Gabi Lupescu – Fa plinul

– Indicatorul rezervorului de benzina este la zero. Este greu sa apreciezi cati kilometri mai poti merge cu masina. Oricum, nu peste mult timp, ultimele picaturi de benzina ajung la carburator si motorul moare. Asta iti este foarte clar, dar totusi ai o intalnire foarte importanta cu seful de personal al unei institutii prestigioase. Bine-nteles ca asteapta de la tine sa fii punctual. Decat sa intarzii, mai bine sa nici nu mergi la el. N-ai timp sa treci pe la Peco. Poate ca totusi iti va ajunge benzina!
Te asezi la volan si pornesti motorul. Bine-nteles! Tinerii iubesc aventura. Cu rotile scartaind, o taie la drum. Arunci o privire cu coada ochiului la nivelul de combustibil: nici o modificare! Acul indicator e tot la zero. Poate ca s-a blocat. Lovesti usor cu pumnul gemuletul de plastic, dar nu se misca nimic. Ba da, din nefericire! Motorul incepe sa trepideze. Masina incepe sa se zgaltaie, parca ar fi un taur, apoi se opreste. Exact in mijlocul intersectiei. Soferii claxoneaza plini de furie. Nimeni nu are nici macar un strop de intelegere. Iti vine sa intri in pamant de rusine insa trebuie sa iesi din masina pantru a o impinge. Trebuie sa degajezi intersectia. Nimeni nu te ajuta; poate ca spiritul de solidaritate este un termen strain pe aici.
La vreo o suta de metri mai incolo se vede o benzinarie. E adevarat ca nu-i una dintre cele de marca, dar asta conteaza prea putin acum. Important este ca masina sa mearga din nou. Cei o suta de metri pana la statia de benzina ti se par acum kilometri. Transpiri din greu si-ntr-o clipita, hainele au ajuns leoarca de sudoare. Masina e mult mai grea decat ti-ai imaginat.
In sfarsit ai reusit! Rezervorul e plin si bonul platit. Poate ca mai ai o sansa sa mai ajungi in timp util la intalnire. Cu sperante renascute, invarti cheia in contact, dar culmea: nu raspunde decat elecromotorul. Motorul propriu-zis e ca si mort. “Imposibil! Nu poate fi adevarat!” – iti spui. Mai incerci inca odata si inca odata. Degeaba. Ca din intamplare, privirea ti se opreste pe inscriptia de pe pompa de la care ai facut alimentarea: “Diesel!” E clar! Masina ta avea nevoie de benzina super, fara plumb!.

Societatea noastra a devenit dependenta de automobile. Daca ar disparea masinile, economia s-ar prabusi. Pentru ca rotile autovehiculelor sa se invarta, e nevoie de energie. Nici un motor nu functioneaza… cu aer sau cu dragoste. Fara comb…ustibil, masina nu-i decat o cutie de tabla pe niste roti. Indiferent cati cai putere sunt sub capota, nu se va intampla nimic.
Si credinta crestina este rigida si lipsita de viata daca-i lipseste energia spirituala. De aceea, unele biserici arata ca niste cimitire de masini. Nu este viata, nu-i miscare, nici progres, pentru ca lipseste puterea spirituala.
Isus a promis ca va pune capat crizei de energie. El iti ofera un “combustibil super” care va da scanteie de viata intregii tale fiinte. Aceasta este puterea Duhului Sfant. Fara El, nimic nu functioneaza in viata de crestin. Dar daca Duhul lui Dumnezeu te va umple, atunci vei fi plin de putere.
1. Duhul Sfant e mult mai mult decat combustibilul super al credintei tale. Iti arata “petele negre” (Ioan 16,8) si te convinge sa mergi la spalatoria lui Dumnezeu, pentru ca mizeria din viata …ta sa dispara.
2. Duhul Sfant este acel tini…chigiu …care nu se da inapoi nici de la reparatia unei masini total distruse. El iti faca masina nou-nouta. El transforma hotii in oameni cinstiti si pe cei certareti in oameni impaciuitori, pe cei destrabalati in sfinti, pe cei mincinosi in oameni demni de incredere. Pentru Duhul Sfant nu exista cazuri fara speranta, nerezolvabile.
3. Duhul Sfant este acel avocat care iti sustine cazul (Ioan 14, 16-17) textual: “Mangaietor, Aparator”. Daca Il rogi pe Isus, Duhul Sfant al lui Dumnezeu va lucra in viata ta. El accepta orice caz, nu doar greselile marunte si iti pune din nou viata in ordine. Indiferent cate pacate s-au ingramadit in dreptul tau, Dumnezeu te va considera drept, pentru ca Isus a purtat deja pacatele tale, iar Duhul Sfant a produs in tine transformarea.
4. Duhul Sfant i-a facut pe scriitorii Bibliei capabili sa transmita Cuvantul lui Dumnezeu (2 Petru 20-21) El a contribuit si la alcatuirea hartii credintei si a supravegheat acest proces.
5. Duhul Sfant este calauza ta. El iti spune incotro sa mergi. Te avertizeaza cand vrei sa o iei pe o scurtatura inselatoare… si iti arata acel drum care e de acord cu vointa lui Dumnezeu, ca sa nu te ratacesti prin toate fundaturile, sau sa te impotmolesti in noroi.
6. Pe langa toate acestea Duhul Sfant e in stare sa realizeze in viata ta mai mult decat ar fi posibil in mod normal. Datorita Lui …vei putea fi asemenea unui motor care dezvolta mai multa putere decat ar fi firesc potrivit cartii tehnice.(1Corinteni 12, 4-11.28). Duhul Sfant iti ofera daruri si aptitudini mai mult decat iesite din comun. El te face in stare sa ajuti, sa organizezi, iti da elocventa si capacitatea de a transmite cunostintele. De ce? Ca sa-i poti ajuta pe semenii tai !!! … ca sa devii util lui Isus si comunitatii Sale.
7. Duhul Sfant nu numai ca iti amplifica aptitudinile, dar El iti amelioreaza si temperamentu. Indiferent daca te consideri…o masinuta tamponata si uzata, sau o limuzina aratoasa… El te poate transforma pe deplin.
E important sa recunosti sincer ca ai nevoie de schimbare. Cel care crede despre sine ca este numarul unu in cursa vietii, acela nu doreste sa se schimbe; afara de cazul ca nu e silit sa traga pe dreapta de semnalul politiei, sau, poate nici chiar atunci.
Analizeaza cu atentie… trasaturile de caracter enumerate mai jos! Toate aceste schimbari, ba chiar multe altele, pot surveni in viata ta, daca Il rogi pe Isus sa iti ierte greselile, sa te salveze din pacat si sa te trensforme prin Duhul Sfant. Roaga-L aceasta in fiecare zi! Fii cat mai concret in exprimare! Numeste pacatul… pe nume; la fel si acele insusiri pe care doresti sa ti le insusesti! Atunci viata ta se va innoii si in curand vei fi de nerecunoscut. Duhul Sfant… te va face un om nou. El aduce in viata ta… bucurie, iubire si energie.Amin.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: