Otniel Bunaciu la Biserica Filadelfia, Bucuresti

Uploaded by  la Biserica Filadelfia Bucuresti, 12 feb 2012, duminica seara http://filadelfia.com.ro

Sa traim prin calauzire (Luca 10:38-42)

La Botez Nou Testamental (in apa): Luca 10:38-42

38Pe cînd era pe drum, cu ucenicii Săi, Isus a intrat într’un sat. Şi o femeie, numită Marta, L -a primit în casa ei.    39Ea avea o soră numită Maria, care s’a aşezat jos la picioarele Domnului, şi asculta cuvintele Lui. 40Marta era împărţită cu multă slujire, a venit repede la El, şi I -a zis: ,,Doamne, nu-Ţi pasă că soru-mea m’a lăsat să slujesc singură? Zi -i dar să-mi ajute.„ 41Drept răspuns, Isus i -a zis: ,,Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămînţi tu, 42dar un singur lucru trebuieşte. Maria şi -a ales partea cea bună, care nu i se va lua.„
Ospitalitatea este foarte importanta in Rasarit si sunt foarte multe reguli si daca nu se indeplinesc regulile, gazda poate sa para fie neingrijita, fie nepoliticoasa. Marta nu facea decit  ceia ce trebuia sa faca. SI, in contextul acesta trebuie sa intelegem indicatia Domnului Isus Hristos si discutia din casa. Marta era foarte ocupata cu aceasta ospitalitate. Dar Maria, cind a venit Domnul Isus Hristos, s-a asezat la picioarele Lui si-L asculta in timp ce Marta era impartita cu multa slujire. Marta ii spune Domnului, „Doamne nu-ti pasa ca Marta m-a lasat sa slujesc singura?” Domnul ii raspunde, si in seara aceasta ar trebui sa vorbim de „singurul lucru care trebuie”.
Care este singurul lucru care ne trebuie? Este Cuvintul lui Dumnezeu care ne cerceteaza. Dumnezeu ne spune ca un singur lucru este necesar. Sunt oameni ingrijorati cu ce nu au, unii nu au mincare suficienta iar altii sunt ingrijorati si cu ce au. Exista o ingrijorare si daca ai si daca nu ai. Oricit avem, ne gindim daca am mai avea doar cu putin mai mult ce bine ar fi. Cit de mult este suficient? Daca avem, dorim mai mult. Daca n-avem, tot dorim.
Intr-un fel activitatea asta a noastra, preocupati cu afaceri  nu exista doar in starea personala, vine si in starea spirituala. Ce facem pentru Dumnezeu? Ce facem pentru Imparatie? Poate suntem ispititi sa credem ca suntem indispensabili pentru Dumnezeu, sa credem ca noi suntem chemati de Dumnezeu pentru o sarcina eroica. Si Dumnezeu ne spune: „Exista o preocupare cu afaceri, desi preocuparea pe care a avut-o Marta este legitima si importanta. Intr-un fel cind Domnul Isus o cearta pe Marta n-o cearta in sensul ca ceia ce facea nu trebuia facut ci o cearta pentru o ordine a prioritatii in viata ei. Dumnezeu ne spune ca trebuie sa traim prin calauzire si sa-i lasam lui Dumnezeu loc sa ne vorbeasca prin Cuvintul Sau, prin Duhul sau cel Sfint, in partasie unii cu altii si in rugaciune.
„Maria a ales partea cea buna care nu i se va lua”.  Ce stim de Maria? Atit stim, ca ea statea la picioarele Domnului si probabil ca asculta ce zicea Domnul.  E important sa fi linga Dumnezeu. Importanta pentru fiecare este sa fi mintuit. Poti sa fi fizic aici (in Biserica) si sa nu fi mintuit. Si Marta era acolo, dar Marta era ocupata cu afaceri.
Dumnezeu continua sa ni se descopera, nu pentru ca vrem noi sa ni se descopere. Asta e natura lui Dumnezeu. El s-a revelat in Vechiul Testament poporului Sau. Dupa aceia s-a intrupat in Domnul Isus Hristos. Dumnezeu vrea sa ni se arate si atunci cind suntem la picioarele Lui, El ni se descopera. Cind ni se descopera, lucruri extraordinare se intimpla. Suntem surprinsi ca Dumnezeu vrea sa ne calauzeasca.
 

2 comentarii (+add yours?)

  1. mia
    feb. 26, 2012 @ 04:44:46

    Domnul să ne ajute să facem lucrul lui mai întîi ,să ascultăm vocea lui să facem liniste ca s-o auzim amin Multumesc celor care ostenesc cu această lucrare Domnul să fie cu voi.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: