Tim Conway – De ce faci ceea ce faci?

(via) IbhGlobal

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

Ce te motivează să faci ceea ce faci? Te motivează dragostea pentru Hristos şi gloria lui Dumnezeu? Sau îţi urmăreşti poftele tale egoiste mergând împotriva voii lui Dumnezeu?

De ce faci ceea ce faci?

Lupta cu păcatul Ceea ce vă cer să faceţi… este să gândiți. Vă rog, gândiți-vă puțin, de ce faceți ceea ce faceți? De ce vă îmbrăcați în felul în care vă îmbrăcați? De ce folosiți bijuteriile pe care le folosiți? De ce faceți ceea ce faceți cu banii voștri? De ce faceți ceea ce faceți cu timpul vostru? De ce vă uitaţi la ce vă uitaţi la televizor, la cinema, sau pe calculator? De ce faceți ceea ce faceți pe calculator? Aveți motivații care-L slăvesc pe Dumnezeu în toate acestea? Aveți acea încredințare, credeți voi că ceea ce faceți Îl slăvește pe Dumnezeu, căci „tot ce nu vine din încredinţare, e păcat”. (Rom. 14:23) Fie că mîncaţi, fie că beţi, fie că faceţi altceva: să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu. (1Cor. 10:31) Trebuie să fim oameni care gândim. Nu faceți un lucru doar pentru că și colegii de clasă îl fac. Nu faceți un lucru doar pentru că și colegii de serviciu îl fac. Sistemul lumesc este peste tot în jurul nostru. Faceți un lucru doar pentru că îl puteți dovedi prin Cuvântul lui Dumnezeu. Punct Sunt motivațiile voastre niște pofte înșelătoare? Pofte lumeşti? Pofte ale firii pământești care se războiesc cu sufletul, sunt motivațiile voastre conduse de aceste pofte? Sau sunt conduse de dorința de a-I fi pe plac lui Dumnezeu? Asta trebuie să ne întrebăm mereu. Care este motivația? „Păi, mă îmbrac așa ca să se uite cutare băiat la mine.” Sper să vă dați dați seama care este motivația reală. Atunci când Biblia spune că dacă vreți să obţineți atenția unui băiat, și vorbim de acel tip de atenție pe care ar trebui să vi-l doriți, atunci căutați să aveți un duh blând şi liniştit, fetelor! Dacă știți Scripturile, asta spune de fapt 1 Petru 3.

La fel, băieților, dacă mergeți la sală cu scopul de a atrage fetele, înseamnă că munciți din greu doar pentru a fi plini de mușchi și a arăta ca cei din lume. Bineînțeles, exerciţiile fizice pot fi bune, dacă vă ajută să vă disciplinați și vă ajută sănătății voastre, dacă nu mai sunteți obosiți peste zi și simțiți că aveți nevoie de mai puțin somn, și în general dacă vă dau o stare de bine. Atunci, da, își au locul lor. Dar sunt ele motivate de evlavie? Hainele pe care le purtăm? Le purtați cu scopul de a-L slăvi pe Dumnezeu? Sunteți voi darnici? Vă folosiți voi banii… în scopuri care-L slăvesc pe Dumnezeu?

Care este motivația din spatele felului în care vă folosiți banii? Când vreți să decideți dacă să aveți un televizor sau nu, (Ştiu creştini care au televizoare și ştiu creştini care nu au.) … care este motivația voastră? Ce anume realizați voi prin asta? Când mâncați, de ce mâncați așa cum o faceți? Când beți… Dacă aveați de gând să spuneți „Păi Biblia ne dă voie să bem băuturi alcoolice.” Trebuie să vă întrebați mai întâi, de ce? De ce faceți asta? Există vreo motivație în asta care Îl slăvește pe Dumnezeu? Nu-L slăviți deloc pe Dumnezeu când faceți lucruri care-l fac pe fratele vostru să se poticnească. Şi le mai faceți și în faţa lui. Dacă ce mâncați sau ce beți îl face pe fratele vostru să se poticnească, mai bine vă abțineți.

De ce facem ceea ce facem? Încercăm cumva să-i câştigăm pe oameni pentru Hristos? Hudson Taylor s-a îmbrăcat ca un chinez, pentru a-i câştiga pe chinezi. Şi i-a câștigat! Pavel s-a făcut tuturor totul pentru a mântui pe unii dintre ei. (1Cor. 9:22) Ca prin orice mijloc, să-i mântuiască pe unii dintre ei. Vedeți, atunci când sunteți însuflețiți de iubire și când sunteți conduși de dorința de a mântui oameni, când sunteți conduși de dorinţa de a vă maturiza, sau de dorința de a deveni mai evlavioși, când sunteți conduși de dorința de a deveni mai smeriți, sau de a cunoaște mai bine Biblia, când sunteți conduși de dorința de nu-i face pe frații și surorile voastre să se poticnească… Vedeți despre ce motivaţie vorbesc? Pe când atunci când urmăriți doar poftele voastre și când ajungeți să faceți ceea ce faceți de dragul plăcerii, sau de dragul de a vă simți bine si în general când faceți totul pentru că vreți să vă satisfaceți aceste pofte și dorințe, … atunci sunteți pe teren alunecos.

Ascultați-mă. Ele (poftele firii) se războiesc cu sufletul vostru. Şi oamenii îşi pierd sufletul în această luptă … mereu. Prin harul lui Dumnezeu, prin tăria lui Dumnezeu, prin puterea lui Dumnezeu, rămâneți în Hristos! Şi căutați să trăiți având motivațiile corecte. Aducând orice gând și orice motivație în supunere faţă de Hristos. Întotdeauna. În supunere faţă de Hristos, fiind călăuziți, însuflețiți și motivați de dragoste. Lăsați ca dragostea să vă călăuzească viața!  Lăsați ca dragostea pentru Dumnezeu şi pentru aproapele vostru să vă însuflețească! Și nu poftele. Ci dragostea. Doamne ajută-ne!
http://illbehonest.com/romana/De-ce-faci-ceea-ce-faci-Tim-Conway

5 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: Renunta La Pacat Sau Vei Pieri by Tim Conway « agnus dei – english + romanian blog
 2. Trackback: Îl Dezonorezi Pe Dumnezeu Când Te Bazezi Pe Tine Însuţi by Tim Conway « agnus dei – english + romanian blog
 3. Trackback: Tim Conway in Romania « agnus dei – english + romanian blog
 4. copiicerului
  mart. 16, 2014 @ 13:26:29

  Nu cred ca exista o tinuta speciala de ,om smerit in ghilimele haina neprihanitului,totul vine din interiorul inimii tale cred ca Duhul Sfant te instinteaza ce e bine sa porti si ce nu,bineinteles daca esti calauzit de Duhul nu ai cum sa-ti pui o fusta minii,dar eu nu exclud blugii in care ma simt bine nu am nici o remuscare ca i port si TV-ul la fel inca nu l-am aruncat fiindca nu

 5. Avram
  mart. 16, 2014 @ 19:19:43

  Cineva care este un crestin cu adevarat, are un fel de traire diferita de cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu. O vorbire chibzuita, fara cuvinte murdare, felul de a se imbraca sa dea dovada de cumpatare, nu dupa indemnurile firii, pentru ca ce este in inima va fi scos la suprafata. Daca inima nu se lasa condusa de voia lui Dumnezeu, atunci firea pamanteasca se va vedea in viata acelei persoane. Televizorul? Depinde la ce te uiti, la ce filme te duci, la fel si calculatorul, cum este folosit. Ca si limba, cu care putem sa binecuvantam, sau putem sa blastamam, depinde de noi cum o folosim. Sunt de acord cu ceea ce spui, daca esti calauzit de Duhul Sfant, nu vei umbla dupa faptele firii pamantesti, ci vei cauta roada Duhului.
  God Bless You!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: