Drama Patimilor lui Isus Hristos inscenata pe strada in Romania

Am participat odata la o drama asemanatoare unde actorii au dramatizat mai multe scene si noi audienta am fost printre ei in timpul inscenarilor. Am avut un moment cand am izbucnit in plans. Era momentul dramei cu Baraba si  Isus in fata lui Pilat si oamenii (actorii)  strigau „La moarte cu El” si „sa moara”. A fost ceva cutremurator pentru mine stiind responsabilitatea mea in condamnarea la moarte a Domnului Isus.

In alte cuvinte, sunt foarte de acord cu astfel de evanghelizari (chiar si pentru noi credinciosii) . Alfaomega tv ne ofera aici o dramatizare din Romania:

8 comentarii (+add yours?)

 1. petera ardelean
  apr. 12, 2012 @ 14:03:21

  FANTASTIC.
  ESTE O REPREZENTARE FOARTE REUSITA,ARTISTIC, SI CHIAR INSCENAREA ESTE FOARTE NATURALA,
  STRICA MULT, CEL CU CAMERA VIDEO PERSONALA,SI MICROFOANELE IN PRIM PLAN
  IN REST, ESTE DE APRECIAT.

  • rodi
   apr. 12, 2012 @ 14:08:12

   si eu credo la fel ça si tine… acesta poate sa fie singurul mod de evanghelizare pentru multi (ex. musulmani, martori, etc) care niciodata nu vor pasi intr-o biserica sau nu vor asculta (chiar a aparut un grup de musulmani pe Facebook spunand ca „vor” dialog, dar sterg multe din afirmatiile noastre, mai ales citate din Biblie. Nu vor sa lase Cuvintul sa stea marturie, li-e frica de puterea cuvintului, de aceea m-am bucurat cand am vazut initiativa luata de acesti credinciosi. Dumnezeu sa lucreze prin ei, Duhul Sfant lucreaza prin Cuvant, iar Cuvantul are putere de a indemna oamenii spre pocainta si mantuire!

 2. Angela...salvata prin HAR
  apr. 13, 2012 @ 00:42:01

  Interesant….frumos…da ,un mod practic de a predica…
  GOD BLESS YOU
  Isaia 53

  1. Cine a crezut in ceea ce ni se vestise? Cine a cunoscut bratul Domnului?

  2. El a crescut inaintea Lui ca o odrasla slaba, ca un lastar care iese dintr-un pamant uscat. N-avea nici frumusete, nici stralucire ca sa ne atraga privirile, si infatisarea Lui n-avea nimic care sa ne placa.

  3. Dispretuit si parasit de oameni, Om al durerii si obisnuit cu suferinta, era asa de dispretuit, ca iti intorceai fata de la El, si noi nu L-am bagat in seama.

  4. Totusi El suferintele noastre le-a purtat, si durerile noastre le-a luat asupra Lui, si noi am crezut ca este pedepsit, lovit de Dumnezeu si smerit.

  5. Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti.

  6. Noi rataceam cu totii ca niste oi, fiecare isi vedea de drumul lui, dar Domnul a facut sa cada asupra Lui nelegiuirea noastra a tuturor.

  7. Cand a fost chinuit si asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la macelarie si ca o oaie muta inaintea celor ce o tund: n-a deschis gura.

  8. El a fost luat prin apasare si judecata. Dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut ca El fusese sters de pe pamantul celor vii si lovit de moarte pentru pacatele poporului meu?

  9. Groapa Lui a fost pusa intre cei rai, si mormantul Lui, la un loc cu cel bogat, macar ca nu savarsise nicio nelegiuire si nu se gasise niciun viclesug in gura Lui.

  10. Domnul a gasit cu cale sa-L zdrobeasca prin suferinta… Dar, dupa ce Isi va da viata ca jertfa pentru pacat, va vedea o samanta de urmasi, va trai multe zile, si lucrarea Domnului va propasi in mainile Lui.

  11. Va vedea rodul muncii sufletului Lui si Se va inviora. Prin cunostinta Lui, Robul Meu cel neprihanit va pune pe multi oameni intr-o stare dupa voia lui Dumnezeu si va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor.

  12. De aceea, Ii voi da partea Lui la un loc cu cei mari, si va imparti prada cu cei puternici, pentru ca S-a dat pe Sine insusi la moarte si a fost pus in numarul celor faradelege, pentru ca a purtat pacatele multora si S-a rugat pentru cei vinovati.

 3. Trackback: Sarbatoarea de Pasti – Invierea Domnului – Predici, Filme, Poezii, Cintari « agnus dei – english + romanian blog
 4. Trackback: Hristos a Inviat! Hristos Nadejdea Noastra! Poezii, Predici si Cantari exceptionale de Pasti « agnus dei – english + romanian blog
 5. alina
  apr. 22, 2012 @ 13:43:10

  Fara DUMNEZEU suntem goi si seci

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: