Gabi Lupescu – Mai buna este intristarea decat rasul

“Mai mult face un nume bun… decat untdelemnul mirositor si ziua mortii decat ziua nasterii. Mai bine sa te duci intr-o casa de jale, decat sa te duci intr-o casa de petrecere, caci acolo iti aduci aminte de sfarsitul oricarui om si cine traieste isi pune la inima lucrul acesta. Mai buna este intristarea decat rasul, caci prin intristarea fetei inima se face mai buna.” ( Eclesiastul 7, 1-3 )
Cum este posibil ca ziua morti…i sa fie mai buna decat ziua nasterii? Afirmatia Bibliei pare sa sfideze orice ratiune. Si aceasta cu atat mai mult cu cat chiar Solomon, autorul cartii Eclesiastul, afirma mai departe ca in “locuinta mortilor” nu mai exista “nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune.” ( Eclesiastul 9, 5.6.10 )
Cand te nasti, ai intreaga viata in fata, se deschid perspective largi , iar planurile de viitor sunt numeroase. Dar cand mori …? Ce perspective si ce planuri mai raman pentru cel care pleaca ? Si atunci, cum poate Biblia sa afirme ca ziua mortii e mai buna decat ziua nasterii ?
Am gasit un singur raspuns la aceasta intrebare: Atunci cand te nasti, nu aduci cu tine nimic in aceasta lume. Nici macar numele!!!… caci si acesta ti se da…Mult incercatul Iov stia si el acest lucru atunci cand afirma: “Gol am iesit din pantecele mamei mele…” ( Iov 1, 21 )- Si totusi, atunci cand mori, iei cu tine ceva foarte important: caracterul. Si lasi in urma ta ceva la fel de important: influenta. Un caracter pe care l-ai cladit zi de zi si cu care te vei prezenta la marea judecata a lui Dumnezeu, precum si o influenta pentru care, de asemenea, vei raspunde candva inaintea Creatorului.
“Caracterul pe care-l aveti in aceasta viata , va fi caracterul pe care-l veti avea la revenirea Domnului Christos. Daca vrei sa fii un sfant in ceruri… trebuie sa fii un sfant pe pamant !. Trasaturile de caracter pe care le cultivi in viata nu vor fi schimbate prin moarte sau inviere. Vei iesi din mormant cu aceeasi dispozitie… pe care ai avut-o in camin si in societate!. Domnul Isus nu ne va schimba caracterul la revenirea Sa. Lucrarea de transformare trebuie facuta acum !!!. Viata noastra de zi cu zi …determina destinul nostru !.” .Amin.

3 comentarii (+add yours?)

  1. Raveca
    nov. 27, 2011 @ 23:49:28

  2. Trackback: Versuri – Talantul Timpului « agnus dei – english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: