Despartirea – Fratele George Galis a plecat la Domnul – Ultimele Informatii si link „In direct”

For my English readers and friends, I will be taking a break from blogging due to the death of my beloved father Pastor George W. Galis.

Cu adinca durere va anuntam ca Luni, Noiembrie 14, la orele 23:00 Fratele Galis, tatal nostru iubit a plecat la Domnul. Un adevarat slujitor, credincios cu o dragoste fara masura pentru Dumnezeu si pentru semenii lui a fost chemat acasa de Domnul. Multumim tuturor fratilor si surorilor pentru rugaciunile voastre rostite pentru sanatatea tatalui nostru, in mod special multumim bisericii noastre Philadelphia, impreuna cu Pastorul Florin Cimpean si comitetul bisericii. Dumnezeu sa va rasplateasca dragostea voastra pentru taticul nostru si pentru familiile noastre. Va rugam sa ne purtati in rugaciunile voastre acum, pe noi cei ramasi in urma.

Serviciul de Priveghi/Serviciu Divin va fi astfel:

Link pentru programe LIVE (In Direct)

Biserica Philadelphia Church of God

1713 West  Sunnyside, in Chicago click here for Google maps

Duminica Noiembrie 20 – 5:00pm-10:00pm

Luni Noiembrie 21 – 7:00pm-10:00pm

Serviciul de Inmormintare

Marti Noiembrie 22 – 10 am12:30

George Galis – Ultimul indemn

Un scurt mesaj de la o persoana care l-a cunoscut pe Tatal nostru in care il caracterizeaza destul de bine:

Aici in tara”tutror posibilitatilor” ,bune ,cat si rele ,intre malurile abrupte ale neincredeii si confuziei, pastorul Galis a reusit sa suspende o punte intinsa si bine ancorata, o punte a increderii in lucrurile care nu se vad,o punte a simplitatii si credintei neclintite in Dumnezeu !. Pe aceasta punte a indrumat, canalizat si trecut , luandu-i de mana, (literalmente !) pe o multime de emigranti ,fara sa faca vre-o deosebire partinca, de crez, de orientare religioasa si. . .cel mai impresiv,chiar de cea politica !.Pastorul Galis – un Badea Cartan al penticostalilor, un reliefat exemplu de modestie – total imuna la mandrie si aroganta ,imuna la tentantele capcane ale caspitalismului american de lux si culoare !. Un slujitor real al Mantuitorului, un autentic vestitor la Crucii Lui ! . Acestui om al lui Dumnezeu ,George West Galis, niciodata cravata nu i-a intergit personalitatea ,nu l-a arnajat,nu l-a imputernicit chair si atunci cand “the costum” i-a cerut-o !. Personalitatea lui a sclipit si sclipeste in continuare exemplar, tocmai datorita acestei modestii !. Intreaga lui viata si-a consacrat-o prin a servi ,a ajuta, a sfatui , a consola, a ridica spiritul celor cu moral scazut, celor bolnavi trupeste ori sufleteste, folosind inelepciunea !. O intelepciune venita din Slavile Cersti , dobandita cu Biblia deschisa in ceasuri tarzii, in zeci si zeci de ceasuri pe genunchi,o intelepciune izvorata din adancul cugetului . o intelepciune insotita de un zabet cald, tamaduitor !.Un autentic crestin care cunostea atat cantitatea cat si timpul de adminstrare al “alifei” vobelor lui ! .
A plecat, dar parfumul ce ne-a ramas in urma pasilor lui opriti ,ne aminteste de Dealul Golgotei , de Via Dolorosa , de o Cruce Mare ,Grea si Noduroasa, pe care a dus-o cu drag ,zambind spre cei din jur,apoi privind in slavi ,spre fata zabitoare a Mantuitorului !. Frate Galis, te-ai dus sa-ti primesti rasplata alergarii tale ,sa -ti intlanesti iubita ta sotie, sa prinzi , sa strangi si sa saruti cu bucurie mana intinsa spre tine !.Mana Celui pe care l-ai slujit cu toata puterea ta, cu tot cugetul tau ,apostolic si exemplar !. Dumnezeu sa-ti mangaie familia ce-ti spune acum “La revedere ! “, cu ochi inlacrimati !

si o poezie –

A FOST ODATA ,un alt bland pastor ,sosit din East ! .

Fugar si el din East-ul Lumii Oropsite si apasate necrutator de Jugul Comuinist !.

Si a ajuns pastor la multe oi ratacitoare si fugare,

ce nu aveau nici vatra, nici pasune ,nici izvor !.

Bunul pastor ,cu grija le-a luat la pieptul lui,

le-a ocrotit si oblojit ,le-a indrumat spre pajisti verzi ,

spre UN CURAT ,ETERN IZVOR., blandul pastor, blandul pastor . . . . Numele lui era West !

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

Pastorul care a Iubit Biserica

Pastorii Florin Cimpean, George Galis si Pavel Bochian Jr
de Pastor Assistent Pavel Bochian Jr.
 
            L-am cunoscut inainte de a-l fi vazut. In fiecare an de sarbatori tatal meu primea cate o felicitare de la fratele Galis.  Cand se intorcea din America, tati ne povestea de fratele George Galis care era pastor dar in acelasi timp lucra la un mare spital din Chicago unde era apreciat si respectat.
            De peste douazeci si unu de ani am avut ocazia sa-l cunosc indeaprope pe acest slujitor al lui Dumnezeu care a influentat viata mea si a multora din America. In anii mei de inceput in Chicago a fost alaturi de mine. Cand credeam ca nimeni nu ma observa venea la sfarsitul programului si-mi dadea cate o carte.  Numarul lui de telefon 773-202-8080 a fost printre numerele memorate de mine. Era oricand gata sa discute si sa te asculte in orice problema.
            M-a iubit si m-a ajutat. Cand am vrut sa plec in alta biserca el a fost cel care m-a sunat si mi-a spus: “nu pleca, avem planuri cu tine, biserica are nevoie de tine”.  Si s-a tinut de cuvant. Impreuna cu Patorul Petru Lascau m-a ordinat intai ca diacon iar apoi ca presbiter.  Mai tarziu, cand mergeam la amvon cu Pastorul Florin Cimpean mi-a spus “treci tu pe locul din dreapta”. Tot el a fost cel care a spus: “ pastorii trebuie sa aiba un loc rezervat de parking, eu cedez lucul meu de parking lui Lutu”.
            Ce m-a uimit la Pastorul Galis a fost credinciosia lui pentru Biserica. Venea la adunare tot timpul chiar si atunci cand nu era la program. Daca nu predica voia sa fie un suport pentru cel care slujeste. Mesajul lui era mesajul prezentei.  Stand pe prima banca alaturi de el in serile de Joi il studiam sa vad ce face. La colecta punea bacnote mari iar rugaciunile le termiana cu lacrimi in ochi de foarte multe ori.      
            Cunoscandu-i istoria, poti sa spui despre fratele Galis ca a iubit biserica mai mult decat propria pozitie si propriile interese. In anii emigratiei a sponsorat, a gazduit, a ajutat, a mers la Immigration si s-a straduit s-a gaseaca job-uri pentru sute de oameni.  Cand a iesit la pensie din serviciul de la spital  a dat sculele lui perosnale unui tanar orfan din biseica.  Se spune in gneral  “ sa nu lovesti in nici un pastor din biserica pentru ca fiecare are zona lui de influenta”.  Pot sa afirm cu certitudine ca pastorul Galis are o mare zona de influenta in biserica Philadelphia, in biseicile din Chicago is in bisericile din diaspora. Fratii il iubesc, il apreciaza si il respecta pentru ceea ce a facut, ceea ce este si ceea ce reprezinta pentru biserica.
            Unul din lucrurile cele mai remarcabile ale Pastorului Asociat Geroge Galis a fost ca a sustinut si a intarit slujba si pozitia Pastorulu Senior in biserica (fie ca a fost fratele Petrica Lascau sau fratele Florin Cimpean).  Desi era un om simplu si “lay man pastor” considera ca slujitorii Domnului trebuie respectati si ajutati de biserica.  El insusi avea demnitatea si curajul  potrivit slujbei incredintate de Dumnezeu si cerea bisericii sa-si respecte pastorii si lucratorii.
            Pasiunea majora a fratelui Galis a fost Cuvantul lui Dumenzeu si cartile.  A citit, a adunat si a raspandit cuvantul lui Dumnezeu prin literatura.  Numai in cer vom putea sa vedem influenta pe care a avut-o fratele Galis prin cartile pe care le-a dat si le-a raspandit. In mod concret a pus cartea in miinile a mii de oameni si i-a indemnat sa citesca. Casa lui, prin carti, fotografii si postere este locul de “intalnire” al marilor oameni ai credintei din toate timpurile.

            In ultimul an, in drumul meu spre servici, il sunam si vorbeam aproape zilnic.  Daca nu-l sunam intr-o zi, ma apostrofa cu o mustrare care mai degraba era o apreciere: “nu m-ai sunat ieri, am asteptat telefonul tau!”   Intr-o zi l-am intrebat direct, “Frate Galis, ai ceva sa-mi reprosezi, daca te-am suparat, te rog sa ma ierti”.  Mi-a raspuns fara ezitare, “nu am nimic, fii linisti”. La fel i-am spus si eu omului si lucratorului cu care puteai sa te idenfici din multe puncte de vedere.  Este un om real cu probleme reale.  A dus greutatile slujbei de pastor, a fost lovit si a suferit in trup, a avut necazuri si pierderi in familie,  a suferit din partea celor din afara si din partea celor dinauntru.  Dar in toate acestea nu si-a piedut nadejdea si dragostea pentru Dumnezeu. Este omul care a avut pasiune pentru Dumnezeu si dragoste pentru  Biserical Lui.

George  West  Galis

De Pavel Bochian Jr.  Noiembrie 16, 2011
A plecat in vesnicie,
Pastorul Asociat.
Ca la multi, mi-a fost si mie
Prieten, mentor devotat.
 
Urmarind a lui viata,
Cu necazuri si cu boale
Am primit curaj, speranta,
Ca sa pot sa merg pe cale.
 
A trait cu lepadare
Pentru cei din diaspora.
S-a jertfit pentru-adunare
Facand bine tutorora.
 
A facut chemari la oameni
Si chiar i-a primit in casa.
A fos iubitor de semeni
Si le-a dat un pat si-o masa.
 
El a vrut sa investeasca
Intr-un fel al lui, aparte…
Ii placea ca sa citeasca,
Si sa dea in dar o carte. 
 
A plecat lasand in urma,
O biserica iubita.
A sosit primind cununa
Pentru viata cea traita.
 
S-a luptat lupta ce buna
Si-a sfarsit pazind credinta.
Cei de-aproape pot sa spuna
C-a stiut ce-i suferinta.
 
Salutam a  ta slujire
Scumpe Frate George  Galis
Ti-ai trait a ta menire,

De la start pana la finis.

La revedere, frate George Galiș!

Vasilică Croitor pe blogul Rascumpararea Memoriei

Am primit astăzi vestea că pastorul George Galiș din Chicago a plecat ieri seară la Domnul. S-a mai adăugat un nume în galeria eroilor credinței, a acelora care nu s-au închinat în fața ideologiei ateismului, nu s-au compromis în credința lor și nu s-au temut să spună lucrurilor pe nume. O vreme a fost foarte prezent pe internet, discutând cu cei mai tineri, exprimându-și opiniile cumpătate. L-am vizitat în luna februarie și am petrecut câteva ore memorabile împreună, ocazie cu care am filmat și o oră despre biserica prigonită din România.

Puteți citi aici un mic articol pe care l-am publicat cu ocazia împlinirii vârstei de 75 de ani. Cred că fiica dumnealui, Rodica, va mai posta informații despre serviciile memoriale pe blogul ei.

Doamne, îți mulțumim pentru norul de martori care declară credincioșia Ta!

La revedere, scump frate!

George W. Galiș – In memoriam

George W. Galiș

Pe fratele Galiș l-am întâlnit pentru prima dată în primăvara anului 1985 imediat după sosirea noastră în America. A fost suficient să vorbim câteva minute să legăm o prietenie de o viață. Nu mult după această primă întâlnire am sosit la Chicago, la invitația domniei sale ca să slujim împreună la Biserica Philadelphia. Din august 1985 și până în august 2001, când am plecat spre Arizona am lucrat împreună ca pastori ai acestei biserici.

Biserica Philadelphia își ținea slujbele în clădirea din strada Waveland și anul 1985 era deosebit de greu pentru frații din biserică. Mulți nu aveau slujbe și biserica era rănită în urma unei ruperi majore. Urma să slujesc ca evanghelist pentru bisericile române din America și eram mereu plecat la invitațiile acestor biserici. Fratele Galiș, cum îi spuneam, a avut multă compasiune pentru mine și familia mea în această perioadă. De altfel, spiritul lui de sacrificiu și dragostea creștină autentică pe care o exprima acest om au făcut ca sute de familii de români să fie ajutați la început de drum în America. De la primirea la aeroport, pregătirea unui apartament și mobilarea lui, umplerea unui frigider cu mâncare erau doar începutul unui lung șir de nevoi pentru o familie de noi emigranți. Fratele Galiș era mereu gata să meargă cu oamenii la serviciile de imigrare, la birourile de securitate socială, la examenele de conducere auto. Translator și om gata de sacrificiu și ajutor, fratele Galiș era nelipsit din viața de început a acestor familii de emigranți.

Pe lângă iubirea de oameni la pastorul George Galiș vei găsi întotdeauna dragostea de carte. Mii de titluri de cărți creștine și nu numai compun biblioteca personală a acestui om deosebit. Dacă avea de ales între a-și cumpăra o cămașă sau o carte, pastorul Galiș alegea întotdeauna o carte. Cumpăra cărți nu numai pentru sine ci și pentru cunoscuții și prietenii săi. Nu cred să fi fost mulți vizitatori ai Bisericii Philadelphia, mai ales cei care veneau din România, să nu fi plecat cu o carte sau cu un braț de cărți de la pastorul Galiș.

Dincolo de imaginea publică la care nu ținea neparat și nici nu se străduia să creeze percepții altele decât realitatea vieții sale, omul George Galiș este o fire meditativă, liniștită, pașnică. Nu am reușit să ne certăm nici măcar odată în cei aproape 17 ani de lucru împreună. Nici nu aveai cu cine să te cerți, chiar dacă uneori natura mea mai năvalnică ar fi dorit o confruntare. Te dezarma cu zâmbetul și fața lui liniștită. Nu puteau ofensa politețea și dragostea cu care te privea.

Eram mai tânăr decât el și ar fi fost cazul să mă trateze ca pe unul din băieții lui. N-a făcut-o niciodată. Îmi spunea de fiecare dată: “Frate Petrică”. Niciodată altfel. Uneori mi-aș fi dorit să fiu un simplu Petrică, dar pentru alții și respectul pe care-l purta slujbei pastorale, am rămas mereu “fratele Petrică”, cum și el a rămas mereu pentru mine: “Fratele Galiș”. Respectul față de ființa umană și față de slujba încredințată de Dumnezeu a rămas nealterat de greutățile și tensiunile la care ne supunea viața de biserică.

Adina Sas-Simionak – OrizontCrestin.org

e sărace îmi sunt cuvintele, când este vorba să exprime ceea ce simt, la plecarea unui om şi slujitor pe care l-am iubit şi apreciat!…

Îmi amintesc cu inima lăcrimând timpul petrecut cu fratele Galiş în sufrageria noastră, înconjuraţi de cărţi pe care le aducea ca să dezbatem diferite subiecte biblice. Eram avizi de cunoaştere, de a învăţa din tot ce dânsul a învăţat, de a ştii cât mai multe din experienţa cu Dumnezeu a acestui om deosebit cu care puteai discuta tot ce te frământa, cu care aveai libertatea să  plângi dar şi să râzi cu poftă. Sorbeam fiecare cuvânt pe care îl spunea despre Domnul, cu reverenţa şi modestia ce-i erau specifice.
Era interesant faptul că, deşi îl respectam ca pe un lider creştin cu autoritate spirituală, îl simţeam şi aproape de noi ca pe un prieten.
Am colaborat minunat cu acest om al lui Dumnezeu la revista “Orizont creştin” pe care, timp de câţiva ani, am pus-o în mâna publicului cititor de diferite confesiuni creştine. Ne împărtăşea punctul de vedere din care s-a născut această publicaţie, dorinţa de a fi într-o strânsă relaţie ca creştini ce se închină aceluiaşi Dumnezeu. Pastorul George Galiş a fost un “strigăt” pentru unitate, pentru o trăire frumoasă şi colaborare între bisericile române din Chicago. Cred că de aceea a şi fost foarte iubit: fiindcă nu îi discredita pe oameni, nu a aruncat cu piatra în cel care nu avea principiile sale de trăire creştină.

Scria adesea la revista “Orizont creştin” şi era punctual atunci când promitea că ne trimite materialul. Inevitabil, erau şi multe obstacole sau greutăţi în slujire, ca în orice lucrare, şi faptul că îl aveam alături şi ne încuraja duios atunci când îi plângeam pe umăr, a însemnat mult pentru noi. Felul dânsului de a fi, de a-şi manifesta dragostea frăţească ne-a ridicat de multe ori. Cunoscându-l pe fr. Galiş am fost mai bogaţi “interior”. Dumnezeu l-a trimis, ca pe un înger, în viaţa noastră, un înger de care acum trebuie să ne despărţim. Cu inima sa mare din care se revărsau mereu credinţa şi iubirea, fr. George Galiş “s-a ridicat” spre Cel care îl aştepta să îi pună cununa răsplătirii pe frunte, Domnul Isus Hristos. Nouă, celor care l-am cunoscut, ne rămân doar amintirile pe care le vom depăna copiilor noştri: “A fost odată un om al lui Dumnezeu care a marcat în mod benefic viaţa noastră, pastorul George Galiş…”

click aici sa cititi mai departe

Marius Livanu – Despartire

53 comentarii (+add yours?)

 1. Lucian Iosif Dobre
  nov. 15, 2011 @ 03:10:31

  Domnul sa mangaie toate inimile indoliate, unchiul Gyuri s-a dus la Rasplata care il astepta in Imparatia Cerului. Ferice de el caci faptele lui il urmeaza. A lasat in urma lui o familie deosebita cu Oameni de o valoare inestimabila, a avut un impact major covarsitor asupra celor cu care a intrat fie intr-un dialog spontan fie prin actiuni filantropice, culturale sau religioase.
  Domnul a chemat Acasa un prieten al Sau, Domnul l-a chemat Acasa pe cel care a fost tata, unchi, pastor fondator al unei importante Comunitati Romanesti din Diaspora Romana, autor de carti si volume crestine, un fidel sustinator al Statului Israel, un suflet nobil cu o inima mare care a batut romaneste chiar daca la mii de kilometrii distanta de tara natala.
  Dormi in Pace suflet bland ! La grabnica revedere dincolo de Iordanul Vietii.

  • rodi
   nov. 15, 2011 @ 18:08:07

   Draga Lucian, multumim pentru cuvintele tale. Taticul te-a stimat mult si intotdeauna l-ai imbarbatat prin comentariile tale. Domnul sa iti rasplateasca dragostea ta si a familiei tale fata de familia noastra!

 2. Cornel Bucur
  nov. 15, 2011 @ 10:09:13

  Familie indoliata, primiti condoleantele noastre. Cu dragoste sfanta in Isus Hristos Domnul nostru. Fam. Cornel Bucur

 3. Doina-Tatiana
  nov. 15, 2011 @ 12:49:44

  Domnul sa mingiie si sa intareasca inima familieie .
  ……………….
  Mai sus de nori,si de stele,vad eu cu dor ,o patrie
  Marirea ei,varsa raze,si catre cer ma conduce
  O,Tara unde nu-i durere,ci bucurii si mingiiere
  Eu prin credinta pot mereu…SA AJUNG IN CER,LA TATAL MEU.

  • rodi
   nov. 15, 2011 @ 18:09:48

   Sora Doina, multumim si mai ales pentru cuvintele ziditoare de pe Facebook care ne-au ajutat in zile incercate si grele.

 4. Mihai Dumitrascu
  nov. 15, 2011 @ 15:01:19

  Fie ca mangaierea Domnului sa fie peste toti cei dragi din familia Galis!
  L-am cunoascut personal pe fratele George si a lasat in viata mea o amintire atat de placuta. Am multe carti in biblioteca mea pe care mi le-a oferit cadou cu multa bucurie. Am beneficiat din plin de ospitalitatea dumnealui oridecate ori am ajuns in Chicago.
  Ati avut un tata cu totul special, care a lasat in urma amintiri deosebite si oameni care au fost impactati de dragostea lui Dumnezeu prin dumnealui.
  Ma rog ca Dumnezeu sa va imbarbateze in aceste momente grele de despartire.
  Mihai Dumitrascu, Galati

 5. John Tipei
  nov. 15, 2011 @ 15:15:45

  Dumnezeu să mângâie întreaga familie, copiii și nepoții fratelui Galiș, cu nădejdea revederii. A lăsat in urmă exemplul unui om care a umblat cu Dumnezeu, care și-a dedicat întreaga viață cauzei Evangheliei. Personal îi datorez mult fratelui Galiș.
  Dumnezeu să îi dea odihna în fericirea veșnică pe care toți o așteptam.
  La revedere, frate Galiș.

  • rodi
   nov. 15, 2011 @ 18:15:10

   Frate Tipei, va multumim pentru cuvintele dumneavoastra. Taticu v-a iubit si va stimat din multe motive dar cel mai mare pentru dedicatia dovedita cind a-ti luat decizia si v-ati mutat in Romania ca sa va faceti lucrarea si a-ti ramas in inima lui de atunci. Dumnezeu sa va binecuvinteze intreaga familie.

 6. DANIEL PRUNARU
  nov. 15, 2011 @ 18:38:29

  LOIS, DANNY SI COPIII NOSTRI TRANSMIT CONDOLEANTE FAMILIEI INDURERATE! DUMNEZEU SA-I IMBARBATEZE PE TOTI CEI CE SUNT AFECTATI DE ACEASTA MARE PIERDERE!
  fam. PRUNARU

 7. viorel chis
  nov. 15, 2011 @ 19:15:36

  Un subiect sensibil pentru multe persoane si cu o descriere ce reprezinta doar o frintura din viata si activitatea exemplara a fratelui pastor George Galis.O persoana exemplara pentru comunitatea romaneasca de la Chicago si activitatea spirituala si ceea laica.Chiar este greu de descris exemplul pozitiv si cuvintele de superlativ sint greu de gasit.Ar fi o mare bucurie sa putem intilni in viata chit mai multe persoane de felul si exemplul dinsului in implicarea poporului roman care a ajuns pe meleagurile straine.Cei care au ajuns sa-l cunoasca pot sa multumeasca doar pentru ajutorul si sfatul primit.Domnul ISUS HRISTOS si TATAL CERESC sa-l primeasca in Imparatia vejnica alaturi de sfintii care formeaza TEMPLUL VIU si toti cei indoleati sa fie binecuvintati cu binecuvintari divine pentru a intelege trecerea fratelui George Galis la cele vejnice :” in Imparatia vesnica a Domnului si Mantuitorului nostru Isus Hristos. “2 Petru cap.1 cu1 la 11.Prin viata sa a dovedit si a trait mesajul scris de ap.Petru din 2 Petru capitolul 1 si doresc ca pentru toti sa fie la fel ;
  “2. Harul si pacea sa va fie inmultite prin cunoasterea lui Dumnezeu si a Domnului nostru Isus Hristos!
  3. Dumnezeiasca Lui putere ne-a daruit tot ce priveste viata si evlavia, prin cunoasterea Celui ce ne-a chemat prin slava si puterea Lui,
  4. prin care El ne-a dat fagaduintele Lui nespus de mari si scumpe, ca prin ele sa va faceti partasi firii dumnezeiesti, dupa ce ati fugit de stricaciunea care este in lume prin pofte.
  5. De aceea, dati-va si voi toate silintele ca sa uniti cu credinta voastra fapta; cu fapta, cunostinta;
  6. cu cunostinta, infranarea; cu infranarea, rabdarea; cu rabdarea, evlavia;
  7. cu evlavia, dragostea de frati; cu dragostea de frati, iubirea de oameni.
  8. Caci, daca aveti din belsug aceste lucruri in voi, ele nu va vor lasa sa fiti nici lenesi, nici neroditori in ce priveste deplina cunostinta a Domnului nostru Isus Hristos.
  9. Dar cine nu are aceste lucruri este orb, umbla cu ochii inchisi si a uitat ca a fost curatat de vechile lui pacate.
  10. De aceea, fratilor, cautati cu atat mai mult sa va intariti chemarea si alegerea voastra; caci, daca faceti lucrul acesta, nu veti aluneca niciodata.
  11. In adevar, in chipul acesta vi se va da din belsug intrare in Imparatia vesnica a Domnului si Mantuitorului nostru Isus Hristos.”
  Sincere condoleante pentru familie si cei dragi din jurul lui si a celora care-l cunosc si au ramas in suspine si doleante!!!!Harul, indurarea si pacea sa fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatal si din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatalui, in adevar si in dragoste!

  • rodi
   nov. 15, 2011 @ 20:52:51

   Frate Chis, va multumim din toata inima pentru mingaierea dumneavoastra si indemnurile date in comentariul dumneavoastra. Dumnezeu sa va binecuvinteze!

 8. Raveca
  nov. 15, 2011 @ 20:52:36

  CONDOLEANTE si DOMNUL sa fie cu voi si sa va minghie !

 9. Mary si Nick Damian
  nov. 15, 2011 @ 21:23:20

  condoleante si Dumnezeu sa va miingiie

 10. Lucian Iosif Dobre
  nov. 15, 2011 @ 22:50:17

  Acolo Sus cu siguranta multimea de Ingeri care slujesc in Inchinare pe Cel ce sade pe Tronul de Lumina s-a imbogatit cu inca un Inger Inchinator !Ce bucurie de nedescris trebuie sa fi avut unchiul Gyuri cind a putut intalni Acolo pe tusa care anuntata de Ingeri Diafani i-au adus vestea sosirii la Odihna si Rasplata a celui care a fost George W. Galis. Si ce momente sublime trebuie sa fi fost cind scaldat in Raze de Lumina cel care ne-a fost drag noua a putut vedea splendoarea Celui care l-a luat de mana si i-a aratat Rasplatirile care urmeaza pe cei care si-au pus nadejdea in Calea, Adevarul si Viata, in Mantuitorul nostru Isus Hristos.
  Mangaiati-va dar cu Nadejdea aceasta a revederii ! Shalom and ” לוס אנג’לס ראואדאר” fr. George W. Galis !

  • rodi
   nov. 15, 2011 @ 23:02:14

   Draga Lucian, esti o mare mingaiere pentru noi. Te rog sa comentezi cit de des ai indemnul. Mi-a placut cind ne-a invatat taticu ca Shalom inseamna mult mai mult decit PACE si dupa ce a venit din Israel, asa ii placea sa salute, mai ales pe blogguri cind scria zilnic si comenta. Shalom!

 11. strainisicalatori
  nov. 15, 2011 @ 23:11:24

  Un prieten adevarat un frate si un indrumator spre Hristos ,ne vom vedea din nou pe acele plaiuri sfinte pe care le doresc toti credinciosi ,pana atunci la ” La revedere,iar pentru cei ramasi:Dumnezeu care poate sa mangaie sa va de-a mangaierea lui.Am lasat cateva cuvinte si pe blogul meu”strainisicalatori”
  Mangaierea Domnului sa fie cu voi ” DUTU”

 12. cristianionescu
  nov. 16, 2011 @ 00:41:00

  Fratele George Galiș a fost un om deosebit și un pastor model!
  Deși nu am fost în aceeași biserică, am urmărit și admirat caracterul și puterea sa de slujire în comunitatea română din America!
  Sincere condoleanțe din partea Bisericii Elim și a familiei mele!
  Domnul să vă mângâie!

  • rodi
   nov. 16, 2011 @ 10:19:02

   Frate Cristi va multumim si va multumesc personal pentru cuvintele adresate tatalui meu in cartea scrisa de dumneavoastra care a primit-o de la fratele Ion Curescu. A primit-o intr-o saptamina foarte grea de suferinta si a fost o mingaiere pentru el (si pentru noi) sa citeasca cuvintele care le-ati scris. God bless you

 13. Angela...salvata prin HAR
  nov. 16, 2011 @ 01:04:18

  Draga mea Rodi ,in primul rand laudat sa FIE CEL CE RANDUIESTE TOATE LUCRURILE inclusiv plecarea tatalui tau apoi iti spun ca ma bucur ca ne-am cunoscut si am apreciat dragostea ta pentru familia ta si respectul tau pentru parintii tai…Domnul sa te mangaie pe deplin si pe toti cei dragi tie.Sunt alaturi de tine si chiar daca nu ne vom intalnii pe pamant CU SIGURANTA NE VOM INTALNII IN CER ,ADEVARATA CASA

  • rodi
   nov. 16, 2011 @ 10:24:38

   Draga Angela, tu ai fost una dintre persoanele care mi-ai trimis mesaje tot timpul si cind aveam nevoie mai mare de incurajare- in nopti tirzii cind plingeam si ma rugam vazind suferinta tatalui meu, de asemeni si in zile bune cind ii citeam si lui ce scriai. Dumnezeu mi-a demonstrat ca El vine in ajutor prin frati si surori ca si tine in cele mai grele momente cind credem ca sintem parasiti si nimeni nu ne cunoaste durerea. Interesant este ca de multe ori tu nu cunosteai situatia in care ne aflam dar Duhul lui Dumnezeu cunostea si se folosea de tine. Iata cum ne-am cunoscut in anul acesta cu mai multe suflete iubite care il iubesc pe Dumnezeu si actioneaza la indemnul Duhului Sfint, si astfel ne ajutam unii pe altii si devenim una, asa cum Hristos s-a rugat pentru noi ca sa fim una. God bless you , si si pe familia ta iubita!

   • Angela...salvata prin HAR
    nov. 23, 2011 @ 23:34:47

    Este o poza speciala,sper sa se vada 🙂
    Pe unele teme de la wordpress.com poti pune imagini in loc de cuvinte.O imagine face cateodata cat o mie de cuvinte .
    Fii binecuvantata si ramai intarita IN HARUL BOGAT SI MINUNAT!!!!

 14. Simi Timbuc
  nov. 16, 2011 @ 10:05:22

  Ne alaturam si noi la ceilalti frati, surori, prieteni care impreuna simtim durerea despartirii de un Om al lui Dumnezeu pentru Oameni, fratele pastor George Galis. Din partea Bisericii Betezda din Troy, Michigan si a familiei mele dorim intregii familii multa mangaiere, speranta si putere pentru a trece biruitori prin aceasta mare pierdere.
  Pentru fratele Galis se potrivesc bine cuvintele scrise in Evanghelia dupa Luca 1:23 ,,După ce i s’au împlinit zilele de slujbă, Zaharia (GEORGE) s’a dus acasă.”
  Dansul a plecat dintre noi lasandu-ne o pilda de slujire, de traire si relatie cu Domnul, cu Biserica si unii cu altii. Domnul sa ne ajute sa-l slujim pe El cu daruire si sacrificiu. Domnul sa mangaie familia indoliata si Biserica Filadelfia, Chicago.
  Simi & Rodica Timbuc

 15. NouaOrdineCrestina
  nov. 16, 2011 @ 12:37:51

  Aici in tara”tutror posibilitatilor” ,bune ,cat si rele ,intre malurile abrupte ale neincredeii si confuziei ,pastorul Galis a reusit sa suspende o punte intinsa si bine ancorata, o punte a increderii in lucrurile care nu se vad,o punte a simplitatii si credintei neclintite in Dumnezeu !. Pe aceasta punte a indrumat, canalizat si trecut , luandu-i de mana, (literalmente !) pe o multime de emigranti ,fara sa faca vre-o deosebire partinca, de crez, de orientare religioasa si. . .cel mai impresiv,chiar de cea politica !.Pastorul Galis – un Badea Cartan al penticostalilor, un reliefat exemplu de modestie – total imuna la mandrie si aroganta ,imuna la tentantele capcane ale caspitalismului american de lux si culoare !. Un slujitor real al Mantuitorului, un autentic vestitor la Crucii Lui ! . Acestui om al lui Dumnezeu ,George West Galis, niciodata cravata nu i-a intergit personalitatea ,nu l-a arnajat,nu l-a imputernicit chair si atunci cand „the costum” i-a cerut-o !. Personalitatea lui a sclipit si sclipeste in continuare exemplar, tocmai datorita acestei modestii !. Intreaga lui viata si-a consacrat-o prin a servi ,a ajuta, a sfatui , a consola, a ridica spiritul celor cu moral scazut, celor bolnavi trupeste ori sufleteste, folosind inelepciunea !. O intelepciune venita din Slavile Cersti , dobandita cu Biblia deschisa in ceasuri tarzii, in zeci si zeci de ceasuri pe genunchi,o intelepciune izvorata din adancul cugetului . o intelepciune insotita de un zabet cald, tamaduitor !.Un autentic crestin care cunostea atat cantitatea cat si timpul de adminstrare al „alifei” vobelor lui ! .
  A plecat, dar parfumul ce ne-a ramas in urma pasilor lui opriti ,ne aminteste de Dealul Golgotei , de Via Dolorosa , de o Cruce Mare ,Grea si Noduroasa, pe care a dus-o cu drag ,zambind spre cei din jur,apoi privind in slavi ,spre fata zabitoare a Mantuitorului !. Frate Galis, te-ai dus sa-ti primesti rasplata alergarii tale ,sa -ti intlanesti iubita ta sotie, sa prinzi , sa strangi si sa saruti cu bucurie mana intinsa spre tine !.Mana Celui pe care l-ai slujit cu toata puterea ta, cu tot cugetul tau ,apostolic si exemplar !. Dumnezeu sa-ti mangaie familia ce-ti spune acum „La revedere ! „, cu ochi inlacrimati !

  • rodi
   nov. 16, 2011 @ 12:45:07

   cuvintele care vi le-am citit pe blogul Pastorului Lascau m-au miscat profund si a-ti descris pe tatal meu in modul in care mai putini oameni l-au cunoscut. Va multumesc ca a-ti scris si aici si va voi adauga comentariul mai sus in articol pentru ca comentariul dumneavoastra este foarte pretios pentru noi in aceste clipe grele. Dumnezeu sa va binecuvinteze!.

 16. NouaOrdineCrestina
  nov. 16, 2011 @ 13:00:09

  • rodi
   nov. 16, 2011 @ 13:10:08

   Au fost doua cintari care l-au miscat pe taticul la lacrimi in cursul vietii lui- Cintarea de mai sus „Pe crucea din dealul iubirii” si „O ce valuri de indurare”, ambele cintari care se cintau la serviciul de „Cina Domnului”. Multumesc din nou ca ne atingeti inimile in mod special, desi nu va cunoastem. Dumnezeu e minunat si lucreaza prin cine El alege sa lucreze in vietile noastre.

 17. NouaOrdineCrestina
  nov. 16, 2011 @ 20:24:23

  • rodi
   nov. 16, 2011 @ 21:17:43

   va multumesc pentru aceqasta cintare, si tot ce a-ti scris. Cred ca nu ma voi putea abtine sa pling restul vietii ascultind aceasta cintare. Dumnezeu sa va binecuvinteze!

 18. Rodica Bonta
  nov. 16, 2011 @ 21:22:02

  Daruirea si dragostea tatalui tau , pentru Domnul si slujirea sincera sa fie mereu alinarea si imboldul tau; draga Rodi de-ai calca pe urme si de-ai duce cu aceeasi ravna mesajel mantuirii la multi ce inca nu-l cunosc pe ISUS….Domnul sa va mangaie..

  • rodi
   nov. 16, 2011 @ 22:04:07

   Multumesc draga Rodica pentru daruirea ta si indemnurile tale pretioase in ultimile luni. Dumnezeu te- folosit in mod minunat in viata mea si ii multumesc pentru tine.

 19. Sarah
  nov. 16, 2011 @ 21:22:28

  Un ultim omagiu si sincere condoleante familiei indoliate , Domnul sa va mingiie si sa va intareasca . Din partea familiei mele si familia sorei mele Rozalia Ardeu.

  • rodi
   nov. 16, 2011 @ 22:05:40

   va multumim frumos si va dorim multa sanatate de la Domnul, voua si sorei scumpa Rozalia. Va rog sa ii transmiteti salutari sfinte din partea familiei noastre. Domnul sa va binecuvinteze!

 20. casaeterna http://www.youtube.com/user/casaeterna?feature=mhee
  nov. 16, 2011 @ 23:10:18

  oameni de caracter ,
  george galiş
  Motto-ul vietii mele:
  „Nici o cutezanta sa nu vi se para de necucerit, dar catre nici o cutezanta sa nu va indreptati ”
  La revedere fr Galiş

 21. Adina Sas-Simoniak
  nov. 17, 2011 @ 00:11:05

  Draga sora Rodica,

  Noi doua nu ne cunoastem personal… Dar tatal dvs., fratele Galis a fost pentru mine si familia mea un adevarat balsam si un izvor ce ne aducea mereu in suflet prospetimea si profunzimea Cuvantului lui Dumnezeu.
  Partasiile avute cu dansul nu se pot uita niciodata, asa cum nu se poate uita niciodata chipul sau bland, dragostea fata de semenii sai, indiferent de biserica crestina din care faceau parte si dedicarea cu care Il slujea pe Domnul, si implicit, pe oameni.
  Il vom avea mereu in inima noastra si amintirea fr. Galis este pretioasa.

  Va incurajam sa fiti tari in credinta, in aceste momente de despartire, momente atat de grele… Suntem alaturi de dvs. si de familia dvs., rugandu-ne ca Domnul sa va mangaie.

  Am publicat si noi, pe site-ul nostru http://www.orizontcrestin.org, articole despre fr. Galis.

  Cu inima plina de durere,
  Adina Sas-Simoniak si familia

  • rodi
   nov. 17, 2011 @ 00:24:40

   Draga Adina, desi nu ne cunoastem personal, taticul a vorbit de multe ori despre tine si lucrarea ta pe care o faci deja de mai multi ani. Obisnuia ca dupa ce citea revista Orizont Crestin sa o duca la noi ca sa o citim si noi. Va adaug cuvintele frumoase in articolul de fata. Dumnezeu sa va binecuvinteze familia si lucrarea!

 22. NouaOrdineCrestina
  nov. 17, 2011 @ 10:47:14

  A FOST ODATA ,un alt bland pastor ,sosit din East ! .Fugar si el din East-ul Lumii Oropsite si apasate necrutator de Jugul Comuinist !. Si a ajuns pastor la multe oi ratacitoare si fugare, ce nu aveau nici vatra, nici pasune ,nici izvor !. Bunul pastor ,cu grija le-a luat la pieptul lui, le-a ocrotit si oblojit ,le-a indrumat spre pajisti verzi ,spre UN CURAT ,ETERN IZVOR., blandul pastor, blandul pastor . . . . Numele lui era West ! http://www.youtube.com/watch?v=i3Q8h-fDfEI

  • rodi
   nov. 17, 2011 @ 12:38:20

   mii de multumiri pentru ce a-ti contribuit la mingaierea noastra si dorim sa va cunoaste. Vom vorbi cu tecnicienii, piesa este inaltatoare si foarte potrivita. Va multumesc pentru ca v-ati facut timp pentru aceste atentii; ne faceti viata mai senina. God bless you!

 23. NouaOrdineCrestina
  nov. 17, 2011 @ 11:01:39

  Voi participa si eu la programul funerariului fratelui meu de credinta -George West Galis,acordandu-i un ultim respect personal !. Doresc mult sa rugati pe tehnicienii de sunet sa preia si sa foloseasca aceasta melodie superba si semnificativa numelui West ,ca fondal audio ,pe durata pauzelor si al asteptarii de inceput de program ! Va multumesc anticpat !. God bless you !

 24. Adina Sas-Simoniak
  nov. 19, 2011 @ 11:08:22

  Acesta este un mesaj primit azi la adresa redactiei noastre, de la pastorul Constantin Aninoiu din Pitesti.
  Il postez pe acest blog, in memoria fr. Galis pe care atat de multi oameni l-au iubit si apreciat.

  „Un mare om a căzut azi dintre noi spune cândva David despre viteazul său.
  Dar noi putem spune astăzi că un mare om s-a înălțat la cer din mijlocul nostru.
  L-am cunoscut pe fratele Galeș în anul 1998 când am venit pentru prima dată în America, și sunt unul din cei 4000 de invitați ai săi, dar lacrimile nu pot manifesta suficienta recunoștă pe care i-o datorez declarându-mă fericit că am avut privilegiul să cunosc un asemenea pastor unic în toate privințele.
  Unic în sfințeni, în modestie, în sfătuire, în relația cu frații, în ecumenie, în cultura Biblică pastorul cu cea ma vastă bibliotecă de peste 8000 de volume , având toată casa plină numai de cărți creștine, de o valoare inestimabilă.
  Deșii nu ne-a unit decât frăția de Cruce, din momentul în care ne-am cunoscut am rămas atașați reciproc în dragostea Domnului.
  După Congres am stabilit o întâlnire acasă la dânsul, dar suferința sa mare nu ne-a mai permis acest lucru, rămânând cu amintirea celor mai dulci cuvinte de rămas bun, cu bucurie și speranță, până la reîntâlnirea noastră în slavă.
  Pe lângă toate aceste amintiri de 13 ani, de care nu eram vrednic, mai am 3 motive speciale.:
  1 Mi-a dăruit o mapă hartă cu istoria lumii unică din Israel.
  2 Mi-a tipărit primele 13 cărți în volumul „TREPTELE VIEȚII„
  3 La plecarea mea în Israel mi-a dat adresa și telefonul pastorului din Ierusalim.
  Ca și lumina Luceafărului, aceste astre nu apun niciodată, continuând să strălucească pentru toți cei care știu să prețuiască asemenea valori care ne sunt împrumutate temporar, chiar dacă aceștia sunt din ce în ce mai puțini.”

  Constantin Aninoiu
  Pitesti
  aninoiu_exp@yahoo.com

  • rodi
   nov. 19, 2011 @ 11:17:23

   Draga Adina, multumesc pentru inca un mesaj de mingaiere pentru familia noastra. Dumnezeu este bun cu noi si se foloseste de voi fratii si surorile noastre in chip minunat in aceste momente de adinca durere. Ii voi adauga acest omagiu in postarea de mai sus.

 25. NouaOrdineCrestina
  nov. 19, 2011 @ 14:39:00


  Un indemn meditativ: -nimic nu poate fi mai inaltator ,mai superb ,mai complect in aceasta viata ce o strabatem cu totii , decat sa sti, sa crezi, sa simti existenta ETERNITATII !!!. In om ,inca de la creierea lui, Creatorul a plantat acest gand !. Il simtim mereu, fiecare!.Iar cand intalnesti un om ce l-a iubit realmnete pe Dumnezeu ,precum fratele Galis,cand analizezi viata lui de slujire lipsita de interese materiale, de mandrie ,vei afla revelator ca MANTUIREA SUFLETULUI este o REALITATE plapabila si posibila !. Intelectul trece in obscuritate ,iar vibrarea inimii tale iti vorbeste si tie dspre Vecinicia pe care si tu o vei confrunta poate chiar MAINE !. Odata cu inevitabila ta moarte si taina vietii tale dispare , se volatilizeaza !. De indata ce sufletul tau este chiemat autoritar si luat inapoi de Cel ce ti la dat , vei da socoteala ,vei da raportul in fata Lui !.Impreuna cu el ,tot recordul vietii tale !Eternitatea te-a luat de la nasterea ta in evidenta ,in spatiul ei, dar nu spre „vecinica odihna”, cum nihilismul, ori crezul si traditia te determina sa inclini ,ci spre o Lamurire si Evaluare Juridica a vietii si faptelor tale !. O estimamre justa cat si o justa recompensare a tuturor actiunilor si faptelor, de catre Cel ce ti-a dat viata si care este Dreptul Judecator si Mantuitorul Lumii! Pentru cei mai multi oameni agnostici , ce poseda doar o speranta efemera ,iluzorie si terestra , gandul mortii este o pricina de profunda ingrijorare, de intimidare si teama ! . Teama de necunoscut si de Cel ce o genereaza !.Defapt moartea, este o minciuna controlata de Deavolul !.El nu mai are nici o autoritate asupra ei si nici asupra ta, fiind un invins ,odata cu invierea lui Isus !. Iar prin viata si moartea acestui om ce la iubit atat de mult pe Dumnezeu , avem un exemplu revelator , demonstrativ ,de o valoare inestimabila, ca Dragostea lui pentru Dumnezeu , a invins Moartea ! .El a trecut de la moarte la viata !. Toti simtim acum parfumul dragostei lui pentru Mnatuitorul,pentru Biserica Lui , pentru cei pentru care Isus si-a dat viata,a fost crucificat si omorat ! . In sicriu a ramas doar un pumn de tarana ,iar el , din slava ,ne zambeste si doreste sa-i urmam exemplul !Iar lacrimile noastre ,a tuturor ,prelinse din abundenta pe obrajii nostrii ,ne limpezesc vederea, ne purifica sufletul si ne deschid larg usa inimii, ca sa intre in ea Mantuitorul – Cel ce bate de atata timp, rabdator ,plin de Dragoste ,sa-i deschizi !. Folositi acest unic moment si veti simti Calauzirea si Bunatatea Lui , in drum ,la intoarcere spre casele voastre ! .God bless you all !

  • rodi
   nov. 19, 2011 @ 14:58:11

   Va multumesc pentru o scriere superba si un ‘very powerful’ video. Dumnezeu sa se indure de suflete care inca nu il cunosc ca sa devina copii ai Lui si sa putem toti sa spunem ca Pavel in Romani 5:2 Lui Îi datorăm faptul că, prin credinţă, am intrat în această stare de har, în care sîntem; şi ne bucurăm în nădejdea slavei lui Dumnezeu.

 26. Arkady Beltsin
  nov. 20, 2011 @ 15:19:01

  Горько осозновать, что Джорж ушёл, что уже никогда он нам не улыбнётся своей замечательной улыбкой, что уже не скажет слов радости, утешения и любви. Тяжёлая болезнь была дана ему, как испытание и он мужественно с ней боролся, но смерть взяла верх…
  Никогда мы тебя не забудем, доживём и расскажем внучке о её великом, замечательном дедушке.

  Скорбим вместе с семьёй Людмила и Аркадий Бельцыны, Москва, 20 ноября 2011 года.

  (English translation)

  We grieve to realize that George is gone, that he would never again be able to smile to us his wonderful smile, that he will not be able again say words of joy, comfort and love. Serious illness was given to him as a trial and he bravely fought it, but death has prevailed……we will never forget you. We will tell his granddaughter, Sabina Galis, about her great and wonderful grandfather.

  We grieve with his family. Arkady and Ludmila Beltsin (Sabrina’s grandparents), Moscow, 20 November 2011.

  • rodi
   nov. 21, 2011 @ 01:12:08

   Dear Arkady and Ludmilla,
   thank you for your very kind words and the love you had for our father. We had some wonderful gatherings with you that dad always reminisced about. He loved you, as well, for loving his son, and our brother and most of all, Sabrina brought him great joy just days before he passed away, when she last visited him. God bless you guys and keep you til we see you again. Rodica and Avram and the extended Galis family

 27. Mihai Ile
  sept. 15, 2015 @ 15:56:28

  Dacă cineva cunoaște cîntarea amintită mai sus și intitulată:
  „Mai sus de nori și de stele, văd eu cu dor o patrie,
  Lucirea ei varsă raze ce către cer mă conduxe.”
  Puteți să mi-o trimiteți la e-mailul de mai jos? Vă mulțumesc foarte mult.

  Mihai Ile

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: