Perry Stone – SECRETE DE DINCOLO DE MORMINT – Cartile Din Cer Partea 3

Traducere Avram Cuc

Cititi Partea  1 aici – SECRETE DE DINCOLO DE MORMINT — Cele Cinci Cununi

Torah - Image via Wikipedia

CARTILE DIN CER

Cum stie Dumnezeu de tot ce noi am facut? Dumnezeu este omnipotent, deci atotstiitor. Raiul are de asemenea carti numeroase (posibil suluri) cu informatii inregistrate in dosarele ceresti. In cer exista cel putin cinci feluri de carti in care sint inregistrate informatii despre cei ce locuiesc pe acest pamint.

1.CARTEA TRAIRII PE PAMINT

In cer se gaseste  Cartea Trairii pe pamint, despre care unii sugereaza ca aceasta este Cartea Vietii, care contine numele celor neprihaniti. Totusi, aceasta Carte a Trairii pe pamint apare a fi o carte care  dezvaluie destinul tuturor oamenilor ce au fost nascuti pe acest pamint. Dumnezeu a vorbit lui Ieremia si i-a zis: „Mai inainte ca sa te fi intocmit in pintecele mamei tale, te cunosteam, si mai inainte ca sa fi iesit tu din pintecele ei, Eu te pusesem deoparte, si te facusem prooroc al neamurilor” (Ieremia 1:5). Acesta este un exemplu a cunoasterii de dinainte a lui Dumnezeu. David stia despre aceasta cunoastere de dinainte a lui Dumnezeu atunci cind a scris:

-PSALMUL 139:16  Cînd nu eram decît un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; şi în cartea Ta erau scrise toate zilele cari-mi erau rînduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele.

Inainte de nasterea fizica a fiecarei fiinte omenesti , in cer exista informatie  privind  detaliile fiecarei persoane care se va naste. Aceasta este Cartea Trairii pe pamint, si detaliile fiecarui nou nascut au fost rinduite mai inainte ca nou nascutul sa fie zamislit in pintecele mamei sale (Psalmul 139:16). Dumnezeu nu numai ca te-a cunoscut mai inainte de a te naste, dar El deja stie numarul de zile pe care tu le vei trai! Dumnezeu Insasi are un nume specific pe care El la dat fiecarei persoane, iar atunci cind vom intra in imparatia cereasca, El ne va dezvalui numele nostru cel nou (Apoc. 3:12).

In unele imprejurari Dumnezeu a schimbat numele pamintesti al unor persoane si le-a dat un nume nou cu o insemnatate noua. Numele lui Iacov a fost schimbat cu numele de Israel (Gen. 35:10), numele lui Simon a fost schimbat cu numele de Petru (Matei 16:17-18), si Saul cu numele de Pavel (Fapte. 13:9)

La aceasta voi mai adauga faptul ca Dumnezeu te-a creat diferit de orice alta fiinta umana care a trait vreodata! Tu ai un set distinct de amprente la maini si la picioare care te identifica pe tine personal. Retina din ochii tai are un detaliu specific numai tie. Pina si forma dintilor tai se deosebeste de orice alta persoana, iar semnatura ta iti apartine numai tie. Tu ai o structura vocala pe care un program de calculator o poate identifica ca iti apartine numai  tie si nu este a altuia care ar incerca sa te  imite!

2. CARTEA VIETII

– APOCALIPSA 3:5  Cel ce va birui, va fi îmbrăcat astfel în haine albe. Nu -i voi şterge nicidecum numele din cartea vieţii, şi voi mărturisi numele lui înaintea Tatălui Meu şi înaintea îngerilor Lui.

Cartea aceasta, Cartea Vietii,este mentionata de douasprezece ori in Biblie, in Vechiul si Noul Testament. In Vechiul Testament este mentionata de Moise ( Exod. 32:32-33), de catre David ( Psalmul 69:28), si Daniel (Daniel 12:1); in Noul Testament este mentionata de Pavel (Filipeni 4:3), si de Ioan in Cartea Apocalipsei (Apoc. 22:18-19).

Aceasta carte este o carte unica care contine numele celor care sau pocait de pacatele lor si se incred in Dumnezeu. Marele prooroc Moise stia ca aceste nume puteu fi adaugate sau sterse din acest registru ceresc. Cind Christos a devenit Marele Preot in templul ceresc si a devenit Mijlocitorul intre Dumnezeu si om, aceasta carte cereasca a fost numita Cartea Vietii Mielului , dupa Christos,care a fost chemat Mielul lui Dumnezeu (Ioan 1:29-36). Ni se spune ca aceste nume sint inscriptionate sau inregistrate in Cartea Vietii in ceruri (Luca 10:20). Ca sa se poata intra in imparatia eterna a raiului, numele acelei persoane trebuie sa fie in aceasta carte.

– APOCALIPSA 20:15 Oricine n’a fost găsit scris în cartea vieţii, a fost aruncat în iazul de foc

3.CARTEA LACRIMILOR

De asemenea exista o evidenta a lacrimilor sfintilor, asa dupa cum gasim in Psalmul 56:8: „Tu numeri pasii vietii mele de pribeag; pune-mi lacramile in burduful tau: nu sunt ele scrise in cartea Ta?” Pe vremea lui Christos existau sticle mici de lacrimi care se foloseau ca sa adune lacrimile barbatilor si femeilor la funerarii. Se adunau aceste lacrimi si se puneau in sticlute mici si erau sigilate. Ilustratia din acest verset este ca Dumnezeu vede toate lacrimile pe care le varsam. Dumnezeu  a zis, „Ti-am vazut lacrimile” (2 Imparati 20:5). Noi stim ca Dumnezeu  este aproape  si nu este nepasator de o „inima infrinta” si un „duh zdrobit”.

4. CARTEA DE ADUCERE AMINTE

– MALEAHI 3:16 Atunci şi cei ce se tem de Domnul au vorbit adesea unul cu altul; Domnul a luat aminte la lucrul acesta, şi a ascultat; şi o carte de aducere aminte a fost scrisă înaintea Lui, pentru cei ce se tem de Domnul, şi cinstesc Numele Lui.

In Maleahi capitolul 3 profetul se ocupa de neascultarea poporului Israel de a-si da zeciuielile si arderile lor de tot la Templul din Ierusalim. El le-a facut de cunostinta despre o carte speciala care se afla in ceruri unde se afla scris numele celor care au frica de Domnul, care si-au dat zeciuelile si arderile lor de tot, si care au marturisit altora despre Domnul si despre Numele Sau. Cuvintul in Limba Ebraica pentru „aducere aminte ” este zikrown si se refera la ceva dat in amintire. Un exemplu despre aceasta carte se gasestela Faptele Apostolilor 10:1-4:

In Cesarea era un om cu numele Corneliu, sutas din ceata de ostasi numita „Italiana”. Omul acesta era cucernic si temator de Dumnezeu, impreuna cu toata casa lui.El facea multe milostenii norodului, si se ruga totdeauna lui Dumnezeu. Pela ceasul al noualea din zi, a vazut lamurit intr-o vedenie pe un inger al lui Dumnezeu ca a intrat la el, si i-a zis: „Cornelie!” Corneliu s-a uitat tinta la el, s-a infricosat, si a raspuns: „Ce este, Doamne?” Si ingerul i-a zis: „Rugaciunile si milosteniile tale s-au suit inaintea lui Dumnezeu, si El Si-a adus aminte de ele”.

Pentru ca numele cuiva sa fie scris in Cartea de Aducere Aminte, acea persoana trebuie sa fie un datator voios (Maleahi 3-10), trebuie sa aiba frica de Dumnezeu, si trebuie sa marturiseasca Numele Sau. Corneliu facea milostenie, care este o expresie in Limba Engleza de a dona cu generozitate pentru cei in nevoi. El avea frica de Dumnezeu si era sub rugaciune cind a fost vizitat. Rugaciunile si milosteniile sale continue au ajuns la Dumnezeu, si Domnul  la onorat pe acest om cu o binecuvintare speciala in famila sa ca rezultat a credinciosiei sale! Daca te-ai intrebat vreodata cum Dumnezeu tine cont de zeciuielile tale, darnicia ta, si milosteniile tale fata de cei saraci, acestea toate sint inregistrate in Cartea de Aducere Aminte care se gaseste sus in cer.

5. CARTEA RASPLATIRILOR

Cartea a cincea este cea mai importanta, pentru ca ea se refera la rasplatirile unui credincios. Exista o evidenta a faptelor si facerilor noastre de bine pe care le facem in timpul trairii noastre pe acest pamint.

-DANIEL 7- 10 Un rîu de foc curgea şi ieşea dinaintea Lui. Mii de mii de slujitori Îi slujeau, şi de zece mii de ori zece mii stăteau înaintea Lui. S’a ţinut judecata şi s’au deschis cărţile.

-APOCALIPSA 20:12 Şi am văzut pe morţi, mari şi mici, stînd în picioare înaintea scaunului de domnie. Nişte cărţi au fost deschise. Şi a fost deschisă o altă carte, care este cartea vieţii. Şi morţii au fost judecaţi după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărţile acelea.

Faptele noastre include si cuvintele pe care le rostim. Isus a zis: „Va spun ca, in ziua judecatii, oamenii vor da socoteala de orice cuvint nefolositor, pe care-l va fi rostit. Caci din cuvintele tale vei fi scos fara vina, si din cuvintele tale vei fi osindit” (Matei 12:36-37). Un cuvint necugetat  face aluzie la ceva nefolositor, indolent, si neroditor. Acestea sunt cuvintele care vatama pe oameni si afirmatii care sint fara folos si care nu produc nici o roada spirituala. Cuvintele sunt foarte importante, deoarece „viata si moartea sunt in puterea limbii” (Prov. 18:21). Iacov a dat o serie de instructiuni cu privire la puterea limbii si importanta unui credincios de a controla ceea ce spune. El a spus, „Ci „da” al vostru sa fie „da” ; si „nu” sa fie „nu”, ca sa nu cadeti supt judecata” (Iacov 5:12). Sa nu uiti, ca  daca  nu-l zici, atunci niciodata nu va trebui sa dai socoteala de el! Christos de asemenea a dat o puternica avertizare la orisicine care foloseste cuvinte care sa faca sa pacatuiasca vreun copilas de-al Lui (Matei 18:6) si vai de aceia prin care vin prilejurile de pacatuire, facind pe altii sa pacatuiasca (v. 7).

Judecarea noastra de la „bema” va include si judecarea faptelor noastre pe care noi le-am facut pe cind traiam in trup pe acest pamint, fie ele bune sau rele.  Traducerea King James Version  mentioneaza despre faptele noastre si felul in care ele vor fi judecate (Romani 2:6). Cuvintul in Limba Greaca pentru „fapte” este „ergon”si vine de la cuvintul „ergo” sau „sa lucrezi”. Face aluzie la sensul de etica ale actiunilor umane, bune sau rele. Nu implica numai ceea ce ai facut sub forma de munca, dar si motivul de etica sau spiritual care se ascunde in dosul a ceea ce ai facut. Noi am putea spune ca motivul tau a fost sincer in ceea ce ai lucrat. Daca motivele tale au fost egoiste, sa-ti serveasca interesul tau propriu, si totul ceea ce faci este pentru tine , cum sa ajungi sus, atunci tu iti vei primi rasplata aici si nu vei avea rasplatire in cer. Christos ne arata: „Luati seama sa nu va indepliniti neprihanirea voastra inaintea oamenilor, ca sa fiti vazuti de ei; altmiteri, nu veti avea rasplata de la Tatal vostru care este in ceruri”(Matei 6:1).

De exemplu, considera doi diferiti lucratori. Unul foloseste banii lui sa a ei pentru cistig personal, nevoi personale, si sa traiasca o viata oarecum scumpa – totul in numele prosperitatii. O alta persoana – de exemplu, Mother Teresa – traieste intr-o saracie absoluta in India si da intreaga ei donatie saracilor, ajutind cu hrana, imbracamintea, si ingrijirea celor mai saraci si cei mai dispretuiti oameni de pe fata pamintului. Amindoi mor si stau in fata scaunului de judecata. Eu sugerez ca lucratorul bogat s-a bucurat deja de multimea de rasplatiri aici pe pamint, dar  Mother Teresa va avea o rasplata imensa deoarece ea a acceptat putin aici pe pamint dind tot ce avea saracilor. Christos a vorbit despre unii pe pamint care „si-au indeplinit neprihanirea lor” pentru ca lucrarea lor a fost vazuta de oameni, si doresc onoarea si lauda oamenilor (Matei 6:1-2). Altii isi inalta rugaciunile lor, darnicia lor, si ajuta in secret, pe ascuns si Tatal cel ceresc care vede in ascuns ii va rasplati (v.4).

Related articles

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: