Florin Ianovici – Desertaciunea Placerilor Partea 3

Vezi  Partea 1 aici

          Partea 2 aici

Partea 4 aici

Numele tau este ca o mireasma varsata

  • Nici un nume de pe pamint nu e bun. Stiti de ce? Pentru ca Dumnezeu ne da un nume mai presus de tot aurul si argintul. Nume de copil al lui Dumnezeu. Si ne face o promisiune: „In veci de veci; Amin! nu se va sterge (numele)! Il trec in Cartea Vietii. Il trec in Cartea Mielului” asa zice cuvintul lui Dumnezeu, „Numele tau este o mireasma varsata”. Dumnezeu vrea sa faca din noi o mireasma varsata. Cind intri undeva sa se spuna de tine: „Copilul Domnului, credinciosul, pocaitul, ca oamenii vazind faptele voastre bune sa il laude pe Dumnezeu.
  • Adevarata mireasma care vine este numele lui Isus. Un nume inaintea oricarui genunchi se va apleca: ISUS! In cer Isus ne va pune un nume nou- numele iubirii Sale pe care dragostea Sa l-a pregatit. Ce zic oamenii despre tine? Vecinii tai, parintii si prietenii, dar pina la urma ce zice Domnul de tine?

Moartea n-are ce sa caute la tine

  • Cum adica? Cine are numele scris in Cartea Vietii, atunci cind trece de pe pamint, nu moartea vine la capatiiul lui. Sa nu va minta nimeni, niciodata. Stefan a vazut cerurile deschise si pe Fiul omului asteptindu-l. Unde era moartea? Nicaieri. Moartea stii de ce vine la noi (la unii)? Sa-si ia plata. Pacat, pacat, pacat, nelegiuire, pacat. Care este plata pacatului? Moartea. Dar daca tu iti pui toate pacatele la picioarele Domnului si ceri prin singele iertarii sa te spele sa te curete, Domnul spune: „Iti trimit un inger”. si n-o sa vina moartea. Nici n-o vezi. Eu no o sa vad moartea niciodata.
  • Daca vrei intr-adevar sa fii nemuritor intoarce-te la Isus. Cind te batjocoreste cineva nu te uita in jos dragul meu; uita-te in sus si spune: „Ale mele-s toate”. Mintuirea e a mea si numele meu nu piere in veci.

Slava lui Dumnezeu nu se imparte cu omul

  • Si sa nu te mai lasi doborit de cel rau cu minciuna: „Nu esti bun de nimic”. Daca as fi bun de ceva, atunci ar veni Domnul cu ciocanul, dar daca nu-s bun de nimic, atunci se foloseste Domnul de mine. Cita vreme mai ai un talent la care tii, sau tii la ceva care ai tu, Dumnezeu nu se poate folosi de tine pentru ca opereaza pe un principiu- El isi arata slava si cinstea si nu le imparte cu omul. Zice omul: „Am meritat.” Nu ai meritat. El este totul in noi.

Daca Dumnezeu nu ar fi fost acela care sa ne fi tras cu funii de dragoste, nimeni, niciodata n-ar fi facut un pas in viata.

  • In mod real, in viata noastra si pentru acela care nu-L cunoaste pe Dumnezeu, nu este altceva decit mila Sa. Sanatatea pe care o ai, nu o ai pentru ca esti bun. O ai pentru ca DUmnezeu este bun. Piinea pe care o ai si pe care o maninci nu e pentru ca tu esti mai harnic decit altul, ci pentru  ca Dumnezeu este milostiv. Daca n-a cazut inca un asteroid pe pamint este pentru ca Dumnezeu ii tine traiectoria.

Avem un asteroid al pacatului

  • Dar ce ne facem cu asteroidul din inima? Avem un asteroid al pacatului si-asa loveste in orbita inimii noastre si ne sfarima.
  • A fost si pentru mine o zi cind m-am pocait. Mama mea si tatal meu au prins de stire. Mama mi-a dat un telefon si mi-a spus ca i-am facut de ris. Mi-a zis mama: „Am discutat cu tatal tau si de-acum incolo numarul acesta de telefon sa il uiti. Am zis: „Mama, eu nu beau nu fumez, imi tin casa cu cinste. Ce ti-am facut?” Dar, patru ani de zile nu a miscat nimic din partea lor. Am avut de suferit atunci. Eram in ultimul an de facultate (care o plateau parintii mei si imi trimiteau mincare), eram casatorit si am devenit sarac. M-am angajat ca portar/pazitor.
  • Fratele Ianovici descrie cum Dumnezeu a lucrat in chip miraculos de multe ori cind s-a rugat pentru ajutor, printre care si aceasta istorioara: Au fost zile grele in acel an. Intr-o zi, inainte de pasti, sotia imi spunea ca ar avea pofta de drob de miel, si de brinza cu smintina si de miere de albine. Asa am aflat ca sotia e insarcinata. Dar, dintr-o data in inima mea s-a infipt un cutit al disperarii ca nu aveam bani pentru mincare. Atunci m-am pus pe genunchi si m-am rugat cum am auzit o alta sora rugindu-se: Doamne, e sarbatoarea Pastelui, si e sarbatoarea ta ca tu esti cel inviat. Doamne, te rog frumos sa vii la mine de sarbatoarea asta, dar Doamne, vino Tu cu o bucata ca eu nu am”. Si am zis Amin. M-am dus la Biserica a doua zi si o sora, Domnica (care a plecat la Domnul) mi-a zis: „Ce-i cu tine frate Florin?” Eu fiind de curind intors la Domnul, cind am auzit mi s-au muiat picioarele. Am crezut ca am facut ceva gresit. Mi-a zis din nou: „Ce-i cu tine ca de trei zile imi vorbeste Duhul Domnului”, si imi pune in mina o sacosa grea. Cind am ajuns acasa si am deschis-o, am gasit in sacosa un borcan cu brinza si smintina, un borcan cu miere de albine si un drob de carne. Aleluia!!! Am zis sotiei: „Tu vezi aici mincare, dar eu vad ca a intrat Dumnezeu la mine in casa. Lasa mincarea. E Isus aici! A venit la mine, un sarac care s-a pus pe genunchi si s-a  rugat: Doamne, vino la mine!”

Partea 3

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: