Gabi Lupescu – Cat este dispus Dumnezeu sa ierte… omului pacatos ?

 “ Pe cel ce vine la Mine… nu-l voi izgoni afara !.” ( Ioan 6, 37 ).A m i n .
Cat este dispus Dumnezeu sa ierte… omului pacatos ?. Exista o limita…
Ce se intampla cand omul nu vine la Christos cu povara vinovatiei lui… ci fuge de El ? Dumnezeu ramane cu darul iertarii in mana…Daca exista o limita a iertarii, aceasta nu se afla la Dumnezeu !!!…ci la om, in propria lui vointa si alegere. Ascultati cu cata durere trebuie sa constate Dumnezeu faptul ca cel ce intoarce spatele iertarii …este chiar cel ce are cea mai mare nevoie de ea: “Pieirea ta, Israele, este ca ai fost impotriva Mea… impotriva Celui ce te putea ajuta.” ( Osea 13, 9 )
Asadar, daca in final vor fi oameni neiertati si nemantuiti… aceasta se va intampla nu pentru ca Dumnezeu nu a vrut sa-i ierte… ci pentru ca ei nu au vrut sa vina la El …pentru a primi darul iertarii.
Adesea auzim spunandu-se: “Nu pot sa trec peste asta. N-a venit la mine …ca sa-si ceara iertare. Cum sa-l iert, daca el nu o cere ?” Si, ca sa ne justificam pozitia, deschidem Biblia si citim: “Daca fratele tau pacatuieste …impotriva ta, mustra-l ! Si, daca-i pare rau, iarta-l ! Si chiar daca  pacatuieste de sapte ori pe zi si de sapte ori pe zi se intoarce la tine si zice: “Imi pare rau !” – sa-l ierti.” ( Luca 17, 3-4 ).
Se pare ca Insusi Mantuitorul ne invata sa iertam doar pe cei care regreta fapta lor si isi cer  iertare. Dar daca cel gresit… nu-si cere iertare ? Daca I-am fi pus lui Isus aceasta intrebare….. ce credeti ca ne-ar fi raspuns ? Din cat Il cunoatem pe Domnul, oare ar fi putut El sa ne raspunda: “Daca nu-i pare rau… sa nu-l iertati !”? Asa …ne-ar fi invata El ?
Cu siguranta, ca Isus …nu ne-ar fi invatat sa procedam in felul acesta ! Sunt convins ca Acela care ne-a invatat sa ne iubim vrajmasii, care ne-a invatat sa ne rugam pentru cei ce ne persecuta, sa facem bine celor ce ne vorbesc de rau, Acela care pe cruce s-a rugat: “Tata… iarta-i ca nu stiu ce fac !”, ne-ar spune si noua astazi: “Daca celui ce ti-a gresit nu-i pare rau… iarta-l de doua ori mai mult… caci nu stie ce face. Ai mila de el, caci este intr-o stare nenorocita. Roaga-te pentru el, ca Dumnezeu sa-i deschida ochii… sa-si vada pacatul si sa primeasca …darul pocaintei.”
Da, Dumnezeu ne cere sa iertam… in orice imprejurare !. Si cand semenul nostru regreta fapta lui, dar mai ales… cand inima lui este impietrita si mintea intunecata. Cel ce asteapta sa ierte doar dupa ce se implinesc toate ritualurile rabinice, nu va ierta niciodata…Si el insusi nu va fi iertat…
Marturisirea greselii este necesara nu pentru cel ce trebuie sa ierte… ci pentru cel ce are nevoie de iertare !. Vindecarea noastra fizica si spirituala este strans legata de capacitatea noastra de a ne ierta unii pe altii… dar si de iertarea pe care ne-o acorda Dumnezeu !. Preamarire Domnului !
Cuvantul “iertare” exista in majoritatea limbilor care se vorbesc pe pamant. Poate ca suntem constienti sau nu, insa acest cuvant este cel mai scump cuvant …din cele existente. De ce ? Pentru ca, pentru ca acest cuvant sa existe in vocabularul oamenilor, Dumnezeu a trebuit sa plateasca cel mai mare pret posibil din Univers: viata Unicului si Prea Iubitului Sau Fiu !. Si, desi L-a costat atat de mult, El e dispus sa ne ofere …darul iertarii fara nicio plata.
De ce …sa nu primim acest dar ? Si, mai ales, de ce sa nu-l oferim si noi semenilor nostri gresiti… indiferent daca isi cer sau nu iertare ?
Te invit sa traim impreuna …in atmosfera iertarii si sufletele noastre bolnave de boala pacatului se vor vindeca cu certitudine. Crezi lucrul acesta ? Amin

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: