Florin Ianovici – Desertaciunea Placerilor Partea 1-4

Pagina de Predici Florin Ianovici aici

Vezi Partea 1 aici

         Partea 2 aici

         Partea 3 aici

Vreti sa stiti cum e locasul acolo sus in cer? Locasul pe care la pregatit Isus pentru noi? Iti vei muta odaita de rugaciune acolo. E mult mai frumoasa. Dar, cine n-are odaita pe pamint n-are locas in cer. Domnul spune: „Daca nu ti-a placut sa umbli cu Mine pe pamint, daca n-ai simtit dorul dupa Mine pe pamint, daca nu a ars inima dupa Mine inca de pe pamint, nu vei avea locas in cer. Pentru ce sa-ti fac loc acolo? ” Cum esti asa aici jos pe pamint si cum esti in locasul tau si Dumnezeu spune: „Am creat posibilitatea unei odaite in care cerul se intilneste cu pamintul si o umplu cu cei care sunt ai mei.

Ce e odaita?

Te intreb crestine, ai vreo odaita? Te gindesti la vesnicie. Te vei intilni cu Dumnezeu si vei sta fata in fata cu Dumnezeu si ce o sa-I spui? „Doamne, odaita mea este la Biserica…. Duminica dimineata… 7 minute cind ma rog. ” Nu e bun, nu-i destul. „Ma mai rog asa 10 minute la plecare dimineata.” Nu-i destul. Stiti ce se intimpla? Nu e vorba de rugaciune si nu-i vorba de minute. Este vorba de dorul aprins de a fi cu Dumnezeu ! Este vorba despre dorul de a te intilni cu El, a petrece cu EL, de a-L onora fiindca il caut pe El. Nu-i vorba de ceas. N-are treaba Dumnezeu cu ceasul in rugaciune. Sa Il cauti pe El.

Domnul din cer intreaba: „Ma cauti?” Ti-ai dat intilnire cu Domnul? Dimineata cind esti mai proaspat, sau si seara? Nu te uita la ceas. Lasa ca ceasul nu e problema. Adevarata problema este daca insetezi dupa El? Daca alergi dupa El. Tu poti sa spui: „Doamne nu pot sa traiesc daca nu ma intilnesc cu Tine”. Cind erai prieten cu cea care era sa iti devina sotie, cit o cautai, cit o sunai? Dumnezeu sa faca ca in viata ta sa se aprinda „odaita”. Curatati paianjenii si dati-i afara. Stergeti bine fereastra sa patrunda acolo DUmnezeu cu razele Lui si intorceti-va la viata de adorare si inchinare. Iar tu suflet drag care n-ai stiut ce-i rugaciunea pina in seara asta iti spun: „Daca n-ai odaita unde sa stai de vorba cu Domnul Dumnezeu, daca n-ai ce sa-I spui lui Domnul dupa un minut sau doua, roaga-L sa vina se dea celui uscat din nou seva si s-aduca din nou Dumnezeu viata in tine.

Pe drept iubit

Pe drept esti iubit spune cuvintul Domnului, pentruca Isus a stat pe cruce. Nu s-a gasit pacat si nici viclesug in gura Lui. Toata viata a mers facind bine din loc in loc si vindecind bolnavi. A inmultit piinile si a venit pe pamintul acesta sa ne invete dragostea Lui Dumnezeu pe care am pierdut-o. Sa ne invete sa fim oameni si sa ne venim in fire. Sa nu traim ca tilharii ci sa traim dupa chipul si asemanarea Lui Dumnezeu. Este cineva pe drept iubit? Nu sunt nici eu nici tu acela. E cineva pe drept iubit? Da, Isus Hristos este acela. Pe drept sunt iubit ca El a murit pentru mine.   Ca s-a lasat sfarmat, biciuit si batjocorit pentru mine pentru ca astazi eu sa traiesc si sa nu mor.

Dumnezeu spune: „Inca fac slujba sa mintuiesc tilharii, inca sunt in aceasta misiune.” „Sint neagra,” iti zice inima ta. „Neagra, rau de tot. In mine este nelegiuire. In mine este pacat si rautate, birfa si nemultumire, in mine exista atitea si atitea pofte care ma framinta si toata mintea mea e asa facuta incit ma gindesc sa-mi fie mie bine pe pamint si numai ma intereseaza de altii”. „Sint neagra”, zice inima ta si-n aceasta seara Domnul Isus spune: „Nu vrei sa te fac alba?” Ai putea sa fii frumoasa, inima. Cum? Te curata cineva. Singele lui Isus. Curge singele lui Isus de la cruce. Il vezi? Roaga-L pe Dumnezeu sa -ti deschida mintea. Il vezi sus, rastignit pe cruce? Ii curge singe din mina si picioare si singele acesta vine si te curateste si pe tine. Inima ta si a mea neagra, Dumnezeu vrea sa o faca alba. Mesajul lui Dumnezeu azi e dragostea care a venit dupa tilhar. E dragostea care iti aduce sarutul iertarii. Este dragostea care este mireasma Duhului Sfint si este dragostea care te trage dupa ea. Este dragostea care deschide cerul prin odaita. Este dragostea care vine la tine si spune: „Singurul care am platit sunt eu.”

Te intreb in aceasta seara: „Ce ai sa faci? Care e numele tau? Nu vrei in aceasta seara un certificat nou de nastere pe care sa scrie data de azi si Copil al lui Dumnezeu. Paternitate cereasca. Mama, Ierusalimul. ” E viata ta plina de iubire? Esti o mireasma pentru cei din casa ta?  Daca inima ta este o inima neagra lasa-L pe Isus sa te spele.

Partea 4:

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: