Florin Ianovici la Biserica Betania, Arad,Gradiste la Saptamina de Evanghelizare

Saptamana de evanghelizare la Biserica Betania din Arad, cartierul Gradiste 26 Ianuarie,2012. Pastorul Bisericii – Pavel Rivis Tipei.

Numeri 14:24

24Iar pentrucă robul Meu Caleb a fost însufleţit de un alt duh, şi a urmat în totul calea Mea, îl voi face să intre în ţara în care s’a dus, şi urmaşii lui o vor stăpîni.

Puncte din predica:

 • Diferenta dintre omul care este al lui Dumnezeu si omul care nu-l cunoaste pe Dumnezeu este ATITUDINEA. Omul lui Dumnezeu va fi intotdeauna insufletit de un alt fel de duh.
 • Modalitatea de raspuns in fata problemelor vietii te recomanda cine esti. Modul la care te raportezi la evenimentele din jur arata cita tarie ai tu si cit de mult te-ai ancorat in ceia ce se numeste Hristos.
 • Multi oameni nu au succes pentru ca nu stiu sa se evalueze. Sa nu parem ceia ce nu suntem. Daca ne recunoastem putem primi solutii de la Dumnezeu.
 • Pentru fiecare din noi se apropie un test al examinarii credintei noastre. Va trebui sa raspundem intrebarilor puse de Dumnezeu. Sa ne facem si noi acest test si sa nu fugim de intrebarile grele.
 1. Ce facem noi cu temerile noastre in fata greutatilor?  Noi nu ne luptam doar cu circumstantele economice, nu ne luptam doar cu o mentalitate Romaneasca, ci noi ne luptam cu duhurile rautatii, cu capeteniile si duhurile care sunt in locurile ceresti. (Aici fratele Ianovici discuta ce inseamna fraza „afara sunt fricosii”. Daniel 6:13 – Cel mai important lucru cind imi este frica e sa fug la Dumnezeu in rugaciune. Curajul e o frica care si-a spus rugaciunea. Alearga la rugaciune. Lipsa de rugaciune expune omul la tactici ale celui rau. In momentul cind vin in viata noastra necazurile ne loveste o ciudata amnezie. Cel rau are puterea asta sa ne faca sa ne centralizam atit de mult pe necaz ca nu  mai vedem nimic in viata noastra. O femeie a dorit sa stie daca sinuciderea este pacat de neiertat. Da, pentru ca raiul nu este o evadare de greutatile pamintului ci o continua pregatire pentru a intra acolo unde Dumnezeu ne-a chemat. Raiul nu este un loc pentru oameni invinsi ci pentru oameni invingatori. Cind nu te rogi se intimpla un lucru ciudat pe care l-am vazut in viata de multe ori si de aceia noi nu avem acel dug si acea tarie launtrica-Uiti ca esti copilul lui Dumnezeu.
 2. Ce inseamna sa ai un altfel de duh? Daca spuneam ca va trebui sa fim mai intii realisti si sa apreciem lucrurile intr-un mod obiectiv, in al doilea rind va trebui sa faci un lucru. Va trebui sa nu mai pierzi timpul cu VORBARIE. Ce lucruri triste sa stai sa comentezi si sa ai dispute, timp in care toata energia noastra se consuma. Mai bine decit sa-ti consumi energia vorbind, acumulind informatii de la televizor, mai bine te ridici in Numele Domnului Isus Hristos si mai faci un pas in lupta care iti sta inainte. Este mult mai de folos sa iti consumi energia facind si luptind decit vorbind si sa n-ajungi la niciun inteles pina la urma.
 • In fiecare zi murim din cauza compromisurilor. In fiecare zi murim pentru ca nu stim pentru ce sa traim. Orice om al lui Dumnezeu nu va trebui sa traiasca doar pentru binele lui si comfortul sau. In viata, trebuie sa fi insufletit de un gind, de o motivatie, de un tel. Traiesc pe pamintul acesta pentru ca eu nu sunt un purtator jalnic de cuvinte si pareri omenesti. M-am nascut cu un destin de la Dumnezeu si Biblia a spus ca „va trebui sa fi o lumina pe pamintul acesta, o sare a pamintului acesta, un cetatean al cerului, un purtator de Dumnezeu, un om care sa raspindeasca o viata catre viata, un om care sa aduca mingaiere si cuvintele lui Dumnezeu.
 • Unii simt fiorul mortii in fiecare zi – cu fiecare infringere, cu fiecare compromis, cu fiecare cedare vin oamenii si mai smulg un pic din tine. In fiecare zi te inmorminteaza altii. Nu o sa mai aiba ce sa puna in sicriu caci cu fiecare zi ne-am ingropat credinta, ne-am ingropat valorile, si-am cedat…si-am cedat…si am muscat din noi si am ramas foarte putin. Dar zic in seara aceasta, Doamne daca va fi necesar sa stam in fata ta sa dam un raspuns pe pamintul acesta, ajuta-ma sa mor o singura data, nu de mai multe ori. Sunt satul ca in fiecare zi sa experimentez sentimentul acela de zadarnicie. Recunoasteti, iubitii Domnului, ca apatia noastra de multe ori, lipsa noastra de orizont spiritual se datoreaza faptului ca am acceptat sa murim putin cite putin. Biblia spune ca trebuie sa traim o altfel de lege, a Duhului de viata.
 • Venim Duminica dimineata si spunem, „Iarta-ma Doamne de 70,000 de ori ca am pacatuit, si am zis una si am facut alta.” Ipocriziile noastre ne ucid stima noastra de noi insine. Ne ucide oglinda aceasta sufleteasca. Noi nu mai credem in noi insine. De ce? Pentru ca ar trebui sa inveti sa traiesti vertical. Cu fiecare fapta dincolo de care n-ai cedat, creste in tine taria si puterea si curajul. (Matei 16:25)
 • Satana va minte. Cu fiecare fapta a credintei, nu veti muri ci veti trai. Cu fiecare fapta a credintei veti urca, nu veti cobori si va creste in voi vigoarea si veti fi mai tari si in omul dinlauntru si in omul din afara. Oameni buni, sa iesim din aceasta ilogica a noastra. Dezertam casatoriile, slujbile noastre. Adevaratul curaj nu este sa mergi pe drumul pe care il merit uneori in viata. Pentru ca daca esti un om care ti-ai facut datoria bine si ai trait cinstit in viata aceasta, ar trebui sa inaintezi. Dar Dumnezeul nostru nu este un Dumnezeu care a zis, „Va las la jumatatea de drum,” pentru ca Biblia spune ca Isus i-a iubit pe ai Sai si i-a iubit pina la capat. Dumnezeu nu te abandoneaza pe drum. Dar uneori viata iti ofera surprize. Dar, adevaratul curaj nu este sa mergi inainte fara sa-ti pese nimic. Uneori curajul adevarat e sa ramii intr-o casnicie falimentara si sa lupti de dragul lui Dumnezeu. Sa ramii intr-un loc in care nu doresti. Un loc pe care nu-l meriti, un loc in care n-ar trebui sa fi dupa cum traiesti. Dar este un curaj deosebit sa ramii si sa lupti in continuare.
 • Transmite visul, nu virusul.Frati cu perii albi, noi nu ne vom putea ruga niciodata ca voi. Nu vom fi pocaiti cum veti fi voi si nu suntem pocaiti cum sunteti voi, dar, ramine sa transmiteti visul si nu virusul. Nu loviti in ceia ce reprezinta tinara generatie. Vorbitile despre Isus al vostru. Faceti-i sa fie indragostiti de ceia ce voi a-ti experimentat. Nu le dati in cap spunind, „Pe vremea noastra…” asta-i virus nu-i vis. Incurajati-i pe cei de linga voi pentru ca impreuna, cu ajutorul lui Dumnezeu, intr-o zi vom pasi acolo! Suntem slabi. Atunci ajutati-ne sa fim tari. Generatia tare sa ridice generatie slaba. Invatati-ne sa stam in picioare cu ajutorul lui Hristos. Dar, transmiteti-ne visul, nu virusul! Asa cum sunt, si asa cum suntem, Dumnezeu se va folosi de generatia asta. Nu stiu cum, dar, Dumnezeu va trezi El intr-un fel sau altul. Dumnezeu va ajuta si vom ajunge si noi la capatul credintei.
 • Predica

  Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

 • Trebuie sa fim insufletiti de o altfel de ATITUDINE. Noi nu ne mai dam nici Penticostali, nici Baptisti, nici Ortodoxi. Noi trebuie sa avem o viata care sa semene cu a lui Isus. Si, ca sa semene cu a lui Isus, noi trebuie sa avem atitudinea lui Isus.
 1. Mai intii de toate am inteles ca am voie pe pamintul acesta sa imi fie frica. Dar, o frica care si-a spus rugaciunea. Mi-e frica, alerg la rugaciune. Mi-e frica, ma duc sa spun Domnului. Si fac o lista. Eu am o lista cu tot ce imi este frica. Linga fiecare raspunsul este „isus”.
 2. In al doilea rind, in viata aceasta am inteles caci curajul inseamna sa simti gustul mortii doar odata in viata.
 3. In al treilea rind am inteles ca curajul in viata inseamna sa faci un lucru. Sa cobori cind ar trebui sa urci.
 4. In ultimul rind, cea mai inalta forma de curaj e sa recunoastem ca nimic bun nu locuieste in noi. Fara Dumnezeu, pur si simplu nu suntem nimic. Cel mai mare curaj e sa spui: Doar Dumnezeu daca are mila de mine voi sta si eu in picioare.

Programul in intregime:

5 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: Pastor Florin Ianovici – Bucuresti, Biserica Betel « agnus dei – english + romanian blog
 2. Betania Media
  mai 28, 2015 @ 14:15:42

  Pe canalul de YouTube al Betania puteti gasi doar predica, separata de restul programului:

 3. Betania Media
  mai 28, 2015 @ 14:19:09

  De asemenea, am gasit in arhiva noastra doua predici din anii trecuti, pe care tocmai le-am incarcat pe YouTube. Le punem la dispozitia dvs si a vizitatorilor cu placere.

  Evanghelizare 31 ianuarie 2011:

  Conferinta familiilor 24 martie 2011

  Multumim,
  Echipa Media Betania

  • rodi
   mai 28, 2015 @ 15:36:10

   multumim si pentru aceste predici, le vom posta si noi pe blog! Dumnezeu sa va dea mult har si propasire in lucrarea bisericii voastre!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: