Vladimir Pustan – la Biserica Speranta

PAGINA de PREDICI – Vladimir Pustan aici

Textul: Famenul Etiopean – Faptele Apostolilor 8:26

Notite din predica, 17 Iulie, 2011:

  • Sindromul Romanului – crede ca daca intri intr-o biserica, iese afara sfint. Este la fel sa zici ca daca stai in garaj devi o masina, sau cum ni se pare noua ca daca pruncii nostri merg la facultate ei (in mod sigur) si invata. Asimilam de multe ori omul cu locul si sa stii ca intimplator te poti gasi intr-o discoteca, cum intimplator te poti gasi si intr-o Biserica si multi sint foarte intimplatori in Biserici.
  • Traim in epoca rebeliunii. N-o sa putem sa ascultam de Dumnezeu care nu se vede, cita vreme nu puteti sa ascultati de ce se vede aici. Cine nu-i sfint in lucrurile mici ale vietii, nu-i sfint in lucrurile mari. Invatati sa ascultati de Dumnezeu.
  • Dumnezeu nu-ti spune urmatorul pas pina nu l-ai facut pe primul. De multe ori cautam tot felul de experiente si nici nu am facut primul pas al credintei. Vrem sa stim: Ce planuri are Dumnezeu cu mine? Sa te pocaiesti, sa citesti Biblia, sa te rogi, ca nu te rogi. Sa postesti, ca nu postesti. Ce vrea Dumnezeu daca nici lucrurile simple nu le faceti cum le veti face pe cele complicate?
  • Oamenii au nevoie de aier. Oamenii au nevoie de Dumnezeu si ca sa le spuneti ca e urgenta mintuirea lor. Nu mai vorbiti cu ei despre politica. Ce ma intereseaza pe mine de anticrist, sau ce se intimpla in alte tari daca in viata mea e pacat? E vorba de urgenta ca pacatul ataca. Stiti cum ataca pacatul? Ca si placile de azbociment (azbest?). Nu in momentul cind ai tras in piept primul pacat si mori, mori mai tirziu. E un efect subtil al pacatului. Oamenii n-au nevoie sa auda predici reusite. Avem nevoie sa fim pregatiti noi crestinii cind vorbim cu altii. Inainte de a-i invata doctrinele noastre trbeuie sa invete si sa il iubeasca pe Isus Hristos.
  • Nu exista o viata mai amara decit sa traim o viata aicea in care sa credem ca sintem religiosi si sa vorbim de un Dumnezeu care si-a luat valiza si a plecat cum a facut-o la templul la care a mers famenul Etiopean. Dumnezeu deja parasise templul.
  • Nu stiu daca exista mai mare minciuna Satanei, decit miine. Aminati lucrurile pe miine ca si cum miine nu vine, si o sa vina toate gramada si o sa va apuce de git. Miine e minciuna diavolului pentru ca nu cred ca niciunul din dumneavoastra aveti contract cu Dumnezeu pe ziua de miine. Dumnezeu are un timp precis cu noi
  • Bucuria este semnul ca ai pe Isus Hristos in viata ta.
  • Fratilor, a-ti inceput sa taceti. Asteptati sa vina predicatori pe scena / la amvon ca sa vorbeasca oamenilor despre Isus Hristos. Lasati doar pastorul si predicatorul sa vorbeasca si voi taceti in tot cursul saptaminii. Pune-ti fermuar la gura.  Puteti sa va botezati si apoi sa taceti. Sa fiti crestini prin acoperire.
  • Cred ca Dumnezeu nu ne-a creat sa ne plictisim in Biserici. Cei mai multi oameni care vor sa mearga in iad vor fi oameni teribili de religiosi, oameni cinstiti si frumosi de felul lor, dar nu au pe Isus Hristos. Nu au simtit niciodata ce inseamna sa te pogori pe genunchi sa stai de vorba cu El.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: