George W. Galis (1936-2011) de la a 43-a Conventie si Omagiu

Mi-e Dor de George, Florin Cimpean

De Pastorul Florin Cimpean-

A venit toamna aceasta cu suflul ei melancolic. Imi place toamna deoarece este o lectie despre viata. Observi cum se dezbraca natura de hainele pompoase, de culorile vii, adoptind straiele unei smerenii primare. E o golire de sine, de fastul si exuberanta verii. S-au ofilit florile, s-au desprins frunzele, s-a racit soarele, s-a imputinat lumina, s-au cules roadele, s-au pornit ploile. A venit toamna.

Dumnezeu a venit la cules si a adunat de pe ogorul harului sau roada cea mai pregatita, cea mai frumoasa, cea mai coapta, pe Tata George. In toamna asta, George n-a fost secerat de moarte, ci a fost cules de mana Stapanului sau, atat de tare ca tine universul, si atat de moale ca s-a lasat strapunsa la cruce. N-au venit solii mortii sa-l duca intr-un necunoscut abismal, ci au venit ingerii lui Dumnezeu sa-l promoveze in glorie.

George nu s-a ofilit ca o floare in gradina Domnului, n-a fost un copac desfrunzit inainte de vreme, lumina si cadura lui nu s-au imputinat, ci parca cu cat suferea mai mult cu atat stralucea mai mult. George a fost pomul de langa gard in care poame scumpe ard. N-a fost cel mai falnic, ci cel mai roditor. Batut mereu de furtuni si de trecatori, a produs mereu mai multe roade. N-a tinut doar umbra pamantului, n-a umbrit pe altii, ci a rodit mereu mai gustoase si dulci roade.

A venit vremea secerisului si Stapinul a venit l-a cules. A adunat roada cea mai coapta iar pe noi ne-a lasat sa ne coacem. Plecand de la noi, George ne-a lasat mai saraci, mai singuri, mai tristi, mai melancolici, dar a imbogatit si imbucurat cerul. Acum in hambarul paradisului divin roada lui straluceste.

click aici sa cititi mai departe pe situl Bisericii Philadelphia…

Vizitati pagina Bisericii Philadelphia aici si daca lasati comentarii, multe vor fi puse pe ecranul Bisericii la serviciile de priveghi.

Un mare om s-a inaltat la cer azi…

de Pastorul Constantin Aninoiu, Pitesti

“Un mare om a căzut azi dintre noi spune cândva David despre viteazul său.
Dar noi putem spune astăzi că un mare om s-a înălțat la cer din mijlocul nostru.
L-am cunoscut pe fratele Galeș în anul 1998 când am venit pentru prima dată în America, și sunt unul din cei 4000 de invitați ai săi, dar lacrimile nu pot manifesta suficienta recunoștă pe care i-o datorez declarându-mă fericit că am avut privilegiul să cunosc un asemenea pastor unic în toate privințele.
Unic în sfințeni, în modestie, în sfătuire, în relația cu frații, în ecumenie, în cultura Biblică pastorul cu cea ma vastă bibliotecă de peste 8000 de volume , având toată casa plină numai de cărți creștine, de o valoare inestimabilă.
Deșii nu ne-a unit decât frăția de Cruce, din momentul în care ne-am cunoscut am rămas atașați reciproc în dragostea Domnului.
După Congres am stabilit o întâlnire acasă la dânsul, dar suferința sa mare nu ne-a mai permis acest lucru, rămânând cu amintirea celor mai dulci cuvinte de rămas bun, cu bucurie și speranță, până la reîntâlnirea noastră în slavă.
Pe lângă toate aceste amintiri de 13 ani, de care nu eram vrednic, mai am 3 motive speciale.:
1 Mi-a dăruit o mapă hartă cu istoria lumii unică din Israel.
2 Mi-a tipărit primele 13 cărți în volumul „TREPTELE VIEȚII„
3 La plecarea mea în Israel mi-a dat adresa și telefonul pastorului din Ierusalim.
Ca și lumina Luceafărului, aceste astre nu apun niciodată, continuând să strălucească pentru toți cei care știu să prețuiască asemenea valori care ne sunt împrumutate temporar, chiar dacă aceștia sunt din ce în ce mai puțini.”

Constantin Aninoiu
Pitesti

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

George W. Galis (1936-2011) de la 43-a Conventie, posted with vodpod

4 comentarii (+add yours?)

 1. Paul Cornel Micula
  nov. 18, 2011 @ 23:49:20

  George w Galis – in memoriam – Draga Rodi! – doresc mai intii de orice sa va transmit intregii familii sincere condoleante. Ma rog Domnului ca El sa va mingaie . In momente grele numai Duhul Sfint poate mingaia cu adevarat. Deasemenea Dumnezeu ne mingaie prin oameni si stiu ca sunt asa multi care sunt alaturi de voi in aceste zile. Am avut si eu harul sa il cunosc pe taticul vostru si inca sa il cunosc foarte bine. Am impartasit impreuna multe bucurii si intristari slujind impreuna in bis. Philadelphia in cei 31de ani de cind am ajuns eu si Mariana in Chicago. Am avut ocazia sa il vad in tot felul de situatii, am invatat de la el multe lucruri,am crescut alaturi de el, am invatat sa iubesc bis. Philadelphia, sa nu dau voie nimanui sa o vorbeasca de rau. Acum cind Domnul a hotarit sa il duca acasa,sa-I curme suferinta, sa-I dea cununa nevestejita a slavei puteti fii mindri de taticul vostru pentruca el a sfirsit bine alergarea.
  As vrea sa va reamintesc citeva din lucrurile pentru care D-zeu il va rasplati pe fratele Galis – cind multi dintre romanii sponsorati de fr. Galis isi deschideau business fr. Galis slujea altora pe gratis, cind cei mai multi romani isi luau case care de care mai mari in suburbie el locuia in aceasi casa modesta pe str. Bernard, cind cei mai multi se inbogateau el inbogatea pe noii veniti care nu aveau pe nimeni ,el a fost mina intinsa a Domnului pentru cei nevoiasi.
  Lansez o provocare – el a plecat acasa la Domnul vrea cineva sa-I ia locul?
  Este greu sa descrii viata unui astfel de om in citeva rinduri.
  Pentru noi – sa ne uitam la sfirsitul felului lor de vietuire si sa le urmam credinta. Doamne ajuta-ne

  • rodi
   nov. 19, 2011 @ 02:44:21

   Draga Cornel si Mariana va multumim pentru sentimentele voastre fata de taticul nostru si pentru amintirile voastre. Cuvintele voastre si a tuturor sunt o mare mingaiere zilnica pentru noi. Taticul nu a strins nici o comoara aici jos, El vroia sa faca totul pentru Domnul si pentru o rasplatire vesnica. A fost un ecemplu demn de urmat. Dumnezeu sa ne conduca mai departe si sa umple golul imens din inimile noastre!

 2. Angela...salvata prin HAR
  nov. 23, 2011 @ 23:29:59

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: