Marturie – un fost securist care a persecutat Penticostalii la Bucuresti

O marturie impresionanta a fratelui Samuel Gheorghita Stratulat de la Hunedoara,care in timpul comunismului a fost maior de ‘Securitate’. El ne marturiseste despre persecutia securitatii romane din acea vreme, impreuna cu el, impotriva fratilor Penticostali despre care ei credeau ca sint cei mai periculosi dintre toate confesiunile religioase din Romania ideologiei ateiste a regimului de atunci.  Le erau frica de Penticostali, declara dinsul, pentru ca acestia aveau ceea ce nici o alta miscare religioasa din Romania nu o aveau – Duhul Sfint, motiv pentru care Securitatea a dorit sa stirpeasca cu desavirsire pe Penticostali. El personal schingiuaia in bataie pe frati si pe surori, pina intr-o zi cind o sora batrina l-a vizitat si i-a spus ca ea are un medic care poate sa- i ajute fetita lui care nu putea sa umble si era surdo-muta. Cind sora i-a spus ca pe medicul care poate  sa-i vindece fetita il cheama Isus, el plin de furie si-a prins bastonul si i-a spus batrinei ca ii arata el dumnezeul lui (bastonul) si cind acesta a ajuns la un metru de sora batrina, a cazut la pamint la picioarele ei, foarte bolnav. Ea i-a spus atunci ca medicul Isus ii va vindeca fetita. La scurt timp dupa aceasta, printr-un alt frate arestat si batut a avut loc vindecarea. Fratele Gheorghita ne povesteste viata lui de dinainte si dupa ce l-a primit pe Hristos.

Printre relatarile sale el spune ca daca cumva vreo biserica isi marea incaperea cu un metru sau doi pe de-ascuns, spionii ii pirau iar persoana responsabila era arestata si platea pentru lucrare cu bataie si cu citiva ani de inchisoare sau uneori chiar cu moartea in crematoriul de la Bucuresti. Erau oameni ai securitatii care chiar se botezau numai ca sa fie printre pocaiti dindu-se drept fratii lor ca sa poata sa adune informatii despre fiecare din ei.
Ultima relatare este despre”pocaitii” care fugeau din Romania. Gasim cum un sot care a incercat sa treaca frontiera a fost prins si bagat in inchisoare , la fel si sotia care chiar daca nu a fost la frontiera sa fuga, a fost si ea bagata in inchisoare iar copii acestei familii erau luati si dusi la casa de copii. Aceste lucruri se intimplau de regula din ordinul, spune el, al lui Elena Ceausescu.(la minutul 45) Vom asculta si vom plinge impreuna cu acest frate de cainta lui si de ceea prin care au trecut multi din fratii nostri penticostali intr-un timp de intunerec si de presecutie din Romania.

Uploaded by

4 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: Cum si de ce m am pocait !!! Cintaretul Ovidiu Liteanu « agnus dei – english + romanian blog
 2. Trackback: Cristian Vaduva- Marturie si 2 Cintari « agnus dei – english + romanian blog
 3. Un Frate
  dec. 09, 2011 @ 00:08:41

  Frumoasa si miscatoare marturia acestui frate, care inca o data ne vorbeste despre cat de mare este bunatatea si indurarea lui Dumnezeu pentru noi oamenii. Vedem adevarul Cuvantului Domnului care spune „Nu cei sănătoşi au trebuinţă de doctor, ci cei bolnavi. Eu am venit să chem la pocăinţă nu pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi.”.
  Sau de la Efeseni cap.2 v 8-9 Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.
  Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.

  Gloria fie a lui Dumnezeu in veci!

  Dumnezeu sa te binecuvinteze, sora mea draga, pentru munca care o depui in secerisul Sau.

  Luca cap.10 v 2
  Şi le-a zis: „Mare este secerişul, dar puţini sunt lucrătorii! Rugaţi, dar, pe Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Său.

  Amin!

  • rodi
   dec. 09, 2011 @ 00:31:57

   va multumesc si e un compliment mare venind de la o alta persoana care munceste in cimpul evangheliei cu sirguinta. Domnul sa ne dea spor in lucrarea Sa, ca traim vremuri de mare lepadare de credinta. God bless you richly!

   ps aceste marturii sunt mai de pret ca multe predici seci… prin ele vedem mina Domnului in mod foarte clar! Mare e Dumnezeul nostru, si ce onoare sa fim numiti copii ai Lui!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: