Facebook: Vorbiti intre voi cu psalmi…. (1) Fii mai bland

Iata de ce consider ca Facebook poate fi o unealta foarte buna in mina celor iubitori de Dumnezeu:
…de pe Facebook de la sora Isabella Laura
 • „Ferice de cei blânzi.” Matei 5,5 În fericiri descoperim o cale crescândă de experienţă creştină. Aceia care au simţit nevoia de Hristos, aceia care au plâns din cauza păcatului şi au stat împreună cu Hristos în şcoala durerii, vor învăţa blândeţea de la Divinul Învăţător.
 • Răbdarea şi omenia, în caz de nedreptate, nu erau însuşiri preţuite de păgâni sau de iudei. Declaraţia făcută de Moise sub inspiraţia Duhului Sfânt, că el era cel mai blând om de pe pământ, n-a fost socotită, ca fiind o laudă, de către cei din vremea sa, ci mai degrabă a stârnit milă sau dispreţ. Dar Isus pune blândeţea printre cele dintâi însuşiri pentru Împărăţia Sa. Chiar în viaţa şi caracterul Său se descoperă frumuseţea dumnezeiască a acestei virtuţi.
 • Isus, strălucirea slavei Tatălui, „n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu, ci S-a dezbrăcat pe Sine Însuşi şi a luat chip de rob, făcându-se asemenea oamenilor” (Filip. 2,6-7). El a consimţit să treacă prin toate experienţele umilitoare ale vieţii, umblând printre fiii oamenilor nu ca un împărat, ca să ceară omagiu, ci ca Unul a cărui misiune era de a sluji altora. Nu era în purtarea Sa nici o pată de bigotism, nici o asprime. Răscumpărătorul lumii avea o natură mai presus decât îngerească; totuşi blândeţea şi umilinţa care îi atrăgeau pe toţi la El, erau strâns legate de maiestatea Sa dumnezeiască.
 • Isus Se golea pe Sine şi, în tot ce făcea, eul nu se arăta. El supunea totul voinţei Tatălui Său. Când misiunea Sa pe pământ era aproape de încheiere, El putea să zică: „Eu Te-am proslăvit pe pământ, am sfârşit lucrarea pe care Mi-ai dat-o s-o fac” (Ioan 17,4). Şi tot El ne dă îndemnul: „Învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima”. „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine” (Mat.11,29; 16,24), eul să fie detronat şi să nu mai aibă domnia în suflet. -AMIN !
Adauga fratele Lupescu Gabi:
 • Cuvantul “bland” …nu este unul din cuvintele onorabile ale zilelor noastre. Pentru generatia contemporana el are o semnificatie mai putin apreciata: docilitate, supusenie si ineficienta. Aristotel explica senmnificatia blandetei astfel: manie echilibrata – adica, nici prea multa, nici prea putina. Intr-o varianta aristoteliana, a treia fericire ar putea fi formulata astfel: “Ferice de cel care se manie intotdeauna la timpul potrivit si niciodata cand nu este potrivit”. Dar, cand este timpul potrivit…? Tot Aristotel, ne explica: niciodata pentru motive personale, dar intotdeauna justificat pentru nedreptatea comisa fata de altii. Mania egoista este un viciu; mania altruista este o virtute. Asa sugereaza ganditorul antic.
 • In limba greaca, “bland” …este folosit pentru a caracteriza un animal care a fost domesticit, care accepta sa se supuna autoritatii stapanului si executa comenzile date; este atitudinea cainelui bine dresat. Deaceea, ferice de omul …care isi stapaneste orice impuls, pasiune si instinct; ferice de omul care are un control de sine total. Dar asa ceva este imposibil. Deaceea, cuvantul “bland”, folosit in fericirea rostita de Iisus… se refera la o persoana puternica, stapana pe sine… pentru ca este stapanita de Dumnezeu !..SI CE EXEMPLU AVEM …PE DOMNUL IISUS CRISTOS – MIELUL BLAND AL LUI DUMNEZEU !!! . Dumnezeu sa ne ajute sa ne identificam tot mai multi …cu Domnul nostru slavit si binecuvantat prin trairea noastra pe acest pamant !!! – Domnul sa va binecuvanteze sora Laura pentru postare !.
 • Din grupul YESHUA-SHALOM

17 comentarii (+add yours?)

 1. ioan17
  mart. 26, 2012 @ 06:00:15

  What about FAITHBOOK?
  We have to be inOFFENSIVE NOOD not defensive!
  Indrazniti Eu am biruit lumea.!Asa zice Domnul Isus!!Satan stie ca e deja biruit si mai are putin!
  Nu va fie frica!El a perdut totul la GOLGOTA!Si Domnul Dumezeu a castigat totul!
  GLORIA ESTE SI VA FI A LUI!

  • rodi
   mart. 26, 2012 @ 09:12:20

   Oamenii au o impresie proasta despre Facebook, si au motive bine intemeiate. Am citit ieri la Christian Post ca un Consilier a spus ca toate cuplurile care au venit la el in ultimile 6 luni au ajuns la adulter pentru ca unul din parteneri si-a (re) gasit prieten/prietena pe Facebook. Dar noi putem sa folosim Facebook inspre bine, asa cum avem prilejul sa ne bucuram so sa ne zidim cu predici, cintari si versete biblice la grupurile noastre credincioase. Si Dumnezeu poate sa mustre prin ele, totodata. Sa luam ce diavolul intentioneaza [entru rau si sa cistigam raul prin bine.

 2. ioan17
  mart. 26, 2012 @ 11:38:17

  De acord cu tot ce ai scris,dar permite-mi doar sa corectez si sa completez sumar mesajul postat de mine azi noapte :
  What about FAITHBOOK.?We have to be OFFENSIVE(BOLD) not DEFFENSIVE!
  Indrazniti Eu am biruit lumea!Asa spune Domnul Isus :V-am spus aceste lucruri ca sa aveti pace in Mine. In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea.” (Ioan.16:33)
  Satan stie ca e deja biruit si mai are putin! El a pierdut TOTUL la CRUCE PE GOLGOTA!
  Domnul Dumnezeul nostru a castigat totul si FAITHBOOKULl in ciuda la planurile satanice ale oamenilor vrasmasi lui Dumnezeu.
  Impresia oamenilor despre Facebook e normala acording cu stapanul lor care are perspectiva mortii caci promoveaza cultura mortii in care intra controlul suprem al celui rau,divortul ,avorturile ,crimele drogurile si nu ultima euthanasia!

  • rodi
   mart. 26, 2012 @ 12:11:06

   Foarte bine a-ti punctat si sunt total de acord cu dumneavoastra ca noi crestinii trebuie sa indraznim sa aducem lumina in intuneric. Pe deasupra, oriunde isi retrag crestinii prezenta lor, va lipsi si cuvintul lui Dumnezeu rostit care poate sa sfarme lanturile opresive ale pacatului. Dar pentru cei care au probleme mai bine isi taie contul, decit sa pacatuiasca (voi posta un articol in L. Romana diseara cu acest subiect).

   P.S. si noi avem experiente minunate pentru ca folosim Facebook pentru zidirea noastra, nu pentru afisare personala sau pentru alte motive. Dar din nefericire nu toti au aceasta motivatie.

   • ioan17
    mart. 26, 2012 @ 13:14:02

    Si eu am aceeasi bucurii.Ma intalnesc cu diferiti oameni sau rude si i-mi spun :,,Sti ce m-a cercetata sau edificat postarea ta,ma uit dupa ea in fiecare zi.”
    Nu pot decat sa dau slava Domnului care lucreaza misterios prin Cuvantul Lui care nu se intoarce fara rod ,asa cum este scris ..
    Problema mea nu e cu cei rai sau rau voitori si postarile lor, c,i ca nu am timp sa postez pe toate grupele cate o meditatie buna sau un verset viu in fiecare zi Faithbookul ar trebuii sa fie PLIN DE CUVANTUL LUI ,CUVINTE DE CHEMARE LA POCAINTA SAU DE EDIFICARE!NU au ce cauta glume sau poze indecente sau discutii neprincipiale neziditoare .
    Oh daca am vedea ce RAURI DE APA VIE e CUVANTUL LUI!Si noi trebuie sa desfundam canalele infundate de cel rau
    Eu in fiecare zi aduc innaintea Domnului aceasta lucrare de pe FAITHBOOK ,ca sa fie binecuvantata si sa fie binecuvantati toti care vin pe paginile acestea sa gaseasca hrana pentru sufletul lor Cuvantul ne indeamna sa nu facem cu nebagare de seama lucrarea Lui,oriunde ar fi ea!
    Eu o socotesc ca un camp de misiune ,fara sa ma intereseze opinia batjocoritorilor si a oamenilor MORTI SPIRITUAL.
    El ne intreaba mere:CE AI IN MANA?.E un TALANT ce ni s-a incredintat in vremea aceasta si El ne va cere socoteala cum l-am folosit .La fel si twitterul ,blogurile,weburile,youtuburile ,vmeourile,e-mailurile si alte mass -media pe care le avem la dispozitie in aceste vremuri APOCALIPTICE.
    In toate TREBUIE sa urmarim sa iasa SLAVA NUMELUI LUI ,si NUMAI NUMELE DOMNULUI ISUS sa fie inaltat !

 3. George
  mart. 26, 2012 @ 12:17:39

  Vedem ca si televizorul si internetul sunt foarte bune daca stim ce,unde si la ce sa ne uitam,totul prin vointa noastra de a ne apropia de Dumnezeu.
  De Craciun tot am asteptat sa vad pe posturile T.V. un film religios si nu am gasit,in schimb am cautat pe internet si am gasit tot ce am avut nevoie.Adica toate filmele subtritate in l.Romana din Biblie.
  Acum vizionez filmele din Noul Testament si multumesc Domnului pt. aceasta asa zisa Evanghelizare inaite de sfintele Paste.Domnul Fie Laudat !

  • rodi
   mart. 26, 2012 @ 12:59:18

   George, multumesc pentru comentariul tau. Ai dreptate in ce zici despre televizor si internet. Dumnezeu sa ne dea puterea sa nu ne lasam amagiti de raul care se gaseste in media, ci sa influentam noi media folosindu-ne de ea ca sa ducem mesajul transformarii care Hristos a facut in inimile noastre si prin a carui har traim viata de zi cu zi.

   Am postat si eu (si voi mai adauga cu timpul) filme crestine subtitrate. In caz ca nu le-ai gasit inca la noi pe blog, le gasesti la topul blogului (sub poza cu orasul Chicago) la categoria Filme. Si noi dorim sa ne facem timp sa vizionam doua din cele mai profunde filme despre lucrarea lui Hristos: Seria Isus din Nazaret si filmul lui Mel Gibson – Patimilea lui Hristos. In fiecare an ne provoaca adinc „vazind” cuvintele Scripturii pe ecran. Ce maret Dumnezeu avem!

 4. ioan17
  mart. 26, 2012 @ 14:00:20

  Daca nu te apuci sa cauti un BOB DE GRAU intr-un car de PAIE inseamana ca ai INTELEPCIUNE PRACTICA ,care in Engleza se mai numeste WISDOM,dar daca ai Darul Deosebirii Duhurilor ,sau Discernamantul Spiritual,nu pierzi nici macar vremea cautand APA VIE in fantani secate .
  Cuvantul Lui -Scriptura descoperita personal RHEMA e cel mai frumos film pe care il putem vedea in fiecare zi !Fara bani,fara deplasare,fara mare deranj.
  Departe de mine sa dispretuesc filmele bune pe care si eu le-am postat adesea ,dar noi trebuie sa alegem CEL MAI BUN DIN CEL MAI BUN .Sa nu ne multumim cu CEVA BUN! Sa aspiram ,sa visam ,sa dorim THE BEST FROM THE BEST in fiecare zi!
  Postez mai jos doar un exemplu din multe :
  CE FILM FRUMOS SE DERULEAZA IN FATA OCHILOR NOSTRI CITITND PSALMUL 45!

  1. (Catre mai marele cantaretilor. De cantat cum se canta: „Crinii”. Un psalm al fiilor lui Core. O cantare. O cantare de dragoste.) Cuvinte pline de farmec imi clocotesc in inima si zic: „Lucrarea mea de lauda este pentru Imparatul!” Ca pana unui scriitor iscusit sa-mi fie limba!

  2. Tu esti cel mai frumos dintre oameni, harul este turnat pe buzele tale: de aceea te-a binecuvantat Dumnezeu pe vecie.

  3. Razboinic viteaz, incinge-ti sabia, podoaba si slava –

  4. da, slava ta! – Fii biruitor, suie-te in carul tau de lupta, apara adevarul, blandetea si neprihanirea, si dreapta ta sa straluceasca prin ispravi minunate!

  5. Sagetile tale sunt ascutite: sub tine vor cadea popoare, si sagetile tale vor strapunge inima vrajmasilor imparatului.

  6. Scaunul Tau de domnie, Dumnezeule, este vesnic; toiagul de domnie al Imparatiei Tale este un toiag de dreptate.

  7. Tu iubesti neprihanirea si urasti rautatea. De aceea, Dumnezeule, Dumnezeul Tau Te-a uns cu un untdelemn de bucurie, mai presus decat pe tovarasii Tai de slujba.

  8. Smirna, aloea si casia iti umplu de miros placut toate vesmintele; in casele tale imparatesti de fildes te inveselesc instrumentele cu corzi.

  9. Printre preaiubitele tale sunt fete de imparati; imparateasa, mireasa ta, sta la dreapta ta, impodobita cu aur de Ofir.

  10. Asculta, fiica, vezi si pleaca-ti urechea; uita pe poporul tau si casa tatalui tau!

  11. Si atunci imparatul iti va pofti frumusetea. Si, fiindca este Domnul tau, adu-i inchinaciunile tale.

  12. Si fiica Tirului si cele mai bogate din popor vor umbla cu daruri ca sa capete bunavointa ta.

  13. Fata imparatului este plina de stralucire inauntrul casei imparatesti; ea poarta o haina tesuta cu aur.

  14. Este adusa inaintea imparatului, imbracata cu haine cusute la gherghef si urmata de fete, insotitoarele ei, care sunt aduse la tine.

  15. Ele sunt duse in mijlocul bucuriei si veseliei si intra in casa imparatului.

  16. Copiii tai vor lua locul parintilor tai; ii vei pune domni in toata tara.

  17. Din neam in neam iti voi pomeni numele: de aceea in veci de veci te vor lauda popoarele.

 5. Trackback: Facebook poate sa devina o mare capcana pentru tine « agnus dei – english + romanian blog
 6. Trackback: Facebook: Vorbiti intre voi cu psalmi…. (2) « agnus dei – english + romanian blog
 7. Trackback: EREZII …PE FACEBOOK !!! « agnus dei – english + romanian blog
 8. Trackback: Facebook: Vorbiti intre voi cu psalmi…. (3) Lovit cu ghetele in fata… poti sa ierti? « agnus dei – english + romanian blog
 9. Trackback: Facebook: Vorbiti intre voi cu psalmi…. (4) Gabi Lupescu: Legenda turnului cu 12 clopote « agnus dei – english + romanian blog
 10. Trackback: Facebook: Vorbiti intre voi cu psalmi…. (6) Priveste si vei trai ! « agnus dei – english + romanian blog
 11. Trackback: Daca crezi ca iti creezi probleme savirsind adulter… mai bine, si fara rusine inchideti conturile de retele sociale | agnus dei - english + romanian blog
 12. Trackback: 8 moduri prin care Facebook poate să-ţi distrugă căsătoria | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: