3 „Va fac cunoscut, fratilor Evanghelia, pe care v-am propovaduit-o, pe care ati primit-o, in care ati ramas… V-am invatat inainte de toate, asa cum am primit si eu: ca Hristos a murit pentru pacatele noastre, dupa Scripturi”

  19. O UNGERE

  1Ioan 2:27 „Cat despre voi, ungerea, pe care ati primit-o de la El, ramane in voi, si n-aveti trebuinta sa va invete cineva; ci, dupa cum ungerea Lui va invata despre toate lucrurile si este adevarata, si nu este o minciuna, ramaneti in El, dupa cum v-a invatat ea.”

  Etc. …

  CONCLUZII

  . Iata cate sunt lucrurile pe care Dumnezeu ni le-a dat pentru a-i sluji!! Nu stiu cum nu ar putea sluji cineva dupa tot ce i-a fost dat!! El a impartit daruri cu generozitate si s-a asigurat ca cei ce-l vor reprezenta sa fie bine echipati!
  . Fiecare „mijloc”, „efect” spiritual ce a fost dat ar merita studiat cu atentie!

  . Aceste pasaje nu pot sa duca decat la urmatoarea concluzie: pentru lucrarea de slujire a Trupului Sau, nu exista nici o pregatire omeneasca sau pamanteasca pentru care Dumnezeu sa dea vreo slujba de indeplinit vreunui om in Biserica Lui, sau sa-l foloseasca la zidirea Trupului Sau. Suna putin extrem? Este! Dumnezeu nu are nevoie de noi, de nici un om, oricat de daruit sau de intelept ar fi acesta!!

  Fapte 17:25 „El nu este slujit de mani omenesti, ca si cand ar avea trebuinta de ceva, El, care da tuturor viata, suflarea si toate lucrurile”.

  1Petru 2:5 Si voi, ca niste pietre vii, sunteti ziditi ca sa fiti o casa duhovniceasca, o preotie sfanta, si sa aduceti jertfe duhovnicesti, placute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos.

  Efes.2:22 Si prin El si voi sunteti ziditi impreuna, ca sa fiti un lacas al lui Dumnezeu, prin Duhul.

  1 Cor. 3:18-22 „Nimeni sa nu se insele: Daca cineva dintre voi se crede intelept in felul veacului acestuia, sa se faca nebun, ca sa ajunga intelept. Caci intelepciunea lumii acesteia este o nebunie inaintea lui Dumnezeu. De aceea este scris: ,,El prinde pe cei intelepti in viclenia lor.„ Si iarasi: ,,Domnul cunoaste gandurile celor intelepti. Stie ca sunt desarte.„ Nimeni sa nu se faleasca dar cu oameni, caci toate lucrurile sunt ale voastre: fie Pavel, fie Apolo, fie Chifa, fie lumea, fie viata, fie moartea, fie lucrurile de acum, fie cele viitoare; toate sunt ale voastre, …

  1Cor.4:7 „Caci cine te face deosebit? Ce lucru ai, pe care sa nu-l fi primit? Si daca l-ai primit, de ce te lauzi ca si cum nu l-ai fi primit?”

  PE CAND,

  1Cor.3:23 … „Şi voi sunteti ai lui Hristos… iar Hristos este al lui Dumnezeu.!” – Gabi Lupescu .

  • rodi
   iul. 15, 2011 @ 08:26:48

   Frate Gabi Domnul sa te binecuvinteze pentru toate studdile biblice si indemnurile care le impartasesti cu mii de frati Romani imprastiati pe tot pamintul acesta. Dupa ce am lucrat la postarea articolului, si eu mi-am dat seama ca va fi nevoie de o concluzie dar fiind tirziu am lasat discutia pentru astazi si m-am bucurat sa vad ca deja mi-ai trimis-o. Am sa o fac o postare separata pe ziua de miine pentru ca de obicei postez in limba Romana prima parte a zilei si in engleza in a doua jumatate a zilei pentru cititori de limba engleza. Domnul sa te binecuvinteze si mai asteptam cu bucurie si alte articole de la dumneavoastra.

 2. Trackback: Cu ce ne imbraca Dumnezeu ca sa lucram in via Sa (via) Gabi Lupescu « agnus dei – english + romanian blog
 3. Trackback: Reactii cind suntem provocati (via) Gabi Lupescu « agnus dei – english + romanian blog
 4. Trackback: Gabi Lupescu – Cum Arata un Frate Mincinos « agnus dei – english + romanian blog
 5. Trackback: Gabi Lupescu – Pasul căsătoriei stă direct în mâna lui Dumnezeu « agnus dei – english + romanian blog
 6. Trackback: Versuri – Talantul Timpului « agnus dei – english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: