Cu ce ne imbraca Dumnezeu ca sa lucram in via Sa – Partea 2 (via) Gabi Lupescu

Cititi Partea 1 – De ce ne „dezbraca Dumnezeu”? aici.

Dacă tot am prezentat mai întăi de ceea ce doreşte Dumnezeu odată ce venim la El şi-i spunem : ” Vrem sa lucrăm în Via Ta ! “…şi El în metoda Lui Dumnezeiască , mai întăi ne ” dezbracă ” de tot ce-i lumesc în noi , ne ” dezbară ” de multe lucruri care nu sănt după voia Sa …dar ca mai apoi , să ne şi ” îmbrace “…caci altfel a-r fi incompletă Lucrarea Lui cu noi , fiind goi , vulnerabili … înaintea vrăjmaşului satan ! . Să prezentăm , şi să ne conştientizăm fiecare cu ce ” ne echipează Dumnezeu pe noi , care de multe ori …uităm de acestea !!!. = Care sunt cateva dintre cele mai elementare si de baza lucruri, resurse, mijloace, cu care Dumnezeu ne-a echipat si pregatit pentru lucrarea de slujire ?

Niciunde in Biblie nu se indica vreo scoala biblica, vreun seminar, sau vreo pregatire speciala prin care sa treaca cei ce slujesc in Biserica. Inseamna aceasta ca nu exista nici o pregatire prin care slujitorii bisericii sa treaca ? .Dar care nu este chiar asa de gresit , ca totuşi sa existe “un bord de misiune “, prin care să instruiască soldaţii pentru luptă !!! .Dumnezeu este cel ce ne-a pregatit si echipat adecvat pentru lucrarea de slujire a Trupului lui Hristos !!! . El ne-a binecuvăntat cu următoarele daruri , virtuţi , şi calităţi :

1. VIATA VESNICA

1Ioan 5:11 “Si marturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viata vesnica, si aceasta viata este in Fiul Sau”

2. DREPTUL SA SE NUMEASCA COPII AI LUI DUMNEZEU

Ioan 1:12 “Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu”

3. ARVUNA DUHULUI

2Cor.5:5 “Si Cel ce ne-a facut pentru aceasta, este Dumnezeu, care ne-a dat arvuna Duhului”

4. O CHEMARE SFANTA

2Tim.1:9 “El ne-a mantuit si ne-a dat o chemare sfanta, nu pentru faptele noastre, ci dupa hotararea Lui si dupa harul care ne-a fost dat in Hristos Isus, inainte de vesnicii”

5. O MANGAIERE VESNICA SI O BUNA NADEJDE

2Tes.2:16-17 “Si insus Domnul nostru Isus Hristos, si Dumnezeu, Tatal nostru, care ne-a iubit si ne-a dat, prin harul Sau, o mangaiere vesnica si o buna nadejde, sa va mangaie inimile si sa va intareasca in orice lucru si cuvant bun!”

6. UN DUH DE PUTERE, DE DRAGOSTE SI DE CHIBZUINTA

2Tim.1:7 “Caci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frica, ci de putere, de dragoste si de chibzuinta.”

7. DIN DUHUL SAU

1Ioan 4:13 “Cunoastem ca ramanem in El si ca El ramane in noi prin faptul ca ne-a dat din Duhul Sau”.

8. FAGADUINTELE LUI NESPUS DE MARI SI SCUMPE

EXEMPLE?

“Nicidecum n-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi.” (Evrei 13:5),

“iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului” (Matei 28:20) …etc.

2Petru 1:4 “…prin cari El ne-a dat fagaduintele Lui nespus de mari si scumpe, ca prin ele sa va faceti partasi firii dumnezeiesti, dupa ce ati fugit de stricaciunea, care este in lume prin pofte”.

9. PRICEPERE SA CUNOASTEM PE CEL CE ESTE ADEVARAT

1Ioan 5:20 “Stim ca Fiul lui Dumnezeu a venit, si ne-a dat pricepere sa cunoastem pe Cel ce este adevarat. Si noi suntem in Cel ce este adevarat, adica in Isus Hristos, Fiul Lui. El este Dumnezeul adevarat si viata vesnica”.

10. HARUL LUI HRISTOS

Efes.4:7 “Dar fiecaruia din noi harul i-a fost dat dupa masura darului lui Hristos.”

11. DARURI OAMENILOR (vezi, studiul anterior!!)

Efes.4:8 “De aceea este zis: “s-a suit sus, a luat robia roaba si a dat daruri oamenilor”

12. O PUTERE “DINAMITA”

Fapte 1:8 “Ci voi veti primi o putere, cand Se va pogori Duhul Sfant peste voi, si-Mi veti fi martori in Ierusalim, in toata Iudea, in Samaria, si pana la marginile pamantului.”

13. DUHUL SFANT

Fapte 5:32 “Noi suntem martori ai acestor lucruri, ca si Duhul Sfant, pe care L-a dat Dumnezeu celor ce asculta de El.”

Fapte 11:17 “Deci, daca Dumnezeu le-a dat acelasi dar, ca si noua, cari am crezut in Domnul Isus Hristos, cine eram eu sa ma impotrivesc lui Dumnezeu?“

14. HARUL LUI

Efes.1:6 “spre lauda slavei harului Sau, pe care ni l-a dat in Prea Iubitul Lui.”

15. LUCRURILE PE CARE NI LE-A DAT DUMNEZEU PRIN HARUL SAU – SLOBOZENIA, NEPRIHANIREA, INTELEPCIUNEA, etc…

1Cor.2:12 “Si noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu, ca sa putem cunoaste lucrurile, pe cari ni le-a dat Dumnezeu prin harul Sau”.

16. PUTERE SI AUTORITATE PENTRU LUCRAREA DE ZIDIRE A BISERICII

2Cor.10:8 “Si chiar daca m-as lauda ceva mai mult cu stapanirea, pe care mi-a dat-o Domnul pentru zidirea voastra, iar nu pentru daramarea voastra, tot nu mi-ar fi rusine.”

2Cor.13:10 “Tocmai de aceea va scriu aceste lucruri, cand nu sunt de fata, pentru ca, atunci cand voi fi de fata, sa nu ma port cu asprime, potrivit cu puterea pe care mi-a dat-o Domnul pentru zidire, iar nu pentru daramare”.

17. DESCOPERIRE SAU VIZIUNE

Apoc.1:1 “Descoperirea lui Isus Hristos, pe care l-a dat-o Dumnezeu, ca sa arate robilor Sai lucrurile cari au sa se intample in curand. Si le-a facut-o cunoscut, trimetand prin ingerul Sau la robul Sau Ioan…”

18. CUVANTUL LUI DUMNEZEU SI EVANGHELIA

Evrei 4:12 “Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator, mai taietor decat orice sabie cu doua taisuri: patrunde pana acolo ca desparte sufletul si duhul, incheieturile si maduva, judeca simtirile si gandurile inimii.”

1Cor.15:1,3 “Va fac cunoscut, fratilor Evanghelia, pe care v-am propovaduit-o, pe care ati primit-o, in care ati ramas… V-am invatat inainte de toate, asa cum am primit si eu: ca Hristos a murit pentru pacatele noastre, dupa Scripturi”

19. O UNGERE

1Ioan 2:27 “Cat despre voi, ungerea, pe care ati primit-o de la El, ramane in voi, si n-aveti trebuinta sa va invete cineva; ci, dupa cum ungerea Lui va invata despre toate lucrurile si este adevarata, si nu este o minciuna, ramaneti in El, dupa cum v-a invatat ea.”

Etc. …

CONCLUZII

. Iata cate sunt lucrurile pe care Dumnezeu ni le-a dat pentru a-i sluji!! Nu stiu cum nu ar putea sluji cineva dupa tot ce i-a fost dat!! El a impartit daruri cu generozitate si s-a asigurat ca cei ce-l vor reprezenta sa fie bine echipati!
. Fiecare “mijloc”, “efect” spiritual ce a fost dat ar merita studiat cu atentie!

. Aceste pasaje nu pot sa duca decat la urmatoarea concluzie: pentru lucrarea de slujire a Trupului Sau, nu exista nici o pregatire omeneasca sau pamanteasca pentru care Dumnezeu sa dea vreo slujba de indeplinit vreunui om in Biserica Lui, sau sa-l foloseasca la zidirea Trupului Sau. Suna putin extrem? Este! Dumnezeu nu are nevoie de noi, de nici un om, oricat de daruit sau de intelept ar fi acesta!!

Fapte 17:25 “El nu este slujit de mani omenesti, ca si cand ar avea trebuinta de ceva, El, care da tuturor viata, suflarea si toate lucrurile”.

1Petru 2:5 Si voi, ca niste pietre vii, sunteti ziditi ca sa fiti o casa duhovniceasca, o preotie sfanta, si sa aduceti jertfe duhovnicesti, placute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos.

Efes.2:22 Si prin El si voi sunteti ziditi impreuna, ca sa fiti un lacas al lui Dumnezeu, prin Duhul.

1 Cor. 3:18-22 “Nimeni sa nu se insele: Daca cineva dintre voi se crede intelept in felul veacului acestuia, sa se faca nebun, ca sa ajunga intelept. Caci intelepciunea lumii acesteia este o nebunie inaintea lui Dumnezeu. De aceea este scris: ,,El prinde pe cei intelepti in viclenia lor.“ Si iarasi: ,,Domnul cunoaste gandurile celor intelepti. Stie ca sunt desarte.“ Nimeni sa nu se faleasca dar cu oameni, caci toate lucrurile sunt ale voastre: fie Pavel, fie Apolo, fie Chifa, fie lumea, fie viata, fie moartea, fie lucrurile de acum, fie cele viitoare; toate sunt ale voastre, …

1Cor.4:7 “Caci cine te face deosebit? Ce lucru ai, pe care sa nu-l fi primit? Si daca l-ai primit, de ce te lauzi ca si cum nu l-ai fi primit?”

PE CAND,

1Cor.3:23 … “Şi voi sunteti ai lui Hristos… iar Hristos este al lui Dumnezeu.!” – Gabi Lupescu .

Marea Galileii - El le -a zis: ,,Veniţi după Mine, şi vă voi face pescari de oameni." Matei 4:19

Related posts

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: