Gabi Lupescu – Orbire Spirituala

distrugerea Ierusalimului-Ercole De Roberti

„Daca ai fi cunoscut si tu … macar în aceasta zi lucrurile , cari puteau sa-ti dea pacea ! Dar acum ele sunt ascunse de ochii tai. Vor veni peste tine zile , cînd vrajmasii tai te vor înconjura cu santuri, te vor împresura, si te vor strînge din toate partile : te vor face una cu pamîntul , pe tine si pe copii tai din mijlocul tau: si nu vor lasa în tine piatra pe piatra, pentru ca n-ai cunoscut vremea ,,,cănd ai fost cercetata !”– Luca 19:42-44

În loc sa primeasca binecuvîntarile pe care Domnul Isus putea sa le-o ofere… pierzănd ultima sansa, celor din Israel li s-a comunicat pedeapsa !. Daca la începutul zilei Domnul Isus apare ca Mesia, Regele , sau Marele Preot, la sfîrsitul …zilei… El este Dreptul Judecator. El a cercetat neamul lui Israel, a evaluat credinta si starea inimii lor si pentru ca acestia… nu s-au trezit nici în cel din urma ceas , a urmat o sentinta aspra :ORBIRE SPIRITUALA !.

Domnul Isus spune : lucrurile care puteau sa-ti dea pacea……acum sut ascunse de ochii tai” Luca 19:42. Au fost lasati în aceiasi stare spirituala . Acest fapt ne arata noua ca exista o vreme în care Dumnezeu vorbeste…, un timp în care Dumnezeu ne cerceteaza… , dar exista si un timp… în care Dumnezeu se departeaza de noi si ne lasa în voia mintii noastre . Rom .1:18-32. Erau atît te aproape de lumina si adevar, dar au fost lasati în aceeasi… stare de orbire spirituala. Dumnezeu i-a lepadat. Au pierdut privilegiul ce l-au avut ca neam pus deoparte pentru Dumnezeu, au pierdut întîietatea pentru mîntuire, au pierdut binecuvăntarile lui Dumnezeu. Ce pedeapsa severa… !. Ce putem invata noi…din atitudinea lor ?

Aceste cuvinte dure sunt rostite chiar de Domnul Isus : „ Ierusalime , Ierusalime , care omori pe prooroci si ucizi cu pietre pe cei trimisi la tine ! De cîte ori………… am vrut sa strîng pe copiii tai cum îsi strînge gaina puii sub ar…ipi, si n-ati vrut „! Mat 23:37Actul respingerii Domnului Isus n-a fost o eroare, sau o neglijenta.În acest caz ,poate ca cei din Israel ar fi avut o scuza. Ei au pierdut cea mai mare ocazie a vietii lor… în mod voit. N-au vrut sa-L primesca pe Domnul. În mod constient si deliberat, au spus NU !. De aceea vinovatia lor ramîne si pacatul lor este îndreptatit.
Care va fi atitudinea ta… ? Poate ca ai avut multe ocazii cînd ti-a vorbit Domnul… si n-ai stiut sa le fructifici !!!. Toate acestea au fost pentru tine ocazii perdute…! Vei pierde oare si aceasta sansa …?

8 comentarii (+add yours?)

 1. angie
  nov. 26, 2011 @ 02:03:33

  Cu mare tristete trebuie sa recunoastem ca aceste zile sunt asemanatoare celor din vremea cand Domnul Isus spunea preotilor,fariseilor, poporului Iudeu , „aveti ca tata pe diavolul” si ca sunt lacomi,fatarnici,pui de serpi,morminte varuite…azi ca si atunci nu mai este decat o forma de evlavie in bisericile crestine indiferent de dominatiune. Am ajuns si noi neoprotestanti sa nu mai avem puterea si calauzirea Duhului Sfant ci cladiri inalte ,conferinte ,mese intinse.Judecata sta sa inceapa de la Casa Domnului .Azi Casa de rugaciune a ajuns club religios in care ne simtim bine, cantam spunem poezii,dar nu e frangere nu e lacrima nu e durere pentru cei pierduti ,nu e putere de vindecare,prorocilor li se inchide gura ca sa nu mai condamne pe cei firesti si fatarnici.Domnul va nimici pe cei rai.

  • rodi
   nov. 26, 2011 @ 10:28:53

   Dumnezeu sa aiba mila de noi sa stam tari si sa nu cadem,
   1 Timotei 6:12
   12 Luptă-te lupta cea bună a credinței! Pune mâna pe viața veșnică la care ai fost chemat și pentru care ai depus o bună mărturie înaintea multor martori!

   • angie
    nov. 26, 2011 @ 12:27:57

    sora ,important e sa avem ochii deschisi si sa nu ne lasam amagiti sa intelegem vremurile care le traim .Acum se da o lupta pentru cei sinceri sa fie si ei atrasi in tot felul de forme asa zis spirituale ,sa stam in odaita si sa strigam spre Domnul ca sa ne dea putere si sa veghem.Domnul este aproape.

    • rodi
     nov. 26, 2011 @ 13:11:41

     E trist si adevarat ca sunt multi care cad.

     • angie
      nov. 27, 2011 @ 01:38:41

      nimeni nu ne poate desparti de Hristos ,decat o inima rea si necredincioasa,Daca ascultam si pretuim Cuvantul Domnului vom ramane tari in credinta,lupta este personala si nimeni nu te poate opri din alergare daca doresti acest lucru.Important este sa fi un om disciplinat sa fugi de ce nu-i place Domnului,sa te pastrezi curata.Domnul va rasplati truda ta.O viata de rugaciune, de implinire a voii lui Dumnezeu te ajuta sa ramai pe Stanca.

 2. Trackback: Gabi Lupescu – Mila noastra fara fapte e ca o fantana fara apa « agnus dei – english + romanian blog
 3. Trackback: Gabi Lupescu – Pasul căsătoriei stă direct în mâna lui Dumnezeu « agnus dei – english + romanian blog
 4. Trackback: Versuri – Talantul Timpului « agnus dei – english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: