Vladimir Pustan la Biserica Betania, Arad-Gradiste, Saptamina de Evanghelizare

Miercuri 25,Ianuarie, 2012 Vladimir Pustan a predicat la Biserica Penticostala Betania din Arad, cartierul Gradiste – Pastor Pavel Rivis Tipei.

Schita predicii: Trebuie sa Il urmam pe Domnul Isus, pe urma pasilor Lui:

 1. In a face voia Tatalui
 2. In curatia vietii
 3. In slujirea altora
 4. In dorinta de a ajunge sus

Puncte din predica:

 • Ii criticam la maxim pe Catolici pentru statuile lor. Dar din pacate, am ajuns si noi si ei niste statui tot criticindu-i. Statuile lui Hristos, care dupa ce au reusit sa-si faca rost de un botez mintuitor (dupa cum spunem noi) sa ne ducem usor spre cele sfinte. Ne-am intepenit in Bisericile noastre dupa ce ne-am si construit turle imense. Sa priveasca cu semetie la cer. Cu neobrazare la cer si vrem sa stam ca niste oameni care sa nu mai faca nimic pentru societatea asta. Faca statul. Faca domnul Boc. Treaba lor…treaba lor…Nu-i treaba statului sa aibe grija de vaduve si de orfani. E treaba Bisericii. Pasii nostri trebuie sa fie in spitale. Ne-am bagat calugarii pe virful muntilor. Bine ca ii ingrijeste pe vulturi in loc sa-i coborim prin spitale, in loc sa-i invatam sa faca scoala sanitara. Sa nu mai fie atita presiune.
 • Fratilor, sa nu traiti ca unii oameni – o teologie Penticostala si o viata ca Martorii lui Iehova pentru ca cerul nu-i aici pe pamint.
 • Iubesc oamenii care se roaga, dar cel mai tare ii iubesc pe oamenii care se roaga si muncesc.
 • Slujirea care nu costa nimic nu va realiza nimic. Dumnezeu e foarte fericit ca are multi bani dar are o problema ca banii’s in buzunarele noastre

.

 • De 22 de ani am fost invatati ca toate lucrurile se obtin instant. Romanii si-au pierdut rabdarea. Din pacate, lucrul acesta este valabil si in Biserica pentru ca am uitat multi ca pocainta incepe aici si se sfirseste in ceruri. Si, ca un om adevarat sfint nu poate sa fie facut peste noapte. (Apoi face un apel pentru post si rugaciune pentru Romania pe data de 26 Ianuarie, 2012)
 • Ca sa ne putem ascunde pacatosenia stiti ce spunem? „Numai Dumnezeu ii pocait, numai Hristos este sfint!” si vine Pavel cu un tupeu fantastic si spune: „Calcati pe urmele mele ca si eu calc pe urmele lui Hristos”.
 • Domnul Isus nu a venit numai ca sa ne mintuiasca. El a venit si ne-a mintuit! Foarte bine!  Dar marea problema  a noastra nu este ca „Hristos vrea sa ne mintuiasca”. Este ca noi oare avem capacitatile de a ajunge acolo unde vrea Domnul, fara ca sa ne fi lasat El, Domnul, un model de urmat? Sa traim ca Hristos!
 • Am intrebat tinerii: „De ce nu cititi Biblia?” „Dar vom fi condamnati greu daca stim si nu o implinim.” Nu vi se pare ciudat ca ni-e frica de cartea aceasta? Pentru ca o sa cintareasca greu intr-o zi, o greutate vesnica pentru noi, pentru fiecare. Imi veti spune ca cunoasterea este o adinca durere. N-ati vrea sa traiti ca acestia pe care nu-i doare nimic, nici capul? Nici nu stiu ca il au. Crestinismul inseamna sa te doara si capul si sufletul si sa simti durerea aceasta. Sa nu mai ai somn, sa nu mai ai pace. Sa nu mai ai de multe ori nimic in tine, atita vreme cit nu il vezi pe Hristos inaltat!
 • Ne-am impartit in partide. Ne-am impartit in culte. Ne-am impartit in averi si in ranguri, in diplome si am uitat ca avem un Dumnezeu care porunceste unitate. „Pentru ca despartiti de Mine”, zice Isus (si de altii) nu puteti face treaba.
 • Stiti ce vad cind citesc textele de Paste? Dupa ce a inviat Domnul Isus, abia a asteptat sa plece. In momentul acela esti un crestin adevarat cind abia astepti sa pleci la cer, sa poti pleca intr-o lume pregatita de Domnul nostru Isus Hristos.
 • Exista trei temperaturi ai inimii:
 1. Rece – Insensibil, exact ca un sot dupa 20 de ani de casatorie. Biblia spune ca in zilele din urma dragostea celor mai multi se va raci. Si de aceia zicem ca am avut un trecut minunat, tot ne aducem aminte de trecutul care nu-i mai (in loc sa traim in prezent).
 2. Caldicica – ca si Biserica Laodicea. Fara bucurie cinti, fara bucurie te rogi. Cind te duci in Biserica parca te duci in armata.  Facem fara bucurie atitea lucruri. Lipseste bucuria.
 3. A-ti arde inima – ca celor doi pe drumul Emausului. Daca nu-ti arde inima, nu-ti doresti nici cerul. Va trebui sa inveti ca trebuie sa iti arda inima pentru ca numai asa vei dori cerul cu adevarat. Si asta vrea Dumnezeu de la noi in fiecare clipa. Sa ne fie dor de cer.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: