John Piper – Omul Isus Hristos – subtitrare in Limba Romana + Invitatie la Conferinta John Piper la Bucuresti, 3-6 Mai,2012

Ofiterii din Ioan 7:40-52 au avut dreptate cind au raspuns Fariseilor asupra faptului ca nu L-au arestat pe Isus cu afirmatia din versetul 46  ,,Niciodată n’a vorbit vreun om ca omul acesta.

Iata 8 afirmatii uimitoare ale Domnului Isus:

  1. Isus sustine ca e Dumnezeu – Ioan 13:19 19Vă spun lucrul acesta depe acum, înainte ca să se întîmple, pentruca, atunci cînd se va întîmpla, să credeţi că Eu sînt. Aici se refera la tradarea lui Iuda. El (Isus) spune conform Exod 3 si Isaia 42 la 48 unde prestiinta lui Yahweh era unica printre dumnezei. Si aici El spune, „Il cunosc bine pe tradatorul Meu… va face asta… si va face la timpul decis… si veti stii ca „Eu Sunt”. Si cuvintul „Eu sunt” vinde desigur din Exod 3:14 unde Moise ii spune lui Dumnezeu, „Ce le voi spune cind ma vor intreba cine m-a trimis?” Si Dumnezeu ii spune lui Moise, „Spune-le ca cel ce se numeste „Eu sunt” te-a trimis”. Isus sustine ca e El. „Eu si Tatal una suntem”. Pentru a confirma acest lucru sa mergem la afirmatia a doua:
  2. Isus afirma ca a existat inainte de a se naste. Ioan 8:58 Isus le-a zis: Adevarat, adevarat va spun ca inainte ca sa se nasca Avram, „Eu sunt”. Putea sa spuna „Eu am fost”, dar nu a spus, pentru ca vrea sa fie clar ca ce a spus este mai mult decit de preexistenta Lui (care iti taie rasuflarea). Este existenta lui „Eu sunt” inainte de a se naste. Inainte sa fi fost Avraam, ‘Eu sunt”. Asa ceva te duce la rastignire.
  3. In aceasta Dumnezeire El afirma ca a venit in lume ca pastorul care moare pentru oile Lui. El vrea sa faca din moartea Lui… El intentioneaza sa faca din moartea Lui , cheia vietii vesnice pentru oile Lui. Ioan 10:11 „Eu sunt Pastorul cel bun. Pastorul cel bun isi da viata pentru oi. Sau versetul dinainte: „Eu am venit ca oile sa aibe viata, si s-o aiba din belsug”. Cu alte cuvinte, moartea Mea ca Miel si Pastor este cheia care deschide existenta ta vesnica cu Mine in ceruri.
  4. El afirma ca este singura cale spre Dumnezeu. Ioan 14:6 „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decit prin Mine”. Ioan 8:12 „Eu sunt Lumina lumii; cine ma urmeaza pe Mine nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii”. Calea, adevarul, viata, lumina si daca nu crezi in El, El spune in Ioan 12:46 ca vei ramine in intuneric pentru totdeauna. Nimeni nu vorbeste asa.
  5. El afirma ca e apa si viata care dau viata vesnica. Ioan 6:35 „Eu sunt Painea vietii. Cine vine la mine nu va flamanzi niciodata si cine crede in Mine nu va inseta niciodata. ” Daca vii la mine, nu vei inseta nicodata, niciodata, pentru toata viata tu nu vei inseta daca vii la Mine. Ioan 4:14 „Dar oricui va bea din apa pe care I-o voi da Eu, in veac nu-i va fi sete. Ba inca, apa pe care I-o voi da eu se va preface in El intr-un izvor de apa care va tasni in viata vesnica„. Ioan 10:27 „Oile Mele asculta glasul Meu; Eu le cunosc, si ele vin dupa Mine. Eu le dau viata vesnica, in veac nu vor pieri, si nimeni nu le va smulge din mina Mea”. Nimeni nu poate vorbi asa. Poate cineva???
  6. El afirma ca noi nu putem face nimic fara El.Ioan 15:1 si 5 „Eu sunt adevarata Vita si Tatal Meu este Vierul.” „Eu sunt Vita, voi sunteti mladitele. Cine ramine in Mine, si in cine ramin Eu aduce mult rod; caci despartiti de Mine nu puteti face nimic”. Chiar asa? Da! E mai adevarat decit iti imaginezi. Toate lucrurile au fost facute prin El. El sustine Universul prin puterea Cuvintului Lui. Si nimeni nu face nimic de vreo semnificatie spirituala eterna,  daca nu sunt altoiti in Vita. Aceste afirmatii sunt coplesitoare. Nimeni altcineva nu a mai vorbit asa.
  7. El afirma ca e cel care invie oamenii din morti la sfirsitul istoriei. Ioan 11:25 si Ioan 6:40 „Eu sunt Invierea si Viata. Cine crede in Mine, chiar daca a murit va trai.” „Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul si crede in El sa aiba viata vesnica si Eu Il voi invia in ziua de apoi”. In alte pasaje in Bible se spune, Duhul ne va invia, Tatal ne va invia si Isus spune „Eu va voi invia”. Lucram impreuna la asta. Daca vei invia vreodata din morti, va fi fost lucrarea lui Isus.
  8. El afirma ca este slava suprema care ne va implini pentru totdeauna in veacul viitor. Ioan 17:24 „Tata”, se roaga, „vreau ca acolo unde sunt Eu, sa fie impreuna cu Mine si aceia pe care mi I-ai dat Tu ca sa vada slava Mea, slava pe care Mi-ai dat-o Tu; fiindca Tu m-ai iubit inainte de intemeierea lumii”. Destinul tau final, spune El, e sa petreci eternitatea privindu-L, uitindu-te la El, fiin implinit in El, uimit de El, de tot ceea ce este si de tot ceea ce a facut. Va dura o eternitate sa epuizezi slava lui Isus. Nu te vei plictisi niciodata. Asta este o afirmatie uluitoare. Nimeni nu vorbeste asa. Nu-i asa?

Si desigur acestea sunt doar 8 dintre afirmatiile Domnuui Isus. Ce ar fi daca am dezbate si faptul ca El afirma ca iarta pacatele? El afirma ca se va intoarce in slava. El afirma ca implineste toata legea. Si lista se continua.

Niciodată n-a vorbit vreun om ca Omul acesta

Ioan 7:40-52

40Unii din norod, cînd au auzit aceste cuvinte, ziceau: ,,Acesta este cu adevărat Proorocul.„    41Alţii ziceau: ,,Acesta este Hristosul.„ Şi alţii ziceau: ,,Cum, din Galilea are să vină Hristosul?
42Nu zice Scriptura că Hristosul are să vină din sămînţa lui David, şi din satul Betleem, unde era David?„
43S’a făcut deci desbinare în norod din pricina Lui.
44Unii din ei voiau să -L prindă; dar nimeni n’a pus mîna pe El.
45Aprozii s’au întors deci la preoţii cei mai de seamă şi la Farisei. Şi aceştia le-au zis: ,,De ce nu L-aţi adus?„
46Aprozii au răspuns: ,,Niciodată n’a vorbit vreun om ca omul acesta.„
47Fariseii le-au răspuns: ,,Doar n’aţi fi fost duşi şi voi în rătăcire?
48A crezut în El vreunul din mai marii noştri sau din Farisei?
49Dar norodul acesta, care nu ştie Legea, este blestemat!„
50Nicodim, cel care venise la Isus noaptea, şi care era unul din ei, le -a zis:
51,,Legea noastră osîndeşte ea pe un om înainte ca să -l asculte şi să ştie ce face?„
52Drept răspuns, ei i-au zis: ,,Şi tu eşti din Galilea? Cercetează bine, şi vei vedea că din Galilea nu s’a ridicat niciun prooroc.„

Conferinta John Piper la Bucuresti

John Piper invită pastorii și liderii evanghelici din România să participe la conferința „Dumnezeu este Evanghelia” care va avea loc în perioada 3-5 mai 2012 în București. Pentru înscriere vizitați pagina www.johnpiper.ro.

sau faceti click pe poza sa intrati la www.johnpiper.ro

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: