Gabi Lupescu – Misionarul William Carey

William Carey, (1761-1834) un cizmar umil din Anglia secolului al 19-lea … in acelasi timp un credincios devotat, simte chemarea de a-L sluji pe Dumnezeu, mergand in India. Cand ii spune sotiei despre planul sau, aceasta nici nu vrea sa auda. Aveau deja doi copii, iar al treilea era pe drum. In cele din urma o convinge si pleaca impreuna la Calcutta. Incep greutatile, care erau de neimaginat inainte. Unul din copii moare. Sotia face o depresie severa si il invinuieste pe sot ca el este cauza mortii copilului.
Totusi, William Carey… nu da inapoi !. Chiar daca e indoliat, el continua sa lucreze mai departe pentru indienii hindusi, facand totul pentru a-i conduce la Christos. Dar necazurile nu se opresc aici: ii moare si sotia, iar el este nevoit pentru a doua oara sa imbrace hainele de doliu. Chiar daca este greu incercat, el continua sa lucreze. Timp de cativa ani nu aduce niciun rod pentru Dumnezeu, in ciuda tuturor eforturilor. Cu toate acestea, William Kerry continua sa predice, sa traduca Biblia in dialectele Indiei, chiar daca nu vede niciun rod.
Tarziu, dupa ani si ani de sacrificii, lupte si greutati, apar si primele rezultate: primele suflete castigate la Christos, primele scoli, primele exemplare ale Bibliei traduse in dialectele Indiei. Mai mult decat atat, el reuseste sa determine autoritatile sa abroge o lege cat se poate de cruda din cultura si religia hindusa: arderea de vii a sotiilor barbatilor decedati.
William Carey este doar unul din miile de exemple de oameni care L-au iubit si L-au slujit pe Dumnezeu chiar daca au suferit, chiar daca au trecut prin lipsuri, si, aparent …Dumnezeu nu i-a mai ocrotit si binecuvantat !.

primul Indian botezat de Carey

Si acum, cateva intrebari de autoevaluare …a credintei noastre:

  1.  I-l slujesti pe Dumnezeu cu darurile pe care ti le-a dat doar daca esti sanatos… sau chiar daca ai parte de suferinte?
  2.  Slujesti biserica doar daca esti apreciat si aplaudat… sau chiar daca ai parte de critici si lipsa de intelegere?
  3.  Aduci un dar Domnului doar daca ai un surplus… sau chiar daca esti sarac lipit pamantului?
  4. Participi la serviciile divine doar daca toti membrii familiei vin cu tine… sau chiar daca unii din familia ta refuza sa o faca?
  5.  Te rogi Domnului doar daca ai vreo problema nerezolvata… sau chiar daca toate merg ca pe roate.
  6.  Studiezi Cuvantul lui Dumnezeu doar daca ai placere in acel moment …sau chiar daca nu simti acest lucru ?

Intrebarile pot continua …si ma rog ca Duhul Sfant sa continue sa le puna in interiorul fiintei noastre !. Fiti binecuvantati de Domnul Dumnezeu ,

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: