Facebook: Vorbiti intre voi cu psalmi…. (2) Te simti ca a 5-a roata?

Gabi Lupescu – Te simti ca a 5-a roata?


Tissot – David

A CUI E LUPTA ?

„Şi toată mulţimea aceasta va şti că Domnul nu mântuieşte nici prin sabie, nici prin suliţă. Căci biruinţa este a Domnului şi El vă dă în mâinile noastre !”. 1 Samuel 17.47

^ Hotărât, lupta este a Domnului şi noi trebuie să fim cu totul siguri de biruinţă, şi încă de o biruinţă care să dea dovadă de puterea lui Dumnezeu. Domnul este prea mult uitat de oameni şi chiar de adunarea lui Israel; si când se iveşte ocazia de a-i face pe oameni să vadă că Cel ce este măreaţa Cauză primară, îşi poate împlini planurile fără puterea omului, este prilejul nimerit pe care trebuie să-l folosim bine !.

Chiar Israel privea prea mult la sabie şi suliţa. Şi e mare lucru să nu fie sabie în mâna lui David şi totuşi David să ştie că Dumnezeu va birui o întreagă armată de duşmani.

Dacă luptăm din toată inima pentru adevăr şi dreptate, să nu aşteptăm să avem la îndemână norocul sau talentul nostru, nici alt mijloc văzut de influenţă.

Dacă am lupta pentru noi înşine, ne-am putea teme; dar dacă luptăm pentru slava Domnului Isus, cine va putea să ne stea împotrivă ?

Să ţinem, deci, piept filisteanului; dacă Domnul oştirilor este cu noi, cine va fi împotriva noastră ?

Se spune despre David, la versetul 9 ca „ajungea din ce in ce mai mare …si Dumnezeu era cu el”! In primul rand nu prea poti sa ajungi “mare” de unul singur! Numai daca nu cumva ai o chemare speciala de a ajunge “mare “ intr-un mod singuratic! (dar si atunci tot ai nevoie de ajutor –in mod sigur!)

Daca ne uitam la versetele ce urmeaza, observam ca DAVID A AVUT O ECHIPA !!! Si inca una foarte buna!! Tu ai o echipa, „joci” in ea sau esti rezerva?.. stiti cand e buna a 5 –a roata la masina…? Exact atunci cand ai cea mai mare nevoie de ea !!!! Pana atunci pare „un bagaj in plus ”- nimic nu e ceea ce pare!

Vedem ca David a avut exact ceea ce ii trebuia : o echipa ! Dar nu de ciurucuri…nu de rebuturi ci de viteji! Da O ECHIPA DE VITEJII !!! Exact ce-i trebuia! Pentru consolidarea Imparatiei.. pentru ocrotire dar si pentru „extindere”. Si vreau sa stii ceva : Vitejii trebuie pretuiti!! Ai pierdut vitejii, esti condamnat la infrangere ! Si de ce sa nu pastrezi ce Dumnezeu ti-a dat?

Poate tu esti unul dintre viteji, sau poate ai un prieten viteaz sau poate cresti asemenea unui viteaz (viteaza), oricum ar fi – primeste un sfat :fi integru, loial principiilor sfinte si lasa-le sa-ti calauzeasca viata …

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: