Renunta La Pacat Sau Vei Pieri by Tim Conway

(via) ibhglobal

Iată întrebarea pe care vreau să o pun acum: de ce pocainta si credinta sunt lucruri atat de greu de realizat? De ce implica atat zbatere? De ce sunt asa multi oameni care-si doresc sa intre? Cine nu va putea să intre? Si, de ce?

Acum, asculta foarte atent, am de gând să-ţi spun un alt verset. Acest verset se gaseste la sfârşitul Bibliei şi te-as ruga sa remarci felul in care se incheie Biblia prin felul in care se incheie aceasta ultima carte a Noului Testament, iar ultimul lucru pe care Domnul Isus vrea sa-l faca cunoscut acestei lumi este acesta: „celui ce ii este sete, să vină! cine vrea sa ia apa vietii fara plata, sa vina!

Da-mi voie sa te intreb ceva: „este oare poarta care duce spre cer, spre Imparatia lui Dumnezeu prea ingusta? Da, este îngusta. Este chiar foarte îngusta. Dar Eu vă spun acest lucru: Este suficient de largă si suficient de deschisă pentru ca orice persoana care vrea sa intre sa poata intra prin ea! Garantat, oameni buni! Orisicine, care este insetat sa mearga şi sa bea. Dumnezeu nu a închis usa pentru a nu putea fi salvat. Chiar, dimpotriva, EL o tine larg deschisa pentru toti cei care sunt insetati. El spune: Dacă ai dorinta de a veni inauntru, Vino! Acesta este adevarul. EL spune: „Vino.” Este atât de simplu. Nu te intrebi cateodata: „Dacă e atât de uşor de ce suna atat de complicat? Ne este aratata uşa, suntem indemnati sa intram prin ea, in Imparatia lui Dumnezeu. Toţi cei care doresc pot intra. Asa de usor si totusi, sună atât de greu!

Imaginati-va ca poarta catre Împărăţia lui Dumnezeu este ca o capcană pentru maimuţe. Stiu că unii dintre voi au auzit despre acest lucru. Acest tip de capcana pentru prins maimuţe despre care voi vorbi in continuare nu este un basm, o poveste. Acest lucru este real. Acest lucru este real iar maimutele se comporta cu adevarat in felul acesta. Stiti cu totii ca daca cineva vrea sa prinda o maimuta cu intentia de a o manca, nu este interesat in a prinde maimuta nevatamata, ci pur si simplu trage o sageata prin ea si o pune apoi pe farfurie. Dar, cei care doresc să captureze maimuţe pentru grădinile zoologice, doresc ca maimuţa sa ramana nevătămata. Ei au o anumita tehnica. Ei bine, cum? In principiu, ei folosesc fie un dovleac sau o nucă de cocos sau o sticlă. Să utilizam flaconul de sticla în aceasta ilustraţie. Se foloseste o sticla ce are o deschizatura prin care maimuta poate sa-si bage mana inauntru, iar inauntru se pun nuci, dar doar nuci pe care maimutele le consuma in mod obisnuit. Ce se întâmplă, de fapt? Maimuţa pune mâna prin gâtul sticlei, ajunge la nuci, şi apucă una dintre nuci. Ei bine, exista o problema acum. Pentru ca are nuci în mână, pumnul ei inchis e prea mare pentru a ieşi din gâtul sticlei. Acum v-ati gandi in felul urmator : maimuţă lasa nuca din mana si fuge ! Asa ar fi normal dar, spre surprinderea voastra, braconierii au descoperit ca maimuta nu lasa niciodata nuca din mana. Si chiar si atunci cand braconierii vin iar maimuta ii vede si incearca disperata sa fuga, nici macar atunci nu da drumul nucii din mana. In final, braconierii o prind si o baga in sac. Şi sa ştiţi, vă voi spune din nou, aceasta nu este o legenda. Acesta este modul în care braconierii captureaza maimute, am citit despre el pe internet. Nu am vazut cu ochii mei asa ceva dar am toate motivele sa cred ca este adevarat.

Usa prin care se intra in Împărăţia lui Dumnezeu este exact la fel. Este destul de mare pentru tine pentru a putea trece prin ea daca arunci afara acesti ochi şi lasi din mana acele nuci pe care Hristos iti cere sa le lasi. Asta e ideea. Dacă nu smulgi ochii nu vei putea trece prin usa. Dacă nu renunti la acele nuci, nu poti trece prin usa. oricine dintre voi, care nu se leapada de tot ce are, nu poate fi ucenicul Meu. (Luca 14:33). Usa este destul de larga pentru a putea trece prin ea doar daca renunti la tot ce ai. Dar dacă există chiar şi un singur lucru în viaţa ta la care nu esti dispus să renunti, un idol în viaţa ta, la care nu vrei sa renunti, Nu vei putea trece. Idolii şi păcatul sunt prea mari pentru a putea trece prin aceasta usa Esti chemat sa intri pe poarta, esti poftit inauntru, esti invitat, esti rugat, ti se poruncesti sa intri. Ti s-a poruncit sa te pocaiesti si sa crezi. Ti se porunceste sa treci prin acea usa. În unele cazuri, Dumnezeu insista ca păcătosul sa intre prin acea uşa. În alte cazuri, Dumnezeu pledează, prin slujitorii Săi, să intri prin acea uşa. EL iti porunceste asta El o face în cel mai afectuos mod posibil. El vine de fapt jos, la nivelul păcătosului şi spune: „Veniţi să ne judecăm împreună!” Inseamnă că EL este dispus sa aiba de-a face cu păcătoşii. El ne porunceşte: „Vino.” El a oferit o modalitate prin care sa venim, Dumnezeu nu a închis uşa pentru nimeni.

Problema este ca cei mai multi oameni au cate o nuca in mana la care nu renunta. Cei mai mulţi oameni ar renunta la multe lucruri pentru a mosteni cerul dar nu ar fi dispusi sa renunte la TOT. Ei au acele una sau doua nuci mai deosebite la care nu vor renunta. Ei nu le vor da drumul, cu toate ca stiu cat de periculos este acest lucru, chiar dacă aud că există un astfel de lucru ca iadul. La fel ca acea maimuţă atunci când vede braconierii ca vin si vede pericolul chiar in fata ei stiind ca acesti oameni o vor lua si o vor duce intr-un loc in care nu si-ar dori sa mearga Şi chiar şi atunci când păcătosul stie ca Dumnezeu o să vină dupa el şi o sa-l arunce intr-un loc unde nu-si doreste sa mearga. Chiar şi atunci când va vedea pericolul, el nu-i va da drumul!

De ce nu-i va da drumul? De ce oare? Raspunsul se gaseste in cartea Evrei. Evrei 3:13 si se numeste înşelăciunea păcatului. Daca stam sa ne gandim, stiti de ce oamenii nu se vor pocăi? Deoarece ei nu cred. Asta e problema, ei nu cred cu adevărat. A crede o miciuna inseamna a fi un necredincios. Pacatul este înşelător. Practic, fiecare păcătos care nu va intra. De ce credeti ca exista toate aceste mulţimi de oameni care încearca sa intre si nu pot? Vă voi spune de ce, deoarece acestia au cate o nuca în mâna lor. Ei vor veni spunand „am încercat să fiu salvat. Am strigat catre Dumnezeu pentru a fi mântuit. ” Lasă-mă să-ţi văd mâna. Da asta e ceea ce m-am gândit, nu pot sa-si traga mana afara, deoarece au o nuca în mâna lor şi vor veni, cu ochii în lacrimi spunand „am chemat pe Domnul, dar EL m-a salvat, si fac si asta, si cealalta si vin si la biserica si EL tot nu ma salveaza. Stii de ce? Ai nuca în mână. Da drumul nucilor chiar acum si scapa-ti viata!

Ştiti ceva? Cu 19 de ani în urmă, am avut anumite păcate în viaţa mea la care nu am vrut sa renunt şi am ştiut, pentru că Dumnezeu mi-a arătat: „Vei merge in iad pentru aceste păcate”. Si am ştiut ca merit asta, dar au existat anumite pacate de care nu am vrut sa scap. Acum am să vă spun acest lucru, că, in acea noapte de 4 iulie 1990, când am deschis mâna, BANG, am fost salvat. Aşa de repede!

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

Related articles

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: