Florin Ianovici – Relevanta Pentru Tanara Generatie

Mai jos gasiti linkuri cu predici ale Pastorului  Florin Ianovici

O Prezentare de Tudor Petan de la AlfaOmegaTV – Florin Ianovici pentru prima data la studioul AlfaOmegaTV (filmarea la Biserica Betel, Bucuresti).

 • Virsta de 42 ani, nascut in Onesti, Judetul Bacau si este stabilit la Bucuresti.
 • Sotul lui Mina si tata la doua fetite
 • De profesie e jurist. A fost avocat la Bucuresti dar s-a suspendat ca sa fie Pastor
 • Pastor al Bisericii Betel Crangasi de 8 ani de zile
 • Conduce o organizatie caritabila „Viata si Lumina” care se ocupa de copii orfani si in care adaposteste , hraneste si poarta de grija la 230 de copii.
 • Profesor la Scoala de Predica Ciresarii
 • Cu lucrare misionara, prin turnee, prin Romania cu predicari Romani.
 • Mai are inca citeva preocupari academice si in Martie 2012 va sustine teza de doctorat.

 Repere ale credintei crestine

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

Interviul lui Tudor Petan (de la studioul AlfaOmegaTV) cu Pastorul Florin Ianovici incepe la minutul 10.  In primele 10 minute – formatia Eklesia din Bistrita – lauda si inchinare cu cintarea „Toate le-ai creat”.

Subiectul Partea 2-a a interviului este cu Pastorul si liderul Bisericii Betel din Bucuresti, initiatorul si liderul pe care la folosit Dumnezeu ca sa porneasca o lucrare atipica, oarecum in afara cutiutei activitatilor religioase din Bucuresti si din Romania in general- Lucrarea tineretului la Biserica Betel, unde participa tineri din diferite denominatii (Crestini dupa Evanghelie, Ortodocsi,Baptisti) impreuna in fiecare Marti seara si unde se investeste in tineri prin pregatirea lor pentru a predica.

De notat – Pastorul Ianovici se adreseaza liderilor/predicatorilor la minutul 35 despre

 1. Chemare     2.  Viziune si   3.  Zdrobire

La minutul 40 urmeaza secventa dintr-o predica de la Seara de Tineret din 6 Decembrie, 2011 care se poate viziona integral aici.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.Pastorul Florin Ianovici predica Marti

la Seara de Tineret: Maria,Marta si Lazar

Uploaded by Ora Tinerilor – episod pilot – seara de tineret cu Florin Ianovici – Bucuresti. 06 Decembrie, 2011 Predica despre:

 • Marta – prototipul omului care are nevoie de Cuvintul lui Dumnezeu
 • Maria – care stie ca cel mai scurt drum la Dumnezeu este prabusirea la picioarele Domnului Isus
 • Lazar – omul care tace si vorbeste prin marturia faptelor- ca a fost mort si l-a inviat Isus.
 • Blogosfera si problemele si greutatile vietii care f ace pe uni oameni sa cada. Cu ce se poate birui problemele din viata? Prin Cuvintul lui Dumnezeu (nu prin emotie) si prin rugaciune.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

Nu mai cautati metode rafinate; vestiti Cuvintu lui Dumnezeu. Voi sunteti chivotele lui Dumnezeu. Daca vrem sa avem impact noi trebuie sa facem un singur lucru- sa fim plini de Cuvintul lui Dumnezeu, Eu nu trebuie sa produc inteligenta sau cuvinte extraordinare cind Cuvintul lui Dumnezeu este plin de viata. La Cuvintul Lui, El insusi implineste ce a promis. De aceia Biserica are putere pentru ca Cuvintul lui Dumnezeu este in noi.

Foarte putini oameni cunosc Cuvintul lui Dumnzeu. Suntem naivi sa credem ca Il cunoastem pe Dumnezeu fara sa citim ceia ce a scris El in Cuvintul Lui. Relatia in Cuvintul lui Dumnezeu este relatia CU Dumnezeu. Cuvintul are si mare putere impotriva celui rau. In momentul in care spui Cuvintul lui Dumnezeu el pleaca. Cuvintul Lui sa fie scris la noi in inima. Predica este tinuta la Uricani.

Partea 1

Partea 2

Related articles

12 comentarii (+add yours?)

 1. incaunipocrit
  dec. 17, 2011 @ 04:52:41

  Reblogged this on Vasile Roata.

  • rodi
   dec. 17, 2011 @ 11:59:38

   Ma bucur ca ai re-postat; merita ascultat tot ce predica acest Pastor. Am revizuit pagina si acum apar toate 3 fisierele video din aceasta serie care a fost difuzata prin AlfaOmegaTV.

   Si sm fscut un link in permanenta in partea dreapta a blogului. Se poate accesa facind click pe logo Biserica Betel Tineret. Acolo voi adauga programe noi si predici noi.

 2. Trackback: Pastor Florin Ianovici – Bucuresti, Biserica Betel « agnus dei – english + romanian blog
 3. Ioan Gotcu
  ian. 12, 2012 @ 14:54:07

  Am ascultat primul dialog dintre Florin Ianovici si Tudor Petan. Mi-am facut o impresie destul de trista fata de d-nul Pastor Ianovici. De ce?

  Domnul Pastor, are un bun bagaj de cunostinte, si este suficient de pregatit pentru orice riposta. Ce nu mi-a placut a fost momentul cind a spus ca a luat intr-o dimineata Biserica de piept si a scuturat-o bine. Domnul pastor, uita ca peste Biserica Domnului este Cap Hristos. Expresiile acestea nu se folosesc nici macar in justitie „la bara” in in fuctia de avocat. Acolo daca vorbesti fara tine te ia judecatorul la intrebari, dar aici vorbesti ce vrei si crezi ce ce vrei.

  Atentie d-le pastor la vorbire. Chiar daca credeti ca ati lasat avocatura si ati luat pastoratia unsa sau neunsa de Duhul sfint un lucru sunt sigur: Ca puteti vorbi civilizat Biserici rascumparate a Domnului. Prin Biserica au trecut multi pastori, dar nu uitati ca unul singur este Capul, Hristos Domnul. Efeseni 5:23

  De fapt, prin aceasta expresie ati luat de piept pe Domnul. Asta nu-i pastoratie, nici efectul zdrobirii prin rugaciune, cum spuneati. Daca va zdrobiti o zi pe saptamina in rugaciune nu ar trebui sa aveti astfel de iesiri. Va bateti cu cuvintele dv. Acesta este mesaj fara mesager, pe cind Domnului ii trbuie mesaj plus mesageg. Iertati-ma d-le pastor dar mai bine ati fi ramas avocat.

  • rodi
   ian. 12, 2012 @ 15:52:03

   Frate Ioan Gotcu, nu am vizionat acest interviu, dar ca o analiza generala pot sa va spun ca fratele Pastor Florin Ianovici nu a procedat deloc intr-un mod nebiblic, ba chiar intentia lui sint sigur ca a fost aceea de a atentiona pe unii frati care incep sa devieze de la Cuvintul Adevarului si este necesar citeodata sa ia „biserica de piept spre binele bisericii”, ca de fapt noi alcatuim Biserica lui Hristos (eu si dumneata, si toti aceia care L-au primit pe Christos in inima lor). Domnul Isus cind s-a adresat celor sapte Biserici din Apocalipsa vorbeste de o pedeapsa aspra peste toti aceia care se departeaza de la adevar, nu mai vorbim despre apostolii Domnului Isus care de multe ori au atentionat Bisericile si le-au mustrat in nenumarate rinduri de comportamentul lor firesc. Oare daca vom zice bun la ce nu esta bun nu vor fi ei pastorii luati la raspundere pentru ca au tacut, cind de fapt ei au fost pusi sa supravegheze bunul mers al Bisericii de care ei apartin? Sint sigur ca atunci cind Fratele Pastor a facut aceasta afirmatie a fost cu intentia de indreptare si luare de aminte a celor care sint cu piciorul intre iad si rai si intentia buna a pastorului este de ai feri de la pierzarea vesnica. Ba chiar dumneata sau eu sau fiecare dintre copii Domnului daca vedem pe cineva ca schiopateaza avem datoria sa ii ajutam pe acesti frati, facind aceasta apostolii Domnului au spus clar ca vom avea o mare rasplata daca vom intoarce pe un ratacit inapoi pe calea cea buna.Este bine sa analizam putin inainte de a face o judecata gresita despre un lucrator al Domnului!
   Cu multi respect, Avram Cuc

 4. Ioan Gotcu
  ian. 13, 2012 @ 10:53:58

  Ma bucur pentru ca sunteti solidar cu pastorul. Nu este nimic rau in aceasta, dar va rog sa nu uitati ca „gura vorbeste din prisosul inimii.” Acum nu as dori sa fiu interpretat gresit, in sensul ca eu judec pe unul si pe altul, dar la o persoana publica ca domnul pastor nu se permite asa ceva.

  Ati mentionat ca si Domnul Isus a mustrat si a pedepsit aspru unele Biserici, dar sa nu uitam ca Cel care are autoritatea deplina, sa faca lucrul acesta este DOMNUL.
  Mai mult de atit sunt multe de comentat in urma dialogurilor pe care le-a avut cu fr.Peta.

  Se vede atit de simplu pe fata d-lui pastor o smerenie fortata, care iasa in evidenta asa de usor. Diferenta dintre clerici si laici este enorma, cu toate ca nici nu ar trebui sa fie vizibila.

  Un alt lucru care as dori sa-l mentionez, este faptul ca atunci cind vorbeste, se scoate tot timpul in evidenta spunind: Nu iau salar de pastor, dar fiti convins ca tot din slujire curge, ceva mai mult ca din avocatura, tinind cont ca avocatura este foarte banoasa. Poti sa fi un avocat moral si si un bun crestin in acelasi timp. D-nul pastor, a ales partea mai ………..!

  Doresc sa ma opresc aici cu aceste lucruri, pentru ca in definitiv mintuirea este personala, sfintirea la fel. Daca a luat Biserica de piept, s-a luat pe sine insusi. Nu uitati ca in Biserica sunt oameni smeriti, care fiti sigur, traieste cu Domnul l-a un nivel mult mai inalt decit d-nul pastor. Va rog sa ma iertati, daca v-am suparat, dar si eu am absolvit o scoal biblica, am umbalat si inca mai umblu intre pastori, si pot sa spun cu toata certitudinea ca „unii” au facut din predicatie o foarte buna afacere

  Poate nu stiti tarifele la predici, dar imi este pur si simplu rusine sa mai vorbesc si despre astfel de lucruri. Nu am sa mai scriu pe acest blog, si daca v-am suparat imi cer iertare. Ce mai am de spus, ii voi spune direct d-lui pastor, pentru ca pe acest blog intra oameni sinceri care se pot poticni in astfel de discutii.

  Va las cu pacea Domnului.

  • rodi
   ian. 13, 2012 @ 14:37:30

   Frate Gotcu, doresc sa va raspund si eu (Rodica). Daca a-ti fi ascultat mai multe predici recente a Pastorului Ianovici, poate a-ti fi auzit si povara care o poarta pentru enoriasi (ai lui si in general). In trei predici diferite spune de gindurile lui la capataiul unor ‘frati’ pe care i-a condus la cimitir si povara care o simtea nestiind daca acei frati sunt la Dumnezeu sau sunt in iad, dupa modul de trai care l-au dovedit in ultimii ani ai vietii lor. Povara unui Pastor este mare pentru ca li se cere mult. Am vazut in cei 38 de ani de slujire ai tatalui meu, cit de greu apasa aceasta realitate si cum devine o motivatie in actiunile lor (ca Pastori).

   Stiu ca vorbesc din punct de vedere de femeie, dar nu prea cunosc Pastori care sa sustina copii orfani cum o face Pastorul Ianovici. Si aici, nici nu ma refer la costul de a-i intretine, ci la costul de timp si de suflet investit in atitea vieti darimate. Ca sa fi tata si indrumator la copii cu probleme majore ca si alcoolism, adictie la droguri, si multe alte rani sufletestiprin care au trecut acesti copii dealungul vietii lor. Si crescind si eu copii, stiu ca acei copii/tineri il vor privi ca pe un tata toata viata lor. Pastorul Ianovici ajuta oameni (cu pacate grele) carora majoritatea dintre noi le-am intoarce spatele (dupa cum a spus in alte predici- cu ce fel de probleme vin tinerii la el dupa serviciul divin, si nu doar de la Biserica lui, ci in si din multe alte parti). Din aparente (doar Dumnezeu cunoaste inima) face fapte demne de mare lauda (lui Dumnezeu pentru acest Pastor) si vrednice de a fi urmate.

   Si bazati pe ce a spus Pavel catre biserica din Filipi in primul capitol, chiar daca ar avea motive nesincere totusi sa ne bucuram ca Evanghelia lui Hristos este vestita:

   18 Dar ce contează? Ceea ce este important este că – fie din motive nesincere, fie cu adevărat – Cristos este predicat peste tot – și de acest lucru mă bucur și mă voi bucura (Filipeni 18:1)

   Nu ne-ati suparat prin comentarii si puteti sa comentati cind doriti. Ceia ce noi postam, postam pentru intarirea si zidirea bisericii lui Hritos. Si dorim ca si Pavel „ca Hristos sa fie predicat peste tot!”

 5. Trackback: Florin Ianovici – Slujirea – Mesajul surorilor la Biserica Philadelphia Mansuè, Italia « agnus dei – english + romanian blog
 6. DAMARIS
  feb. 15, 2012 @ 13:47:48

  Draga ”Ioan Gotcu,
  ptr ce ati scris aici cu siguranta va veti lua RASPLATA pentru LAUDELE aduse Fr Pastor.
  Ce ati castigat???
  Oricine poate citi. Care dintre cei doi stapani se BUCURA?????
  Daca sjujiti Domnului Isus si ” umblati ” printre pastori, asa cum ati afirmat lucrati dupa Cuvant nu denigrati copiii Domnului.
  Domnul sa te mustre!

  • rodi
   feb. 15, 2012 @ 15:16:45

   Draga Damaris, apreciez sirguinta ta de aparare a unui lucator si lider Evanghelic, Pastorul Ianovici, pe care il stimez foarte, foarte mult si simt prezenta Domnului cind ascult predicile lui (desi prin video), de fiecare data. Dumnezeu lucreaza cu o mare putere prin fratele Ianovici in toata lumea. Si Dumnezeu isi va apara cauza. cel mai mare ajutor care il putem da Pastorului Ianovici este sa ne rugam neincetat pentru el si lucrarea lui intre fratietatea Romana.

   Ai avut un oarecare curaj ca sa scrii ce ai scris. Totusi, trebuie si noi sa fim atenti/atente cum ne exprimam cu alti lucratori atunci cind nu suntem de acord cu ei, chiar daca credem ca sunt gresiti. Dumnezeu ne cheama la pace si dragoste, iar liderii si conducatorii sunt cei care pot sa dezbata intre ei si sa se mustre daca este nevoie.

   Dumnezeu sa te binecuvinteze si sa iti dea rivna sa aperi Cuvintul Sau cu acelasi zel.

 7. Agape
  mai 14, 2012 @ 11:39:55

  Dumnezeu să îl binecuvanteze din belşug pe fratele păstor Florin Ianovici!
  Sunt mai mult decât zidită ,sunt mângâiată,mustrată,invăţată,ridicată din deznadejde ascultănd prediciile ziditoare drese cu har si sare ale fratelui Florin.
  L-am ascultat o singura dată live, mai mult îl ascult pe internet ,dar se simte dragostea si vocea Lui Dumnezeu în cuvintele lui înţelepte .
  Recomand tuturor creştiniilor să nu piarda nici o predica care o propovăduieşte acest pastor oriunde li se iveşte ocazia in cale,fie live ,fie pe internet căci sigur nu au ce pierde ci doar câştiga ,mult har si invăţătură sănătoasă.
  Dumnezeu îl iubeste mult pe acest frate păstor,caci a trecut prin multe incercari chiar din primul pas spre pocaintă cunosc povestea vieţii lui din mărturiile lui si a ieşit de fiecare dată cu fruntea sus,e un invingător ,indiferent de opiniile si atitudinile unora si a altora ,unele pozitive altele negative ,care nu trebuiesc judecate de noi.
  Domnul isi face lucrarea cu putere prin acest copil iubit al Lui pe care şi l-a ales pentru slujire indiferent de ce spun uni sau alţii.
  Domnul fie Laudat căci ne-a ridicat un astfel de păstor într-o lume atât de secetoasă si flămândă după slujitorii plini de har, mă rog ca Domnul să îl ţina în viaţă şi puterea Duhului Sfânt pentru generaţiile urmatore ,tinerii de azi au nevoie de asemenea slujitori plini de răvna si Duh Sfânt ,să nu se piarda credinţa !
  (opinia mea)

  • rodi
   mai 14, 2012 @ 11:58:30

   Ai dreptate ça dragostea fratelui Florin fata de frati se vede si se simte, dar mai important se simte puterea Duhului Sfant lucrand prin Cuvintele predicilor dansului. Ii multumim lui Dumnezeu pentru astfel de oameni, dedicati Lui si lucrarii de Evanghelizare.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: