Florin Ianovici – la Biserica Gloria, Arad-Bujac – Ce Inseamna Aminarea

Predica din Iosua 7:6-9, incepe la minutul 68 cu o poezie:

Te-am intilnit in tihna casei mele
In slujba care-mi place si nu prea
In sanatatea care e cum este
Si in permanentul meu „asa si asa”.

Te-am intilnit in ce-am avut frumos
Si-n ce mi-ai refuzat cu gingasie
Te-am intilnit in toate cite-au fost
Te-am intilnit la greu, la bucurie.

Si fiindca viata mea e-o intilnire
Si fiindca te iubesc atit de mult
Te rog sa continuam in vesnicie
Ce n-a fost loc si vreme pe pamint.

de Mina Ianovici

  • Toate acestea sunt o arvuna a timpului acela in care n-o sa mai masuram cu ceasul.
  • Aminarea ne impiedica sa traim
  • Este o poveste despre pacatul minim, sau daca vreti, clasificari. Noi facem scoruri la pacat. Dar va spun un singur lucru: Nu are importanta ca luati un polonic de otrava sau un virf de cutit. Puteti muri la fel de bine daca luati un virf de cutit sau cu polonicul.
  • Intotdeauna, in viata de credinta, am bagat de seama ca oamenii spun: „Eu nu-s asa rau. Eu stiu vreo 2 sau 3 mai rai decit mine.” „Felicitari, ai descoperit cheia vietii. Ei o sa fie in cazanul 4 si tu o sa fi in cazanul 5”. N-are nici o importanta ca sunt oameni mai rai pe pamintul acesta, cita vreme sunt si oameni mai buni. Intotdeauna cei buni vor alcatui o minoritate. De ce te uiti mereu spre oamenii ce sunt mai rai decit tine ca sa-ti argumentezi felul de viata?
  • Un da „marunt” spus satanei este un NU raspicat, spus lui Dumnezeu. Satana nu vea „DA” uri mari, doar mici, marunte. Se multumeste cu 1% din viata ta ca are el grija dupa aceia sa iti nenoroceasca celelalte 99 % ramase.
  • Este o poveste despre un plural ciudat. Niciodata, in viata aceasta, nu ne-a unit binele. Se pare ca suntem niste oameni care nu putem sa ne bucuram de bine. Dar, intotdeauna intr-un chip ciudat, ne va uni raul. Un plural ciudat. Zice ca un singur om a pacatui si zice Dumnezeu: „Nu-i adevarat.” Zice:”Poporul acesta a pacatuit impotriva mea.

Pagina Predici Florin Ianovici aici

  • In povestea lui Iosua se vorbeste despre doua morminte. Un mormint vorbeste mai mult decit orice in viata. O inmormintare ne face sa fim mai doritori de viata. Cind stam in preajma unor morminte devenim cumva mai intelepti fiindca fara sa vrem ne gindim la sfirsitul zilelor noastre.
  • Paradoxal, moartea sau prezenta mortii vorbeste mai mult despre viata decit despre orice.
  • Nu este nimic mai dureros decit o viata intreaga sa marsaluiesti in armata lui Dumnezeu si intr-un moment dat al vietii tale sa aluneci, sa te duci la fund si sa te duci in mormint si pe acest mormint sa fie un steag al satanei.
  • Traiti bine ca sa muriti bine. Pregatiti-va din timp sfirsitul.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: