Florin Ianovici – Pierderi

Pagina – Predici Florin Ianovici aici

Traim niste vremuri sucite si niste vremuri probabil in care sa depui tot mai mari eforturi sa intelegi ce se intimpla cu tine pe pamintul acesta. Dumnezeu a schimbat topul tarilor care sint bogate sau topul tarilor care sint cele mai puternice. Japonia era pe locul 3, astazi nu se mai stie pe ce loc este. Un singur cutremur, doar un singur val care s-a ridicat si Japonia ajunge probabil sa fie o tara care are nevoie de ajutor. Teme-te.

Dumnezeu a lasat un capitol intreg, capitolul 15 in Evanghelia dupa Luca, avem un Dumnezeu asa de bun si totusi aici gasim un capitol intreg despre pierderile care le putem avea in viata. Domnul Isus era privit de catre farisei cu oarecare sila si oamenii acestia au fost indignati pentru un motiv. Fariseii si Carturarii cirteau si ziceau: Omul acesta primeste pe pacatosi si maninca cu ei. Un capitol mai jos spune cu cine minca Isus Hristos: saraci,schilozi si orbi. Cind stai la masa astazi, omul are nevoie de o multime de lucruri si in general Romanul are o cultura a mincatului extraordinara; trebuie sa fie totul bine rinduit, pina si forma sa fie atragatoare. Cind stai la masa cu oameni ca si schilozii, orbii, cei care probabil au o haina mai murdara pe ei nu stiu cit apetit poti sa ai cu ei.

Dar ne spune Dumnezeu ca unul dintre rosturile pentru care Hristos statea la masa cu ei e pentru ca sa ne aduca aminte ca pe pamintul acesta nu traim doar ca sa mincam pentru trupul acesta pieritor, ci ca datoria noastra e sa incercam sa ne hranim si sufletul. Cind ultima data ti-ai hranit sufletul daruind ceva celui de linga tine? Cind ai mincat ultima oara cu omul din launtru ca pe cel din afara avem noi grija sa il hranim in fiecare zi cu tot ce trebuie.

Sufletul nostru se hraneste cu lumina lui Dumnezeu. Sufletul nostru se hraneste cu fapte bune, de aceea sintem slabi inaluntrul nostru pentru ca fapta noastra buna e ca o pruna uscata intr-un copac. Trebuie sa te uiti atent ca sa poti sa o gasesti. Isus Hristos statea la masa cu acesti nenorociti si la un moment dat spune el: Cind ai o masa, cheama pe saraci, pe schilozi, pe orbi si va fi ferice de tine pentru ca ei n-au cu ce sa-ti rasplateasca dar ti se va rasplati la invierea din morti.

Noi avem un om inlauntru la care nu tinem socoteala. Sentimentul ca faci bine e cea mai buna hrana a sufletului nostru. Sentimentul ca adormi in pace pentru ca ai trait o zi buna cu Dumnezeu este un sentiment extraordinar. Fa bine si vei avea parte la bine de la Dumnezeu.

Isus Hristos a zis: Prefer sa stau la masa asta decit la masa simandicoasa a bogatilor. La masa bogatilor daca ai fost vreodata, ce se discuta, dupa vreo 5-10 minute te apuca durerea de cap; politica si tot felul de lucruri sucite. Ce credeti ca s-a intimplat cind si-au ridicat saracii acestia privirea in sus si s-au uitat la Domnul Isus? In ochii lor era recunostinta, in ochii lor era o lacrima. Avem nevoie in viata aceasta de simplitatea de a descoperi ce este cu adevarat valoros. Ne-am complicat extraordinar de mult vietile si am uitat ca pe pamintul acesta binele este simplu de facut si binele insemneaza sa te inchini lui Dumnezeu in cea mai simpla forma. Dati omului de linga voi binete, spune-ti omului de linga voi o vorba buna.

De multe ori ma uit la forma noastra de inchinare care a devenit extraordinar de complicata si parca am uitat lucrurile simple. Spune Biblia in aceasta seara ca lucrurile simple insemneaza sa te apuci sa aprinzi o lumina, insemneaza sa te apuci sa maturi in casa si sa cauti pe acela care este pierdut. Ne spune Sfinta Scriptura ca sintem intr-un pericol enorm in viata. Astazi este Mai, 2011 si mie imi spune Dumnezeu sa va spun: Nu va jucati crezind ca puteti recupera ceia ce a-ti pierdut cindva. Nu mai avem stapinire peste timpul acesta care scapa printre miini si ce n-am rezolvat la vreme nu se rezolva la fel de usor.

Sint 100 de oi si una pleaca si pierderea este 1% dupa care in a doua pilda avem de a face cu 10 banuti, unul se pierde, pierdere de 10 la suta. In a treia pilda, atunci cind un tata are doi fii si unul din ei il paraseste, pierdere de 50% si mie imi spune Duhul Sfint ca mai urmeaza o pilda: a patra, pe care nu o scrie Biblia o scriem noi in viata noastra ca daca nu ne trezim intr-o zi ne va spune cel rau: Esti pierdut 100%.

Oaia are glas. La inceput cind a inceput sa mearga a zis: O ce smoc frumos aici de iarba verde, ia sa ma duc sa-l maninc si pe asta. O ce apa mai limpede este dincolo la 50 de metri, ma duc dupa ea. Si s-a dus biata oaie pentru ca sa stiti ca niciodata nu ne ducem deliberat celui rau. Si biata oaie intr-o zi a ajuns prea departe ca sa mai vina inapoi. Cum zici tu? Lasa ca sint puternic chiar daca lipsesc o luna de la biserica si chiar daca am doua pacate nerastignite. Sint puternic, le controlez eu… Intr-o zi s-ar putea sa nu mai gasesti drumul inapoi. Nu-i nimic mai greu pentru mine, chiar astazi am stat de vorba cu trei oameni care l-au cunoscut pe Dumnezeu si le-am spus la finalul discutiei am zis: Voi chiar nu vreti sa faceti pasi inapoi spre Dumnezeu?  Toti trei au zis nu. Exista pina la urma in inima omului o impotrivire de care nu esti constient dar s-ar putea sa ajungi la o impotrivire la care nimic sa nu mai sensibilizeze, absolut nimic.

Sansa acestei oi este ca a avut un pastor iubitor care n-a zis: Fac calcule. Ca si contabil o pierdere de 1% e acceptabila, zicem noi. Dumnezeu zice, la Mine unul pierdut insemneaza ca ma duc dupa el. Pastorul a luat-o in brate si a pus-o pe umarul Lui bucuros si a zis: Uite oaia pierduta. Oaia asta pierduta a avut o intrare triumfala. Minunat e Dumnezeul nostru pentru ca noi cind plecam pe usa din dos El ne face intrarea pe usa din fata.

Apoi Biblia vorbeste despre banul pierdut. E de argint, spune Biblia, dar acolo jos in praf, acoperit de murdarie nici macar nu mai straluceste. In aceasta seara de asta vreau sa va vorbesc. Am vorbit ieri cu Dumnezeu si am stat plingind si am zis: Doamne citi oameni zac si sint doboriti? Si nu mai au putere nici sa strige? Atitia oameni imi spune Duhul lui Dumnezeu ca sint lipsiti de puterea macar de a striga lui Dumnezeu. Si ce face Isus Hristos intr-o asemenea situatie? Ca multi dintre noi trebuie sa recunoastem ca sintem lipsiti de putere si stiti de ce sintem fara de putere? Pentru ca nici noi nu mai avem credinta in noi insine, ca ne vom ridica de unde am cazut. Stau in seara asta si le vorbesc unor tineri si unor suflete care sint undeva atit de adinc ca nu-si mai dau lor nici o sansa. Dar ai venit azi la Dumnezeul schilozilor si care intinde o masa orbilor.

Sentimentul de neputinta, sentimentul apasator ca nu poti face nimic… citi dintre noi stam cu fata la usi inchise. Sint tineri care zic azi: Nici o sansa nu mai e in Romania sa ai o casa, sa ai un serviciu decent. Sint oameni care spiritualiceste vorbind nu mai cred in casnicia lor.  Atiti de multi sintem astazi fara glas dar este o veste buna si pentru cei fara de glas. Vestea buna este ca Isus Hristos aprinde lumina. Lumina Lui e evanghelia si rasuna in seara asta in cartierul Crangasi, in Capitala tarii Bucuresti. Lumina este aprinsa si lumina aceasta marturiseste ca Isus Hristos a coborit din cer. A zis: Ma duc Tata sa-i caut pe toti aceia care sint pierduti, pe cei fara de doctori sau de leac, Ma duc sa le spun ca in Tine exista iubire, ca-n Tine exista dorinta de reabilitare.

Oameni buni, de nu vreti sa vi se stinga neamul, si viata, de vreti ca copii vostri sa aiba un viitor si ca si tara aceasta sa aiba un viitor, va rog in numele Domnului Isus Hristos sa aprindeti lumina Evangheliei! Pune-ti mina pe Biblie si cititi. Cititi Biblia pina o sa fiti plini de Duhul Sfint al lui Dumnezeu. Cititi Biblia si stringeti in voi comoara aceasta pentru ca din voi va tisni intr-o zi ca un riu de apa vie cunostinta de Dumnezeu. Duceti peste tot evanghelia, nu mai stati de vorba de porcariile lumii acestea. Nu mai vorbiti de statisticile care taie orice urma de entuziasm , nu mai vorbiti de politica, nu mai birfiti pe nimeni si spuneti asa: Isus Hristos are pentru noi o nadejde vie. Spneti oamenilor ca in Scriptura este putere. Omul care sta cu Biblia in brate nu va alerga sa discute lucruri de nimic. Poate voi aveti timp si putere de asa ceva. Eu n-am timp si n-am putere de asa ceva. Nu-mi ajunge timpul sa spun tuturor de Hristosul meu si daca toata viata n-as spune decit- Isus Hristos te iubeste, si tot as fi cel mai intelept om de pe pamintul acesta.

6 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: Pastor Florin Ianovici – Bucuresti, Biserica Betel « agnus dei – english + romanian blog
 2. cornelilioi
  mart. 23, 2012 @ 03:51:38

  Reblogged this on cornelilioi.

 3. ange
  mart. 23, 2012 @ 06:30:13

  Domnul sa binecuvinteze pe acest frate care da indemnuri si invataturi curate din partea Domnului.

 4. cristi
  mart. 25, 2012 @ 08:50:32

  un frate scump FI,
  Azi a inceput cu niste previziuni „apocaliptice” care ma sperie.vai vine o criza noua, un al nou, ploi , japonia se prabuseste
  asa e?

  • rodi
   mart. 25, 2012 @ 11:15:36

   Cristi, predica este din Mai 2011 (am notat in notitele date) si faptele mentionate de fratele Ianovici erau deja istorie. Oricite lucruri se intimpla, scopul predicii este ca omul sa isi atinteasca privirea numai la Hristos si sa il primeasca pe Hristos in inima lui. Titlul predicii „Pierderi” vine din taxtul predicii, Luca capitolul 25 unde Domnul Isus spune pildele cu oaia ratacita si banutul pierdut in casa.
   Nu trebuie sa te sperii niciodata, daca te increzi in Dumnezeu si stai aproape de El (Citind cartea scrisa prin Duhul Lui Biblia si rugindu-te) El te va trece prin orice cu biruinta. Multumesc ca ai ascultat predica si cind ai timp sa asculti mai multe predici de ale fratelui Ianovici, le gasesti in partea dreapta a blogului cind faci click pe poza dinsului. Fii binecuvintat si Dumnezeu sa iti calauzeasca toti pasii tai!

   P.S. Si iti multumesc pentru comentariu, poate si alti ascultatori au avut aceiasi confuzie despre evenimentele de la inceputul predicii. 🙂 Pe blogul acesta sunt bine primite comentariile, tot timpul.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: