Colinde Romanesti 2 – Nicaieri nu-i ca acasa

PAGINA cu COLINDE click aici.

Este estimat (in Wikipedia) ca sunt aproximativ 8 milioane de Romani in diaspora (in afara Romaniei si a Moldovei). Fiecare ne-am nascut in neamul in care Dumnezeu ne-a rinduit. Sarbatorile de Craciun, cind serbam Nasterea Mintuitorului nostru si intruchiparea Lui pe acest pamint, devin citeodata melancolice pentru ca avem tendinta sa ne oprim din fuga noastra ca sa reflectam asupra trecutului nostru si a vietii noastre, care este descrisa de apostolul Pavel  fiind ‘un abur‘ in Iacob 4:14: Totuși, nu știți nici măcar ce va aduce ziua de mâine! Ce este viața voastră? Sunteți un abur, care apare pentru puțin, apoi dispare! Ni-e dor de locul unde ne-am nascut si unde am copilarit, iar altii poate si-au petrecut jumatate din viata lor. Bisericile in care uni ne-am botezat, si casatorit, unde am avut prieteni buni….Este normal sa ne fie dor,  dar sa nu uitam, ca credinciosi care suntem mintuiti prin Isus Hristos:

 1. Patriarhii (Avram,Iacov, etc) au stiut ca sunt doar calatori aici – Evrei 11:13-16 –13 Toți aceștia au murit crezând, fără să primească lucrurile promise; le-au văzut doar de departe și le-au salutat – și au mărturisit că sunt străini și că locuiesc numai temporar pe pământ. 14 Cei care vorbesc în acest fel arată că sunt în căutarea unei patrii. 15 Dacă ei s-ar fi gândit la țara din care au plecat, ar fi avut ocazia să se întoarcă în ea,  16 însă ei aspirau după o țară mai bună, adică una cerească. De aceea, lui Dumnezeu nu-I este rușine să fie numit Dumnezeul lor, pentru că El a pregătit o cetate pentru ei.
 2. Si noi suntem straini in aceasta tara si lume- 1 Petru 1:17 – trăiți în reverență atâta vreme cât locuiți ca străini, si 1 Petru 2:11 – Iubiților, vă îndemn – ca pe niște străini și locuitori temporari – să fugiți de poftele naturii păcătoase care se luptă împotriva sufletului!
 3. Cetatenia noastra finala este in cer – Filipeni 3:20 Locul cetățeniei noastre este în cer, de unde Îl și așteptăm pe Salvatorul nostru: Domnul Isus Cristos. Efeseni 2:19 – 19 Așadar, acum nu mai sunteți străini și oameni care locuiesc în altă parte, ci sunteți cetățeni împreună cu sfinții și membri ai familiei lui Dumnezeu.

Colinde frumoase cu care sa ne mai amintim de tara noastra Romaneasca, si sa ne rugam ca Dumnezeu sa lucreze la inima oamenilor ca sa Il cunoasca pe El-

Colind pentru romanii din strainatate  – Nicaieri nu-i ca acasa

E vremea colindelor

E noapte de Craciun

Cerul si pamintul in cintec rasuna

Deschide usa crestine

2 comentarii (+add yours?)

 1. Gabi Bogdan
  dec. 23, 2010 @ 19:34:50

  wow, please find some more, these are excellent . Brings back memories by the truck load…., where did you get them?

  • rodi
   dec. 24, 2010 @ 02:13:59

   Glad you liked them, my husband actually found the ‘Hrusca colinde’. I’ll try to post some more in the next 2 days.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: