Florin Ianovici – Deşertăciunea Plăcerilor – Partea 2

Vezi Partea 1 aici.

 Partea 3 si Partea 4 

O ilustratie de milioane !!!

Florin Ianovici: „Rautatea este ca un tobogan. Incepi sa te dai pe el si apoi sa frinezi pe el nu mai poti ca iti rupi miinile si degetele si te duci pina te opreste el si cind te opresti si dai cu fundul de pamint zici: „Mai bine nu ma urcam”. Asa e rautatea.

Notite si puncte din predica, partea 2-a:

Exista pe pamintul acesta o cultura a poftei

Exista pe pamintul acesta o cultura o placerii. Toate reclamele sunt indreptate pentru cultivarea placerii. Gusta, iar, atinge, pipaie; sa fie al tau.

Toata lumea asta e bazata pe ideia- pofteste si o sa o ai. Stiti ca si reclamele sunt facute asa? Ca trebuie numai un pic sa se imprime? Asta-i procedeul diavolului.

Nu-i asa ca diavolul iti arata placerea de o clipa a pacatului? „Las’ ca nu te vede nimeni. Las ca te lasi de fumat miine. Si cei daca ai baut un pahar ca nu vezi ce amarit si nenorocit esti tu? Ei, un pahar, doua si iti trece.” Si cind te trezesti a doua zi, de doua ori iti este mai greu.

In celelalte lucruri o sa zici tu: „Auzi, o sa ma pocaiesc un pic mai incolo”. Si cind te uiti pe ceas, bate 70 de ani sau bate cancerul la usa si gata. S-au dus toate. N-ai puteri pentru ca tu zici, dar, Dumnezeu dispune.

Tecnologia de astazi e extraordinara. Vezi o masina noua, diferita si o vrei. Ti-ai cumparat un televizor (ti-ai dus un dusman in casa) si in curind nu mai iti place. Vrei plasma.

Noi avem o posibilitate sa nu ne adapam din acest potop al necuratiei a lumii 

Exista astazi o mare betie a pacatului.

Baga oamenii capul in pacat si nu-l mai scot pina mor. Asa de mult vrea omul sa se simta bine. Exista peste tot oameni care vor sa sa stringa bani, sa se pensioneze si sa se simta bine. Tot timpul, omul traieste cu ideia sa se simta bine si nu este ceva neaparat rau. Tot ceia ce facem pe acest pamint de cind ne nastem pina murim nu e altceva decit o alergare dupa un strop de fericire.

Toata viata dorim sa fim intelesi si sa avem linga noi pe cineva care sa tina la noi. Exista, e posibil si permis sa te simti bine. Am descoperit un fel de a ma bucura: „Am voie sa beau…. din Duhul Sfint. In DUmnezeu am o bucurie nemaipomenita. Noi avem o posibilitate sa nu ne adapam din acest potop al necuratiei a lumii si sa n-alergam la la izvoarele otravitoare ale lumii ci sa ne adapam din Duhul Sfint.

Exista un Duh Sfint pe care-L lasam deoparte in vietile noastre, pe care nu-L invitam sa ne umple. Cum poti sa fi crestin fara Duhul Sfint al lui Dumnezeu? Nimeni nu a inventat cuvintul acesta decit Dumnezeu: „Mingaietorul”. Eu pot sa fiu acela in care Dumnezeu isi gaseste plaerea pentru ca Duhul Sfint isi face slujba.

Eu n-am baut vin si m-au ajutat prietenii lui tata. Am zis ca in veci nu pun mina pe alcool cind am vazut ce vorbesc .

Partea 2:

video de la resurse crestine (nu merge bine sincronizarea la sursa)

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: