Quo Vadis original

Nero si arderea Romei

Filmul original, din 1951, „Quo vadis” este titlul unui roman istoric, scris de Henryk Sienkiewicz, în anul 1896. Romanul înfăţişează în chip deosebit de viu civizilatia din Roma şi persecuţiile suferite de creştini, în perioada împăratului păgân Nero, pe fundalul unei poveşti de dragoste. Pentru opera lui literară, în anul 1905, autorului polonez i s-a decernat Premiul Nobel. Titlul cărţii, însemnând în limba latină „Unde mergi?” Romanul evocă persecuțiile suferite de creștini în perioada lui Nero și aceasta prin intermediul poveștii de dragoste dintre o tânără creștină, Ligia și Marcus Vinicius, patrician roman. Acțiunea se desfășoară în cadrul cetății Romei.

Ca sa cititi cartea in Limba Engleza faceti click aici. Ca sa cititi mai mult despre acest roman, inclusiv care personaje sunt reale si care sunt fictive faceti click aici.

FILMUL in Limba Engleza – http://gloria.tv/?media=133076

film

3 comentarii (+add yours?)

 1. diana
  ian. 11, 2012 @ 09:08:12

  filmul a fost oglinda unei credinte adevarate si toate aceste rezumandu-se la iubire adevarata!!

  • rodi
   ian. 11, 2012 @ 11:35:59

   Da, mesajul filmului patrunde sufletul. Schimbarea radicala care s-a petrecut in inimile celor din primul secol a fost o schimbare totala care i-a ajutat sa infrunte chiar moartea. Astfel de Dumnezeu avem noi! Multumesc pentru comentariu.

 2. Trackback: Sarbatoarea de Pasti « agnus dei – english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: