PERRY STONE – Doua Judecati Diferite Ce Vor Avea Loc In Cer Partea 1

excerptat din cartea SECRETE DE DINCOLO DE MORMINT

de Perry Stone (traducere Avram Cuc)

Cartea Apocalipsa ne identifica doua diferite judecati ce vor avea loc in cer. Prima judecata este o judecata pentru cei   credinciosi, iar cea de-a doua este o judecata pentru cei necredinciosi si pentru acei ce mor in timpul Domniei de o mie de ani a lui Cristos pe pamint. Scopul celei dintai judecati este de a rasplati pe aceia care au lucrat neobositi pentru cauza evangheliei, si cea dea doua este de a arata oamenilor  cauza pentru care ei au fost condamnati la a doua moarte si de a judeca si pe ingeri.

Apocalipsa 11:18-19

18 Națiunile sunt pline de mânie; a venit pedeapsa Ta, a venit timpul ca morții să fie judecați, să-i răsplătești pe sclavii Tăi, profeții, pe sfinți și pe cei care au reverență față de Numele Tău, pe cei mici și pe cei mari și să-i distrugi pe cei care au pervertit pământul!” 19 A fost deschis Templul lui Dumnezeu din cer și s-a văzut acolo chivotul legământului. Erau fulgere de lumină, voci, tunete, cutremur și grindină mare.

Perioada acestei judecati este in timpul a ceea ce scolarii biblici o identifica ca fiind perioda Mid-Tribulation (Mijlocul Necazului Cel Mare), undeva la mijlocul celor sapte ani ai necazului cel mare ce va avea loc pe Pamint. Cei sfinti si cei drepti vor fi „ridicati la cer” ca sa-L intimpine pe Domnul in vazduh, si cei morti in Cristos vor invia (1 Cor. 15:52-54; 1 Tes. 4:16-17). Isus a zis: Caci Fiul Omului are sa vina in slava Tatalui Sau, cu ingerii Sai; si atunci va rasplati fiecaruia dupa faptele lui (Matei 16:27). Apostolul Pavel numeste acest timp de judecata si rasplatire, ca fiind judecata de dinaintea  scaunului de judecata a lui Isus Cristos:

Romani 14:10-13

10 De ce-l condamni pe fratele tău? Sau de ce-l disprețuiești pe fratele tău? Toți vom sta înaintea tronului de judecată al lui Dumnezeu! 11 Este scris:”Pe viața Mea, spune Domnul, că orice genunchi se va pleca înaintea Mea și orice limbă Îl va mărturisi pe Dumnezeu!” 12 Deci fiecare dintre noi este răspunzător înaintea lui Dumnezeu.13 Așadar, să nu ne mai condamnăm unul pe altul, ci, mai degrabă, să hotărâm să nu mai creăm ocazii care l-ar putea face pe alt frate să cadă sau să păcătuiască.

Pavel a mai scris de asemenea:

2 Corinteni 5:9-10

9 Astfel, fie că suntem acasă, fie că suntem departe de casă, scopul nostru este să-I fim plăcuți, 10 fiindcă toți trebuie să ne înfățișăm înaintea tronului de judecată al lui Cristos, astfel ca fiecare să-și primească răsplata pentru ceea ce a făcut în timp ce era în trup, fie bine, fie rău.

Fraza ‘scaunului de judecata ‘ este gasita de zece ori in traducerea King James a Noului Testament. Este folosita atunci cind Pilat a sezut sa judece pe Cristos daca EL trebuie sa fie sau sa nu fie crucificat (Matei 27-19). Este folosita si in Faptele Apostolilor 18:12-17, unde Pavel a fost adus inaintea scaunului de judecata unde el a trebuit ca sa apere evanghelia si acuzatiile din partea evreilor ca invatatura lui era contrara cu Legea lui Moise. El a fost batut la acel scaun de judecata pentru mesajul pe care il propovaduia (v.17).

O alta folosire a acestui termen a fost atunci cind Pavel a scris caci noi toti ne vom infatisa inaintea scaunului de judecata sus in cer (Romani 14:10 ; 2 Corinteni 5:10).

Cuvintul in Limba Greaca pentru judecata este singurul cuvint ‘bema’. Cuvintul ‘bema’ inseamna ” a pune piciorul pe” sau „incaperea in care se statea in picioare” si a fost folosita cind cineva statea pe o platforma ridicata  la care trebuia sa te urci pe scari. Originar scaunele ‘bema’ au fost in Atena, Grecia si au fost niste platforme ridicate care existau pe Dealul Pnix. De la aceste platforme ridicate se faceau cuvintari celor care se adunau laolalta acolo. Mai tirziu acest cuvint a fost folosit  pentru a marca un tribunal in Curtile de Justitie grecesti in care  acuzatul se apara de pe o platforma si acuzatorii vorbeau de la cealalta.

Bema a fost deasemenea folosit in timpul Jocurilor Olimpice. A fost platforma ridicata aproape  de linia de sosire unde judecatorul statea si determina cine trecea linia primul, al doilea si asa mai departe in timpul alergarilor. Scriitorul Cartii catre Evrei a enumerat o lista numeroasa de sfinti, de la neprihanitul Abel pina la Noe, Avraam, Isac, Iacob, si altii care „au murit in credinta” (Evrei 11:13). Apoi el informeaza cititorii:

Evrei 12:1-2,

1 De aceea, întrucât suntem înconjurați de un nor așa de mare de martori, să dăm la o parte orice ne-ar putea împiedica și păcatul care ne prinde atât de strâns și să alergăm cu perseverență în cursa care ne stă înainte! 2 Să ne fixăm atenția asupra lui Isus, Cel care inițiază și desăvârșește credința, Cel care, pentru bucuria ce-I stătea înainte, a îndurat crucea, disprețuindu-i rușinea, și S-a așezat la dreapta tronului lui Dumnezeu!

Alergind cursa si privind la Isus ne indica caci El este datatorul de premiu si judecatorul de la linia de sosire si ca noi trebuie sa dam la o parte totul ce ne-ar putea impiedica eficienta de a ne preveni ca sa primim premiul de la sfirsitul alergarii noastre.

Ioan a scris ca va fi un timp cind cei morti vor fi judecati. Cei morti in Cristos vor fi toti judecati odata la marea inviere a sfintilor. Pavel ne da o puternica revelatie a felului in care un credincios va fi judecat si in acelasi timp si metodele pe care Dumnezeu le va folosi ca sa descopere faptele pe care o persoana le-a facut pe cind traia pe pamint.

1 Corinteni 3:11-15

11 pentru că nimeni nu poate pune o altă temelie decât cea care este pusă și care este Isus Cristos. 12 Însă, dacă cineva construiește pe temelie – aur, argint, pietre prețioase, lemn, fân, paie – 13 lucrarea fiecăruia se va putea vedea, pentru că Ziua o va face cunoscută, deoarece va fi revelată prin foc. Focul va dovedi calitatea lucrării fiecăruia. 14 Dacă ceea ce a construit rămâne, își va primi răsplata, 15 dar dacă lucrarea cuiva este arsă, el va suferi pierderea, cu toate că el însuși va fi salvat, însă ca unul care este salvat din foc.

Multi oameni considera acest pasaj ca un fel de forma de metafora. Totusi, in cer exista un altar de aur unde se aduc rugaciuni inaintea lui Dumnezeu (Apocalipsa 8:3-4). Acolo deasemenea exista si un inger care are putere peste foc:

Apocalipsa 14:18

18 Un alt înger a venit de la altar – îngerul care are autoritate peste foc – și i-a spus cu voce puternică celui care avea secera ascuțită: „Folosește secera ascuțită și taie strugurii din via pământului, pentru că sunt copți!”

Cum vor fi faptele noastre „descoperite prin foc” ? In primul rind, noi nu sintem mintuiti prin faptele noastre ci numai prin har (Efeseni 2:8-9). Faptele noastre sint faptele bune pe care le-am facut in timp ce am trait in trupurile noastre pe acest pamint. De exemplu, Cristos ne-a invatat ca : ” Orisicine va da de baut numai un pahar de apa rece unuia din acesti micuti, in numele unui ucenic,adevarat va spun ca nu-si va pierde rasplata (Matei 10:42). Cristos ne dezvaluie caci atunci cind esti persecutat, ti se inmulteste rasplatirea cereasca.

Matei 5:11-12

11 Fericiți sunteți voi, când din cauza Mea oamenii vă insultă, vă persecută, vă vorbesc de rău și spun minciuni despre voi! 12 Bucurați-vă deosebit de mult, pentru că răsplata voastră din ceruri este mare – tot așa i-au persecutat și pe profeții dinaintea voastră.

In a ajuta ca sa ai grija de un om a lui Dumnezeu va aduce de asemenea o rasplata speciala.

Matei 10:41

41 Așadar, cei care primesc un profet pentru că este profet vor primi răsplata cuvenită unui profet, iar cei care primesc un om drept pentru că este un om drept vor primi răsplata cuvenită unui om drept.

Exista o rasplata speciala si pentru aceia care ajuta cu o inima deschisa pe altii, nu pentru un castig personal,  ci pentru a aduce un serviciu la lucrarea Domnului:

Coloseni 3:22-24

22 Sclavilor, ascultați în toate de stăpânii voștri omenești, nu doar când sunteți văzuți de ei, ca niște oameni care caută să placă altora, ci cu o inimă sinceră, trăind în reverență față de Domnul! 23 Orice faceți, lucrați din suflet – ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, 24 știind că veți primi ca răsplată moștenirea de la Domnul! Slujiți ca niște sclavi Domnului Cristos,

Acest pasaj din Scriptura imi aminteste de voluntarii numerosi care asista lucrarea noastra in fiecare an in timpul conferintelor noastre principale. Fara acesti voluntari dedicati si de incredere, ar fi foarte dificil de a prezenta conferintele regionale si pentru a asista multimea de peste o mie cinci sute pina la trei mii cinci sute de participanti. De multe ori voluntarii nostri sint intrebati de ce isi cheltuie vacanta lor si isi platesc cheltuielile personale pentru a asista lucrarea. Intodeauna raspunsul lor este ca ei  fac aceasta „pentru Domnul”,  nu numai pentru a ajuta lucrarea.

Ei inteleg principiul spiritual pe care si bunica mea Lucy Bava l-a inteles. Dupa ce bunicul meu a plecat la Domnul, „Bunicuta Bava” s-a mutat la Cleveland si a ajutat citeva ore pe zi ca voluntara lucrarii la care am fost chemat, la treburi de care era nevoie. Ii ziceam: Bunicuta, trebuie sa-ti platesc ceva pentru lucrul pe care il faci aici!”

Atunci ea se uita in sus cu un mic zimbet privind la o inscriptie de perete care avea pe ea o cruciulita imprimata pe o perinuta de culoare violeta, cu o coronita de aur deasupra ei, pe care se citea „Sa dai pentru Coroana”. „Nu imi trebuie bani”, zicea ea. „Eu lucrez pentru rasplata din cer!” Acesti voluntari vor primi „rasplata mostenirii” si vor mosteni toate binecuvintarile Imparatiei care va veni deoarece inimile lor si motivatiile lor sint pure in dorinta de a fi o binecuvintare pentru altii.

Multi se intreaba: „Care vor fi rasplatirile noastre daca vom fi credinciosi Domnului Cristos?” Biblia insira o serie de liste de cununi ce vor fi daruite celor care au activat in diferite aspecte de lucrare si munca obedienta din viata lor.

Va urma….Cinci Cununi din Biblie

13 comentarii (+add yours?)

 1. Magda
  dec. 12, 2011 @ 07:06:12

  pace,cun pot urmarii si eu continuarea,adica unde o pot citi?

  • rodi
   dec. 12, 2011 @ 09:46:03

   Draga Magda, sotul meu lucreaza la traducerea cartii. Duminica viitoare vom posta partea 2- Cele cinci cununi. Cu ajutorul lui Dumnezeu dorim sa postam cite un capitol in fiecare Duminica din aceasta carte. Daca cunoasteti Limba Engleza cartea se poate obtine de la orice ‘bookstore’ sau prin internet. E o carte diferita si trateaza unele subiecte care nu le-am mai vazut tratate in alte carti. Acest pastor Penticostal are darul de a invata si retine cum nu am mai vazut. Si dupa cum vedeti, vorbeste atit de repede ca inveti multe in cele 20 de minute ale episodului Mana-Fest A studiat Biblia si carti istorice care apartin vremurilor Bibliei in peste 40,000 de ore (iubeste cititul foarte mult) si este unul dintre cei mai mari experti ai Vechiului Testament si a istoriei Israelului, si este citit si predicile lui sunt vizualizate de frati din toate denominatiile crestine din cauza respectului fata de fidelitatea lui Perry Stone fata de Biblie si a adevarului. Biserica noastra incearca sa il invite aici la Chicago si speram ca printre sutele de conferinte va avea timp sa vina si la noi sa ne predice.
   Fisierele video de la Mana-Fest care sunt subtitrate de AlfaOmegaTV le vom posta pe cum AlfaOmegaTV le arata. De obicei (si mai nou incepind cu video care l-am postat astazi)dupa vizionarea unui video playerul iti da optiunea sa vizionezi urmatorul video, tot de Perry Stone. Multumesc pentru comentariile tale si ma bucur ca ai gasit traducerea si predicile video utile.

 2. Trackback: Ospat Cu Mana (cu Perry Stone) – ep. 534-Secrete Profetice ale Cortului de Intilnire a lui Moise « agnus dei – english + romanian blog
 3. Magda
  dec. 13, 2011 @ 13:01:27

  Multumesc frumos,abia acum am gasit raspunsul la comentariul,la cerinta mea,ma bucur ca sotul va traduce cartea acesta minunata a Fratelui Perry Stone,din pacate cum am mai spus nu stiu engleza decat cateva cuvinte,multumesc mult pentru toate informatiile,astept ca sotul sa traduca si vreau sa ma informati si pe mine printr-un email cand pot citi urmarii continuarea,multumesc inca odata ,acum am aflat ca sunteti din Chicago,am crezut ca sunteti pe undeva prin Romania,prin tara,acum am descoperit ca sunteti in U S A,Domnul sa va binecuvinteze oriunde va aflati ca faceti o treaba binecuvantata,astept si eu cand va veni fratele acolo sa aveti inregistrarea cu el si daca se poate si tradusa,astept oricand de mult va fi ,multumesc inca odata,daca tot sunteti din Chicago si il stiti pe Fr.Buni Cocar,Transmitetii va rog Toata Dragostea noastra in Domnul Isus( cred ca Fr.Buni este singurul Roman pe care il stiu personal de la Chicago,Multumesc pentru toate raspunsuriile,sa fitiiiii binecuvantatii cu Totiiiiii Romaniiii pe Pretutindeniii,Amin.

  • rodi
   dec. 13, 2011 @ 14:14:55

   Draga Magda si eu iti multumesc pentru timpul tau si daca vom avea ocazie, vom transmite salutarile tale fratelui Buni Cocar. Sarbatori fericite in Domnul!

 4. Magda
  dec. 15, 2011 @ 10:27:54

  Multumesc si eu va doresc la Totiii Fratiii in Domnul,Sarbatoriii Binecuvantate sa avetiiii,Amin.

 5. Trackback: Perry Stone – Secrete De Dincolo De Mormint « agnus dei – english + romanian blog
 6. Trackback: Ospat cu Manna – Perry Stone – Cum vor arata trupurile noastre inviate? « agnus dei – english + romanian blog
 7. Trackback: Perry Stone – SECRETE DE DINCOLO DE MORMINT – Partea 4 « agnus dei – english + romanian blog
 8. Trackback: Online Books – Carti electronice pe blogul agnus dei – english + romanian blog « Ioan17 – John 17
 9. Trackback: Perry Stone – Conceptii gresite despre invierea sfintilor « agnus dei – english + romanian blog
 10. Trackback: Perry Stone – Cum sa faci fata unui eurachilon (Ospat cu Mana) | agnus dei - english + romanian blog
 11. yonnitoiu
  aug. 18, 2014 @ 08:52:42

  Reblogged this on Blogul lui yon nitoiu.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: