Mihai Ciritel – Asumă-ţi riscul acum

Iona

„Cine stie daca nu se va intoarce DUMNEZEU si se va cai,si daca nu-si va opri minia Lui aprinsa,ca sa nu pierim*. Iona 3-9

In toata pribegia noastra pe acest pamint sintem supusi anumitor riscuri.Si aceste riscuri sint multe si unele chiar mari,nu mai vorbesc de cele capitale.Orice lucrare isi are riscul ei.Daca tai un lemn sa-r putea sa-ti sara o aschie in ochi sa te accidentezi si sa nu mai vezi.Daca faci un sport de asemeni este risc,am vazut cind in curse de formula I,cu masini de mare viteza intrun moment de neatentie,soferul si-a pierdut controlul si in accident masina s-a dezintegrat in bucatele.Pentru unii a fost fatal accidentul.Cind conduci o masina pe strada tot timpul esti supus riscurilor atit din neatentia ta cit si din neatentia altora.

De multe ori ai o parere si vrei s-o spui public,este un risc daca nu-i pe placul ascultatorilor sa-ti pierzi libertatea.In orice circumstanta a vietii de zi cu zi sintem supusi riscului.Cind mergi pe strada peste tot vei gasi tot felul de semne, respectindu-le, riscul la accidente este mai mic. Si daca toate aceste legi pamintesti urmindu-le ne scuteste de riscuri si pedepse, nu tot asa este si cu Legile lui DUMNEZEU.

Ioan Botezatorul

Aici riscul este mult mai mare. Ioan Botezatorul pentru adevar si-a pus in joc viata. Scriptura spune:”Atit de mult a iubit DUMNEZEU lumea, ca a dat pe singurul SAU FIU ca oricine crede in EL sa nu piara ci sa aiba viata vesnica”. Ioan pentruca a trait in sfintenie, stia ca DUMNEZEU este sfint,si sfintenia SA a revelat-o in cele 10 porunci, daruind-o oamenilor sa fie facuta cunoscuta de slujitorii SAI. A fost, este si ramine un risc sa poti propovadui adevarul lui DUMNEZEU. Adevarul intotdeauna isi are un pret si pretul poate fi scump. Pentru faptul ca Ioan n-a ascuns acest adevar, si i-a spus lui Irod voia lui DUMNEZEU riscul a fost prea mare. Si-a pierdut capul.

DOMNUL ISUS CHRISTOS care potrivit credeului ortodox spune:”DUMNEZEU adevarat din DUMNEZEU adevarat” cind a stat inaintea lui Pilat i-a spus: „EU pentru aceasta am venit in lume ca sa marturisesc despre adevar” In alta parte DOMNUL spune: „EU sint adevarul”! Acela-si Pilat dupa ce impreuna cu Irod L-au cercetat, in fata noroadelor au declarat „Nu gasim nici o vina in EL”. Deznodamintul! Trebuie sa moara! De ce? Pentruca EL este adevar si vine din adevar.

Riscul este mare sa marturisesti astazi despre adevar. In vremea comunismului cel care era urmas al DOMNULUI ISUS, a trebuit sa marturiseasca despre adevar, si au riscat sa li se taie din salar, sa-si piarda locul de munca, sa fie mutat in locurile cele mai grele si neplatite si toti sa-l batjocoreasca. Dar au fost si asazisi crestini care au stiut ei sa procedeze altcumva si n-au suferit nimic, ba inca ei au progresat in tot ce faceau. Cei care sinteti indoielnici ascultati marturia unui frate care a fost securist in vremea aceea si acolo va veti da seama ascultind citi dintre cei care mergeau Duminica de Duminica la Biserica erau cei mai fericiti oameni de pe pamint bineinteles, pentruca ei erau niste cozi de topor ai sistemului totalitar si nu aveau nici un risc.

Am intilnit om care a lucrat mai multi ani intr-o intreprindere si la plecare cu multa pompa de acolo spunea printre altele: Am lucrat 5 ani in aceea-si intreprindere si nimeni n-a stiut ca eu sint „COPILUL DOMNULUI”. Nu stie nimeni, n-ai nici un risc. Petru cind a intrat in curtea marelui Preot sa vada deznodamintul, ce se va intimpla cu DOMNUL si cineva s-a apropiat de el si i-a zis: Si tu esti unul dintre cei care ai umblat cu EL. Caci portul si vorba te da de gol. Un mare risc a venit peste el atunci si ca sa-si scape viata, L-a tagaduit pe DOMNUL sau, ca nu-L cunoaste. Riscul a disparut dar, vorba rominului adevarul a fost tagaduit, sau calcat in picioare. DOMNUL ISUS a spus: Daca vine cineva la MINE,si nu uraste pe tatal sau, si pe mama-sa, pe nevasta-sa, pe copii sai, pe fratii sai, pe surorile sale, ba chiar insasi viata sa, nu poate fi ucenicul MEU. Dar cum poti face una ca asta, toate acestea isi au riscul lor.

Un frate Evreu care a propovaduit Evanghelia si prin Bisericile noastre Romine spunea cit este de mare riscul pentru un Evreu sa se pocaiasca. Zicea el ca orice Evreu poate sa adere la orice religie  si n-are nici un risc, muslimani, la budisti, hinduism sau orice altceva, nu-i are nimeni treaba. Dar daca adera la crestinism, toti ceilalti Evrei care-l cunosc, inclusiv familia lui il trateaza in asa fel ca si cum el n-ar exista. Ca pe un om mort. Este un mare risc ca pentru CHRISTOS nimeni sa nu te mai vrea, inclusiv ai tai.

Si DOMNUL ISUS a fost tagaduit chiar si de familia lui. De ce pentruca EL era adevar, si vorbea despre adevar. Marturisindu-L pe ISUS ai un mare risc sa-ti pierzi viata aceasta dar ai o deosebita binecuvintare ca o cistigi pe cealalta”VIATA VESNICA”. Galileo Galilei cind a facut acea mare descoperire ca pamintul se invirte,si Biserica Catolica l-a adus in fata instantei sa retracteze ca nu-i adevarat, viata lui era in joc. Daca n-ar fi retractat ar fi trebuit sa moara. Daca vrei sa cistigi viata vesnica ai multe riscuri.

Apostolul Pavel spunea: Sint ei slujitori ai lui CHRISTOS? El vorbea despre cei care propovaduiau o evanghelie fara nici un risc cum astazi intilnesti aproape la orice pas. In osteneli si mai mult; in temnite si mai mult; in lovituri fara numar; de multe ori in primejdii de moarte! De cinci ori am capatat de la Iudei patruzeci de lovituri fara una; de trei ori am fost batut cu nuiele; odata am fost improscat cu pietre; de trei ori s-a sfarimat corabia cu mine; o noapte si o zi am fost in adincul marii. Deseori am fost in calatorii, in primejdii pe riuri, in primejdii din partea tilharilor, in primejdii din partea celor din neamul meu, in primejdii din partea paginilor, in primejdii in cetati, in primejdii in pustie, in primejdii pe mare, in primejdii intre frati mincinosi. Iata, slujitorul lui CHRISTOS din cite parti il pindeste primejdia. De aceea Petru spunea:”Fiti treji,si vegheati! Pentruca potrivnicul vostru,diavolul, da tircoale ca un leu care racneste, si cauta pe cine sa inghita.

Adevarul, intotdeauna isi are risc atunci cind cineva il propovaduieste, trebuie platit acest pret mai devreme sau mai tirziu. Dar vreau sa spun ca aici pe pamint risc este si pentru copiii lui DUMNEZEU si pentru fiii diavolului ca el nu cruta pe nimeni. Fiecare dintre noi va trebui intr-o zi sa te desparti de acest trup indiferent cum si sa pleci. Unde vei merge si ce se va intimpla cu sufletul tau? Biblia vorbeste despre o judecata: Evrei 9-27. Cine nu risca aici pentru CHRISTOS si pentru Evanghelie va trebui sa riste si sa stea inaintea scaunului SAU de judecata. Si cine-i acela care vrea sa mearga la judecata?Nici ca martor nu-i placut la judecata,dar mai cu seama sa fii judecat?

Nimeni nu trebuie sa-si asume un asemenea risc! DUMNEZEU L-a dat pe FIUL SAU care a murit pentru ADEVAR si acest adevar ne-a eliberat pe noi de pedeapsa vesnica. Acceptarea in viata ta a mortii FIULUI lui DUMNEZEU, si recunoasterea jertfei SALE ca fiind suficienta pentru iertarea pacatului tau te scuteste de riscul judecatii si a pedepsei vesnice. ISUS a spus: Adevarat,adevarat va spun,ca cine asculta CUVINTELE MELE, si crede in CEL ce M-a trimis, are viata vesnica, si nu vine la judecata,ci a trecut din moarte la viata. Prin credinta in DOMNUL ISUS CHRISTOS, prin marturisirea adevarului lui DUMNEZEU vei avea multe riscuri aici pe pamint, dar va indeparta de la tine riscul de a fi judecat odata cu lumea.

DUMNEZEU sa-ti ajute sa stii ce sa faci daca risti sa stii pentru ce risti. Pentruca adevarata viata deabia dupa moartea aceasta fizica incepe. **Si cine stie daca nu SE va intoarce DUMNEZEU si se va cai, si daca nu-SI va opri minia LUI aprinsa,ca sa nu pierim!** Cei din Ninive au scapat de riscul de a fi pedepsiti de DUMNEZEU, ba inca MINTUITORUL ISUS spune ca in ziua judecatii ei se vor scula impotriva voastra si va va condamna ca ei la propovaduirea lui Iona s-au pocait dar in aceste cuvinte descoperim ca avem deaface cu unul mai mare decit Iona .*NUMELE LUI ESTE ISUS CHRISTOS* prin credinta in EL esti in afara oricarui risc.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: