Florin Ianovici – Un mesaj specific ingrijorarilor timpului nostru 24 Ianuarie, 2012 la Bistrita

 • PAGINA Florin Ianovici aici
 • Tara aceasta este ca un butoi de pulbere. Lipseste o scinteie. Eu vin din Bucuresti, une sunt sparte magazinele, unde oamenii ies in strada. Mi-e si frica sa ma duc cu masina la Universitate ca s-ar putea sa ma trezesc cu o caramida in parbriz. Am in fiecare zi temeri si va spun ca niciodata nu ne va fi de folos sa ne negam temerile noastre, si niciodata nu a fost maniera lui Dumnezeu ca noi sa declaram ca noi n-avem aceste spaime. Cind Biblia vorbeste ca in dragostea desavarsita nu exista frica, cind Biblia spune ca nu vom intra in rai daca vom fi fricosi, nu se refera la ceia ce omeneste vorbind, simtim. Acolo unde spune ca fricosii nu vor intra in Imparatia lui Dumnezeu se refera la lasitatea de-a nu recunoaste ca viata ta este Dumnezeu. De-a nu marturisi ca in viata ta este Dumnezeu. Nu este sentimentul acesta natural de ingrijorari pe care noi il avem. Sa nu devina aceasta ingrijorare un handicap in a reactiona. Sa nu devina o frina in a-ti duce viata inainte. Dar este un sentiment natural si ne facem mari deservicii unii altora cind vorbim de la inaltimea unor sentimente pe care nu le avem. Vorbim cautind sa ne aratam ceea ce nu suntem pentru ca Dumnezeul nostru nu va vindeca decit pe acea ce va spune: „Am nevoie de mina ta vindecatoare.” Si Dumnezeu nu va ridica decit pe acela care va spune: „Am nevoie sa ma ridici”. Si Dumnezeu nu va intari decit pe acel care va spune: „Am nevoie de putere pentru ca sunt slab.

Uploaded by   Biserica Sfanta Treime Bistrita-predica-sursa: http://www.sfantatreime.ro/ 24 Ianuarie 2012

Curajul de a fi altfel

Unii oameni se cearta cu Biblia deschisa, dar sunt convins ca nu au citit din ea.

 • Nu eticheta noastra (denominationala) ne va da intrare in cer, ci faptele facute in credinta.
 • Dumnezeu ne-a mintuit prin har ca sa umblam in faptele pe care ni le-a pregatit in fiecare zi.
 • Omul lui Dumnezeu trebuie sa semene cu Dumnezeu. El nu are numai cuvintele lui Dumnezeu. Omul lui Dumnezeu are faptele lui Dumnezeu si o atitudine a inimii Sale care e mereu aceiasi, indiferent ca suntem in anul 2012 sau ca este vara sau este iarna, sau ca suntem in bucurii sau in necazuri.
 • Cheia de a intra in rai este sa fi insufletit de un altfel de duh. Tu nu poti sa raspunzi ca toti oamenii si sa crezi ca vei fi tratat special in cer. Va trebui sa intelegem pe pamintul acesta ca cine va vrea sa fie tratat diferit in cer va trebui sa se poarte diferit pe pamint.
 • In orice imprejurare a vietii mele si in orice modalitate, in orice circumstanta va trebui ca aici in launtrul meu sa dau dovada de o atitudine care este diferita, nu una care sa fie fariseistica, una care sa fie festivista. Nu una care sa fie declarativa, ci o atitudine a unei inimi diferite pentru ca inlauntru locuieste ceva diferit si anume: Cuvintul lui Dumnezeu si Duhul lui cel sfint.
 • Ceia ce ne recomanda pe noi ca oameni pregatiti pentru Imparatia cerurilor, pregatiti pentru raiul li Dumnezeu. Ceia ce ne recomanda pe noi ca fiind credinciosi este faptul ca in inima noastra este o putere. Nedisimulata. Nefortata. Nu pe care va trebui sa o cauti in stinga sau in dreapta. Inlauntrul nostru este o putere pusa de Dumnezeu printr-o viata de credinta, care in orice imprejurare a credintei se manifesta.
 • Despre ceia ce vorbeste Dumnezeu, Duhul acesta, sau daca vreti, un altfel de duh care il insufla, il dinamiza pe Caleb este de fapt puterea aceasta de a indrazni. Curajul acesta care n-are legatura cu ceia ce se vede. Refuz ca curajul meu sa depinda de ce spun oamenii. Curajul meu nu are legatura cu ceia ce spun oamenii. Nu inseamna ca traiesc ca un pustnic si nu-mi pasa de ceia ce spun oamenii. Dar, curajul din viata mea trebuie sa aiba o sursa diferita. O sursa care ramine mereu la fel. Una care nu se schimba dupa imprejurari.
 • Am nevoie de ceva care nu se schimba. Am nevoie de ceva care nu e ca si vintul, bate cind intr-o directie, cind intr-alta. Singurul care nu se schimba, singurul care este acelasi ieri, azi si in vesnicie este Dumnezeu. Pe El vreau sa ma sprijin. Sa ii cerem lui Dumnezeu sa ne dea tarie duhovniceasca, sa ne dea putere in vremurile acestea slabe; o indrazneala dupa sfinta voia Sa. Sa ma ajute sa ma ancorez si sa fiu neclintit pentru ca am inceput o lupta in Duhul si vreau sa o duc pina la sfirsit, in Duhul. Vreau sa incep in Duhul si sa termin in Duhul. Nu sa termin in firea paminteasca.
 • In tot timpul vietii mele am un soi de frica si de ingrijorare. De multe ori este rusinos sa spui ca iti este frica. Te temi sa spui ca ai ingrijorari ca oamenii zilelor noastre imediat vin cu versetul: „In dragostea desavirsita nu exista frica. Noi n-am primit un duh de frica…” si e drept. Daca e sa fim cinstiti, cei mai multi dintre noi ar trebui sa recunoastem ca avem foarte multe ingrijorari si temeri. Nu spun in aceasta seara ca mina lui Dumnezeu este slaba.
 • Tara aceasta este ca un butoi de pulbere. Lipseste o scinteie. Eu vin din Bucuresti, unde sunt sparte magazinele, unde oamenii ies in strada. Mi-e si frica sa ma duc cu masina la Universitate ca s-ar putea sa ma trezesc cu o caramida in parbriz. Am in fiecare zi temeri si va spun ca niciodata nu ne va fi de folos sa ne negam temerile noastre, si niciodata nu a fost maniera lui Dumnezeu ca noi sa declaram ca noi n-avem aceste spaime. Cind Biblia vorbeste ca in dragostea desavarsita nu exista frica, cind Biblia spune ca nu vom intra in rai daca vom fi fricosi, nu se refera la ceea ce omeneste vorbind, simtim. Acolo unde spune ca fricosii nu vor intra in Imparatia lui Dumnezeu se refera la lasitatea de-a nu recunoaste ca viata ta este Dumnezeu. De-a nu marturisi ca in viata ta este Dumnezeu. Nu este sentimentul acesta natural de ingrijorari pe care noi il avem. Sa nu devina aceasta ingrijorare un handicap in a reactiona. Sa nu devina o frina in a-ti duce viata inainte. Dar este un sentiment natural si ne facem mari deservicii unii altora cind vorbim de la inaltimea unor sentimente pe care nu le avem.
 • Nu mi se pare nimic mai diavolesc, decit sa fii la marginea raiului, a hotarului lui Dumnezeu si sa nu intri. E probabil sportul favorit al Satanei, sa respiri aerul raiului sa stai cu virful la marginea aceasta a granitii tarii promise, s-o vezi, sa o saluti, sa te-ntorci, sa te duci si sa-ti pierzi viata. Nimic nu-i mai grozav decit asa ceva.

7 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: Pastor Florin Ianovici – Bucuresti, Biserica Betel « agnus dei – english + romanian blog
 2. SIMINIUC IULIAN
  feb. 17, 2012 @ 09:57:32

  Doresti sa te inplici in lucrarea cu detinutii sau pentru bolnavi? ASTAZI o poti face!!! Poti sa te inplici in aceasta lucrere! Cum? Prin rugaciune,voluntariat,material,
  financiar sau corespondenta.
  Pentru mai multe detalii sunati la numerele de telefon:
  Romana: 0731032723 – Maghiara: 0742582014/0723307775
  Email: misiunecrestinaucenicii@yahoo.com
  Webs-site: http://misiunecrestinaucenicii.webs.com/
  Puteti face donatii si in lei in contul: RO86RZBR00000060013273586 Raiffeisen BANK

 3. micicoi solomia
  feb. 17, 2012 @ 11:14:58

  Recunosc în fata Domnului că mi-a fost frică ,,,foarte frică ,,,în multe situati pînă cînd am înteles că frica vine de la cel rău ma paralizat frica dar multumiri fie aduse lui D-zeu că ma eliberat si merg mai departe cu el .Cînd am primit diagnosticul de ,,,cancer mi-a fost frică de suferintă si m-ăam rugat D-lui să mă elibereze si după cîteva săptămîni am spus sotului meu ,,,nu vreau să mor ca un cîine ci ca si un învingător în CRISTOS si multumesc lui că sunt vie si vindecată .D-ul să binecuvînteze si pe fratele IANOVICI cu putere de lucru în via D-lui

  • rodi
   feb. 17, 2012 @ 13:46:35

   Dumnezeu e mare! Ma bucur ca a lucrat in viata dumneavoastra in chip atit de minunat! Si Domnul sa il insoteasca pe fratele Florin in fiecare clipa! Multumimi Domnului pentru el si pentru toti lucratorii care vestesc Evanghelia cu credinciosie!

 4. cornelilioi
  mart. 14, 2012 @ 01:40:58

  Reblogged this on cornelilioi.

 5. Rodica
  iul. 10, 2012 @ 13:36:15

  Multumesc lui Dumnezeu ca pot sa-l ascult pe acest om minunat Florin Ianovici , crestin adevarat de la care am invatat foarte multe intr-un moment extrem de greu din viata; regret ca-n biserica tineretii mele n-am avut astfel de invatatori…
  Imi permit sa fac o observatie aceluia care a scris „ceia”, corect este „ceea ce” .
  Dumnezeu sa biecuvinteze pe fratele Florin Ianovici si familia lui pe care ii iubesc desi nu -i cunosc personal (mi-as dori…)
  Slava lui Dumnezeu , marire Lui !

  • rodi
   iul. 10, 2012 @ 17:13:11

   Rodica, multumesc pentru comentariu si am corectat greseala. Ne bucuram nespus de mult ca te-ai zidit la predica fratelui Ianovici. Domnul sa te binecuvanteze!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: