Vladimir Pustan la Paulis 2 Martie 2012 – Cinci Lucruri pe Care Dumnezeu Nu Le Stie

 • PAGINA – PREDICI Vladimir Pustan aici.
 • Dumnezeu cunoaste trecutul, prezentul si viitorul. Daca Dumnezeu cunoaste toate lucrurile, este clar ca atunci cind mergi la chimoterapie, e cu tine. Stie ce ai, stie ce porti in geanta, stie ce scrie pe talonul tau de pensie, cunoaste toate lucrurile. Dumnezeu stie cite bucati de piine cu unt trebuie sa pui copiilor tai miine dimineata. Dumnezeu cunoaste ingrijorarile tale. Dumnezeu stie si cunoaste lacrimile tale. Dumnezeu te vede cind nu te vede nimeni.
 • Adevaratul caracter se formeaza intre oameni si totusi in singuratate. El stie ce gindesti si ce ascunzi sub zimbetul „Imi pare bine ca te vad”.  Dumnezeu stie atunci cind pacatuim si cunoastem. Nu ne putem ascunde.
 • Noi face parte dintr-un popor in care le putem face pe toate, numai sa nu ne prinda politia. Romanii nu se tem de Dumnezeu cit se tem de politai.
 • Faptul ca DUmnezeu ne cunoaste asa de bine este si prilej de bucurie si prilej de spaima la ziua judecata pentru ca acele casete care se vor derula la judecata… Dumnezeu este un judecator drept.
 • Dumnezeu n-are nevoie de la noi o chirurgie estetica. Dumnezeu se uita la noi zice: „Eu n-am nevoie ca voi sa schimbati pagina vietii voastre; Eu am nevoie ca voi sa schimbati cartea vietii voastre. Dumnezeu schimba cartea. DUmnezeu n-are nevoie de petecile noastre spirituale. Dumnezeu vea sa ne schimbe viata din temelie.
 • Noi Penticostalii avem o cintare tare indrazneata: Mai frumos nici ingerii nu cinta. Apoi trebuie sa facem (cintam) asa.
 • Cimitirile n-au amintiri. Spuneti-va o vorba buna unii altora.

Si totusi, Dumnezeu nu stie 5 lucruri:

 1. Dumnezeu nu stie nici un pacatos care sa nu aiba nevoie de mintuire. Romani 3:23 spune ceva despre noi; spune ca toti au pacatuit si toti sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu. Dumnezeu vorbeste despre noi ca oameni. Putin este Dumnezeu interesat de functiile noastre sau de cultele noastre. Dumnezeu se uita la inimile noastre si verdictul e clar si necrutator. Toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu. El stie ca TOTI avem nevoie de mintuire. Daca nu poti a te lasa de minciuna, de hotie, de gind murdar, esti rob. S anu poti tasta 5 taste cu calculatorul pina cind sa stai pe situl acela nenorocit, esti rob. Tremuri. Si totusi, vine o veste buna. Dumnezeu stie ca toti aveti nevoie de mintuire.
 2. Dumnezeu nu stie nici un loc mai bun, ca si cerul. Apocalipsa 21 ne spune cum va fi locul pe care-l asteptam dupa invierea mortilor. Noi avem doar o singura viata si va trebui sa avem grija de ea. Asteptam o zi cind Dumnezeu va incheia socotelile si ne va duce in imparatia Lui, in cetatea Lui stravezie ca si cristalul unde va fi luminat de Isus Hristos, fara lacrimi, amaraciuni, pacate, pentru ca acolo va domni Dumnezeu. Primul lucru care va face Hristos e ca va sterge lacrima.
 3. Dumnezeu nu stie un loc mai rau decit iadul. Iadul e un loc care l-a facut Dumnezeu pentru Satana si pentru ingerii lui. Ce Dumnezeu bun e acesta, care trimite oamenii in iad? Dumnezeu nu trimite pe nimeni, niciodata in iad. Tu alegi.  Am predicat timp de 6 luni in Biserica Sfinta Treime despre iad; despre viata nenorocita fara Dumnezeu sau o vesnicie fara Dumnezeu. Am zis, „Cincisprezece ani am predicat despre rai si despre cer si vad ca nu sunteti interesati. Oare de frica iadului….. ? Stiti ce va fi in iAd? Sfirsitul Evnaghelizarilor… pentru cei ce nu stiu cum sa scape de a mai auzi de Isus Hristos cind dau peste posturile de radio si televizor, in iAd vor scapa de El. Cita vreme mai auziti de Hristos, inseamna ca nu sunteti in iad. Cita vreme mai puteti auzi despre Hristos, inseamna ca va mai puteti pocai. Sase luni de zile m-am pregatit ca sa predic despre iad si nu am tinut o predica fara sa pling, dar nu veau ca oamenii sa Il iubeasca pe Dumnezeu de frica iadului pentru ca ce sot si-ar dori ca sa il iubeasca sotia pentru banii care ii aduce ? Voi sa Il iubiti pe Hristos pentru ca a venit din dragoste sa va impace cu Dumnezeu
 4. Dumnezeu nu stie nici un moment mai bun in care sa fi mintuit decit astazi. In 2 Corinteni 6:2 spune: Căci El zice: ,,La vremea potrivită, te-am ascultat, în ziua mîntuirii, te-am ajutat. Iată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mîntuirii.„  Orice plan facut pe miine are o mare sursa de improbabilitate.
 5. Dumnezeu nu stie alt mod prin care tu sa fi mintuit decit prin Fiul Sau Isus Hristos. In Ioan 3:16 Dumnezeu ne spune ca „oricine crede in EL”, doar in Isus Hristos, nu piere ci va avea viata vesnica. Si Faptele Apostolilor 4:12 În nimeni altul nu este mîntuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mîntuiţi.„ Nu credeti musulmanii, sau martorii lui Iehova care spun ca Isus nu e Domnul. Stiti ce este anticrist? Nu mai cautati pe cel cu coarne. Ioan ne spune ca anticrist e cel care spune ca Isus nu e Domnul. Toti acei care nu marturisesc sfinta treime, iata cine e anticristul. V-ati intilnit vreodata cu Hristos voi care cintati aici? V-ati intilnit vreodata cu Hristos voi care aveti batic pe cap? V-ati intilnit vreodata cu EL sa va loveasca cu Duhul Sau cel sfint si sa va puna la pamint? A-ti avut o zi de nastere cu Isus Hristos? Voi tinerilor care cintai; balconul aude, te duci in biserica ta, sti multe despre Dumnezeu dar odata, te-ai intilnit cu Dumnezeu si sa simti ca nu mai poti fara El? L-am botezat pe Ionel cu 6 luni in urma, era primar la Branca multi ani. In clipa in care a auzit ca avea cancer, el a marturisit la noi in biserica, caci a simtit o ura pentru Dumnezeu ca ar fi darimat biserici daca putea. La un test in care l-a bagat la aparat, a simtit o prezenta si a auzit o voce care i-a spus, „Eu sint aici cu tine.” El a zis, „Cine esti tu?” „Eu sint Hristos, vreau sa-ti mintuiesc viata”. A facut citostatice si e acolo inca si a venit banca si i-a luat casa. Dar l-am botezat pentru ca a crezut. V-am spus, in 2 August am facut un accident vascular. Am un cheag pe partea stinga a creierului. Vorbesc greu dar nu fac o tragedie din asta. Nu mai sunt exploziv ca alta data. M-au bagat in tub in Tirgu-Mures, El era deja acolo, intrat inauntru si m-a intrebat, „Ti-e frica?” „Hristoase, mi-e frica de nu mai pot”. Tinere care ai 43 de ani, nu mai apuci tu pensie, ca i-ati omorit pe copii, voi generatia voastra. O sa fim o Romanie de batrini. A plecat tata, mama e bolnava, sotia are probleme cu inima. Acesta e pamintul… tradat, lovit, invidiat, vreau sa va multumesc frate presedinte (Pavel Rivis Tipei) ca m-ati aparat intotdeauna; a-ti avut incredere in mine. In seara asta as vrea sa ne rugam pentru ca DUmnezeu nu stie un loc mai bun decit raiul, si as vrea sa ajungeti acolo. As vrea sa fie in rai inghesuiala ca si in sala aceasta aici. Dar nu stie Dumnezeu nici o clipa mai frumoasa pentru mintuirea ta, decit astazi. Noi nu va chemam la o anumita biserica in seara aceasta. Noi va chemam la Hristos. Numai El poate mintui.

Uploaded by 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: