Florin Ianovici – Cel mai frumos dar, O comoara de pret

  • Noi nu cumparam cerul. Nu cautati pe Dumnezeu intr-un mod comercial. Mai intai de toate trebuie sa fii in inima ta credincios si asta inseamna ca tu stii masura credintei tale. Daca esti sau nu al lui Isus Hristos, ti-o spune timpul petrecut in rugaciune, ti-o spune setea dupa Scriptura. Ti-o spune daca ai facut sau nu compromisuri in viata ta.

Frumusetea Dumnezeului nostru este ca intotdeauna ne da ceva care nu depinde  nici de locul in care stai, nici de timpul in care stai,  ci depinde de modul in care traiesti. Ce ne da noua Dumnezeu nu depinde de anul 2012. Nu depinde nici de faptul ca esti alb, sau mai putin alb,  sau ca ai 40 de ani sau 50 de ani. Depinde de daruitor, de mina buna a Domnului care se deschide.

Cea mai mare comoara pe care Hristos ne-a lasat-o noua si nu vorbim destul de ea

Dumnezeu vorbeste despre Tabita (sau Dorca), biblia spune ca este o femeie care este o ucenica. Ar putea sa deranjeze pe unii, caci cuvintul acesta ni-l inchipuim altfel. Pai, sa fii ucenicul DOmnului Isus inseamna sa mergi si sa predici, sa mergi sa canti, inseamna sa fi verbal, vocal. Femeia aceasta nu a fost in nici un fel asa pentru ca a fi ucenica a Domnului Isus Hristos nu inseamna sa iesi in fata poporului intotdeauna. Uneori s-ar putea sa stai in spate.  Daca ar fi intrebat-o cineva daca e ucenica ea nu ar fi stiut.

Pe pamintul acesta trebuie sa asteptam cerul pentru premiu. Trimbitam uneori victoria inainte de a ajunge sa stam in fata aceluia care ne da premiul. Nu te plange nici ca esti prea slab si nu te da nici prea puternic. Asteptati cerul ca sa fiti rasplatiti.

Aici este vorba despre o femeie, slaba in prima instanta. Propriuzis, ea nu are o arma puternica. Am stat de vorba cu multi crestini tineri care zic: Frate, daca as avea darul predicarii, L-as sluji pe Dumnezeu. Daca as avea darul cantarii extraordinar, m-as duce cat e pamintul acesta. Femeia aceasta a avut o arma mica. Care e arma ei? Un ac! Ne spune Biblia ca a cusut haine saracilor. Cu acul acela a stiut sa slujeasca saracilor. Daca arma noastra e mica, atunci Dumnezeul nostru este mare.

Iope, locul unde a fost ea, este locul lui unde a fost Iona. El avea un dar puternic. Era proorocul lui Dumnezeu si cind a primit de la Domnul insarcinarea sa mearga si sa vesteasca in cetatea Ninive pedeapsa lui Dumnezeu pentru pocainta lor, Iona a fost onul care a fugit. Dorca a primit o arma slaba, dar Dorca a ramas acolo unde Dumnezeu a asezat-o si a zis: Cu acul acesta voi sluji ui Dumnezeu toata viata mea.

Pina la urma, cel mai puternic mod de a-ti afisa credinta , cel mai puternic mod de a-i spune Domnului ca esti credincios e sa ramai statornic in locul in care te-a asezat Dumnezeu. Noi nu suntem crestini de sezon si odata cu primavara suntem entuziasmati. Nu, noi suntem crestini de orice sezon si de orice zi. Sa ramai staruitor in alergarea care-ti sta inainte. Iata care este cheia si dovada credinciosiei tale. Imi merge bine. Pai si pacatosului cind ii merge bine spune: Slavit sa fie Dumnezeu.

Cum o preznta Duhul Sfint pe Tabita: facea o multime de fapte bune si milostenii. Dar, inainte sa faca o multime de fapte bune si milostenii era o ucenica. Noi nu cumparam cerul. Nu cautati pe Dumnezeu intr-un mod comercial. Mai intai de toate trebuie sa fii in inima ta credincios si asta inseamna ca tu stii masura credintei tale. Daca esti sau nu al lui Isus Hristos, ti-o spune timpul petrecut in rugaciune, ti-o spune setea dupa Scriptura. Ti-o spune daca ai facut sau nu compromisuri in viata ta. Dar inainte ca sa faci faptele bune si milostenii va trebuie sa fi ucenic.

Stiti de unde vin faptele bune? Vin din faptul ca esti al lui Dumnezeu. Cind esti al lui Isus Hristos nu stii sa fi altfel decat asa. Nu poti sa treci pe langa oameni fara sa iti pese. Nu poti sa traiesti neavand in vedere necazul si saracia altuia.Biblia spune un lucru frumos. Spune ca facea o multime de fapte bune dar dupa toate faptele bune, mai facea si milostenii. Dupa ce strangi, sa fi milostiv e lucru mare. Fa fapte bune traind pentru Dumnezeu si dupa fi milostiv.

Dupa ce Biblia spune ca Tabita era ucenica, dupa ce spune ca facea fapte bune si milostenii ce mai spune de Tabita? Ceva extraordinar. In vremea aceea s-a imbolnavit. Cum in vremea aceea s-a imbolnavit? Pai un sfant care face pentru Domnul Isus Hristos ar trebui sa fie sanatos si multi dintre noi avem rugaciuni de genul: Doamne nu … cint eu in fanfara, nu vin la repetitii, nu Te-am slujit eu pe Tine, doar n-am venit eu la Biserica, doar n-am facut eu ce trebuie? De ce nu-mi dai sanatate? Biblia spune „In vremea aceea” prin Duhul Sfant, „cind facea fapte bune si milostenii” s-a imbolnavit. De ce oare s-a imbolnavit? De ce oare Dumnezeu nu ne protejeaza? De ce oare nu ne ocroteste?

Nu va temeti. Nu va pierdeti cu firea pentru ca exista un lucru pe care va trebui sa il intelegem. Pe pamintul acesta nu conteaza atat de mult cat mai avem de trait. Fiecare om se gandeste: O mai am de trait atata. Este un gand omenesc. Dumnezeu spune: Nu conteaza cat mai ai de trait. Conteaza daca ai trait, pentru ce ai trait? Care e scopul vietii tale? Clipa de acum o ai de la Dumnezeu. Foloseste-o intelept. Conteaza „sa” traim pentru Dumnezeu.

S-au rugat vaduvele si saracii pentru Tabita si Dumnezeu n-a lucrat. Dumnezeu n-a intervenit si noi am spune: Dumnezeu tace, Dumnezeu nu vrea sa intervina. Dar Dumnezeul nostru are in vedere lucruri mai mari. Nu spuneti ca Dumnezeu nu lucreaza ca dupa ce Tabita a fost inviata spune Biblia ca toata cetatea a cunoscut-o, pentru ca Domnul intarzie cu un scop: Sa-Si proslaveasca numele de Dumnezeu. Stie Dumnezeu pentru ce pune piciorul pe frana. Planul lui Dumnezeu nu este sa mahneasca pe fii oamenilor. Nu avem un Dumnezeu caruia sa nu-i pese dar avem un Dumnezeu care vrea sa isi proslaveasca numele. Avem un Dumnezeu care vrea sa faca lucruri mari in viata noastra. Ce-i daca Dumnezeu nu ne-a dat lucrul asta? Inseamna ca DUmnezeu vrea sa ne dea mai mult.

A zis Dumnezeu, pe asta (Tabita) trebuie s ao inviez. Poate sa moara si cantarea ca se vor ridica altii, dar cind mila moare in Biserica, aia nu-i mai biserica. Esenta bisericii este mila.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: