Povestire – Acrobatul pe frânghie

Un acrobat şi-a făcut apariţia într-un mic orăşel şi a aşezat o frânghie bine încordată la zeci de metri deasupra unui râu cu ape repezi. El a uimit mulţimea prin talentul şi curajul lui, traversând de mai multe ori acel râu pe frânghie, alergând, umblând în mâini, mergând pe bicicletă şi împingând o roabă. Când i s-a părut că toţi sunt convinşi de abilitatea lui, acrobatul s-a adresat mulţimii: „Aş vrea acum să împing roaba aceasta de la un capăt la altul al frânghiei, având o persoană în ea. Credeţi că pot face aceasta?” Toţi au început să strige: „CREDEM! CREDEM!” Atunci acrobatul a întrebat: „Cine se oferă, să încercăm împreună?” Tăcere deplină! Nimeni nu se oferă. Din spatele mulţimii apare un copil: „Eu mă ofer. Eu am încredere în tine!” Înmărmurită, mulţimea îi urmăreşte pe cei doi încheindu-şi cu succes drumul, atât de primejdios. Cineva se apropie de copil: „Nu ţi-a fost teamă?” Copilul răspunde zâmbind: „Nu! Acrobatul este tatăl meu. Nu e prima dată când facem lucrul acesta împreună.”

Te încrezi tu în Dumnezeu, vrei să te laşi condus de El pe drumul greu şi primejdios al vieţii, sau ai doar o formă de credinţă lipsită de viaţă şi de putere, aşa cum aveau şi ceilalţi oameni din jurul acrobatului?

 • Psalm 9:10 Those who know your name trust in you, for you, LORD, have never forsaken those who seek you.
 • Psalm 52:8  But I am like an olive tree flourishing in the house of God; I trust in God’s unfailing love for ever and ever.
 • Psalm 62:8  Trust in him at all times, you people; pour out your hearts to him, for God is our refuge.
 • Psalm 91:2  I will say of the LORD,He is my refuge and my fortress, my God, in whom I trust.
 • Psalm 125:1  Those who trust in the LORD are like Mount Zion, which cannot be shaken but endures forever.

3 comentarii (+add yours?)

 1. viorica
  oct. 17, 2011 @ 07:54:41

  De multe ori santem incercati si nu avem curajul sa ne lasam condusi de Dumnezeu ,abia dupa incercare vedem cit de bun a fost Domnul cu noi ! Doamne iarta necredinta noastra.!

  • rodi
   oct. 17, 2011 @ 08:49:49

   Frumos ne-a invatat Domnul Isus la Marcu 9:23 – Totul este posibil pentru cel care crede!” Dar si daca am vazut minuni in viata noastra, tot ne este greu sa credem ca El ne va trece biruitori prin incercari pentr ca noi avem asteptari care nu intotdeauna se potrivesc cu voia Domnului.. Deasemenea, probabil ca nici nu ne rugam destul cerindu-I Domnului credinta necesara.

 2. Trackback: Creştinul este acrobatul pe frânghie a lui Dumnezeu | adriandvele
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: