Gabi Lupescu – ‘Samson’ sintem noi….

1) Samson L-a iubit pe Dumnezeu. L-a iubit mult, cu pasiune chiar. Vedem lucrul acesta din faptele lui marete, demne de un adevarat erou national, asemenea lui Hercules al grecilor. Problema lui a fost aceea ca s-a iubit pe sine mai mult decat pe Dumnezeu, iar pe femei le-a iubit mai mult decat pe sine.

Samson a uitat textul din Geneza 2, 24: “De aceea, va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va alipi de nevasta sa; si cei doi se vor face un singur trup.” El a interpretat acest principiu, stabilit de Creator inca din primele zile ale existentei lumii noastre, intr-un mod cu totul personal si original: “De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va alipi de … nevestele sale…” , incercand sa obtina acelasi rezultat: “ sa fie un singur trup.” Numai ca schimbarile facute de om in ecuatia lui Dumnezeu nu duc la acelasi rezultat …

Si iata-l pe Samson incheindu-si viata, pe cand era in deplina maturitate si putere fizica si intelectuala, singur si parasit de aceia si acelea pe care i-a iubit.

2) Al doilea lucru pe care il invatam din trista experienta a lui Samson este acela ca Dumnezeu nu-si abandoneaza copiii atat de usor pe cat credem noi.

Stiti cat timp a fost Samson judecator in Israel ? Douazeci de ani ! In tot acest timp Dumnezeu a aratat indelunga rabdare fatza de copilul sau rebel, incercand pe toate caile sa-i indrepte pasii pe calea cea buna. L-a sprijinit cand a avut nevoie, l-a avertizat, a ingaduit sa vina in viata lui Samson tot felul de incercari si suferinte, dar nu l-a abandonat. Dumnezeu stia ca in inima lui Samson , oricat de lumeasca parea, mai licarea o scanteie de credinta si dragoste dupa neprihanire.

Daca noi am fi fost in locul lui Dumnezeu, am fi rabdat toate escapadele lui Samson ? Am fi asteptat douazeci de ani ca omul numarul 1 al natiunii si al bisericii din acea vreme sa-si vina in fire si sa-si indrepte caile ? Si totusi, Dumnezeu il rabda, il ajuta in momentele dificile, iar in final, cand Samson se trezeste la realitate, ii asculta ultima rugaciune si face prin el o lucrare pe care nu o facuse intreaga viata.

Cat de adevarat este cuvantul care spune: “Domnul, Dumnezeu este un Dumnezeu plin de indurare si milostiv, incet la manie, plin de bunatate si credinciosie, care Isi tine dragostea pana in mii de neamuri de oameni, iarta faradelegea, razvratirea si pacatul…” ( Exod 34, 6.7 pp. ) !

3) Samson a avut un caracter dificil. Poate tocmai datorita acestui fapt, in prestiinta Sa, Dumnezeu a dat parintilor lui instructiuni cat se poate de clare cu privire la cresterea lui – legea nazireatului. Insa, desi avea ochi, Samson era orb d.p.d.v.spiritual. Samson nu-si vedea defectele, nu-si recunostea slabiciunile si inclinatiile pacatoase… nu lua aminte la indemnurile celor din jurul sau… de a merge pe calea cea buna !.

Ce legatura exista intre viata lui Samson …si noi, fiii veacului al XXI-lea ? Ce semnificatie au infrangerile si biruintele lui Samson pentru biserica noastra, acum, la sfarsit de timp si de istorie ?

Samson este un prototip… al b…isericii Laodicea. Samson suntem noi, cei carora Dumnezeu ne-a facut o chemare atat de sfanta si pentru care El are planuri atat de marete. Ca si in cazul parintilor lui Samson, bisericii asteptatoare a revenirii Mantuitorului i s-au dat instructiuni detaliate cu privire la cum sa ne comportam in familie si societate, cum sa ne hranim sanatos, cum sa ne recreem, cum sa lucram pentru Domnul.

Din nefericire, Laodicea, asemenea lui Samso … are ochi dar nu vede !. Suntem orbi fata de ocaziile oferite de Dumnezeu, orbi fata de nevoia noastra de Duh Sfant, orbi cu privire la defectele noastre de caracter, orbi fata de chemarea facuta de Dumnezeu, orbi fata de rasplatirea promisa celor mantuiti.

Samson a fost un urias cu simturile morale amortite. Cand s-a trezit insa, zguduit de lucrarea Duhului in constiinta, dar si de curgerea evenimentelor din viata sa… Samson a biruit.

Biserica Laodicea …este un urias care doarme !. Cand Dumnezeu va considera ca a sosit timpul, El o va trezi din somnul mortii si va folosi acest “urias’ pentru a-Si aduce la ideplinire planurile si pentru ca Numele si Adevarul Sau… sa fie reabilitate in fata intregului univers !.

Isus Bisericii Laodicea: Iata eu stau la usa si bat

Timpul acela nu este departe de noi. Samson si-a incheiat viata cu o biruinta castigata …cu un pret urias. La fel, la incheierea istoriei acestei lumi, Laodicea, ultima biserica ce va juca ultimul act al luptei dintre bine si rau, va fi biruitoare. Daca nu ar fi asa, cum ar fi dat Iisus, Martorul credincios si adevarat, cea mai frumoasa fagaduinta acestei biserici : “ Celui ce va birui… ii voi da sa sada cu mine pe scaunul Meu de domnie, dupa cum si Eu am biruit si am sezut cu Tatal Meu pe scaunul Lui de domnie.” ? ( Apocalipsa 3, 21 ).

Problema este ca Laodicea este astazi o biserica inca luptatoare… nu biruitoare. In ea se gasesc si grau si neghina, si pesti buni si pesti rai, si robi buni si robi rai, si fecioare intelepte si fecioare neintelepte…
Din care clasa… crezi ca faci parte ?. Sa umblam deci cu Dumnezeu , si sa-l slujim cu scumpatate !. Amin.

Apocalipsa 3:14-22

14 Îngerului bisericii din Laodiceea scrie-i:”Cel care este Amin, Martorul credincios și adevărat, originea a ceea ce a creat Dumnezeu, spune astfel:

15 Îți cunosc faptele, știu că nu ești nici rece, nici în clocot. Ce bine-ar fi să fii rece sau în clocot!

16 Dar așa, întrucât ești călduț – nici rece, nici în clocot – te voi vărsa din gura Mea!

17 Pentru că spui: îSunt bogat, am adunat avere și n-am nevoie de nimic!î, dar nu-ți dai seama că ești nenorocit, vrednic de milă, sărac, orb și gol,

18 te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur curățat prin foc – ca să fii bogat, haine albe – ca să te îmbraci, ca să nu ți se vadă goliciunea și să fii expus rușinii, și alifie pentru ochi – ca să poți vedea!

19 Eu îi mustru și-i disciplinez pe cei pe care-i iubesc – deci fii devotat și pocăiește-te!

20 Ascultă, Eu stau la ușă și bat – dacă cineva Mă aude și-Mi deschide, voi intra și voi lua masa cu el și el cu Mine.

21 Celui victorios îi voi da un loc împreună cu Mine pe tronul Meu, la fel cum Eu am fost victorios și am stat împreună cu Tatăl Meu pe tronul Lui.

22 Luați aminte la ceea ce le spune Duhul bisericilor!”

Ruinele "Laodicea"

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: