Florin Ianovici – Cum Stiu Eu Ca Ma Aflu In Credinta Adevarata? la Rancaciov, Dambovita

Degeaba spunem noi ca o religie e mai buna decit alta. Cine nu se mai roaga e un om care nu mai are credinta.

In partea a 2-a fratele Iaovici povesteste despre vindecarea fetitei lui. Pentru predici aditionale – faceti click pentru Pagina Florin Ianovici aici.

Din predica:

Am 3 facultati, invat de 27 de ani si nu imi ajuta la nimic decit aceasta Biblie mi-a deschis mintea si ochii sa vad cum pot sa traiesc pe pamintul acesta. Daca noi am citi Scriptura in fiecare zi, nu ne-ar mai da loviturile pe care le da Satana.

 • De mult nu ma mai intereseaza atit de mult ce spune un om sau altul. Ma intereseaza ce spune Dumnezeu din cer pentru ca voi da socoteala inaintea lui Dumnezeu. Atunci cum stim noi ca Dumnezeu din cer poate sa ne spuna: Tu esti in crednta adevarata. Dumnezeu ne-a lasat pe pamintul acesta o oglinda.

Uploaded by   la http://www.cortulintalniriirancaciov.com Textul: Marcu 9:14

Partea 1

 • Credinta adevarata este credinta in care nu te rogi si nu se intimpla nimic. Niciodata sa nu va incredeti intr-o credinta care nu duce nicaieri.
 • Nu poti sa zici caci crezi in Dumnezeu si nimic nu se schimba in viata ta. Te trezesti de dimineata; mergi pe calea ta. Aceleasi greutati, aceleasi suparari, aceleasi necazuri si certuri in familie. Aceiasi minie si invidie, aceiasi privire rea pe care in fiecare zi o ai, aceiasi inima care ti se stringe ca o smochina si se face din ce in ce mai neagra. Cine crede in Dumnezeu si are credinta in Dumnezeu nu va mai fi acelasi om.
 • In viata oricarui om a intrat Isus Hristos a intrat lumina. Cind intra lumina intunericul nu mai este.
 • Nu ma intereseaza at it de mult care sunt framintarile voastre doctrinare, nu ma intreseaza at it de mult daca voi credeti ca inaintea lui Dumnezeu trebuie sa vii cu o haina sau cu alta, nu atit de mult ar trebui sa ne framinte pe noi unul sau altele dintre lucrurile care ne framinta. Ci ar trbeui sa ne framinte un singur lucru: Unde este credinta din Dumnezeu este putere. Unde este credinta din Dumnezeu este vindecare. Unde este credinta din Dumnezeu schimbare si indreptarea caracterului. Cine fura nu mai fura. Cine bea nu mai bea. Cine curveste nu mai curveste.
 • Nu eu trebuie s aIl justific pe Dumnezeu. Nu eu trebuie sa ii fac reclama sau sa argumentez ca adevartul Dumnezeu e cel in care cred eu pentru ca unde-i Dumnezeu e izbavire. Unde-i Dumnezeu cancerul se vindeca.
 • In lipsa prezentei lui Dumnezeu ramin vorbele si certurile. In lipsa prezentei lui Dumnezeu ne ramin (de vorbit despre) cladirile. Care-i mai mare. Nu cladirea sau nici registru nu te face credincios. Credincios te face prezenta lui Dumnezeu CARE SE VEDE.
 • Domnul Isus a spus ca daca nu-i rod, nu-i credinta. Degeaba spui ca apartine religie x sau y daca nu-i rod. Eu cred intr-o pocainta care se vede. Eu cred intr-o pocainta care are rod.
 • Ca si ucenicii care s-au rugat pebtru vindecare si nimic nu s-a intimplat; sa nu acceptati starea asta de „infrinti”. Cind un om pocait inalta glasul catre Dumnezeu, Dumnezeu il asculta. Tu cind te rogi si ceva nu se impineste, tu sa nu ai pace. Tu sa nu ai liniste. Dumnezeul nostru este Dumnezeu  sfint si adevarat. Sa-ti pui problema: De ce nu m-asculta? Ce se intimpala? Cum se indura un tata de copilul sau, asa se va indura Dumnezeu de tine.
 • De ce ma rog si nimic nu se intimpla ca sa vad i nviata mea modificarea, schimbarea. Oameni buni, noi nu ne rugam decit atunci cind ne ajunge cutitul la os. Noi facem o multime de lucruri pe acest pamint, de capul nostru si apoi cind ajungem la cite un necaz, venim la Isus si spunem: „Doamne, mie de ce nu mi-ai ascultat rugaciunea?” Pentru ca Dumnezeu nu rapsunde la rugaciunile „heirupiste” care vin inainte cu o ora de examen. Dumnezeul nostru vrea sa stai de vorba cu El in fiecare zi. Vrei sa afli care este credinta adevarata? Credinta adevarata este cind te scoli dimineata si primul lucru pe care-l faci, inainte ca sa-ti speli dintii e sa iti speli sufletul cu rugaciune. Aia-i credinta adevarata. N-are importanta daca exista sau nu cruce pe Biblie, daca exista un Psalm sau nu  in plus in Biblie. Va spun din nou: Credinciosul adevarat se roaga lui Dumnezeu in fiecare zi. Noi ne rugam poate odata pe saptamina, sau cind ne este greu sau cind primim un dar ii spunem multumesc. Poate fi numita asta credinta? Va spun ca nu.
 • Dar cum putem sa ne rugam in fiecare zi? Trebuie sa ne rugam ca Duhul Sfint al lui Dumnezeu sa vina si sa ia stapinire peste trupul nostru, mintea noastra, sufletul nostru, carnea asta. Trupul acesta este atit de lenes. Carnea si singele nu poate sa mosteneasca pe Dumnezeu ci numai Duhul lui Dumnezeu care locuieste in noi.

Partea 2

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: