Gabi Lupescu – Dragostea …nu va pieri niciodata

1Cor.13:8 Dragostea nu va pieri niciodata

 

… ” Dragostea …este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu pizmuieste, dragostea nu se lauda, nu se umfla in mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul.
Dragostea …nu va pieri niciodata.” 1 Corinteni, cap. 13

Nevoia de dragoste …este astazi mai mare ca niciodata !!!.
De cand ne nastem, pana cand inchidem ochii, simtim nevoia dupa zambetul mamei, precum si dorinta de a impartasi si a primi dragoste eruptand din strafundurile inimii noastre. Fara ea ne pierdem dorinta de a trai… vitalitatea noastra mintala si fizica slabind, ducandu-ne, inevitabil, la imbolnavire. Atunci cand experimentam insa dragostea… toata fiinta noastra raspunde… influentand pozitiv cresterea din punct de vedere fizic, mintal, spiritual si social.

Din cauza lipsei de iubire, mii de oameni se sinucid anual. O alta mare multime se inghesuie …pe scarile tribunalelor pentru a se „elibera” astfel incat sa poata incepe sa caute din nou dragostea. Spitalele de boli psihiatrice, in zilele noastre, sunt pline de cei care, din dorinta de a primi afectiune… au alunecat pana in pragul nebuniei.

Copiii loviti si neglijati… sufera simptome de nevroza sau psihoza. Casele de batrani sunt pline de parinti nebagati in seama !!!…care varsa din cand in cand o lacrima aparuta din dorinta de a fi iubiti.

Traim un timp cand descurajarea crunta si amara dezamagire …par sa fie partea noastra, cand necazurile hartuiesc sufletul pana acolo incat multi oameni sunt impinsi spre o moarte imatura. De ce?
Omul de astazi nu se straduieste sa dea dragostei nici macar o sansa !!!… pentru ca Dragostea Adevarata presupune angajament, implicare !. Ea trebuie sa fie neconditionata !!!…pentru ca sensibilitatea noastra sa se poata exprima liber.

Trebuie sa fie data pe fata… cu precadere atunci cand celalalt nu o „merita”, sa vina in intampinarea nevoilor lui. Dragostea …care a fost turnata in inimie noastre , este autentica !. Sa emanam aceasta iubire din Dumnezeu ,cu trasaturile ei minunate !

Paradis – Dragostea

4 comentarii (+add yours?)

 1. viorica
  feb. 14, 2012 @ 11:12:20

  Omul de astazi nu se straduieste sa dea dragostei nici macar o sansa !!!… Amin!Fiinca santem lipsiti de dragostea lui Hristos .

 2. Felicia
  feb. 14, 2012 @ 14:34:59

  Dragostea fireasca se sfarseste. In cer nu v-om avea nevoie de ea. Dar dragostea Dumnezeiasca nu va pierii niciodata. Aceasta dragostea ce vine de la Dumenzeu va continua o vesnicie intreaga. Fara dragsotea lui Dumnezeu in inima noastra nu putem trai pentru El. Santem morti spiritual daca nu avem dragostea lui Dumenzeu in noi. 1 Ioan 3:10 spune: Prin aceasta se cunosc copii lui Dumnezeu si copii diavolului…Cine nu traieste in neprihanire, nu este de la Dumnezeu ; nici CINE NU IUBESTE PE FRATELE SAU. Avem nevoie de dragsotea lui Isus Hristos sa putem iubii pe fratii nostrii. Avem nevoie de dragostea lui Isus sa putem sa iubim chiar si pe vrasmasii nostrii. Cine nu iubeste pe fratele sau ramane in moarte. Sa ne umple Dumnezeu pe fiecare cu dragostea Lui ca sa putem sa avem viata in El.

 3. Trackback: Versuri – Talantul Timpului « agnus dei – english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: